ANLAMADAN OYUNUN FİŞİNİ ÇEKİYORSUNUZ !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
HastaRuh
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Re: ANLAMADAN OYUNUN FİŞİNİ ÇEKİYORSUNUZ !

Mesaj gönderen HastaRuh »

yeCs yazdı: 16 Ara 2025 16:36
HastaRuh yazdı: 16 Ara 2025 16:32
TheWesTSooNN yazdı: 15 Ara 2025 16:09
Sufizm yazdı: 15 Ara 2025 15:33
VicTorY yazdı: 15 Ara 2025 15:10 Trafik yoksa çevrede araç yoksa ben kırmızı ışıkta geçerim sonuçta illegal ama mantıklı mantığıyla hareket eden oyuncular hala anlamadı.

3-4 tane çar açıp birini oraya birini buraya birini oraya koyup item tılsım veya adı her ne ise onu kasmak " YASAK " ve oyunun temel mantığına eşitlik ilkesine aykırı.

Neden anlamak yerine çözüm üret diyorsunuz onu da anlamıyorum. Çok basit bir mantık bu oyunun temeline doğasına aykırı ve olmaması gerekiyor keşke hiç olmasaydı veya baştan beri sağlam takip edilseydi.

Kopya gibi yasak olan bir şey bu da kopya yapılmasaydı keşke diyerek kopya yapan veya kopya yapılmış şekilde sunucu piyasasını yerle bir eden oyunculardan bir farkı yok.

" Yasak " " Uygun Değil " " Saçma "
ben de bunu diyorum yani 3 çar 2 çar açmak yasak niye anlaşılmıyor bu? Varsa 2 laptopun vs aç çarını. Lakin aynı pc üzerinden sayısız çar açılabiliyor sanal pcler. ile Bazı oyunlar da yasak açamıyorun varsa laptop oradan acıyorsun. Aktarım yapacak sana yardım edecek kimse de yoksa oynama kardeşim bu kadar basit sen item aktaracaksın diye sayısız sıkıntıya yol açacak şey tercih edilmez. alt tab al tankla çek alt tab el büyüyle kes alt tab al şifacın ile kaldır. ee? söyler misin o zaman kimseye ihtiyaç yoksa sosyal şekilde oynayamayacaksan niye ikv tercih ediyorsun? Vakit geçirebilecek yüzlerce oyun vardır. Yani ikv grafik olarak zaten keyif veren bir oyun değil ki? Hiç bir karakterin keyifli bir yeteneği ve görseli yok. Maksat muhabbet cocukluk sevgisi. 2004 yapımı knight online oyununda bile magelerden nova düştüğü zaman keyif veriyor görsel olarak. E metroit buz yada siyah bir şey giden zihin yeteneği keyif vermiyor ki? Kesinlikle ikv admin taviz vermemeli çift çarlara. aç laptopundan 2. çar oyna ama aynı pc kesinlikle olmamalı.
Çok boş yapıyorsun birader madem sevmiyorsun sen açma o zaman, en fazla 200
kişinin oynadığı oyun için bu kadar kasmaya ne gerek var bırakın açsın adamlar çarlarını
ne demek açma kardeşim. insan gibi oynamak isteyenlerin hakkına giriyorsunuz. sizle yarışmak için herkes 5 10 karakter açmak zorunda mı? gir tek karakterine oyna geç sarmıyosa başka oyun oyna
İnsan gibi oynamak 'tan kastın ne merak ediyorum. Mesela neden 2 karakterle oynayanlar " İnsan gibi " oynamış olmuyor?
mmo bir rol yapma oyunudur. insan gibi derken gerçek insanı kastediyorum. nasıl gerçek hayatta 2 çarla oynayamıyorsak oyunda da öyle olması gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Tantuni

Mesaj gönderen yeCs »

