Yeniden başlamaya karar verdim

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
metalciprens
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Yeniden başlama hevesi

Mesaj gönderen metalciprens »

Arkadaşlar önceleri oynayıp daha sonra oyuna küsüp küsüp başlayıp başlayıp bırakamayanlardanım :)
şimdi karakterime girdiğimde eminönünde 36 seviye bi şifacım var ve görevleri yapıp ilerlemek grup bölgeleri vs girip ileriki seviyelere gelmek istiyorum grup bölgelerini neler yapıldığını vs hep unuttum bana yardımcı olabilecek oyunu yeniden öğretip beraber kasılabileceğim ya da yardım edebilecek kişiler olursa sevinirim.çemberlitaş paketi alıp başlicam bana yardım edebilecek (item vs değil-oyunu öğretip beraber oynayabileceğim) birileri olursa sevinirim.

şu ikvyi kaç kere bırakıcam diyip dönüp dolaşıpğ geliyorum uyuşturucu gibi bi meret bu ne oynanıyo ne bırakılıyo

amacım eğlenmek oyuna yeniden ısınabilmek eksik yerleri öğrenmek sohbet muhabbet öle çarı deli gibi kasıyım gibi bi amacım yok yardımcı olunursa ya da beraber kasabileceğim bi grup varsa buradan bana yazabilirseniz sevinirim.

Herkese iyi forumlar iyi eğlenceler
Kullanıcı avatarı
GoDIsNoWHeRe
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy

Oyuna tekrardan başlamak hakkında

Mesaj gönderen GoDIsNoWHeRe »

Arkadaşlar hepinize merhaba, sağlıklı günler dilerim.

Öncelikle oyun ne kadar eski güzel ve parlak günlerinden uzak noktalara gelmiş olsa da, çocukluğunu gençliğini benim gibi bu oyun içerisinde geçirmiş, dostluklar edinmiş, anılarını İKV sokaklarında biriktirmiş insanlar için bu oyunu bırakmak/unutmak gerçekten zor. Her ne kadar yeni çıkan güncel tüm oyunları oynayabilme potansiyelim olsa da, işten dönüp yemek yiyip bilgisayarın başına oturduğum 2-3 saat maalesef artık zulüm gibi geliyor, hiçbir oyundan zevk almıyorum. Ama İKV'ye tekrar başlama fikri, eski karakterlerimle devam etmek ya da sadece eğlencesine en baştan karakter açıp kasma fikri bile heyecanlandırıyor beni.

Oyunu 2018 Kasım-Aralık zamanlarında bıraktım. O dönem başlayan kopya olayları ve materyal düşme oranları bizi oyundan soğutmuştu. Depo karakteri olarak açtığım bir üyeliğe oyunu bırakan arkadaşımın m1,y2,m23 tılsımları, para, maden vb. eşyalarını aktarmıştım, fakat üyeliğin mailine erişemediğim için İKV Destek kısmından karakteri kurtarmak için talep oluşturdum. Henüz yanıt alamadım ama beklemekteyim, buradan da tekrardan Yönetim ekibinden birileri mesajımı okursa destek vermeleri için ricada bulunuyorum :)

Konudan sapmayayım, eski karakterlerim Teşkilat'ta. Oyuna tekrar başlanır mı? Eğer başlanırsa nasıl bir yol izlenmeli? (Karaköyde item üretimi ve boss gruplarına girmek için) Mesela büyücümün setlerini üretmek/düşürmek istesem bana ne kadara mal olur (maddi/zaman) ? Para kasmak için hangi madenleri çekmem gerekir?(eskiden gano/menekşe/jade falan değerliydi, şimdi f/p açısından en karlı hangi madeni çekmeliyim ? karaköy ya da eski madenlerden) Tılsım üretmek istesem hangi tılsımları üretmem gerekir? Diyelim ki kendim üretmek istedim, sonuçta eskiden üzerimde tuttuğum para artık pul oldu, kendim Xenotim kasıp, madenleri çekip, peptit vb. düşürüp üretmem ne kadar sürer? Tüm o zahmete girmeme değer mi? Yukarıda da bahsettiğim gibi hafta içi 2-3 gün (akşam 8-11 arası) , hafta sonu öğlen-akşam aralığında oynayarak bu serüvene tekrar başlanır mı?

