Merhabalar.
Öncelikle herkese hayırlı, uğurlu olsun. Yıllar sonra her ne olursa, nasıl olursa olsun oyunla ilgili bir yenilik geldiğini görmek insanı duygulandırıyor. Biz bu yeniliklerin devamının gelmesini istiyoruz eğer gelirse inanın bütün ülke bu oyunu oynar çünkü şahsen benim hiçbir oyundan almadığım zevk bu oyunda mevcut...
Yenilik konusuna gelecek olursam eğer; videoda kötü gözükmesinin nedenini bilmiyorum fakat Çemberlitaş eklentisinin videosunda da aynı şekilde kötü grafik vardı lakin içeriğini çok sevdik hepimiz...
Velhasıl kelam elinize, kolunuza sağlık ben eminim içeriği çok güzel olacak o eski ikv günlerini hatırlayacağız Karaköy'e girince...
Cümleten iyi geceler.
İstanbul Kıyamet Vakti: Karaköy Tanıtım videosu yorumlarınız,düşünceleriniz.
- Nodus142
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Börteçin
Re: İstanbul Kıyamet Vakti: Karaköy Tanıtım videosu yorumlarınız,düşünceleriniz.
Sanırım gelecek genişleme paketinde Mustafa Bey ile karşılaşacağızWitchex yazdı: ↑27 Ara 2017 23:06 Merhaba arkadaşlar. Öncelikle yeni genişleme paketi hepimize hayırlı olsun. Sizlere Karaköy tanıtım videosundaki merakları üzerine toplamış bıyıklı amcayla ilgili naçizane fikrimden bahsedeceğim.
Video yayınlandıktan sonra hemen tarihçeyi karıştırmaya başladım ve gözüme önemli isimlerin yanında daha önce farketmediğim ya da yeni eklenmiş olduğunu düşündüğüm bir isim dikkattimi çekti. Tarihçedeki o kısım:
''...Gene bu iki sene içerisinde Beyaz Köşk'ün eski toplantılarına katılan bir çok kişi de organizasyona dahil oldu. İçlerinden Mansur Bey'in kuzeni Azat Bey, Mustafa bey ve Gaffar Bey gibi zekası oldukça keskin olan bazıları Kuklacı'dan büyü dersleri aldılar. Ve onun yardımcıları oldular. 1960-1962 döneminde Beyaz Köşk otoritesini iyiden iyiye sağlamlaştırdı..''
Mustafa Bey adındaki bu karakter tarihçenin başka her hangi bir kısmında yoktur ve ismi geçmemektedir. Yukarıda paylaştığım kısımda bu üç kişinin Kuklacı'dan (yani fare adamların yaratıcısından) büyü dersleri aldıkları belirtiliyor. Ayrıca tekrar belirtmeliyim ki daha önce bu ismi farketmemiştim. Ya da tamamen yeni eklenmiş.
Tarihçenin ve oyununun gidişatına göre yorum yapacak olursak; bilinen büyük beyaz büyücüler Azat Efendi ve Gaffar Bey sizlere ömür. Geriye tarihçede sadece ismi geçen Mustafa Bey kalıyor. Tahminimce fare adamların makinelerini yapan veya yapımına destek verek kişide Mustafa Bey olarak karşımaza çıkacak.
![]()
Fahrelerin kimseye eyvallahı yoktur biladerim
Göster
AltınvuruŞ
ULUBİLGİN
HARAÇ
SOLKAPALI
ULUBİLGİN
HARAÇ
SOLKAPALI
Bazı Küçük Detaylar
Hitler Referansı ;

Fanatikliği ile bilinen bir fare adam oluşumu olan Gizit Klanı'nın liderini , Hitler'den referans alarak harika bir şekilde ortaya çıkarmışlar.

Klu Klux Klan ;

Ku Klux Klan, 24 Aralık 1865 ABD'de Tennessee'de kurulan siyahi karşıtı aşırı faşist bir gizli örgüt.

Gördüğünüz gibi aşırılığı ile bilinen bu fare adam klanı da bu örgütten referans ile yapılmış.
Zeplin ve Fare Adam Karargahı ;

Hakir'i yol kenarında kesmeyeceğiz tabiki.Önce karargahını basıp , onu koruyan fare adamları geçmemiz gerekecek.Göze çarpan bir zeplin.Burası hayatta kalanların mı yoksa fare adamların mı onu bilemiyoruz.
Star Wars Referansı ;

*

Mansur Bey ;

Mansur Bey 1964 yılında ölmüştür.Fare adamların yaratılmasında büyük rol oynamıştır.Ancak heykeldeki adam alttaki resimdekine oldukça benzemektedir.

Bu kişinin kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz.Ancak elindeki sarmaşıktan anlaşıldığı üzere bir ruh büyücüsü.
Denizci elbisesi ;

Sağ taraftaki kız denizci elbisesi giymektedir.Gemi ile mi geçeceğiz ? Bilmiyorum ama belkide bu NPC bu iş ile alakalı olabilir.
Sesleri falan çok fazla incelemedim gözüme takılanlar bunlar.

Fanatikliği ile bilinen bir fare adam oluşumu olan Gizit Klanı'nın liderini , Hitler'den referans alarak harika bir şekilde ortaya çıkarmışlar.

Klu Klux Klan ;

Ku Klux Klan, 24 Aralık 1865 ABD'de Tennessee'de kurulan siyahi karşıtı aşırı faşist bir gizli örgüt.

Gördüğünüz gibi aşırılığı ile bilinen bu fare adam klanı da bu örgütten referans ile yapılmış.

Hakir'i yol kenarında kesmeyeceğiz tabiki.Önce karargahını basıp , onu koruyan fare adamları geçmemiz gerekecek.Göze çarpan bir zeplin.Burası hayatta kalanların mı yoksa fare adamların mı onu bilemiyoruz.
Star Wars Referansı ;

*

Mansur Bey ;

Mansur Bey 1964 yılında ölmüştür.Fare adamların yaratılmasında büyük rol oynamıştır.Ancak heykeldeki adam alttaki resimdekine oldukça benzemektedir.

Bu kişinin kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz.Ancak elindeki sarmaşıktan anlaşıldığı üzere bir ruh büyücüsü.
Denizci elbisesi ;

Sağ taraftaki kız denizci elbisesi giymektedir.Gemi ile mi geçeceğiz ? Bilmiyorum ama belkide bu NPC bu iş ile alakalı olabilir.
─∘Serinplay∘─
"Gezgin Şehir"
İstanbul Kıyamet Vakti Wiki
Kıyamet Oyun Projesi
Fan Art Çalışmaları
Günlüğüm
"Gezgin Şehir"
İstanbul Kıyamet Vakti Wiki
Kıyamet Oyun Projesi
Fan Art Çalışmaları
Günlüğüm

Re: Bazı Küçük Detaylar
Güzel derleme teşekkürler.
- AyYildizli
- Cin Avcısı
- Sunucu: Eminönü
KKK benzetmesi benim de ilk izleyişimde dikkatimi çekmişti. Hitler ile de birleşince gayet mantıklı oluyor gerçekten. Diğerlerini farketmemiştim ama onlar da güzelmişSerinplay yazdı: ↑28 Ara 2017 00:01 Hitler Referansı ;
Klu Klux Klan ;
Star Wars Referansı ;
*
Mansur Bey ;
Denizci elbisesi ;
Yarın ufuk grimsi pembe olur belki, pembemsi griden iyidir her şekilde...
- Nodus142
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Börteçin
Oyunun birçok yerinde bu tür şeyler varAyYildizli yazdı: ↑28 Ara 2017 00:17KKK benzetmesi benim de ilk izleyişimde dikkatimi çekmişti. Hitler ile de birleşince gayet mantıklı oluyor gerçekten. Diğerlerini farketmemiştim ama onlar da güzelmişSerinplay yazdı: ↑28 Ara 2017 00:01 Hitler Referansı ;
Klu Klux Klan ;
Star Wars Referansı ;
*
Mansur Bey ;
Denizci elbisesi ;
Sesleri falan çok fazla incelemedim gözüme takılanlar bunlar.İKV'ye bak hele, dünya tarihi ve popüler kültürden referanslar da eklermiş
yakında bir trivia sayfamız da olur belki.
boş oyun oynayacak vaktim yok zaten üniversite sınavına hazırlanıyorum
- mutlulukmuodane
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
-
- Cin Avcısı
- Sunucu: Eminönü
Re: İstanbul Kıyamet Vakti: Karaköy Tanıtım videosu yorumlarınız,düşünceleriniz.
Forumda gezerek sen de vaktini boşa harcıyosun kirletme konuyu mademşuan oyunu oynamıyorum zaten kardeşim 1 level karakterim bile yok oyunda bu oyun küçüklüğümün oyunu sen oyunlarda vaktini harcamaya devam et