BÜYÜCÜYÜ İYİ BİLENLERE ÖNEMLİ BİR SORU!

Yetenek sahipleri elemental değerlerini yargılıyor, en iyi olmanın yollarını arıyorlar
Kullanıcı avatarı
Petcarar
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Re: BÜYÜCÜYÜ İYİ BİLENLERE ÖNEMLİ BİR SORU!

Mesaj gönderen Petcarar »

Earth yazdı:Lütfen açıklamaları daha dikkatli okuyun. O kadar kolay bir soru değil görüldüğü üzere :lol: Dediğim şartlarda bir büyücü ilk vuruşuyla 3 kat hasar vermez bu arda :twisted:
ben ne dedim sorması ayıp?
eğer çaylak değilseniz böyle bir soru sormazdınız. 3 kat etki tek başına bir büyücünün kullandığı birşey değildir.
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Earth »

Her yıldırım vuruşu %75 ihtimalle yıldırım etkisi bırakır,eğer tek bir yıldırım vuruşu sadece tek bir elektirik etkisi bırakıyorsa 3 kat etki için min 4 vuruş gerekir; yok tek bi yıldırım vuruşu ilk vuruşta 3 elektrik etkisi birden bırakır, ikinci vuruşta da büyücü kritik vurabilirse %50 ihtimalle bu attığı kritik 3 kat olacaktır. Ama bence tek bir vuruşla 3 tane elektrik etkisi birden bırakılamayacağından(açıklamalarda bu durum belirtilmemiş; her bir vuruş kaç elektrik etkisi bırakır, 1 mi 2mi 3mü belli değil, ama sanırım her bir vuruş sadece tek bir elektrik etkisi bırakıyor) bu durumda minimum 4 vuruş gereklidir 3 kat etki için.
Peki 4. vuruşun 3 kat gelme ihtimali nedir;
üstünde hiç büyü kritik item ı olmayanlar için: %6.539
üstü eksiksiz cevriye sultan modeli + ejder asa ile: %11.176 ( Her elektrik etkisinin extradan sağladığı %5 lik kritik ihtimalini de varsaydım)
Umarım 3 kat etki konusunda yardımcı olmuşumdur...
Bir şey daha var, eğer yanınızda yıldırım kullanan başka büyücü arkadaşlarınız varsa bu 3 kat ihtimali %30 lara da çıkar
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Petcarar
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü

Earth yazdı:Her yıldırım vuruşu %75 ihtimalle yıldırım etkisi bırakır,eğer tek bir yıldırım vuruşu sadece tek bir elektirik etkisi bırakıyorsa 3 kat etki için min 4 vuruş gerekir; yok tek bi yıldırım vuruşu ilk vuruşta 3 elektrik etkisi birden bırakır, ikinci vuruşta da büyücü kritik vurabilirse %50 ihtimalle bu attığı kritik 3 kat olacaktır. Ama bence tek bir vuruşla 3 tane elektrik etkisi birden bırakılamayacağından(açıklamalarda bu durum belirtilmemiş; her bir vuruş kaç elektrik etkisi bırakır, 1 mi 2mi 3mü belli değil, ama sanırım her bir vuruş sadece tek bir elektrik etkisi bırakıyor) bu durumda minimum 4 vuruş gereklidir 3 kat etki için.
üstü eksiksiz cevriye sultan modeli + ejder asa ile: %11.176 ( Her elektrik etkisinin extradan sağladığı %5 lik kritik ihtimalini de varsaydım)
Bir şey daha var, eğer yanınızda yıldırım kullanan başka büyücü arkadaşlarınız varsa bu 3 kat ihtimali %30 lara da çıkar
işkembeden sallamak kolay. ezberden konuşmak da. varsayımlar üstünden konuşmak hiçbir zaman seni doğruya ulaştırmaz.
1. si yıldırım durumuna göre 2 etki bırakabilir bu iki etkide 2snlik olabilir.
2. si %75 şans her vuruş için geçerli değil, saldırdığın yaratık şansıdır.Arka arkaya etki bırakamazsın.Mantıken attığın elektrik sayısının %75 i kadar 20snlik etki bırakman gerekir ve yaratığa saldırdığının 20. saniyesinde 6 yıldırım atmış olacağından bunun %75 i (3/4 ü) 4,5 olmakta ve çoğu kestiğin yaratıkta 4 yada 5 etki bırakmış olman gerekir.Ama böyle bir şey gözlemlenememektedir.Aynı şey asitte de vardır ve arka arkaya 20 asit de atsan yaratıkta etki kalmadığını gözlemleyebilirsin.Eğer üst üste asit etkisi bırakılabilse idi asit şu an oyunun en kral yeteneklerinden biri olabilirdi.(aslında yine öyle sayılır oksidantlarla :P )
3. si yanında yıldırım kullanan başkaları varsa %100 e kadar çıkabilir 3 kat şansı.
4.sü bir vuruşta 2 etki bırakabildiğin için 3. etkiyi vururken bırakacağında için 2. yıldırımda 3 kat vurabilirsin kafadan sallayan arkadaşım.
lütfen işkembeden sallamayınız...
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Earth »

Petcarar yazdı:
Earth yazdı:Her yıldırım vuruşu %75 ihtimalle yıldırım etkisi bırakır,eğer tek bir yıldırım vuruşu sadece tek bir elektirik etkisi bırakıyorsa 3 kat etki için min 4 vuruş gerekir; yok tek bi yıldırım vuruşu ilk vuruşta 3 elektrik etkisi birden bırakır, ikinci vuruşta da büyücü kritik vurabilirse %50 ihtimalle bu attığı kritik 3 kat olacaktır. Ama bence tek bir vuruşla 3 tane elektrik etkisi birden bırakılamayacağından(açıklamalarda bu durum belirtilmemiş; her bir vuruş kaç elektrik etkisi bırakır, 1 mi 2mi 3mü belli değil, ama sanırım her bir vuruş sadece tek bir elektrik etkisi bırakıyor) bu durumda minimum 4 vuruş gereklidir 3 kat etki için.
işkembeden sallamak kolay. ezberden konuşmak da. varsayımlar üstünden konuşmak hiçbir zaman seni doğruya ulaştırmaz.
2. si %75 şans her vuruş için geçerli değil, saldırdığın yaratık şansıdır.Arka arkaya etki bırakamazsın.Mantıken attığın elektrik sayısının %75 i kadar 20snlik etki bırakman gerekir ve yaratığa saldırdığının 20. saniyesinde 6 yıldırım atmış olacağından bunun %75 i (3/4 ü) 4,5 olmakta ve çoğu kestiğin yaratıkta 4 yada 5 etki bırakmış olman gerekir.Ama böyle bir şey gözlemlenememektedir.Aynı şey asitte de vardır ve arka arkaya 20 asit de atsan yaratıkta etki kalmadığını gözlemleyebilirsin.Eğer üst üste asit etkisi bırakılabilse idi asit şu an oyunun en kral yeteneklerinden biri olabilirdi.(aslında yine öyle sayılır oksidantlarla :P )
3. si yanında yıldırım kullanan başkaları varsa %100 e kadar çıkabilir 3 kat şansı.
4.sü bir vuruşta 2 etki bırakabildiğin için 3. etkiyi vururken bırakacağında için 2. yıldırımda 3 kat vurabilirsin kafadan sallayan arkadaşım.
8-) Böyle birinin çıkacağını biliyordum, Orda belirttiğim şartlarda söylediğim tüm kritik yüzdeleri hesaplanarak bulundu. Senin söylediğin gibi bir kaç büyücü bile birlikteyken %100 le 3 kat vurman imkansız; nedeni de eğer burda bana bana saçma bir cevap vererek post kascağına oyunu açıp büyücü yeteneklerinin açıklamalarına daha dikkatli baksaydın büyücünün büyü kritik yüzdesi %100 olsa bile(elektrik etkileriyle mümkün) vuracağı o % 100 lük kritiğin ancak % 50 ihtimalle 3 kat hasar verebileceğini görürdün. Benim bir önceki mesajımda , belirttiğim şartlarda , yazdığım tüm kritik değerleri doğrudur(zaten bilen biliyor :twisted: )
Bu arada benim bu soruyu sormamın ve de takiben cevabını da kendim vermemin sebebi çoğu oyuncunun bu 3 kat konusunda kafalarında hep bir çok soru işaretiyle olduklarını bilmemdir(çoğu kişi merak ediyordur neden bazen çok nadir gelen bu 3 kat, neden bazen sürekli geliyor) Siz bakmayın bu Petcarar a 3 kat ihtimali hiç bir zaman %100 çıkamaz :mrgreen: (Bu arada oyunda bi hata var, bıraktığın her elektirik etkisi, saldırdığın kişinin üstünde yıldırım sembolüyle gösterilemiyor;ancak orda gösterilmiyor olsa da elektirik etkisi bırakılmış oluyor o konuda dert etmeyin)
Son olarak burda bu mesajı bile yazıyor olmak benim için gerçekten çok boş bir iş, o yüzden bi daha bu konuda cavabım olmayacak (aranan tüm cevaplar bu ve bundan önceki mesajlarımda mevcut;kısacası ben bazıları gibi post kasmak için uğraşmıyorum :twisted: ) isteyen inanır isteyende (veya hesaplaya bilen) hesabı kendi yapar ve benim verdiğim değerlere ulaşır.Sizi uğraştırmak istemediğim için ben yaptım hesabı :lol:
Haydi iyi forumlar...
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Petcarar
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü

Earth yazdı:
Petcarar yazdı:
8-) Böyle birinin çıkacağını biliyordum, Orda belirttiğim şartlarda söylediğim tüm kritik yüzdeleri hesaplanarak bulundu. Senin söylediğin gibi bir kaç büyücü bile birlikteyken %100 le 3 kat vurman imkansız; nedeni de eğer burda bana bana saçma bir cevap vererek post kascağına oyunu açıp büyücü yeteneklerinin açıklamalarına daha dikkatli baksaydın büyücünün büyü kritik yüzdesi %100 olsa bile(elektrik etkileriyle mümkün) vuracağı o % 100 lük kritiğin ancak % 50 ihtimalle 3 kat hasar verebileceğini görürdün. Benim bir önceki mesajımda , belirttiğim şartlarda , yazdığım tüm kritik değerleri doğrudur(zaten bilen biliyor :twisted: )
Bu arada benim bu soruyu sormamın ve de takiben cevabını da kendim vermemin sebebi çoğu oyuncunun bu 3 kat konusunda kafalarında hep bir çok soru işaretiyle olduklarını bilmemdir(çoğu kişi merak ediyordur neden bazen çok nadir gelen bu 3 kat, neden bazen sürekli geliyor) Siz bakmayın bu Petcarar a 3 kat ihtimali hiç bir zaman %100 çıkamaz :mrgreen: (Bu arada oyunda bi hata var, bıraktığın her elektirik etkisi, saldırdığın kişinin üstünde yıldırım sembolüyle gösterilemiyor;ancak orda gösterilmiyor olsa da elektirik etkisi bırakılmış oluyor o konuda dert etmeyin)
Son olarak burda bu mesajı bile yazıyor olmak benim için gerçekten çok boş bir iş, o yüzden bi daha bu konuda cavabım olmayacak (aranan tüm cevaplar bu ve bundan önceki mesajlarımda mevcut;kısacası ben bazıları gibi post kasmak için uğraşmıyorum :twisted: ) isteyen inanır isteyende (veya hesaplaya bilen) hesabı kendi yapar ve benim verdiğim değerlere ulaşır.Sizi uğraştırmak istemediğim için ben yaptım hesabı :lol:
Haydi iyi forumlar...

"Kritikteki bu %%50 lik 3 kat vurma ihtimali hedefin üzerindeki elektrik etkisi sayısıyla %%5 er artar"
başkalarını yetenek içeriğini okumamakla itham etmeden önce kendin oku ayrıca karşında kim var onu da bil.forumda her yazılana bir cevap vermem cevap veremeyecek kadar aptal olup ağır adam tribi yapmadığımdandır.sizin gibi sazanlar yüzünden bozuluyor bu oyun zaten bre cahil.
Kullanıcı avatarı
North
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen North »

kontforum62 yazdı:
zeus0541 yazdı:ARKADASLAR BÜYÜCÜMDE HANGİ ÖNEMLİ SKİLLER BİRLİKTE OLSUN SECENEKLER
VERİYORUM A) BUZ+METEORİT B) METEORİT+ ELEKTRİK C) BUZ+ ELEKTRK D) CEMBER+BUZ&METEORİT&ELEKTRİK HANGİSİ ARKADASLAR... LTFEN SAGLAM BİR BÜYÜCÜM OLSUN.... =) SAYGILAR..

atıyorum biz şimdi sana buz+elektirik desek.
veya başka biri buz+meteorit dese, sen şimdi bu dediklerimizle sağlammı olacaksın?

Kod: Tümünü seç

HANGİSİ ARKADASLAR... LTFEN SAGLAM BİRBÜYÜCÜM OLSUN.... =) SAYGILAR..

bu soruyla bile bize nasıl biri olduğunu gösteriyorsun.
yani ne diyim yazık...

Kont sen Bu işe kendini çok kaptırmışsın söylim kendini kral filanmı sanıyorsun fişini çekerler.

BÜYÜNÜN İRFANINI HERKES ANLAYAMAZ[/b]
Söze Gerek Yok Bizi Bilen Bilir

Sınıf: Şifacı
Seviye:39

___________________________________________________________________________________
Kullanıcı avatarı
kontforum62
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen kontforum62 »

benim fişimmi varki çekiyorlar?

ben burda düşüncelerimi dile getiriyorum.

BÜYÜNÜN İRFANINI HERKES ANLAYAMAZ
Gereksiz oyun yoktur,farklı zevkler ya da eksik bakış açısı vardır

http://video.mynet.com/zalo6262/Istanbul-kiyamet-vakti-kont/388031/
video.mynet.com'un en cok ızlenen 6. videosu bir kerede sen izle..
KONT

temmuz 2007'den beri...
Kullanıcı avatarı
Senfony
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Revenge of Nobility

Mesaj gönderen Senfony »

güzel açıklamışsın.
3 kat etki şansının artması için elektrik kullanan birden fazla büyücü gerekir.
bence en ideal rakam 3 tane elektrik büyücüsü, 2 değil.
o zaman tadından yenmez, peşpeşe 3 kat etki görmek muhtemeldir, zamana yaydığınızda toplam hasar buzu sollar.

Ben oldum olası elektrikten hoşlanmamışımdır.
Sebebi de her zaman yanımda bir iki tane daha elektrik kullanan büyücü olmayacağı.

büyücü için Buz, rakibi durdurma/yavaşlatma etkisi nedeniyle olmazsa olmaz birinci öncelikli büyüdür.
çünkü kaçarak veya kovalayarak savaşırken menzili korumak için sadece buz atmak daha mantıklıdır.
iki büyü birden atarsanız menziliniz bozulur.

ikinci büyü tercihi meteorit yada elektrik (çemberi saymıyorum)
aralarında seçim yapmak gerekirse ben her zaman meteoritten yanayım.
çünkü büyücü her zaman savaşçı ile karşılaşmaz, yeri gelir büyücü ve şifacılarla yada yaratıklarla savaşırsınız.
bu yüzden hem klanda hem yaratıklarda kullanabilirsiniz.
ayrıca üstünüzde fiziksel item olmadan da çok iyi vuruşlar atabilirsiniz.

konuyu açan arkadaşa önerim;
üstün full buz olsun,
yeteneklerin;
15+15 meteorit,
15+15 buz,
1 meditasyon,
15 direnç kırma,
1 büyü bozma,
5 küre,
1 kutup,
15 zihin saldrısı,
dirençlerin;
Ateş,Asit, Zehir = 20,20,20
Buz=100
Elektrik=80 (yada kaç kaldıysa)
Resim
Eline , beline , diline sahip ol !
Kullanıcı avatarı
Nocomment
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Nocomment »

Forum Kuralları
.............................

2. Kişisel tartışma şekline dönüşen konular kapatılacaktır. Uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte ya da konunun neden silindiğine yada taşındığına dair konu açılamaz

...............................

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kilitli

“Büyücü” sayfasına dön