Uzun oldu fakat şimdiden yanıt veren, yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Duygularım yazmakla bitmez ama bir yerden başlamış oldum :) herkese sağlıklı, mutlu günler dilerim.
magapa
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Re: Oyuna tekrardan başlamak hakkında

Mesaj gönderen magapa »

Yarın 1 nisan
Ustrahs
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Ustrahs »

Merhaba,

GoDIsNoWHeRe yazdı: 31 Mar 2022 09:54 Para kasmak için hangi madenleri çekmem gerekir?(eskiden gano/menekşe/jade falan değerliydi, şimdi f/p açısından en karlı hangi madeni çekmeliyim

Teşkilattayım demişsin ama bütün oyun Eminönü sunucusunda şu an diğer sunucularda ticaret olmuyor o nedenle Eminönü sunucusu üzerinden anlatmak istiyorum. Dört yapraklı yonca, şelit, sibiryalı, zamk, niobyum, antimon gibi madenler şu an en çok rağbet gören materyaller. Diğer madenler ve özellikle karaköy madenleri bire bir takasladığı için ne kadar değerli oldukları şu an için tartışmalıdır. Oyunda hiperenflasyon var. Kısacası 2018 piyasası ile 2022 piyasası arasında uçurum değil okyanuslar var. Para birimini artık takip etmiyorum. Ama bunun üzerinde daha önce uzun uzun yazmıştım. Buradaki linklerden okuyabilirsiniz.

viewtopic.php?p=1264453#p1264453

viewtopic.php?p=1263539#p1263539

GoDIsNoWHeRe yazdı: 31 Mar 2022 09:54 kendim Xenotim kasıp, madenleri çekip, peptit vb. düşürüp üretmem ne kadar sürer?

Kalabalık sunucularda Xenotim kasman çok zor. Eminönü sunucusunda saat yolunda neredeyse her köşe başında birisi var. Üçüncü kademe bir tılsım için 32 xenotim gerekiyor ve holdeki slotlar Karaköy genişleme paketinden sonra yarı yarıya indirildiği için sadece Xenotimleri toplaman bir ayı bulur. Ancak niyetin Karaköy eşyaları üretmek ise bu slotlardan elde edebileceğin birinci kademe tılsımları satarak veya madenle takaslayarak üretim yapabilirsin. Birinci kademe tılsımlar nezdinde [Kırmızı] Meteorit 2-I tılsımı şu an en değerli tılsım onu da [Mavi] Meteorit-I tılsımı takip ediyor. Ancak burada da başka bir sorun boy gösteriyor. Reçeteler artık çok pahalı ve kimse doğru düzgün boss kesmediği için git gide artıyor. Madenler için düşürdüğün tılsımların yanı sıra reçete maliyetlerini de hesaba katarak tılsım kasmanı öneririm. Örneğin Halley Ceket Reçetesi için genellikle 5 adem üçüncü kademe büyücü tılsımı isteniyor. Maden çekip tılsım alırım diyorsan Meteorit-III ve Meteorit 2-III (yukarda bahsettiğim birinci kademe tılsımların üçüncü kademeleri) için 2500 maden isteniyor. Diğer üçüncü kademe tılsımlar için ise 400-500 maden isteniyor. Maden dediğim de saf ve değerli madenler yanlış anlaşılma olmasın :) Oyunda Gönül tılsımı denen bir kavram var. Gönül tılsımı birinci kademesi Gönül'de satılan tılsımlar. Örneğin Ofansif Dövüşme 2-III, Buz Bilgisi III, Şifa Bilgisi III vs... Onlar çok para etmiyor. 100-200 maden arasına satılıyor.

Tüm bunlara ek olarak alışverişte şu an ciddi bir sıkıntı var. Basit alışverişlerde bile oyuncular blok alıyor ve ceza süresi cezanın bitmesine yakın tekrar uzatılıyor. Bununla ilgili olarak viewtopic.php?t=170010 konusuna göz atabilirsin.

GoDIsNoWHeRe yazdı: 31 Mar 2022 09:54 Tüm o zahmete girmeme değer mi?

Bence değmez.
Resim
Kullanıcı avatarı
GoDIsNoWHeRe
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen GoDIsNoWHeRe »

Gizlenmiş İçerikGöster
Ustrahs yazdı: 31 Mar 2022 12:47
Merhaba,

GoDIsNoWHeRe yazdı: 31 Mar 2022 09:54 Para kasmak için hangi madenleri çekmem gerekir?(eskiden gano/menekşe/jade falan değerliydi, şimdi f/p açısından en karlı hangi madeni çekmeliyim

Teşkilattayım demişsin ama bütün oyun Eminönü sunucusunda şu an diğer sunucularda ticaret olmuyor o nedenle Eminönü sunucusu üzerinden anlatmak istiyorum. Dört yapraklı yonca, şelit, sibiryalı, zamk, niobyum, antimon gibi madenler şu an en çok rağbet gören materyaller. Diğer madenler ve özellikle karaköy madenleri bire bir takasladığı için ne kadar değerli oldukları şu an için tartışmalıdır. Oyunda hiperenflasyon var. Kısacası 2018 piyasası ile 2022 piyasası arasında uçurum değil okyanuslar var. Para birimini artık takip etmiyorum. Ama bunun üzerinde daha önce uzun uzun yazmıştım. Buradaki linklerden okuyabilirsiniz.

GoDIsNoWHeRe yazdı: 31 Mar 2022 09:54 kendim Xenotim kasıp, madenleri çekip, peptit vb. düşürüp üretmem ne kadar sürer?

