[Defansif Dövüşme 2] Tılsımının Hatası
Re: [Defansif Dövüşme 2] Tılsımının Hatası
Dediklerimi tam manasıyla anlayacak birisini yada bir yöneticiyi (mümkünse kod yazabilenlerden birisini) konuma bekliyorum. Muvaffa seninle tam anlaşamayacağız gibi... 
IIIıPEACEıIII / IIIIıPEACEıIIII / peace / Rotary
- MuvaFFa
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Phenomena
Bana kalırsa sen düşündüğün şeyin gerçek olmasını istiyorsun ama gerçekler değişmez o yüzden bekle yöneticiyi ya dediklerimi açıklamaya çalışacak ya da alıntı yapacaktır. Yine de biraz daha okuyun dediklerimi ve anlamaya çalışın. Sonuçta bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır ve siz ayıba kaçıyorsunuz. Neyse dediklerimi yanlış anlamayın. Biraz daha farklı açılardan bakın derim. İyi forumlarRotary yazdı:Dediklerimi tam manasıyla anlayacak birisini yada bir yöneticiyi (mümkünse kod yazabilenlerden birisini) konuma bekliyorum. Muvaffa seninle tam anlaşamayacağız gibi...
Mevlana yazdı:Oyun ,görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır.
[/b][/i][/size]Mevlana yazdı:Rüşvet alan para pul padişahı değiliz. Paramparça olmuş gönül hırkalarını diker, yamarız biz.
- kordugum
- Demirci Çırağı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
MuvaFFa yazdı:Anlamayacak bir şey yok ki siz tılsımı süpürme yeteneğine göre değerlendiriyorsunuz. Bakın bu tılsım defansif yeteneğini etkiliyor. Defansif yeteneğine de bakarsanız sadece 15 seviyede süpürme yeteneğini etkiliyor.kordugum yazdı:
Arkadaş,bende anlayamadım cevabı,üstteki arkadaşıda anlamadım.
Mesela defansif yeteneğinde şöyle deseydi.
10. puanda süpürme vuruşunun kudret gereksinimini %25 azaltır.
15. puanda süpürme vuruşunun kudret gereksinimini %50 azaltır.
Bu durumda bahsi geçen tılsım kullanıldığında defansif yeteneğinin puanı 10 olduğunda süpürme vuruşu etkilendiği için direk tılsım devreye girer ve hiç kudret harcamazdı. Nitekim 1 ile 9 puanları arasında süpürme vuruşu ile ilgili bir işlem bulunmadığından tılsım yine geçersizdir.
Fakat şuanda "15 puanda savaşçının zırh limitini %75 yapar ve süpürme saldırısının kudret gereksinimini yarı yarıya düşürür." yazdığından dolayı tılsım 15 puanlık defansif yeteneğinde devreye giriyor.
Daha nasıl anlatırım bilemiyorum.
Yahu kendi kendine bir şeyler uyduruyorsun mantığa bak tılsım öyle bir şey yazıyormu sadece 15 puanda etkiler diye?yazmıyor daha ne neyin savunması bu yeteneğe bakıp tılsımı nasıl yorumluyorsun sana hiçbir getiriside yok canla başla savunuyorsun bende diyorum ki işte tılsıma açıklamayı eklemeyi gerekir hadi by
Tılsım Kutup Rüzgarı yarı sürede çıkarıyor demi güzel kardeşim. Bak özellik yarı sürede çıkarması kapiş? Kutup Rüzgarı 15 puanda kutuptan ilk seni çıkartıyor tılsımsızda olsan tılsımlıda olsan. Ama ben diyorum ki Defansif Dövüşme 2'nin mantığına göre 15 puan vermen gerekiyor; Tılsımın işe yarayıpta hem kutuptan çıkıp hemde yarı sürede çıkman için. Dedin ki Defansif Dövüşme yeteneği 10 puanda kudret üzerinde etkisini gösteriyor. O zaman tılsım üzerinde de etkisini göstermesi gerek değil mi? Ama 10 puanda da kudret yiyor.MuvaFFa yazdı:Bana kalırsa sen düşündüğün şeyin gerçek olmasını istiyorsun ama gerçekler değişmez o yüzden bekle yöneticiyi ya dediklerimi açıklamaya çalışacak ya da alıntı yapacaktır. Yine de biraz daha okuyun dediklerimi ve anlamaya çalışın. Sonuçta bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır ve siz ayıba kaçıyorsunuz. Neyse dediklerimi yanlış anlamayın. Biraz daha farklı açılardan bakın derim. İyi forumlarRotary yazdı:Dediklerimi tam manasıyla anlayacak birisini yada bir yöneticiyi (mümkünse kod yazabilenlerden birisini) konuma bekliyorum. Muvaffa seninle tam anlaşamayacağız gibi...
Sen bence ilk önce insanları aşağılamaktan vazgeç, sonrada bilgi sahibi olabilmek için bu tılsımları üret yada bir kereliğine kullan. Tılsım mı yetenekten etkilenir, yetenek mi tılsımdan etkilenir ilk önce bunun cevabını ver. Bu sana son cevabımdı.
- MuvaFFa
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Sancak
- Lonca: Phenomena
Sen dediklerimden bunu anladıysan daha bir şey diyemem kardeşim sana. Yani daha basit nasıl anlatılır bilemiyorum. Daha basit anlatabilecek birisi gelse de anlasan bi o zaman bana nasıl bi haksızlık yaptığını anlayacaksınız.Rotary yazdı:Tılsım Kutup Rüzgarı yarı sürede çıkarıyor demi güzel kardeşim. Bak özellik yarı sürede çıkarması kapiş? Kutup Rüzgarı 15 puanda kutuptan ilk seni çıkartıyor tılsımsızda olsan tılsımlıda olsan. Ama ben diyorum ki Defansif Dövüşme 2'nin mantığına göre 15 puan vermen gerekiyor; Tılsımın işe yarayıpta hem kutuptan çıkıp hemde yarı sürede çıkman için. Dedin ki Defansif Dövüşme yeteneği 10 puanda kudret üzerinde etkisini gösteriyor. O zaman tılsım üzerinde de etkisini göstermesi gerek değil mi? Ama 10 puanda da kudret yiyor.MuvaFFa yazdı:Bana kalırsa sen düşündüğün şeyin gerçek olmasını istiyorsun ama gerçekler değişmez o yüzden bekle yöneticiyi ya dediklerimi açıklamaya çalışacak ya da alıntı yapacaktır. Yine de biraz daha okuyun dediklerimi ve anlamaya çalışın. Sonuçta bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır ve siz ayıba kaçıyorsunuz. Neyse dediklerimi yanlış anlamayın. Biraz daha farklı açılardan bakın derim. İyi forumlarRotary yazdı:Dediklerimi tam manasıyla anlayacak birisini yada bir yöneticiyi (mümkünse kod yazabilenlerden birisini) konuma bekliyorum. Muvaffa seninle tam anlaşamayacağız gibi...
Sen bence ilk önce insanları aşağılamaktan vazgeç, sonrada bilgi sahibi olabilmek için bu tılsımları üret yada bir kereliğine kullan. Tılsım mı yetenekten etkilenir, yetenek mi tılsımdan etkilenir ilk önce bunun cevabını ver. Bu sana son cevabımdı.
Bu arada elbette yönetimi savunuyor gibi görünebilirim ama savunmuyorum. Ortadaki yanlışı hatayı düzeltmeye çalışıyorum. Yardım istediğiniz başıma kakıyorsunuz. Yöneticinin demek istediğini bir çok farklı yönden açıklamadım. Bu durumda hatalı ben oluyorsam, umarım doğruyu öğrendiğinizde özürle gelirsiniz. Lakin ben yanlışsam ben size hatalıydım diyerek özür ile geleceğim.
Mevlana yazdı:Oyun ,görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır.
[/b][/i][/size]Mevlana yazdı:Rüşvet alan para pul padişahı değiliz. Paramparça olmuş gönül hırkalarını diker, yamarız biz.
- SeRRuh
- Sivri Ada Kaşifi

- Lonca: Utopia
- Discord: sahinmur4t
Rotary'nin de söylediği gibi ortada bir hata var fakat bu açıklama kısmında veya etki kısmında olabilir.
Şahsen denemedim söylediğin şeyi fakat bahsettiğin durumu anladığımı düşünüyorum ve hak veriyorum. Tılsımı incelersek ve tılsımdaki açıklamaya göre hareket edecek olursak " Defansif modundayken süpürme saldırısı kudret harcamaz " gibi bir mantık ortaya çıkıyor. Durum böyleyken puan olarak kaç vereceğin veya kaç puanda kaç kudret harcayacağı gibi bir açıklama olmadığına göre 1 puan da verilse kudret harcamaması gerekir/ diye düşünüyorum.
Diğer taraftan yeteneğin üzerinde yazılan açıklamaya göre hareket edecek olursak destek ekibindeki arkadaşın bahsettiği yarı yarıya indirme felan fistan, orada 15 puanda iken belirli bir oranda kudret harcayacağı yazmalıydı ve tılsımın üzerinde de yine 15 puandaki harcanan kudretin oranına göre bir açıklama yapılmalıydı örnek vermek gerekirse;
Defansif e 15 puan verildiğinde yüzde 50 kudret gereksinimi azaltır. yazsaydı eğer tılsımın üzerinde de yine defansif modundayken yüzde 50 kudret gereksinimi azaltır gibi bir açıklama görmemiz gerekirdi bu bizi 15 puanda ve tılsım takılıyken yüzde 100lük bir kudret tasarrufu sonucuna götürür ve böylece kudret harcamadan yeteneği kullanmış olurduk.
Ayrıca hatırladığım kadarıyla kudret sıfırın altına düştüğü durumlarda(Kanatma etkisi ile) yine defansife 15 puan verilmiş vaziyette + tılsım ile birlikte süpürme saldırısı yapılamıyordu diye hatırlıyorum. Raporlayacaktım fakat fırsat olmadı
Şahsen denemedim söylediğin şeyi fakat bahsettiğin durumu anladığımı düşünüyorum ve hak veriyorum. Tılsımı incelersek ve tılsımdaki açıklamaya göre hareket edecek olursak " Defansif modundayken süpürme saldırısı kudret harcamaz " gibi bir mantık ortaya çıkıyor. Durum böyleyken puan olarak kaç vereceğin veya kaç puanda kaç kudret harcayacağı gibi bir açıklama olmadığına göre 1 puan da verilse kudret harcamaması gerekir/ diye düşünüyorum.
Diğer taraftan yeteneğin üzerinde yazılan açıklamaya göre hareket edecek olursak destek ekibindeki arkadaşın bahsettiği yarı yarıya indirme felan fistan, orada 15 puanda iken belirli bir oranda kudret harcayacağı yazmalıydı ve tılsımın üzerinde de yine 15 puandaki harcanan kudretin oranına göre bir açıklama yapılmalıydı örnek vermek gerekirse;
Defansif e 15 puan verildiğinde yüzde 50 kudret gereksinimi azaltır. yazsaydı eğer tılsımın üzerinde de yine defansif modundayken yüzde 50 kudret gereksinimi azaltır gibi bir açıklama görmemiz gerekirdi bu bizi 15 puanda ve tılsım takılıyken yüzde 100lük bir kudret tasarrufu sonucuna götürür ve böylece kudret harcamadan yeteneği kullanmış olurduk.
Ayrıca hatırladığım kadarıyla kudret sıfırın altına düştüğü durumlarda(Kanatma etkisi ile) yine defansife 15 puan verilmiş vaziyette + tılsım ile birlikte süpürme saldırısı yapılamıyordu diye hatırlıyorum. Raporlayacaktım fakat fırsat olmadı
- kordugum
- Demirci Çırağı

Eğer gerçekten öyleyse durum vahim zaten tılsımın yapılış amacı o gibi duruyor.SeRRuh yazdı: Ayrıca hatırladığım kadarıyla kudret sıfırın altına düştüğü durumlarda(Kanatma etkisi ile) yine defansife 15 puan verilmiş vaziyette + tılsım ile birlikte süpürme saldırısı yapılamıyordu diye hatırlıyorum. Raporlayacaktım fakat fırsat olmadı[/color][/b]
+1kordugum yazdı:Eğer gerçekten öyleyse durum vahim zaten tılsımın yapılış amacı o gibi duruyor.SeRRuh yazdı: Ayrıca hatırladığım kadarıyla kudret sıfırın altına düştüğü durumlarda(Kanatma etkisi ile) yine defansife 15 puan verilmiş vaziyette + tılsım ile birlikte süpürme saldırısı yapılamıyordu diye hatırlıyorum. Raporlayacaktım fakat fırsat olmadı[/b]
Tılsımdaki açıklama yanlış mesela 15 puanda süpürme saldırısı yeteneğinin kudret gereksinimini sıfıra indirir gibi birşey olsa daha doğru olacaktır.MuvaFFa yazdı:Sanırım defansif dövüşme yeteneğini etkileyen bir tılsım olduğundan dolayı oluşan bir değişim. Misal olarak süpürme 10 puan harcıyorken 15 puanlık bir defansif dövüşme yeteneğinde alt bir birim olarak süpürme yeteneğini de etkiliyor ve kudret gereksinimini düşürüyor. Bu tılsımda burada devreye giriyor ve daha fazla kudret gereksinimini düşürüyor. yetenek 5 düşürüyorsa tılsım bi 5 daha düşürüyor ve sıfırlanıyor.
Kısaca defansif yeteneği 15 puanda süpürmeyi etkilediği için o tılsımda sadece 15 puandayken işliyor. Diğer dediğin kutup rüzgarı ve m1 tılsımları her puanda etkilenen tılsımlardır.
- Kabile
- Arzuhalci'nin Adamı

- Sunucu: Meran
- Lonca: Kabile
hangi tılsım 15 puan basılmadığında tılsımda ne yazıldığı gibi verim alabiliniyor hiç biri
Dünyada En Büyük kabadayılık EFENDİLİKTİR .
AHMET ÖZ
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆TETİKÇİ ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ÖLÜM
Ne Zaman ?
Nerde ?
Nasıl ?
AHMET ÖZ
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆TETİKÇİ ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ÖLÜM
Ne Zaman ?
Nerde ?
Nasıl ?