Arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir oynamıyorum oyunu az önce aklıma geldi yükledim yanlız yarım ekran olarak oynuyorum.
Ekran çözünürlüğü 1024*768
1 gb HD ekran kartı var diğer çözünürlüklere aldıgımda sadece gri ekran olarak gözüküyor sebebi nedir ve çözümü bilen varsa yardımcı olmasını rica ederim şimdiden teşekkürler.
Ekran çözünürlüğü
Re: Ekran çözünürlüğü
Sercan123 yazdı:Arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir oynamıyorum oyunu az önce aklıma geldi yükledim yanlız yarım ekran olarak oynuyorum.
Ekran çözünürlüğü 1024*768
1 gb HD ekran kartı var diğer çözünürlüklere aldıgımda sadece gri ekran olarak gözüküyor sebebi nedir ve çözümü bilen varsa yardımcı olmasını rica ederim şimdiden teşekkürler.
Dizütü kulnıyorsun ve kenarlarda siyah yerler var.
Ayarlardan masaüstündeki ayarı seçersen düzelir.
Yani oyunu açınca Yukarda ayarlar diyor ya he orada masaüstündeki çöznürlük ne ise onu yap.

Nerull yazdı:Yerinde bir tespit olmuş ARZLODOS. TeşekkürlerARZLODOS yazdı:
Normal ekranınızın çözürlüğünden yüksek bir çözürlükte başlıyor bu hata genellikle dizüstü blgisyarlarda olur. Kendi çözünürlüğünüze uygun görüntü ayrı yapmanız lazım.
1024*768 ekranızın çözürlüğüdür ama aşagıdaki resimde bir üstü seçilmiş olablir burayada dikkat etmeni öneririm.
Bir üst çözünürlüktede Oyuna giriş yapamdan kritik hata verir.
Oyuncularımıza sorun yaşamamaları için ekran kartının desteklediği çözünürlüklerle giriş yapmalarını, en basit haliyle de masaüstünde kullandıkları çözünürlüklerle giriş yapmalarını öneriyoruz.
A R Z L O D O S
Ve yarım ekran oynuyorum derken Full mü pencere modumu.
C:\Sobee\Istanbul Kiyamet Vakti\base\pref_launch.prefs
Bu dosyayı sil sonra yarları masaüstüne ayarla öyle giriş yap.
Otomatikmen bu dosya kendi olusacak belkide bu dosya sende salt okunur olduğundan silemiyor.
Bir dene işte.
Olmadı aşagıdaki linkte pencere modu ayarları var ekranı kendi pcne göre ayarla.
viewtopic.php?f=46&t=50839&hilit=pencere+modu
C:\Sobee\Istanbul Kiyamet Vakti\base\pref_launch.prefs
Bu dosyayı sil sonra yarları masaüstüne ayarla öyle giriş yap.
Otomatikmen bu dosya kendi olusacak belkide bu dosya sende salt okunur olduğundan silemiyor.
Bir dene işte.
Olmadı aşagıdaki linkte pencere modu ayarları var ekranı kendi pcne göre ayarla.
viewtopic.php?f=46&t=50839&hilit=pencere+modu
A R Z L O D O S
Yarım ekran derken tam olarak ilk yorumunda dediğin hata dostum yanlar siyah ve dizüstünden oynuyorum.Teşekkür ederim ilgine alakana arkadaşım.
Sercan123 yazdı:Yarım ekran derken tam olarak ilk yorumunda dediğin hata dostum yanlar siyah ve dizüstünden oynuyorum.Teşekkür ederim ilgine alakana arkadaşım.
SONUÇ düzeldimi düzelmedimi düzeldise sorun yok düzelmedise başka alternatif yollar var demokrasilerde çözüm bitmez:)
A R Z L O D O S
-
- Cin Avcısı
Dr. House a benzetiyorum seni kendinden emin bir şekilde teşhisler koyuyorsun ve genelde yanılmıyorsun.ARZLODOS yazdı:
- NATHAN
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
House genelse ilk seferinde yanılıp, hiç beklenmedik bir anda akla gelmiycek çözümler üretiyorISeHRaZaTI yazdı:Dr. House a benzetiyorum seni kendinden emin bir şekilde teşhisler koyuyorsun ve genelde yanılmıyorsun.ARZLODOS yazdı:
bNATHAN
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
O kadarda olamazsakta karşı insanın içinden geçen hisleri algılama yetim var ne yazıkki.
O yüzden evde kaldık birazda türkçe öğrenmeye caba harcasak tam oalcak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
O yüzden evde kaldık birazda türkçe öğrenmeye caba harcasak tam oalcak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A R Z L O D O S
Düzelmedi dostum uğraştırmak istemiyorum seni de kusura bakmaARZLODOS yazdı:Sercan123 yazdı:Yarım ekran derken tam olarak ilk yorumunda dediğin hata dostum yanlar siyah ve dizüstünden oynuyorum.Teşekkür ederim ilgine alakana arkadaşım.
SONUÇ düzeldimi düzelmedimi düzeldise sorun yok düzelmedise başka alternatif yollar var demokrasilerde çözüm bitmez:)
Sercan123 yazdı:Düzelmedi dostum uğraştırmak istemiyorum seni de kusura bakmaARZLODOS yazdı:Sercan123 yazdı:Yarım ekran derken tam olarak ilk yorumunda dediğin hata dostum yanlar siyah ve dizüstünden oynuyorum.Teşekkür ederim ilgine alakana arkadaşım.
Yeni Masaüstü özellikler Gelişmiş ayarlar orda Hangi EKRAN kartı kullanıyorsan onun panelininden ordan 1024 yap uygula de masaüstü özeliklerinden Görünümden degil.Raito yazdı:Neyse demek ki burada teknik bilgisi olan pek kimse yok gibi.Ben kendim uğraştım.Epey bir gelişme oldu.Ekran çözünürlüğümü 1024 yapınca kenarları siyah oluyordu.Bunu ekran kartının control panelinden tam ekran şeklinde yaptım.1024 yapsam da tam ekran olmasını sağladım.Sonrasında oyunun çözünürlüğünü de 1024 e düşürdüm ve gözle görülür şekilde kasma olayı azaldı.
Uygula Ekran kartının panelinden yap.
A R Z L O D O S