HastaRuh yazdı: 16 Ara 2025 16:39
Sufizm yazdı: 15 Ara 2025 15:33

ben de bunu diyorum yani 3 çar 2 çar açmak yasak niye anlaşılmıyor bu? Varsa 2 laptopun vs aç çarını. Lakin aynı pc üzerinden sayısız çar açılabiliyor sanal pcler. ile Bazı oyunlar da yasak açamıyorun varsa laptop oradan acıyorsun. Aktarım yapacak sana yardım edecek kimse de yoksa oynama kardeşim bu kadar basit sen item aktaracaksın diye sayısız sıkıntıya yol açacak şey tercih edilmez. alt tab al tankla çek alt tab el büyüyle kes alt tab al şifacın ile kaldır. ee? söyler misin o zaman kimseye ihtiyaç yoksa sosyal şekilde oynayamayacaksan niye ikv tercih ediyorsun? Vakit geçirebilecek yüzlerce oyun vardır. Yani ikv grafik olarak zaten keyif veren bir oyun değil ki? Hiç bir karakterin keyifli bir yeteneği ve görseli yok. Maksat muhabbet cocukluk sevgisi. 2004 yapımı knight online oyununda bile magelerden nova düştüğü zaman keyif veriyor görsel olarak. E metroit buz yada siyah bir şey giden zihin yeteneği keyif vermiyor ki? Kesinlikle ikv admin taviz vermemeli çift çarlara. aç laptopundan 2. çar oyna ama aynı pc kesinlikle olmamalı.
kişinin oynadığı oyun için bu kadar kasmaya ne gerek var bırakın açsın adamlar çarlarını
ne demek açma kardeşim. insan gibi oynamak isteyenlerin hakkına giriyorsunuz. sizle yarışmak için herkes 5 10 karakter açmak zorunda mı? gir tek karakterine oyna geç sarmıyosa başka oyun oyna
İnsan gibi oynamak 'tan kastın ne merak ediyorum. Mesela neden 2 karakterle oynayanlar " İnsan gibi " oynamış olmuyor?
mmo bir rol yapma oyunudur. insan gibi derken gerçek insanı kastediyorum. nasıl gerçek hayatta 2 çarla oynayamıyorsak oyunda da öyle olması gerekiyor.
Ee ama 2 bilgisayarı olan adamlar ne olacak? Bunlara nasıl bir engel getireceksin? Getiremeyeceksin.
Sanal makina kuran adamlara nasıl engel getireceksin? Getiremeyeceksin.

Demek ki " gerçek insan " gibi olmuyor oyun. Sadece amelelik kısmını arttırıyorlar. Ve bu amelelik kısmının artması ; bizim gibi oyundan zevk alan kitleyi uzaklaştırıyor. Para kazanmak isteyen adam ; her türlü ameleliği yapmaya devam edecektir.
Resim
HastaRuh
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen HastaRuh »

yeCs yazdı: 16 Ara 2025 16:57
HastaRuh yazdı: 16 Ara 2025 16:39

Ee ama 2 bilgisayarı olan adamlar ne olacak? Bunlara nasıl bir engel getireceksin? Getiremeyeceksin.
Sanal makina kuran adamlara nasıl engel getireceksin? Getiremeyeceksin.

Demek ki " gerçek insan " gibi olmuyor oyun. Sadece amelelik kısmını arttırıyorlar. Ve bu amelelik kısmının artması ; bizim gibi oyundan zevk alan kitleyi uzaklaştırıyor. Para kazanmak isteyen adam ; her türlü ameleliği yapmaya devam edecektir.
sizin gibi zevk alan kitle de bizi oyundan soğutuyor o ne olacak? para kazanmak isteyen adamda biraz amelelik yapsın yapacak birşey yok. oyun yönetimi zaten kararını vermiş umarım multiciler için daha da sert önlemler alırlar.
Kullanıcı avatarı
Thestory
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Thestory »

IKVAdmin yazdı: 16 Ara 2025 11:19 Diğer konuda da aktardık ama buraya da aşağıda aynısını yazalım. Bir de ek olarak oyunun fişini çekmek yerine aksine daha fazla fişe bağlıyoruz. Özellikle belirtmek isteriz temel motivasyonumuz artık çok net: Oyunu hepinizin anlattığı ve anılarda kalmış bir halden tekrar yeniden üzerine yeni hikayeler eklemenizi sağlayacak bir forma büründürmek için tam manasıyla çalışmalara başladık. Etkilerini ufak ufak da görmeye başladınız bu konuda hem fikirizdir. Bunları da içtenlikte söylediğimizi bilmenizi istiyoruz. Tüm beklentileri/önerilerinizi ekipçe okuyoruz, değerlendiriyoruz, tartışıyoruz ve aksiyona geçiyoruz. Genel mottomuz tamamiyle bu yönde ilerliyor. Sürprizlere hazır olun derken de içi boş hamaset dolu cümlelerle karşınıza çıkmayacağımızı özellikle bilmenizi isteriz. Arkadaşlar, İKV özüne ve köklerine zamanın da ruhunu kaybetmeden öyle ya da böyle dönecektir. Bu konuda kararlıyız.

