Ekran çözünürlüğü

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Sercan123
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Eminönü

Ekran çözünürlüğü

Mesaj gönderen Sercan123 »

Arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir oynamıyorum oyunu az önce aklıma geldi yükledim yanlız yarım ekran olarak oynuyorum.
Ekran çözünürlüğü 1024*768
1 gb HD ekran kartı var diğer çözünürlüklere aldıgımda sadece gri ekran olarak gözüküyor sebebi nedir ve çözümü bilen varsa yardımcı olmasını rica ederim şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Teşkilat

Re: Ekran çözünürlüğü

Mesaj gönderen ARZLODOS »

Sercan123 yazdı:Arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir oynamıyorum oyunu az önce aklıma geldi yükledim yanlız yarım ekran olarak oynuyorum.
Ekran çözünürlüğü 1024*768
1 gb HD ekran kartı var diğer çözünürlüklere aldıgımda sadece gri ekran olarak gözüküyor sebebi nedir ve çözümü bilen varsa yardımcı olmasını rica ederim şimdiden teşekkürler.

Dizütü kulnıyorsun ve kenarlarda siyah yerler var.

Ayarlardan masaüstündeki ayarı seçersen düzelir.

Yani oyunu açınca Yukarda ayarlar diyor ya he orada masaüstündeki çöznürlük ne ise onu yap.

Resim

Nerull yazdı:
ARZLODOS yazdı:
Normal ekranınızın çözürlüğünden yüksek bir çözürlükte başlıyor bu hata genellikle dizüstü blgisyarlarda olur. Kendi çözünürlüğünüze uygun görüntü ayrı yapmanız lazım.

1024*768 ekranızın çözürlüğüdür ama aşagıdaki resimde bir üstü seçilmiş olablir burayada dikkat etmeni öneririm.
Bir üst çözünürlüktede Oyuna giriş yapamdan kritik hata verir.
Yerinde bir tespit olmuş ARZLODOS. Teşekkürler

Oyuncularımıza sorun yaşamamaları için ekran kartının desteklediği çözünürlüklerle giriş yapmalarını, en basit haliyle de masaüstünde kullandıkları çözünürlüklerle giriş yapmalarını öneriyoruz.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Ve yarım ekran oynuyorum derken Full mü pencere modumu.

C:\Sobee\Istanbul Kiyamet Vakti\base\pref_launch.prefs

Bu dosyayı sil sonra yarları masaüstüne ayarla öyle giriş yap.

Otomatikmen bu dosya kendi olusacak belkide bu dosya sende salt okunur olduğundan silemiyor.

Bir dene işte.

Olmadı aşagıdaki linkte pencere modu ayarları var ekranı kendi pcne göre ayarla.

viewtopic.php?f=46&t=50839&hilit=pencere+modu
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
Sercan123
İskele Babası
İskele Babası

Yarım ekran derken tam olarak ilk yorumunda dediğin hata dostum yanlar siyah ve dizüstünden oynuyorum.Teşekkür ederim ilgine alakana arkadaşım.
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Sercan123 yazdı:Yarım ekran derken tam olarak ilk yorumunda dediğin hata dostum yanlar siyah ve dizüstünden oynuyorum.Teşekkür ederim ilgine alakana arkadaşım.

SONUÇ düzeldimi düzelmedimi düzeldise sorun yok düzelmedise başka alternatif yollar var demokrasilerde çözüm bitmez:)
A R Z L O D O S
ISeHRaZaTI
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen ISeHRaZaTI »

ARZLODOS yazdı:
Dr. House a benzetiyorum seni kendinden emin bir şekilde teşhisler koyuyorsun ve genelde yanılmıyorsun.
Kullanıcı avatarı
NATHAN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen NATHAN »

ISeHRaZaTI yazdı:
ARZLODOS yazdı:
Dr. House a benzetiyorum seni kendinden emin bir şekilde teşhisler koyuyorsun ve genelde yanılmıyorsun.
House genelse ilk seferinde yanılıp, hiç beklenmedik bir anda akla gelmiycek çözümler üretiyor :) örnek uyuşmadı :)
bNATHAN
PINKFLOYD

NATHANs
NATHANb
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

O kadarda olamazsakta karşı insanın içinden geçen hisleri algılama yetim var ne yazıkki.
O yüzden evde kaldık birazda türkçe öğrenmeye caba harcasak tam oalcak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
Sercan123
İskele Babası
İskele Babası

ARZLODOS yazdı:
Sercan123 yazdı:Yarım ekran derken tam olarak ilk yorumunda dediğin hata dostum yanlar siyah ve dizüstünden oynuyorum.Teşekkür ederim ilgine alakana arkadaşım.

SONUÇ düzeldimi düzelmedimi düzeldise sorun yok düzelmedise başka alternatif yollar var demokrasilerde çözüm bitmez:)
Düzelmedi dostum uğraştırmak istemiyorum seni de kusura bakma :)
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Sercan123 yazdı:
ARZLODOS yazdı:

Düzelmedi dostum uğraştırmak istemiyorum seni de kusura bakma :)
Raito yazdı:Neyse demek ki burada teknik bilgisi olan pek kimse yok gibi.Ben kendim uğraştım.Epey bir gelişme oldu.Ekran çözünürlüğümü 1024 yapınca kenarları siyah oluyordu.Bunu ekran kartının control panelinden tam ekran şeklinde yaptım.1024 yapsam da tam ekran olmasını sağladım.Sonrasında oyunun çözünürlüğünü de 1024 e düşürdüm ve gözle görülür şekilde kasma olayı azaldı.
Yeni Masaüstü özellikler Gelişmiş ayarlar orda Hangi EKRAN kartı kullanıyorsan onun panelininden ordan 1024 yap uygula de masaüstü özeliklerinden Görünümden degil.

Uygula Ekran kartının panelinden yap.
A R Z L O D O S

“Genel Etkileşim” sayfasına dön