Kalabalık sunucularda Xenotim kasman çok zor. Eminönü sunucusunda saat yolunda neredeyse her köşe başında birisi var. Üçüncü kademe bir tılsım için 32 xenotim gerekiyor ve holdeki slotlar Karaköy genişleme paketinden sonra yarı yarıya indirildiği için sadece Xenotimleri toplaman bir ayı bulur. Ancak niyetin Karaköy eşyaları üretmek ise bu slotlardan elde edebileceğin birinci kademe tılsımları satarak veya madenle takaslayarak üretim yapabilirsin. Birinci kademe tılsımlar nezdinde [Kırmızı] Meteorit 2-I tılsımı şu an en değerli tılsım onu da [Mavi] Meteorit-I tılsımı takip ediyor. Ancak burada da başka bir sorun boy gösteriyor. Reçeteler artık çok pahalı ve kimse doğru düzgün boss kesmediği için git gide artıyor. Madenler için düşürdüğün tılsımların yanı sıra reçete maliyetlerini de hesaba katarak tılsım kasmanı öneririm. Örneğin Halley Ceket Reçetesi için genellikle 5 adem üçüncü kademe büyücü tılsımı isteniyor. Maden çekip tılsım alırım diyorsan Meteorit-III ve Meteorit 2-III (yukarda bahsettiğim birinci kademe tılsımların üçüncü kademeleri) için 2500 maden isteniyor. Diğer üçüncü kademe tılsımlar için ise 400-500 maden isteniyor. Maden dediğim de saf ve değerli madenler yanlış anlaşılma olmasın :) Oyunda Gönül tılsımı denen bir kavram var. Gönül tılsımı birinci kademesi Gönül'de satılan tılsımlar. Örneğin Ofansif Dövüşme 2-III, Buz Bilgisi III, Şifa Bilgisi III vs... Onlar çok para etmiyor. 100-200 maden arasına satılıyor.

Tüm bunlara ek olarak alışverişte şu an ciddi bir sıkıntı var. Basit alışverişlerde bile oyuncular blok alıyor ve ceza süresi cezanın bitmesine yakın tekrar uzatılıyor. Bununla ilgili olarak viewtopic.php?t=170010 konusuna göz atabilirsin.

Bence değmez.
ya peki ben nasıl yapacağım ticaretimi falan? dediğin gibi insanlar kopya yüzünden hiper enflasyon ile bir m 21 tılsımına bile yüzlerce binlerce saf maden veriyormuş. hol ve çemberlitaşın peak olduğu dönemlerde yaklaşık 10-15 tılsım ile oynuyorduk, bunları üretirken de holde sürekli düşen 1. seviye tılsımları biriktirdiğim bir kasa hesabım var. şimdi ben üretim yapmak için ticaret yaparsam kopya madeni takas ile bana veren kişi yüzünden ben ban yiyeceğim. peki ya ben nasıl silah, zırh, tılsım üretimi için gereken onca madeni materyali kopya yapmadan, kopya ile üretilmiş materyale karışmadan üreteceğim?
Ustrahs
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Ustrahs »

GoDIsNoWHeRe yazdı: 01 Nis 2022 08:50
Gizlenmiş İçerikGöster
Ustrahs yazdı: 31 Mar 2022 12:47
Merhaba,

Bence değmez.
ya peki ben nasıl yapacağım ticaretimi falan? dediğin gibi insanlar kopya yüzünden hiper enflasyon ile bir m 21 tılsımına bile yüzlerce binlerce saf maden veriyormuş. hol ve çemberlitaşın peak olduğu dönemlerde yaklaşık 10-15 tılsım ile oynuyorduk, bunları üretirken de holde sürekli düşen 1. seviye tılsımları biriktirdiğim bir kasa hesabım var. şimdi ben üretim yapmak için ticaret yaparsam kopya madeni takas ile bana veren kişi yüzünden ben ban yiyeceğim. peki ya ben nasıl silah, zırh, tılsım üretimi için gereken onca madeni materyali kopya yapmadan, kopya ile üretilmiş materyale karışmadan üreteceğim?
Bu soru AhiEvran'a defalarca soruldu. Kendisi forum arama motoru diyor ama ara ki bulasın :) Yönetim tarafından verilen cevaplar genelde "Eğer kritik hatadan faydalanmadıysanız endişe edecek bir durum yok." şeklinde oluyor. Ancak pratikte bu mekanizma böyle çalışmıyor ve kritik hatayı lehinize kullanmasanız bile oyundan uzaklaştırılabiliyorsunuz. Malesef sormuş olduğun soruların cevabını ben de bilmiyorum. 1. seviye karakterdeki tılsımları aktarırken bile blok alabilirsin. Öyle bir algoritma var ki her an ay başındaymış gibi. Ne zaman neye ceza verecğini ne yaparsan doğru ne yaparsan yanlış asla bilemezsin. En iyisi bulaşmamak geçmesini beklemek ama geçmeyecek. Tam da 15. sene-i devriyesinde gerisini sen anla artık :') :')
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön