Oyun P2W olmaya devam edecek mi?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Re: Oyun P2W olmaya devam edecek mi?

Mesaj gönderen KraToSs »

resp0nse yazdı: 04 Tem 2017 21:51 Oyun Silah Yükseltme ürünü ile p2w ye zaten dönmüştür.
Aksini iddia etmeye gerek yok.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
alpay1994
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen alpay1994 »

Doğru kimse kimseyi zorlamıyor para yatırması için oyuna. Dediğinde haklısın. 1 para yatırmadın plus paket çekmedin, lonca lisansı almadın, +5 yetenek kullanmadın, silah yükseltmesi yapmadın sen bu oyunu kaç gün oynarsın sence? Tek başına olmasan dahi birkaç arkadaşın bile olsa sana yardım edebilecek bu dediklerim olmadan senin bu oyun ortamında barınmana tamamiyle engel olacaktır. İstersen sıfırdan başlayıp dene. 1 haftaya sonuçlarını paylaşırsın.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
Kullanıcı avatarı
Ekonomist
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Ekonomist »

İlk önce P2W nedir bunu bir idrak etmek gerek.Bir oyunun P2W olması o oyunda o itemi o efsunu yada o materyali almadığınız zaman diğer oyuncularla aranızda uçurum farklar olması demek.Gelin IKV'yi Metin 2'yle,Knight Online ile ,World of Warcraft ile karşılaştralım.Metin 2 de bir karakterin tüm itemlerini mükemmel hale getirmek için ( buraya dikkat edin illegal item alımından bahsetmiyorum oyunun sattığı efsun nesnesinden bahsediyorum) insanlar bir araba parası harcıyor ve harcamadığınız takdirde yıllarca uğraşsanızda oyuna para harcamadan diğer bir oyuncunun elindeki o kılıcı elde edemeyeceksiniz keza Knight Online de bu olay dahada pahalılaşıyor.WoW'a gelecek olursak oyun sizden aylık sabit bir ücret alıyor ödemediğiniz takdirde oyuna giriş sağlayamıyorsunuz.Allah aşkına eğri oturup doğru konuşalım,IKV de bir plus birde hayvan alıyorsunuz aldığınız hayvanda süre sınırı bile yok ,ha birde belki Çt şans arttırıcı alıyorsunuz o kadar,onuda geçtim IKV'nin kaçıncı senesi olmuş oyuncularda o kadar çok para var ki oyun içi akçe alımından bahsetmek bile istemiyorum , oyuncuların çoğu reel para harcamıyor bile akçeye.Uzun lafın kısası IKV kesinlikle P2W değildir çünkü oyuna para harcamadığınız dairde bu belli bir zaman zarfında olsa da diğer oyunculara bir şekilde yetişebiliyorsunuz ve son olarak IKV'yi diğer çoğu MMORPG oyunlarından ayıran en büyük özellik sizin karakteriniz başka bir karakterden item olarak,tılsım olarak eksik olsada yada herhangi bir şekilde daha düşük olsa bile sizin el beceriniz,klavyeyi nasıl kullandığınız yani daha doğrusu kişisel beceriniz ile rakibinizi yenebiliyorsunuz.Siz bunu kendi kendinize itiraf edemesenizde IKV'yi senelerce güncelleme gelmeden oynamanızın tek sebebi budur :)
Kullanıcı avatarı
Raining
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Raining »

Ekonomist yazdı: 10 Tem 2017 10:03 İlk önce P2W nedir bunu bir idrak etmek gerek.Bir oyunun P2W olması o oyunda o itemi o efsunu yada o materyali almadığınız zaman diğer oyuncularla aranızda uçurum farklar olması demek.Gelin IKV'yi Metin 2'yle,Knight Online ile ,World of Warcraft ile karşılaştralım.Metin 2 de bir karakterin tüm itemlerini mükemmel hale getirmek için ( buraya dikkat edin illegal item alımından bahsetmiyorum oyunun sattığı efsun nesnesinden bahsediyorum) insanlar bir araba parası harcıyor ve harcamadığınız takdirde yıllarca uğraşsanızda oyuna para harcamadan diğer bir oyuncunun elindeki o kılıcı elde edemeyeceksiniz keza Knight Online de bu olay dahada pahalılaşıyor.WoW'a gelecek olursak oyun sizden aylık sabit bir ücret alıyor ödemediğiniz takdirde oyuna giriş sağlayamıyorsunuz.Allah aşkına eğri oturup doğru konuşalım,IKV de bir plus birde hayvan alıyorsunuz aldığınız hayvanda süre sınırı bile yok ,ha birde belki Çt şans arttırıcı alıyorsunuz o kadar,onuda geçtim IKV'nin kaçıncı senesi olmuş oyuncularda o kadar çok para var ki oyun içi akçe alımından bahsetmek bile istemiyorum , oyuncuların çoğu reel para harcamıyor bile akçeye.Uzun lafın kısası IKV kesinlikle P2W değildir çünkü oyuna para harcamadığınız dairde bu belli bir zaman zarfında olsa da diğer oyunculara bir şekilde yetişebiliyorsunuz ve son olarak IKV'yi diğer çoğu MMORPG oyunlarından ayıran en büyük özellik sizin karakteriniz başka bir karakterden item olarak,tılsım olarak eksik olsada yada herhangi bir şekilde daha düşük olsa bile sizin el beceriniz,klavyeyi nasıl kullandığınız yani daha doğrusu kişisel beceriniz ile rakibinizi yenebiliyorsunuz.Siz bunu kendi kendinize itiraf edemesenizde IKV'yi senelerce güncelleme gelmeden oynamanızın tek sebebi budur :)
Ben de senin gibi yapmak istiyorum çünkü gerçekten mentaliten çok farklı.

Öncelikle gelin IKV'yi, Metin2'yi ve Knight Online ile birlikte WoW'u IKV ile kıyaslayalım. Şunu belirtmek isterim ki WoW'u daha önce oynamadım hiç ve oyun süresi satın alınıyor hemde sabit bir şekilde.(?)(!) Gözünüzü seveyim gerçekten bilmeden bir şeye yorum yapmak ne kadar tutarlı olur hiç bilmiyorum. Farklı bir marketing'e sahip, neyi kıyaslıyorsunuz?

Sonra gelin Metin2 isimli far east enstantesinden ibaret olan casual bir mmorpg'yi kıyaslayalım; farklı bir marketing'e sahip dolayısıyla yapamayız.

Knight Online'a gelecek olursak, aynı şekilde bir zamanlar casual başka bir MMORPG olduğundan, o dönemler WoW gibi güzel zengin bir oyun olduğundan, mekanik olarak WoW'a yaklaşamayacak olmasından dolayı bedava yapılıp yoluna bakılmış bir oyun. Yok yani, tutmaz.

Zaten kendi mentaliten ile kendinle çelişiyorsun. "Bakın IKV senelerdir burada :) :) :) :) çünkü P2W :) :) :)" diyorsun tabiri caizse. E o mantıkla şu an hala en çok ve tek oynanan MMORPG WoW, gerisi fasa fiso. Demek ki oluyormuş.
smartenes
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen smartenes »

Wow'un aylık ücret ödeme sistemini p2w sananları göstermiş konudur. Önce bir öğrenin Pay to Play ne demek ondan sonra Wow hakkında yorum yapın. Ayrıca Wow'da oyun içi parayla da aylık ücreti ödeyebiliyorsun. Artık p2w'in modası geçti oyuncular bilinçlendi yemiyorlar böyle pazarlama taktiklerini. Bedava oyun olmayacağını da biliyorlar o yüzden sadece 1 kere para verip oyun alayım bir daha para ödemeyeyim düşüncesinde herkes. O yüzden yeni moda pazarlama sistemi PaytoPlay. (Bu arada Wow'un oyuncuları aylık ücretin kalkmasını asla istemez)
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
Kullanıcı avatarı
JigZaguLa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Trakya Paşaeli Cemiyeti

Mesaj gönderen JigZaguLa »

smartenes yazdı: 12 Tem 2017 14:38 Wow'un aylık ücret ödeme sistemini p2w sananları göstermiş konudur. Önce bir öğrenin Pay to Play ne demek ondan sonra Wow hakkında yorum yapın. Ayrıca Wow'da oyun içi parayla da aylık ücreti ödeyebiliyorsun. Artık p2w'in modası geçti oyuncular bilinçlendi yemiyorlar böyle pazarlama taktiklerini. Bedava oyun olmayacağını da biliyorlar o yüzden sadece 1 kere para verip oyun alayım bir daha para ödemeyeyim düşüncesinde herkes. O yüzden yeni moda pazarlama sistemi PaytoPlay. (Bu arada Wow'un oyuncuları aylık ücretin kalkmasını asla istemez)
WoW 'un CIO 'su musun kardeş. Bu nasıl sahiplenme.
smartenes
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen smartenes »

JigZaguLa yazdı: 12 Tem 2017 21:38
WoW 'un CIO 'su musun kardeş? Bu nasıl sahiplenme?
CIO nedir?
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
Kullanıcı avatarı
Bittersteel
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Bittersteel »

Ekonomist yazdı: 10 Tem 2017 10:03 İlk önce P2W nedir bunu bir idrak etmek gerek.Bir oyunun P2W olması o oyunda o itemi o efsunu yada o materyali almadığınız zaman diğer oyuncularla aranızda uçurum farklar olması demek.Gelin IKV'yi Metin 2'yle,Knight Online ile ,World of Warcraft ile karşılaştralım.Metin 2 de bir karakterin tüm itemlerini mükemmel hale getirmek için ( buraya dikkat edin illegal item alımından bahsetmiyorum oyunun sattığı efsun nesnesinden bahsediyorum) insanlar bir araba parası harcıyor ve harcamadığınız takdirde yıllarca uğraşsanızda oyuna para harcamadan diğer bir oyuncunun elindeki o kılıcı elde edemeyeceksiniz keza Knight Online de bu olay dahada pahalılaşıyor.WoW'a gelecek olursak oyun sizden aylık sabit bir ücret alıyor ödemediğiniz takdirde oyuna giriş sağlayamıyorsunuz.Allah aşkına eğri oturup doğru konuşalım,IKV de bir plus birde hayvan alıyorsunuz aldığınız hayvanda süre sınırı bile yok ,ha birde belki Çt şans arttırıcı alıyorsunuz o kadar,onuda geçtim IKV'nin kaçıncı senesi olmuş oyuncularda o kadar çok para var ki oyun içi akçe alımından bahsetmek bile istemiyorum , oyuncuların çoğu reel para harcamıyor bile akçeye.Uzun lafın kısası IKV kesinlikle P2W değildir çünkü oyuna para harcamadığınız dairde bu belli bir zaman zarfında olsa da diğer oyunculara bir şekilde yetişebiliyorsunuz ve son olarak IKV'yi diğer çoğu MMORPG oyunlarından ayıran en büyük özellik sizin karakteriniz başka bir karakterden item olarak,tılsım olarak eksik olsada yada herhangi bir şekilde daha düşük olsa bile sizin el beceriniz,klavyeyi nasıl kullandığınız yani daha doğrusu kişisel beceriniz ile rakibinizi yenebiliyorsunuz.Siz bunu kendi kendinize itiraf edemesenizde IKV'yi senelerce güncelleme gelmeden oynamanızın tek sebebi budur :)
Yalnız sizin P2W dediğiniz oyunda oyuna harcayacağın para maksimum 100-120 Türk Lirası civarında,kaldı ki oyun zaten bedava olduğunu iddia etmiyor hiçbir şekilde,ilk 20 seviye ücretsiz daha sonra oynamak isterseniz oyun süresi satın alıyorsunu 30 günlük,daha sonralarda ise oyun için kazandığınız altınlarla birlikte Blizzard'ın yaptığı başka oyunları alabiliyor veya kendinize OYUN İÇİNDEN KAZANDIĞINIZ PARA İLE oyun süresi satın alıyorsunuz. İlk başladığınızda oyunda fazla altınınız olmayabilir,bu doğal ama 2 aylık bir oyun süresinden sonra artık yeterli altınınız olacak ve hatta altınınız artmaya da devam edecek,yani oyun siz oynadıkça ticaret yaptıkça kazanmaya ve başka paralı oyunları parasız oynamanızı sağlayacak dereceye geliyor.Şimdi Metin2 konusunda bahsetmek isterim ki,oyundaki neredeyse her eşya takaslanabilir,pazara koyulabilir.Yani siz illa da iyi bir eşya almak için kendiniz basmaya ihtiyacınız yok,mesela İKV'de olduğu gibi Kıyamet Asayı yükseltmez,onun yerine yükseltmiş bir insandan alabilirsiniz -bunu İKV üzerinden örnek verdim,çünkü anlamanızı istiyorum amacım sadece söz söyleyip geçmek değil- İKV'de bunu yapabilir misiniz ? Oyuna yeni başlayan bir oyuncu bile Plus paket olmadan görevlerine yardım edecek biri bulmadan önce ne kadar çok uğraşıyor,bazen günlerce bir görevde bile takıldığınız oluyor,veya Lonca Lisansı almayıp ışınlanmak için olsa bile bir loncaya giremediği için Merana,Kadim Keşfi görevlerine ne kadar sürede gittiğini biliyor musunuz ? Sizce oyuna yeni başlayacak birisi o kadar oynadıktan sonra başkasının oyuna para verip aynı görevi göz açıp kapayana kadar yaptığını gördüğünde oyuna olan inancı yerinde olacak mı ? Oynamak isteyecek mi ? Oyun bu şekilde olduğu sürece sizlerin de oyuna para yatırmanız hakkınız,kimse karışamaz para sizin sonuçta.Lakin para ile oyunu kolaylaştırıp,hızlandırıp yaptığınız işleri kabul etmeyip sizlerin de bilinçlenmesi için bir tartışma konusu açan insanların dediklerini hiçe sayarak neden hala oyunun P2W olduğunu kabul edemiyorsunuz ? Herkes özgür iradesi ile istediğini yapar,ama sizlere ister katılıp ister katılmayacağınız bir konu açıp bu konuda istediği hakkında konuşacak olması sizi niye rahatsız ediyor anlamıyorum ? Görmezden gelebilirdiniz,ama şu an sadece oyuna harcadığınız paraları savunmak için saçma işlere başvuruyorsunuz.
P2W çoğu şekilde olabilir,bu sadece para verip sizi güçlendirecek bir eşya ile olmayabilir,ama sizin bir görevi göz açıp kapayana kadar yapmanızı sağlayabilir,veya oyun içinde size gerekecek bir iksiri akçe ile aldırıp başkasına oyun içinde satmanızı ve para kazanmanızı sağlayabilir.Oyunda Ayısı olmayan Tankların grup bölgelerine zamanında alınmadığını nadir de olsa çoğumuz görmüşüzdür.
Ayrıca şu görüşe de karşıyım ben,"Emek verirseniz olmayacak şey yok." böyle bir görüş olmamalı,sanki oyunu 2 saat oynamak isteyen bir insan kendisini Y2 ile Holde kastırmış,daha sonra oyuna başlamış gibi.İnsanlar hayatını bir oyunun içinde harcamak istemeyebilir,gayet doğal insanların işi gücü,idealleri var.Oyunu sadece hoşuna gittiği için ve kafasını dağıtmak belki biraz mutlu olmak için giriyordur ? Şimdi bu adam kafasını dağıtmak için oynadığı bir oyunda biraz daha ileri gidebilmek,oyun camiasının içerisine biraz daha dahil olmak için niye para harcasın ? Hiç aklınız alıyor mu ? Eskiden her şey parayla diye yakınan oyuncular vardı.Şimdilerde üzülerek diyorum ki artık kendilerine zarar veren bir sistemi savunur olmuşlar.Ben de oyuna para yatırdım zamanında,ben de şu an oyunu yeniden oynamaya başladım ve başlarken 37 Türk Lirası vererek bir ÇT kutu aldım. Neden ? Çünkü içinde plus var,ve bu plus özelliğinden dolayı daha hızlı seviye atlıyorum Neden ? Çünkü içinde +5 Yetenek ürünü var,oyuna bir karakterle başladığımda harcayabileceğim 5 adet fazladan yetenek puanım var,üstelik bunu para vermeyen bir oyunca alamıyor ! Ne kadar güzel değil mi ? Başka neden alıyorum... Ah evet ! Çünkü içinde kasa erişimi var,bu öyle bir şey ki istediğim yerden banka kasamı açabiliyorum,Çemberlitaş grup bölgesine girdiğimde yaratıkların canını %6 azaltıyor,üstelik gruptaki herkeste bu ürün varsa %36 daha az canla bölgedeki düşmanları kesip DAHA HIZLI bir şekilde bitirebiliyoruz,hatta bu yüzden normalde kesemeyeceğim bir slotun canını azaltarak grubumun kesmesine olanak sağlıyorum... En son bir de PVP konusu var evet.PVP demişsiniz başka oyuncuları yetenekli isen kesebilirsiniz demişsiniz ama oyunculardan önce atladığınız daha nice şey var... Oyunun son bölgelerine girene kadar,son görevlerini yapana kadar hiçbir yeni başlamış oyuncu PVP 'ye o kadar önem vermez,zaten normal olan bu.Bu kişi son görevleri yapana kadar yetenek mi istiyor oyun,veya son seviye eşyaları almak için canavarları kesmek için çok mu yetenekli olmak gerekiyor ? Hayır,siz hiç ÇT'deki slotları hasar yerine saf yetenek ile kesmeye çalıştınız mı ? Eminim denememişsiniz bile. Neden mi ? Çünkü zor ? Değil mi ? Kimse sizin oyuna para yatırmanıza laf etmiyor burada,zaten edemez hakkı yok.Ama sizlerin yaptığı şey bu sistemi savunmak,oyun P2W diyen arkadaşlarımızın çoğunun oyunda ona yardımcı olacak arkadaşları vardır,belki de saatlerce oynayıp madenleri olan,parası olan hesaplara sahip başka bir karakter kasmaya çalışan insanlardır.Sizden tek ricam var,bu oyuna tek başınıza başladığınızı,ek para,maden vs. şeyler olmadan ilerlemeye çalıştığınızı düşünün. Sonra bu şekilde oyunu oynarken zevk almaya,kafa dağıtmaya çalıştığınızı düşünün.Daha sonra konuya gelip buraya bunların ne hissettirdiğini yazabilirsiniz.Ama lütfen bu konuyu tartışırken oyuna verdiğiniz 1.000,2.000,3.000 liraya kadar çıkan parayı savunmadan bir yorum yapmaya çalışın.
Son olarak oyunda her daim en az bir karakterinde bu saydığım ürünlerden biri olan insanların oyuna P2W değil demesinin güvenilir bir yorum olarak inceleneceğiniz sanmıyorum.İkiyüzlülükten kaçınmamız gerek.Ve hatalarımızı kabul etmeye.
Garrosh
Krueger
Krank
Akçeşme
Kullanıcı avatarı
Bittersteel
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Bittersteel »

YemeLik yazdı: 28 Haz 2017 16:47
HollyShit yazdı: 28 Haz 2017 16:43
YemeLik yazdı: 28 Haz 2017 16:40 Kondrit piyasasına bakın abi nasıl p2w olmaz şaheserler gibi tılsımlarda alışverişe konmuyacaktı,zaten ilk ayarladıgındada 3.kademeler alışverişe konmuyacaktı,güya piyasayı hareketlendireceklerdi piyasayı bitirdiler.
Arkadaşlar bakın anlatamıyorum sanırım.

P2W demek oyunda olmayan bir şeyi parayla almak demektir.

Kondriti oyunda maden olarak çekebilirsin fakat oranı düşük. Parayı vererek bu süreyi satın almış oluyorsun sadece. Peki para vermeden ona erişemiyor musun? Oyun içi parayla erişebilirsin yada maden toplayabilirsin.

Oyunda olmayan bir şeyi yada olan bir şeye "sadece parayla" erişebiliyorsan o oyun p2w'dir.
Oyunda olan eşyayı direkt elde etmek ise "süreyi satın almaktır".

Kondriti istersen gidip çekebilirsin. Plus paketin, yağma veya maden arttırıcın olmasın yine diğerleriyle aynı seviyeye gelebilirsin. Sen bunlara para vererek sadece "süreyi" satın almış oluyorsun. Kimseye bir üstünlük sağlamıyorsun.
Tamam o zaman reel parayı bastıran oyunda kraldır diyorum bununda aksini iddia edemezsin heralde.
Arkadaşlar hala konu hakkında fikri olmayanınız varsa Pay to Win(P2W) diğer oyunculara gerçek hayattaki parayla oyunda üstünlük sağlamaktır,kaldı ki oyunda olmayan bir şeyi parayla almak demişsiniz,Lonca Lisansı oyunun içindeki bir materyal miydi ? Yoksa Kasa Erişimi veya Plus veya Şans,Yağma arttırıcılar veya Silah Yükseltme oyunun içinde mi veya oyunda mı ? Yani diğer oyuncular buna parayla alınan akçeyi elde etmeden alabiliyorlar mı ? Değerlendirmenizi yaparken bunları göz önünde bulundurun,ama illegal akçe satışı gibi olayları bundan uzak tutun.
Garrosh
Krueger
Krank
Akçeşme
Kullanıcı avatarı
DjNaDo
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Lonca: Fıerce

Mesaj gönderen DjNaDo »

P2W Oyunların kaçınılmaz sonu.
Zaten bu tip oyunların da kaderleri hep aynı, bir süre zirvelere oynarlar, çok oyuncuları vardır falan… Fakat bir yerden sonra sistemin P2W mantığına oyuncular da isyan eder ve oyunun fenomenliği bu çatlamalar sonucu biter. Tabii hiç biri sunucularını kapatmaz kolay kolay, çünkü 1. kalmayı sürdürmek için para yatıran ‘KAZANAN‘ tayfayı avuçlarına düşürmüşlerdir çoktan.

Yukardaki metin '' P2W nedir? '' diye arattığınızda karşınıza çıkan makalelerden bir tanesi.. Bence size de tanıdık gelecek :)
--DjNaDo - xxDjNaDoxx .

“Genel Etkileşim” sayfasına dön