[Defansif Dövüşme 2] Tılsımının Hatası

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Rotary
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

[Defansif Dövüşme 2] Tılsımının Hatası

Mesaj gönderen Rotary »

Merhabalar. Defansif Dövüşme 2 tılsımı; Defansif Dövüşme yeteneği açıkken, -doğal olarak- Süpürme Vuruşu' nun kudret harcamamasını sağlayan bir tılsımdır. (Tılsımın ibaresine göre)

Amma ve lakin Defansif Dövüşme 2 tılsımı, Defansif Dövüşme Yeteneği' ne tam puan; yani 15 puan vermeden, hiçbir etki göstermiyor. Başka tılsımların işlevleri, işlevlerine tekabul eden yetenekler ve bu yeteneklere verilmesi gereken puanlar hakkında detaylıca araştırmalar yaptım. Hadi biraz göz atalım.

Resim

Resim

Resim

Resim

Ne mutlu ki Kutup Rüzgarı Yeteneği' ne 1 puanda versek işe yarıyor. Tılsımın üzerinde yazan ve etkisi uyuşuyor.

Meteorit Yeteneği ve Bilgisi tam puan olmasa bile Meteorit 1 tılsımı sorunsuzca çalışıyor.

Ateş Çemberi ve Bilgisi tam olmasada tılsımda sorun çıkmıyor.

Gibi gibi gibi çok fazla örnek çıkartabilirim, resimlerde koyabilirdim fakat bunlar yeterli sanırım.

Yani demem odur ki bütün tılsımlar hangi yeteneği etkiliyorsa, yeteneğe verilen puan kaç olursa olsun etkisini gösteriyor. Ama Defansif Dövüşme 2 tılsımı göstermiyor. Ben bu konuda desteğe başvurdum. Gelen cevabı burada da paylaşayım. Çünki hiçbirşey anlamadım. Anlayan bana da anlatsın :D

Yanıt :

Merhaba,

Bahsettiğiniz tılsımda bir hata bulunmamaktadır. Nitekim tılsımın açıklamasında; "Süpürme vuruşu yapıldığında hiç kudret harcamaz." ibaresi bulunmaktadır.

1 puan verildiğinde Süpürme Vuruşunda kudret azalması yaşamanızın sebebi Defansif Dövüşme yeteneğinden kaynaklanmaktadır. Nitekim Defansif Dövüşme yeteneğinin açıklamasını okuduğunuzda "15 puanda savaşçının zırh limitini %75 yapar ve süpürme saldırısının kudret gereksinimini yarı yarıya düşürür." ibaresini göreceksiniz. Yani bahsettiğiniz tılsım, Defansif Dövüşme yeteneğinin 15 puanda verdiği etkiyi önlememektedir. Bu sebeple 15 puan vermediğiniz takdirde kudret azalması yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Bilginize sunar, iyi eğlenceler dileriz.

bkz.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9GGRDG8HCfU[/youtube]

https://www.youtube.com/watch?v=9GGRDG8HCfU

Dipnot: Oyuncudan yönetici olmaz. ;)

Saygılar...
IIIıPEACEıIII / IIIIıPEACEıIIII / peace / Rotary
Kullanıcı avatarı
MuvaFFa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Phenomena

Re: [Defansif Dövüşme 2] Tılsımının Hatası

Mesaj gönderen MuvaFFa »

Sanırım defansif dövüşme yeteneğini etkileyen bir tılsım olduğundan dolayı oluşan bir değişim. Misal olarak süpürme 10 puan harcıyorken 15 puanlık bir defansif dövüşme yeteneğinde alt bir birim olarak süpürme yeteneğini de etkiliyor ve kudret gereksinimini düşürüyor. Bu tılsımda burada devreye giriyor ve daha fazla kudret gereksinimini düşürüyor. yetenek 5 düşürüyorsa tılsım bi 5 daha düşürüyor ve sıfırlanıyor.

Kısaca defansif yeteneği 15 puanda süpürmeyi etkilediği için o tılsımda sadece 15 puandayken işliyor. Diğer dediğin kutup rüzgarı ve m1 tılsımları her puanda etkilenen tılsımlardır.
Mevlana yazdı:Oyun ,görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır.
Mevlana yazdı:Rüşvet alan para pul padişahı değiliz. Paramparça olmuş gönül hırkalarını diker, yamarız biz.
[/b][/i][/size]
Kullanıcı avatarı
kordugum
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen kordugum »

Bahsettiğiniz tılsımda bir hata bulunmamaktadır. Nitekim tılsımın açıklamasında; "Süpürme vuruşu yapıldığında hiç kudret harcamaz." ibaresi bulunmaktadır.

1 puan verildiğinde Süpürme Vuruşunda kudret azalması yaşamanızın sebebi Defansif Dövüşme yeteneğinden kaynaklanmaktadır. Nitekim Defansif Dövüşme yeteneğinin açıklamasını okuduğunuzda "15 puanda savaşçının zırh limitini %75 yapar ve süpürme saldırısının kudret gereksinimini yarı yarıya düşürür." ibaresini göreceksiniz. Yani bahsettiğiniz tılsım, Defansif Dövüşme yeteneğinin 15 puanda verdiği etkiyi önlememektedir. Bu sebeple 15 puan vermediğiniz takdirde kudret azalması yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Bilginize sunar, iyi eğlenceler dileriz.
Bilmediğim konu hakkında açıklama yapmayan çalışırken ben.

Arkadaş,bende anlayamadım cevabı,üstteki arkadaşıda anlamadım.

Defansif Dövüşme yeteneğindeki süpürme vuruşu açıklamasının çakışması ile ilgili bence.Bariz hatalı tılsım ya da ek olarak tılsım açıklamasına bir şey eklemeleri gerekirdi.
Kullanıcı avatarı
MuvaFFa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen MuvaFFa »

kordugum yazdı:
Anlamayacak bir şey yok ki siz tılsımı süpürme yeteneğine göre değerlendiriyorsunuz. Bakın bu tılsım defansif yeteneğini etkiliyor. Defansif yeteneğine de bakarsanız sadece 15 seviyede süpürme yeteneğini etkiliyor.

Mesela defansif yeteneğinde şöyle deseydi.
10. puanda süpürme vuruşunun kudret gereksinimini %25 azaltır.
15. puanda süpürme vuruşunun kudret gereksinimini %50 azaltır.

Bu durumda bahsi geçen tılsım kullanıldığında defansif yeteneğinin puanı 10 olduğunda süpürme vuruşu etkilendiği için direk tılsım devreye girer ve hiç kudret harcamazdı. Nitekim 1 ile 9 puanları arasında süpürme vuruşu ile ilgili bir işlem bulunmadığından tılsım yine geçersizdir.

Fakat şuanda "15 puanda savaşçının zırh limitini %75 yapar ve süpürme saldırısının kudret gereksinimini yarı yarıya düşürür." yazdığından dolayı tılsım 15 puanlık defansif yeteneğinde devreye giriyor.

Daha nasıl anlatırım bilemiyorum.
Mevlana yazdı:Rüşvet alan para pul padişahı değiliz. Paramparça olmuş gönül hırkalarını diker, yamarız biz.
[/b][/i][/size]
Kullanıcı avatarı
Rotary
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rotary »

MuvaFFa yazdı:
kordugum yazdı:
Anlamayacak bir şey yok ki siz tılsımı süpürme yeteneğine göre değerlendiriyorsunuz. Bakın bu tılsım defansif yeteneğini etkiliyor. Defansif yeteneğine de bakarsanız sadece 15 seviyede süpürme yeteneğini etkiliyor.

Mesela defansif yeteneğinde şöyle deseydi.
10. puanda süpürme vuruşunun kudret gereksinimini %25 azaltır.
15. puanda süpürme vuruşunun kudret gereksinimini %50 azaltır.

Bu durumda bahsi geçen tılsım kullanıldığında defansif yeteneğinin puanı 10 olduğunda süpürme vuruşu etkilendiği için direk tılsım devreye girer ve hiç kudret harcamazdı. Nitekim 1 ile 9 puanları arasında süpürme vuruşu ile ilgili bir işlem bulunmadığından tılsım yine geçersizdir.

Fakat şuanda "15 puanda savaşçının zırh limitini %75 yapar ve süpürme saldırısının kudret gereksinimini yarı yarıya düşürür." yazdığından dolayı tılsım 15 puanlık defansif yeteneğinde devreye giriyor.

Daha nasıl anlatırım bilemiyorum.
Burada iki sıkıntı var; Defansif Dövüşme 2 dışındaki diğer tılsımların, (saniye düşüren, kudret gereksinimi azaltan) etkisi puana göre değişmiyor. Ama bu tılsım etkilediği yeteneğe 15 puan vermeden işe yaramıyor.

Diğer sıkıntı ise tılsımı üretmeden bu sıkıntıyı anlayamayacak olmamızdır. Tılsımda yeterli açıklama yazmıyor.

Umarım bende anlatabilmişimdir derdimi :)
Kullanıcı avatarı
MuvaFFa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen MuvaFFa »

Rotary yazdı:
Burada iki sıkıntı var; Defansif Dövüşme 2 dışındaki diğer tılsımların, (saniye düşüren, kudret gereksinimi azaltan) etkisi puana göre değişmiyor. Ama bu tılsım etkilediği yeteneğe 15 puan vermeden işe yaramıyor.

Diğer sıkıntı ise tılsımı üretmeden bu sıkıntıyı anlayamayacak olmamızdır. Tılsımda yeterli açıklama yazmıyor.

Umarım bende anlatabilmişimdir derdimi :)
Hayır yazıyor. Daha dikkatli bakmanı öneririm.

Resim

Süre: 5(+)sn //Burada ilk etkileme var
Her bir puanda yenilenme süresi 1 sn azalır, kudret gereksinimi %2 azalır, etki süresi 0,2 sn artar ve etki menzili %7,5 artar /Ayrıca burada da etkilenmiştir.

Diğer tılsımların fotosu olmadığı için paylaşamıyorum ama m1 ve y2 ye bakarsan onlarda da süre tanımlanmıştır. Ayrıca tekrar hatırlatayım. Bu dediklerin Meteorit, Kutup Rüzgarı yeteneklerinin değerleri olduğu için kendini etkiliyor. Devansif Dövüşme 2 Tılsımı süpürme vuruşunu değil Defansif Dövüşme yeteneğini etkiliyor.
[/b][/i][/size]
Kullanıcı avatarı
Rotary
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rotary »

MuvaFFa yazdı:Sanırım defansif dövüşme yeteneğini etkileyen bir tılsım olduğundan dolayı oluşan bir değişim. Misal olarak süpürme 10 puan harcıyorken 15 puanlık bir defansif dövüşme yeteneğinde alt bir birim olarak süpürme yeteneğini de etkiliyor ve kudret gereksinimini düşürüyor. Bu tılsımda burada devreye giriyor ve daha fazla kudret gereksinimini düşürüyor. yetenek 5 düşürüyorsa tılsım bi 5 daha düşürüyor ve sıfırlanıyor.

Kısaca defansif yeteneği 15 puanda süpürmeyi etkilediği için o tılsımda sadece 15 puandayken işliyor. Diğer dediğin kutup rüzgarı ve m1 tılsımları her puanda etkilenen tılsımlardır.
Fakat Defansif Dövüşme 1 tılsımı, Defansif Dövüşme Yeteneği' ne 1 puan verseniz dahi, %15 zırh ve 30~35 savunma düşürmesine rağmen etkisini gösteriyor. Hemde bariz bir şekilde. Denemek isteyen deneyebilir.
Kullanıcı avatarı
Rotary
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rotary »

MuvaFFa yazdı: Hayır yazıyor. Daha dikkatli bakmanı öneririm.

Resim

Her bir puanda yenilenme süresi 1 sn azalır, kudret gereksinimi %2 azalır, etki süresi 0,2 sn artar ve etki menzili %7,5 artar /Ayrıca burada da etkilenmiştir.

Diğer tılsımların fotosu olmadığı için paylaşamıyorum ama m1 ve y2 ye bakarsan onlarda da süre tanımlanmıştır. Ayrıca tekrar hatırlatayım. Bu dediklerin Meteorit, Kutup Rüzgarı yeteneklerinin değerleri olduğu için kendini etkiliyor. Devansif Dövüşme 2 Tılsımı süpürme vuruşunu değil Defansif Dövüşme yeteneğini etkiliyor.
Dostum Kutup Rüzgarı tılsımı senin kutupta kalma süreni yarılıyor. Sen bana etki süresinin ve menzilinin arttığını söylüyorsun ama Kutup Rüzgarı' na 10 puan veyahut 5 puan vererek, erken kutuptan çıkamazsın. Tılsımsız olarak kutuptan çıkman için 15 puan vermen gerekli. Ama tılsımlı 1 puan yetiyor.

Söylediklerimi biraz daha düşün. Ayrıca Defansif Dövüşme 2 tılsımının Defansif Dövüşme yeteneğini etkilediği konusunda hemfikiriz merak etme.
:)
Kullanıcı avatarı
MuvaFFa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen MuvaFFa »

Rotary yazdı: Fakat Defansif Dövüşme 1 tılsımı, Defansif Dövüşme Yeteneği' ne 1 puan verseniz dahi, %15 zırh ve 30~35 savunma düşürmesine rağmen etkisini gösteriyor. Hemde bariz bir şekilde. Denemek isteyen deneyebilir.
Resim

Kasten mi yapıyorsun bunu?

Etki: Savaşçının savunmasını artırır ve zırhını üzerindeki zırh bonuslarının %25'i kadar artırır.

Defansif yeteneğini açar açmaz etki başlıyor ve o tılsımda Defansif Dövüşme yeteneğini etkilediği için 1 puandan itibaren etkili oluyor.
[/b][/i][/size]
Kullanıcı avatarı
MuvaFFa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen MuvaFFa »

Rotary yazdı:
MuvaFFa yazdı: Hayır yazıyor. Daha dikkatli bakmanı öneririm.

Resim

Dostum Kutup Rüzgarı tılsımı senin kutupta kalma süreni yarılıyor. Sen bana etki süresinin ve menzilinin arttığını söylüyorsun ama Kutup Rüzgarı' na 10 puan veyahut 5 puan vererek, erken kutuptan çıkamazsın. Tılsımsız olarak kutuptan çıkman için 15 puan vermen gerekli. Ama tılsımlı 1 puan yetiyor.

Söylediklerimi biraz daha düşün. Ayrıca Defansif Dövüşme 2 tılsımının Defansif Dövüşme yeteneğini etkilediği konusunda hemfikiriz merak etme.
:)

ya arkadaşım 1 puan kutuba verince belirli bir süre kutupta olup belirli bir sürede çıkmıyor musun?

atıyorum 1 puanda 10 sn hedef kutupta kalıyorsa sende 10 saniye kalıyorsan bunlar ayrı ayrıdır ve tılsımı kullanınca miktar azalacaktır. Sonuçta 1 puanda da etki başlıyor.
[/b][/i][/size]
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön