İstanbul Kıyamet Vakti: Karaköy Tanıtım videosu yorumlarınız,düşünceleriniz.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
HyBRiSs
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Noble

Re: İstanbul Kıyamet Vakti: Karaköy Tanıtım videosu yorumlarınız,düşünceleriniz.

Mesaj gönderen HyBRiSs »

Merhabalar.
Öncelikle herkese hayırlı, uğurlu olsun. Yıllar sonra her ne olursa, nasıl olursa olsun oyunla ilgili bir yenilik geldiğini görmek insanı duygulandırıyor. Biz bu yeniliklerin devamının gelmesini istiyoruz eğer gelirse inanın bütün ülke bu oyunu oynar çünkü şahsen benim hiçbir oyundan almadığım zevk bu oyunda mevcut...

Yenilik konusuna gelecek olursam eğer; videoda kötü gözükmesinin nedenini bilmiyorum fakat Çemberlitaş eklentisinin videosunda da aynı şekilde kötü grafik vardı lakin içeriğini çok sevdik hepimiz...
Velhasıl kelam elinize, kolunuza sağlık ben eminim içeriği çok güzel olacak o eski ikv günlerini hatırlayacağız Karaköy'e girince...

Cümleten iyi geceler.
hybriSs
Kullanıcı avatarı
Nodus142
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Lonca: Börteçin

Re: İstanbul Kıyamet Vakti: Karaköy Tanıtım videosu yorumlarınız,düşünceleriniz.

Mesaj gönderen Nodus142 »

Witchex yazdı: 27 Ara 2017 23:06 Merhaba arkadaşlar. Öncelikle yeni genişleme paketi hepimize hayırlı olsun. Sizlere Karaköy tanıtım videosundaki merakları üzerine toplamış bıyıklı amcayla ilgili naçizane fikrimden bahsedeceğim.
Video yayınlandıktan sonra hemen tarihçeyi karıştırmaya başladım ve gözüme önemli isimlerin yanında daha önce farketmediğim ya da yeni eklenmiş olduğunu düşündüğüm bir isim dikkattimi çekti. Tarihçedeki o kısım:

''...Gene bu iki sene içerisinde Beyaz Köşk'ün eski toplantılarına katılan bir çok kişi de organizasyona dahil oldu. İçlerinden Mansur Bey'in kuzeni Azat Bey, Mustafa bey ve Gaffar Bey gibi zekası oldukça keskin olan bazıları Kuklacı'dan büyü dersleri aldılar. Ve onun yardımcıları oldular. 1960-1962 döneminde Beyaz Köşk otoritesini iyiden iyiye sağlamlaştırdı..''

Mustafa Bey adındaki bu karakter tarihçenin başka her hangi bir kısmında yoktur ve ismi geçmemektedir. Yukarıda paylaştığım kısımda bu üç kişinin Kuklacı'dan (yani fare adamların yaratıcısından) büyü dersleri aldıkları belirtiliyor. Ayrıca tekrar belirtmeliyim ki daha önce bu ismi farketmemiştim. Ya da tamamen yeni eklenmiş.
Tarihçenin ve oyununun gidişatına göre yorum yapacak olursak; bilinen büyük beyaz büyücüler Azat Efendi ve Gaffar Bey sizlere ömür. Geriye tarihçede sadece ismi geçen Mustafa Bey kalıyor. Tahminimce fare adamların makinelerini yapan veya yapımına destek verek kişide Mustafa Bey olarak karşımaza çıkacak.

Resim
Sanırım gelecek genişleme paketinde Mustafa Bey ile karşılaşacağız :)
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen cepni »

Fahrelerin kimseye eyvallahı yoktur biladerim
Göster
AltınvuruŞ
ULUBİLGİN
HARAÇ
SOLKAPALI
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Bazı Küçük Detaylar

Mesaj gönderen Serinplay »

Hitler Referansı ;

Resim

Fanatikliği ile bilinen bir fare adam oluşumu olan Gizit Klanı'nın liderini , Hitler'den referans alarak harika bir şekilde ortaya çıkarmışlar.
Resim

Klu Klux Klan ;
Resim
Ku Klux Klan, 24 Aralık 1865 ABD'de Tennessee'de kurulan siyahi karşıtı aşırı faşist bir gizli örgüt.
Resim
Gördüğünüz gibi aşırılığı ile bilinen bu fare adam klanı da bu örgütten referans ile yapılmış.

Zeplin ve Fare Adam Karargahı ;
Resim
Hakir'i yol kenarında kesmeyeceğiz tabiki.Önce karargahını basıp , onu koruyan fare adamları geçmemiz gerekecek.Göze çarpan bir zeplin.Burası hayatta kalanların mı yoksa fare adamların mı onu bilemiyoruz.

Star Wars Referansı ;

Resim
*
Resim

Mansur Bey ;
Resim
Mansur Bey 1964 yılında ölmüştür.Fare adamların yaratılmasında büyük rol oynamıştır.Ancak heykeldeki adam alttaki resimdekine oldukça benzemektedir.
Resim
Bu kişinin kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz.Ancak elindeki sarmaşıktan anlaşıldığı üzere bir ruh büyücüsü.

Denizci elbisesi ;

Resim

Sağ taraftaki kız denizci elbisesi giymektedir.Gemi ile mi geçeceğiz ? Bilmiyorum ama belkide bu NPC bu iş ile alakalı olabilir.

Sesleri falan çok fazla incelemedim gözüme takılanlar bunlar.
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Re: Bazı Küçük Detaylar

Mesaj gönderen Sufizm »

Güzel derleme teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
AyYildizli
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen AyYildizli »

Serinplay yazdı: 28 Ara 2017 00:01 Hitler Referansı ;

Resim

Fanatikliği ile bilinen bir fare adam oluşumu olan Gizit Klanı'nın liderini , Hitler'den referans alarak harika bir şekilde ortaya çıkarmışlar.
Resim

Klu Klux Klan ;
Resim
Ku Klux Klan, 24 Aralık 1865 ABD'de Tennessee'de kurulan siyahi karşıtı aşırı faşist bir gizli örgüt.
Resim
Gördüğünüz gibi aşırılığı ile bilinen bu fare adam klanı da bu örgütten referans ile yapılmış.

Resim
Hakir'i yol kenarında kesmeyeceğiz tabiki.Önce karargahını basıp , onu koruyan fare adamları geçmemiz gerekecek.Göze çarpan bir zeplin.Burası hayatta kalanların mı yoksa fare adamların mı onu bilemiyoruz.

Star Wars Referansı ;

Resim
*
Resim

Mansur Bey ;
Resim
Mansur Bey 1964 yılında ölmüştür.Fare adamların yaratılmasında büyük rol oynamıştır.Ancak heykeldeki adam alttaki resimdekine oldukça benzemektedir.
Resim
Bu kişinin kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz.Ancak elindeki sarmaşıktan anlaşıldığı üzere bir ruh büyücüsü.

Denizci elbisesi ;

Resim

Sağ taraftaki kız denizci elbisesi giymektedir.Gemi ile mi geçeceğiz ? Bilmiyorum ama belkide bu NPC bu iş ile alakalı olabilir.

KKK benzetmesi benim de ilk izleyişimde dikkatimi çekmişti. Hitler ile de birleşince gayet mantıklı oluyor gerçekten. Diğerlerini farketmemiştim ama onlar da güzelmiş :) İKV'ye bak hele, dünya tarihi ve popüler kültürden referanslar da eklermiş :D yakında bir trivia sayfamız da olur belki.
Yarın ufuk grimsi pembe olur belki, pembemsi griden iyidir her şekilde...
Kullanıcı avatarı
Nodus142
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Lonca: Börteçin

Mesaj gönderen Nodus142 »

AyYildizli yazdı: 28 Ara 2017 00:17
Serinplay yazdı: 28 Ara 2017 00:01 Hitler Referansı ;

Resim

Resim

Klu Klux Klan ;
Resim
Resim

Resim

Star Wars Referansı ;

Resim
*
Resim

Mansur Bey ;
Resim
Resim

Denizci elbisesi ;

Resim

KKK benzetmesi benim de ilk izleyişimde dikkatimi çekmişti. Hitler ile de birleşince gayet mantıklı oluyor gerçekten. Diğerlerini farketmemiştim ama onlar da güzelmiş :) İKV'ye bak hele, dünya tarihi ve popüler kültürden referanslar da eklermiş :D yakında bir trivia sayfamız da olur belki.
Oyunun birçok yerinde bu tür şeyler var :) Zaten beni bu oyuna bağlayan en büyük şey de bu tür şeyler :)
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen dade1302 »

dedee66 yazdı: 27 Ara 2017 23:35 ŞU ADAMA İSMETE BENZİYOR DİYENLER OYUNU BUGÜN BIRAKSIN BENCE :PP

Resim
Resim

#MENSURBEY

boş oyun oynayacak vaktim yok zaten üniversite sınavına hazırlanıyorum :) ilkokul mezunu değilim.şuan oyunu oynamıyorum zaten kardeşim 1 level karakterim bile yok oyunda bu oyun küçüklüğümün oyunu sen oyunlarda vaktini harcamaya devam et
Kullanıcı avatarı
mutlulukmuodane
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen mutlulukmuodane »

Resim
Motiejunas
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Motiejunas »

şuan oyunu oynamıyorum zaten kardeşim 1 level karakterim bile yok oyunda bu oyun küçüklüğümün oyunu sen oyunlarda vaktini harcamaya devam et
Forumda gezerek sen de vaktini boşa harcıyosun kirletme konuyu madem

“Genel Etkileşim” sayfasına dön