Düşünülenlerin tam aksine oyunu fazlasıyla canlandıracak aksiyonlara geçiyoruz. İlgili yazılımlar nedeniyle hepinizin yaşadığı, bildiği ve muzdarip olduğu birçok durumu burada hatırlatmaya gerek yoktur diye düşünüyoruz. Boss/farm bölgelerinde yine bu yazılımlar nedeniyle sadece 1 kullanıcının tüm slotları doldurduğu ve diğer oyunculara sıra konusunda sorun çıkarabildiğini (sırayı bıraktıktan sonra sabote/kaçırma gibi) durumunun artık bitmesine odaklanıyoruz.

Düşünülenlerin aksine forumdaki ve destek tarafındaki her mesaj okunuyor. Uygulanabilir tüm öneriler planlamalarımız arasında değerlendiriliyor. Etkinlikler konusunda da duyuruda da yazdığımız üzere ekstra birçok etkinlik planlamalarına dair çalışmaları da halihazırda yürütüyoruz.

Alınan önlemlerin herkesi memnun etmesini beklemiyoruz ancak oyunun devamlılığı ve dengesi açısından bu önlemlerin alınması artık siz oyuncularımızın oyun deneyimini daha iyi bir seviyeye çıkarmak için zorunluluk haline gelmiştir.

İKV herkesin özlediği ve oyun oynarken fazla keyif aldığı bir hale tekrar dönme konusunda kesin ve kararlılıkla çalışmalara başlamıştır.

Hepinizin müsterih olmasını ve bu süreçte bizlere olabildiğince destek olmasını bekliyoruz.

Yine önceden de aktardığımız üzere Hazırsanız Başlıyoruz!
Zor olmayan birkaç dokunuş yaparak başlayabilirsiniz. 5 yıl boyunca oyuna bir taş eklenmesini bekleyen birisi olarak konuşuyorum, yapacaksanız bir an önce icraat gösterin. Eski yönetim "Kader Mühürleri" adlı saçma bir oyun yüzünden bizi yıllarca oyaladı bekletti. İKV'yi hep beraber büyütüp eski kitleyi de geri döndürebiliriz. Sözlerinize güvenmek istiyorum ve size başarılar diliyorum.
WesTSooN

IWesTSooNI

IIWesTSooNII

xWesTSooNx
Kullanıcı avatarı
VicTorY
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen VicTorY »

yeCs yazdı: 15 Ara 2025 16:37
VicTorY yazdı: 15 Ara 2025 15:10 Trafik yoksa çevrede araç yoksa ben kırmızı ışıkta geçerim sonuçta illegal ama mantıklı mantığıyla hareket eden oyuncular hala anlamadı.

3-4 tane çar açıp birini oraya birini buraya birini oraya koyup item tılsım veya adı her ne ise onu kasmak " YASAK " ve oyunun temel mantığına eşitlik ilkesine aykırı.

Neden anlamak yerine çözüm üret diyorsunuz onu da anlamıyorum. Çok basit bir mantık bu oyunun temeline doğasına aykırı ve olmaması gerekiyor keşke hiç olmasaydı veya baştan beri sağlam takip edilseydi.

Kopya gibi yasak olan bir şey bu da kopya yapılmasaydı keşke diyerek kopya yapan veya kopya yapılmış şekilde sunucu piyasasını yerle bir eden oyunculardan bir farkı yok.

Kardeşim kime ne ya? Benim 8 tane full büyüm var ve her bölgede bir karakter ile oynamak istiyorum. Benim imkanım var, zaten evimde 4 tane laptop 'um da var. Gerekirse masaya yan yana koyar 4 karaktere girerim. Ama enayi gibi oradan kalk buraya otur yapmak istemiyorum. Tek ekranda rahat rahat oynamak istiyorum. Ve birçok oyuncu da bunu istiyor. Anket yapsalar da görsek.

Evinde 4 tane aynı model arabası olan bir aileye " hayır kardeşim 4'ü ile birlikte trafiğe çıkamazsın, biri trafiğe çıkacaksa öbürünün kontağını çeviremezsin" demek gibi bir şey.

Ee o zaman insanlar neden 4 araba alsın ki? 3 araba direkt çöp olacak.

Ee insanlar diğer hesaplarına plus almayınca oyunun geliri yarı yarı, hatta belki daha fazla azalacak.

Ee şirketlerin temel amacı kazanç sağlamak değil mi? Kazanç oranı düşünce şirket oyunun fişini çekecek.

Ne gerek var bunlara? Bırak adamın şifacısı ve savaşçısı varsa şifacısı ile savaşçısına can bassın. Kime ne zararı var bu durumun?
Kimse 4 aracı olan kişi kullanmasın demiyor 4 karakterin varsa 4 ünü de hatta 30 tane varsa 30 tane de kullanabilirsin bunda hiçbir sorun yok.

Fakat verdiğin örnek çok güzel sen 4 aracını da aynı anda kullanabiliyor musun? Örneğin tek direksiyon ile hop öbür arabaya hop öbür araban atlayabiliyor musun?

Hayatın doğal akışına aykırı verdiğin örnekte çok güzel olmuş cuk oturmuş tabiri caizse.

Aynı anda kullanmadan istediğin kadar kullanabilirsin sorun yok :)
VaMoSBieN ! VaMoSFENER !
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen yeCs »

VicTorY yazdı: 16 Ara 2025 21:36
yeCs yazdı: 15 Ara 2025 16:37

Kardeşim kime ne ya? Benim 8 tane full büyüm var ve her bölgede bir karakter ile oynamak istiyorum. Benim imkanım var, zaten evimde 4 tane laptop 'um da var. Gerekirse masaya yan yana koyar 4 karaktere girerim. Ama enayi gibi oradan kalk buraya otur yapmak istemiyorum. Tek ekranda rahat rahat oynamak istiyorum. Ve birçok oyuncu da bunu istiyor. Anket yapsalar da görsek.

Evinde 4 tane aynı model arabası olan bir aileye " hayır kardeşim 4'ü ile birlikte trafiğe çıkamazsın, biri trafiğe çıkacaksa öbürünün kontağını çeviremezsin" demek gibi bir şey.

Ee o zaman insanlar neden 4 araba alsın ki? 3 araba direkt çöp olacak.

Ee insanlar diğer hesaplarına plus almayınca oyunun geliri yarı yarı, hatta belki daha fazla azalacak.

Ee şirketlerin temel amacı kazanç sağlamak değil mi? Kazanç oranı düşünce şirket oyunun fişini çekecek.

Ne gerek var bunlara? Bırak adamın şifacısı ve savaşçısı varsa şifacısı ile savaşçısına can bassın. Kime ne zararı var bu durumun?
Kimse 4 aracı olan kişi kullanmasın demiyor 4 karakterin varsa 4 ünü de hatta 30 tane varsa 30 tane de kullanabilirsin bunda hiçbir sorun yok.

Fakat verdiğin örnek çok güzel sen 4 aracını da aynı anda kullanabiliyor musun? Örneğin tek direksiyon ile hop öbür arabaya hop öbür araban atlayabiliyor musun?

Hayatın doğal akışına aykırı verdiğin örnekte çok güzel olmuş cuk oturmuş tabiri caizse.

Aynı anda kullanmadan istediğin kadar kullanabilirsin sorun yok :)
Araç benim aracım, istersen tamamını aynı anda trafiğe çıkarabilirim. Sürücü koltuğunda ben oturmak zorunda değilim. Eşime, dostuma verebilirim. Veya bir çılgınlık yapıp, bir aracı diğerinin arkasına bağlayıp ikisini birden sürebilirim. Çünkü araç benim aracım :) Eğer aynı anda trafiğe çıkaramazsın derlerse, o zaman ikinci aracı kimse satın almaz. Bu da piyasaya zarar verir.

Bazı fakirler " Devlet 2+ evi olan herkesten yüksek miktarda vergi alsın" diyor ya bazen. İşin ucunun kendilerine dokunacağını farkedemiyorlar. Siz de şu an bu kafayla düşünüyorsunuz. Umarım iş işten geçmeden hatanızın farkına varırsınız.
Resim
Kullanıcı avatarı
RayBey
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Anka
Lonca: Riv Riv Etma

Mesaj gönderen RayBey »

Okumuşşunda boşa okumuşşun,
Adamın sana verdiği örneğe bak senin verdiğin cevaba bak
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen yeCs »

RayBey yazdı: 17 Ara 2025 08:30 Okumuşşunda boşa okumuşşun,
Adamın sana verdiği örneğe bak senin verdiğin cevaba bak
Verdiğim cevabı anlayabilmek için bi tık seviye lazım ya. Sizde de o seviye yok sanırım. Anlamamışsınız.

Devlet size " İstediğiniz kadar aracınız olabilir ama aynı anda ikisi trafiğe çıkamaz" demesi ne kadar mantıklı?
Resim
Kullanıcı avatarı
RayBey
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Anka
Lonca: Riv Riv Etma

Mesaj gönderen RayBey »

Mühendis Bey,

Adam sana yazmış birden fazla arabanı aynı anda bireysel olarak kullanamassın, ve çok doğru. Sen bir araçı kullanırken aynı anda diğer araçı nasıl kullanacaksın bunun acıklamasını yap ben susacagım.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön