Oyunun programlama dili

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü

Re: Oyunun programlama dili

Mesaj gönderen dedee66 »

Esadullah yazdı: 17 Tem 2022 09:36
TTYusuf yazdı: 12 Tem 2022 11:37 Zaten oyunda ki hatanın düzeltilememe sebebi de bu :) Yanlış güncelleme dosyası ve yanlış kod oyunu bu hale getirdi. Kendi oyun motorları( AKTOR ) olduğu için artık bilende yok düzeltemiyorlar. Adamlar ayrıldı yı yaptı dünyaya açıldı :D
Sizce çözüm nedir? Ne yapılması gerek? Yeni motor, yeni yazılım, yeni ekip mi?
Bu oyunu Unity motoru üzerine. Blender gibi modelleme programları ile modellenerek baştan bir ekip tarafından yapılması gerekiyor. Bunun için de bütçe gerekiyor.

Örneğin ilk Eminönü Remaster yapıp erken erişime sunulur. Daha sonra paketler halinde diğer bölgeler oyuna eklenir.

Yada diğer bölgeleri komple silip İKV 2 çıkarılır. Karaköy bölgesi Remaster yapılarak o bölgeden devamı getirilir. Bana göre İKV 2'nin yapılması daha mantıklı olurdu. Çünkü diğerini Remaster yapmak uzun süreceği için zaman kaybı olur.
MetalV
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen MetalV »

dedee66 yazdı: 17 Tem 2022 13:54
MetalV yazdı: 07 Tem 2022 23:43
Bu oyunun motoru çok eski şuan da hiç bir işe yaramaz. 10 yıl önce şirket satıldı ve bu motoru geliştirenler şirketten ayrıldı. Motor da 10 yıl önce ömrünü doldurdu. Bir oyunu geliştirmek için motorun da geliştirilmesi gerekiyor yada "güncel" motorlar üzerinde oyun yapmak gerekiyor.

İKV kendi şirketinin motoru üzerine yapıldı ve motor geliştirilmediği için de oyunun geliştirilmesi durduruldu. Yüksek ihtimalle Karaköyü geliştirenlerde motoru kullanamadıkları için Karaköy hatalarla ve eksiklerle geldi. Diğer bölgelerden alınan bir çok modellemeler var. Motorun ne kadar işlevsiz ve eski olduğunu buralardan anlayabilirsiniz.
Bununla ilgili bir örnek vereyim.

Türkiye de AAA sınıfında oyun yapan 3-4 şirket falan vardı biride Sobee idi ve şuan yanlışım yoksa TaleWorlds hariç hepsi kapandı. TaleWorlds şirketi de kendi geliştirdiği motoru üzerine 2008 yılında Mount & Blade isimli oyunu yaptı. Daha sonra mevcut motorunu geliştirerek 2020 yılında Bannerlord adında ki oyunu erken erişime aldılar.

Düşünün şimdi İKV şirketi 10 yıl falan önce satıldı bu oyunu geliştirenlerin hepsi şirketten ayrıldı. Dolayısıyla hiç bir geliştirme olmaz. Oyunu satın almak bile işe yaramaz tamamen masraf .d. Telif haklarını alırsın oyunun benzerini en baştan yeni motor üzerinde yaparsın.
zaten bende bunu dedim oyunun telif hakları alınsa yeter. Aynı fikirdeyiz arkadaşlar 3. kez yazıyorum aynı şeyi oyunu almak boşa masraf tek önemli olan telifini almak.
Kullanıcı avatarı
benibanladilar
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen benibanladilar »

dedee66 yazdı: 17 Tem 2022 14:15
TTYusuf yazdı: 12 Tem 2022 11:37 Zaten oyunda ki hatanın düzeltilememe sebebi de bu :) Yanlış güncelleme dosyası ve yanlış kod oyunu bu hale getirdi. Kendi oyun motorları( AKTOR ) olduğu için artık bilende yok düzeltemiyorlar. Adamlar ayrıldı yı yaptı dünyaya açıldı :D
Bu oyunu Unity motoru üzerine. Blender gibi modelleme programları ile modellenerek baştan bir ekip tarafından yapılması gerekiyor. Bunun için de bütçe gerekiyor.

Örneğin ilk Eminönü Remaster yapıp erken erişime sunulur. Daha sonra paketler halinde diğer bölgeler oyuna eklenir.

Yada diğer bölgeleri komple silip İKV 2 çıkarılır. Karaköy bölgesi Remaster yapılarak o bölgeden devamı getirilir. Bana göre İKV 2'nin yapılması daha mantıklı olurdu. Çünkü diğerini Remaster yapmak uzun süreceği için zaman kaybı olur.
hocam hem çok pahalıya patlayacak hemde değmeyecek.
biz ikv'yi çok seviyoruz iyi güzelde ikv Türkiye'de bile çok popüler olamadı.
ikv 2 diye proje için diyelim telif alındı, bir grup insan yaptı oyunu, karşılığınıda alamayacaklar malesef...
imzamdaki internet sitesini yapmam 50 saat sürdü, eğlencesine ve bir şeyler öğrenmek için yaptığım için önemsemiyorum ama siteye giren çıkan yok :)
neyseki kullandığım bütün servisler ücretsiz o yüzden site hala ayakta. yoksa çoktan kapatılmış olacaktı site.
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi

Mesaj gönderen Esadullah »

Bu zamanda ilerlemiş teknoloji için çokta zor bir durum değil. TTKOM ekibe yeni görevliler alıp bu işe el atarsa 1 ay içerisinde büyük değişimler olacaktır. Hayal mi?
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen dedee66 »

Esadullah yazdı: 26 Tem 2022 10:10
Bu zamanda ilerlemiş teknoloji için çokta zor bir durum değil. TTKOM ekibe yeni görevliler alıp bu işe el atarsa 1 ay içerisinde büyük değişimler olacaktır. Hayal mi?
Ekip olursa 1 ayda Karaköy'ün büyük bölümü Remaster yapılır. Galiba. Detaylara bağlı daha uzunda sürebilir. 1 ayda İKV gibi bir oyunda gözle görülür değişim olur ama büyük bir ilerleme olmaz.
Jimyosef
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Jimyosef »

İstanbul kıyamet vaktine gönül vermiş ve kodlama , yazılım , programlama gibi vs birçok alanda ciddi bilgisi olan arkadaşlar telif hakkı için başvurduğu yerlerden geri dönüş alamadığını belirtmiştir veya duyurmamışda olabilir ben sanmıyorum 13 14 yıldır kimse bu oyunun telif hakkını almaya el atmamış birçok oyuncu düşünmüş ve almak için mücadele vermeye çalışmıştır ama görüyoruz ya bertaraf ediliyor yada üstü kapatılıp başarısız oluyor yeni projeler çıkartan arkadaşlarda duyuru yaptığı andan itibaren üstü kapatılmaya çalışıyor bu oyunun mevlüt dinçden sonraki aşamalarda mahkemelik durumları var diye biliyordum süreç devam ediyor olmalı çünkü kimse bu oyunun sorumluluğunu almak istemiyor.
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi

Mesaj gönderen Esadullah »

Jimyosef yazdı: 29 Tem 2022 16:02

İstanbul kıyamet vaktine gönül vermiş ve kodlama , yazılım , programlama gibi vs birçok alanda ciddi bilgisi olan arkadaşlar telif hakkı için başvurduğu yerlerden geri dönüş alamadığını belirtmiştir veya duyurmamışda olabilir ben sanmıyorum 13 14 yıldır kimse bu oyunun telif hakkını almaya el atmamış birçok oyuncu düşünmüş ve almak için mücadele vermeye çalışmıştır ama görüyoruz ya bertaraf ediliyor yada üstü kapatılıp başarısız oluyor yeni projeler çıkartan arkadaşlarda duyuru yaptığı andan itibaren üstü kapatılmaya çalışıyor bu oyunun mevlüt dinçden sonraki aşamalarda mahkemelik durumları var diye biliyordum süreç devam ediyor olmalı çünkü kimse bu oyunun sorumluluğunu almak istemiyor.
Geliştirilip para kazanılacak bir oyun neden mahkemelik olsun ki? veya gelişmesi ile büyük kazançlar elde ettirecek ise neden gelişmesine izin verilmiyor?
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
teknobilge14533
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen teknobilge14533 »

Merhaba
Kaç sene oldu net hatırlamıyorum ama oyun çıktığından beri oynadım.
TTNet satın aldıktan sonra bir kaç bölge geldi sonra oyun bitti.
Burada TTNet adına çalışıp oyuna zararları olan çok insan oldu 5 sene güncelleme gelmedi insan 2 kişiyle kodlama bilen 5 senede oyun motorunu güncellerdi bizim yonetim uyumayı tercih etti.

Bu oyun bitti, var oluşu eski olmasından fişini çekecekler yakında malesef.
Ama İKV 2 gibi güncel oyun motorlu bir oyun çıkarsa çok tutar demedi demeyin.
Kullanıcı avatarı
CHAPPIE
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Klan: Lodos
Lonca: Winter Is Coming

Mesaj gönderen CHAPPIE »

İlk olarak tatlı dili öğren kardeş gerisi boş.
MaraSalvatrucha
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: MAN

Mesaj gönderen MaraSalvatrucha »

Actor oyun motoru temeli üzerine inşa edilmiş bir oyundan bahsediyoruz. O zaman ki en üst düzey işlemci pentium 4 dü umarım acıklayıcı olmustur yani bunun üzerine yapılabilecek maximum inşaat yapılmış artık daha ilerisi mümkün değil yıkıp enkazı kaldırıp yeniden yapmak lazım o da mümkün değil şu an ki haliyle maliyetleri karşılayana kadar oyun açık kalır

“Genel Etkileşim” sayfasına dön