Yürü be Alpay'ımalpay1994 yazdı: ↑02 Tem 2017 17:08Aksini iddia eden hıfnıklanır!!!PRoSTreeT yazdı: ↑02 Tem 2017 13:18 Arkadaşlar buraya 10 kere 20 kere 100 kere cevap atabilirim her birinde farklı örnek vererek hemde ,yahu bir kere şöyle düşünün 2 kişi var ikisinde de fiziksel tılsım seti bir şekilde full olarak mevcut ikiside hiç çt ye girmemiş ama birinde ejder asa birinde kıyamet asa var ikisininde çevresi yok asaları hariç tüm itemleri her şeyi eşit birisi oyuna para vermek zorunda bırakılan o makinayı para verdiği için kullanabilmiş ve kıyamet asayı üretmiş diğeri para vermemiş üretememiş ikisinin arasındaki yaklaşık 400-500 lük büyü hasarı gruplara alınmada vslerde ve bir çok şeyde büyük + sağlar yani işin özü çok kasmayın yırtmayın totonuzu lütfen rica ediyorum şu bataklığa bırakılmış oyun bir p2w dir ve konuyu açan arkadaşa cevabımı vereyim:
-Evet kardeşim oyun bir p2w'dir ve p2w olmaya devam edecektir!
Oyun P2W olmaya devam edecek mi?
- PRoSTreeT
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Oyun P2W olmaya devam edecek mi?
Prostreet 49 [Ecel Getiren]
Legendary 49 [Kıyamet Asa^][Transformatör Asa^]
Judge 49
Judgee 49
Hospital 49
...
Legendary 49 [Kıyamet Asa^][Transformatör Asa^]
Judge 49
Judgee 49
Hospital 49
...
Anlatmayı geçtim, velevki P2W kim zorluyor seni PAY kısmı için? Bu arada kardeşin falan değilim senin.PRoSTreeT yazdı: ↑03 Tem 2017 23:43
Bak kardeş bak güzel kardeşim pay to win yani kazanmak için öde kazanmaya öde değil mi bu kıtlık çeken sen misin acaba bu oyun tam anlamıyla bir kazanmak için para öde , daha çok kazanmak için daha çok para öde oyunudur parayı veren parayı basan düdüğü çalıyor bu oyunda ne diyorsun sen hala okumuyor musun yazdıklarımı?
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: ...
IKV'ne P2W demek diğer oyunlara hakaret olur bence
Mesele üstünlükse adam silah yükseltmeyi örnek veriyor bence p2w değil diyen atarlı forum kullanıcılara ders olmuş.Ayrıca siz p2w görmemişsiniz demekte saçmalık biz burda p2w leri yarıştırmıyoruz.
İstanbul Kıyamet Vakti bir P2W oyunudur. Her şeyi geçtim oyunda zamanı satın alabiliyorsunuz ve gelmiş burada oyunun P2W olmadığını iddia ediyorsunuz. Gerçekten komik duruyor, haberiniz olsun.
Şifacı ve Büyücü Meditasyon yeteneği aynı olmasına rağmen 1 puan iken neden şifacılara %5 kudret yenilenmesi sağlarken büyücülere %100'den fazla yenilenme sağlıyor??
Mutluluk neydi?
Mutluluk neydi?
Şimdi işin trajikomik yanı, overreaction gösteren kesim.
Konunun adı "Oyun P2W olmaya devam edecek mi?"; gelen yorumların yarısından çoğu "NE P2WSİ OYUN P2W DEĞİL SİZ ŞU P2W OLAN OYUNLARA BAKIN NE P2WSİ KARDEŞİM AKÇE DÜKKANINDA HER ŞEYİN DAHA İYİSİNİ ALABİLİYORSUN NE ALAKASI VAR WOW OYNA O ZAMAN WOW NE P2W'Sİ?!" şeklinde.
Konu başlığı eğer şöyle olsaydı: "İstanbul Kıyamet Vakti Pay to Win bir oyun mudur?", buna göre bir tartışma ortamı yaratırdık. (Oluşturulan tartışma ortamı ve savunma mekanizmaları da keşke biraz elle tutulur mantıkta olsa, ki burası apayrı bir mesele.)
Oyun, eski tip bir mantıkla ilerliyor. 2007 Kıyamet Vakti'ni baz alalım. Premium mantık var. Oyunun tek gelir kaynağı da belki reklamlar -ki çok da sanmıyorum- bir de premium denilen üstünlük olayı. Çok pahalı değildi yanlış hatırlamıyorsam. 2007 Kıyamet Vakti'nde bu premium dalgası filan sökerdi. Çünkü piyasanın marketi bu yöndeydi. Öyle ki o zamanların ve hala en çok oynanan MMORPG olarak WoW piyasayı hakkıyla silip süpürürken, başka bir MMORPG'yi hiçbir oyuncuya aylık ödemeyi geçin, satın bile aldıramazdınız. Dolayısıyla MMORPGleri ücretsiz yapıp, oyun içerisinde bir şeyler satmak zorunda kalacaktınız. İstisnalar kaideyi bozmuyor bu arada, Guild Wars trilogy'sinin entelliğini ve güzelliğini hiç konuya dahil etmeyelim.
Lakin malumunuz sene 2017. İşler artık öyle işlemiyor. Benim anlatmaya çalıştığım şeyden kimse alınıp gücenmesin. Önerim ise senelerdir bu marketin içerisinde olduğumun güvenini aldığından dolayı kesin ve olanaklı. Kaldı ki pazarlama politikasını değiştirip 2 bin 3 bin aktif oyuncudan 20 bin 30 bin aktif oyuncuya ulaşan ESO'da bunun en büyük ve tutarlı örneği olur. Ben de oradaydım, değişimi gözlerimle yaşadım. Mantıklı bir pazarlama, bazı şeyleri canlandırır.
Güncellemeyi baz almıyorum. Gelip gelmemesinin hiçbir önemi yok. Kaldı ki konunun başında da belirttiğim gibi; sonuçta oyun motoru filan değişmeyecek. Değişirse ne güzel. Fakat değişmeyecek. Hani düşünsene 5 GB bir güncelleme var ve oyuna yeni haritasıydı yeni sınıfıydı yeni mekanikleriydi animasyonlarıydı genel olarak bir enhanced hale getirme çabası var? Böyle bir şey olmayacak gibime geliyor. Kaldı ki oldu: ne güzel!
Fakat mesele bu değil. 2017'de sen eski bir MMORPG'de hala AKÇE DÜKKANI mantığında bir pazarlama yapıyorsan, üstüne hala PREMIUM mantığı güden bir item sunuyorsan oyuncularına, bu oyundan vazgeçmek demektir. Çünkü bunları alacak oyuncu kesimi belli. Yanlış anlaşılmasın fakat oyun piyasasından haberi yok demektir bu ödemeleri yapan şahıs. Ayrıca vay efendim neden hesap satışları durdurulamıyor, neden para alışverişi çok yapılıyor gibi acımasız ve yerli yakarışlar duyarız. Hepsinin sebebi hali hazırda dönmeye devam eden ödeme sistemi.
Oyunun lore yönünü elde tutup bu oyunu oynayacak adam sayısı gerçekten az. İnsanların hoşuna giden şey meteor bölgesi girişinde birbirine saldırmak sonra baş ucunda oturmak ve karakterinin fotoğrafını çekmek. Bunun için deli gibi para veren bir kesim var lol. Diyelim ki ben bazı arkadaşların söylediği gibi "O ZAMAN PARA VERME SANA PARA VER DİYEN Mİ VAR?" yapıp oyunu hikayesi için oynuyorum. Satırı satırına inceledim ve güncellenmeyen texture'lere baka baka, eldeki avuçtaki yetersiz görsellerle oyunun keyfini çıkardım. Müzik de harika, tadından da yemedim çünkü yenmez. 50 saat gameplay çıktı. Hadi çıksın 75. Hadi çıksın 100 saat bir gameplay. 100 saat gameplay bir MMORPG'nin PvE kısmı için az tabii ki. Ona gelmiyorum bile. Çünkü günümüzdeki MMORPG'lerin, İKV'nin açılmış boyutu kadar, hatta daha fazla string'i vardır. E sonra?
Her MMORPG gibi End Game'e yönelmem gerekecek. Sonra da oyunda eşit olmadığım için öleceğim. Mantıklı.
TL;DR
Olması gereken şey, bu marketin tamamen değişmesi. Adam akıllı bir aylık ödeme ya da life time satın alma mantığı getirilsin, sonra old school oyun mantığında koy Steam'e yürüsün gitsin. Bir 10 sene daha güncelleme filan getirme sonrasında. Olması gereken tam olarak budur. Aksi halde bırakmak ise oyunu, sadece oyuncu topluluğunu yalnız bırakıp es geçmek değil, ayrıca oyunun da sonunun geldiğini (evet, güncellemenin gelmesi bile buna dahil) kabullenmektir. Ya elinden tutmak lazım, ya da bırakmak. Geliştiricilerin bunu kabullenmesiyle aradıkları desteği bulamamalarının imkanı kesinlikle yoktur.
Konunun adı "Oyun P2W olmaya devam edecek mi?"; gelen yorumların yarısından çoğu "NE P2WSİ OYUN P2W DEĞİL SİZ ŞU P2W OLAN OYUNLARA BAKIN NE P2WSİ KARDEŞİM AKÇE DÜKKANINDA HER ŞEYİN DAHA İYİSİNİ ALABİLİYORSUN NE ALAKASI VAR WOW OYNA O ZAMAN WOW NE P2W'Sİ?!" şeklinde.
Konu başlığı eğer şöyle olsaydı: "İstanbul Kıyamet Vakti Pay to Win bir oyun mudur?", buna göre bir tartışma ortamı yaratırdık. (Oluşturulan tartışma ortamı ve savunma mekanizmaları da keşke biraz elle tutulur mantıkta olsa, ki burası apayrı bir mesele.)
Oyun, eski tip bir mantıkla ilerliyor. 2007 Kıyamet Vakti'ni baz alalım. Premium mantık var. Oyunun tek gelir kaynağı da belki reklamlar -ki çok da sanmıyorum- bir de premium denilen üstünlük olayı. Çok pahalı değildi yanlış hatırlamıyorsam. 2007 Kıyamet Vakti'nde bu premium dalgası filan sökerdi. Çünkü piyasanın marketi bu yöndeydi. Öyle ki o zamanların ve hala en çok oynanan MMORPG olarak WoW piyasayı hakkıyla silip süpürürken, başka bir MMORPG'yi hiçbir oyuncuya aylık ödemeyi geçin, satın bile aldıramazdınız. Dolayısıyla MMORPGleri ücretsiz yapıp, oyun içerisinde bir şeyler satmak zorunda kalacaktınız. İstisnalar kaideyi bozmuyor bu arada, Guild Wars trilogy'sinin entelliğini ve güzelliğini hiç konuya dahil etmeyelim.
Lakin malumunuz sene 2017. İşler artık öyle işlemiyor. Benim anlatmaya çalıştığım şeyden kimse alınıp gücenmesin. Önerim ise senelerdir bu marketin içerisinde olduğumun güvenini aldığından dolayı kesin ve olanaklı. Kaldı ki pazarlama politikasını değiştirip 2 bin 3 bin aktif oyuncudan 20 bin 30 bin aktif oyuncuya ulaşan ESO'da bunun en büyük ve tutarlı örneği olur. Ben de oradaydım, değişimi gözlerimle yaşadım. Mantıklı bir pazarlama, bazı şeyleri canlandırır.
Güncellemeyi baz almıyorum. Gelip gelmemesinin hiçbir önemi yok. Kaldı ki konunun başında da belirttiğim gibi; sonuçta oyun motoru filan değişmeyecek. Değişirse ne güzel. Fakat değişmeyecek. Hani düşünsene 5 GB bir güncelleme var ve oyuna yeni haritasıydı yeni sınıfıydı yeni mekanikleriydi animasyonlarıydı genel olarak bir enhanced hale getirme çabası var? Böyle bir şey olmayacak gibime geliyor. Kaldı ki oldu: ne güzel!
Fakat mesele bu değil. 2017'de sen eski bir MMORPG'de hala AKÇE DÜKKANI mantığında bir pazarlama yapıyorsan, üstüne hala PREMIUM mantığı güden bir item sunuyorsan oyuncularına, bu oyundan vazgeçmek demektir. Çünkü bunları alacak oyuncu kesimi belli. Yanlış anlaşılmasın fakat oyun piyasasından haberi yok demektir bu ödemeleri yapan şahıs. Ayrıca vay efendim neden hesap satışları durdurulamıyor, neden para alışverişi çok yapılıyor gibi acımasız ve yerli yakarışlar duyarız. Hepsinin sebebi hali hazırda dönmeye devam eden ödeme sistemi.
Oyunun lore yönünü elde tutup bu oyunu oynayacak adam sayısı gerçekten az. İnsanların hoşuna giden şey meteor bölgesi girişinde birbirine saldırmak sonra baş ucunda oturmak ve karakterinin fotoğrafını çekmek. Bunun için deli gibi para veren bir kesim var lol. Diyelim ki ben bazı arkadaşların söylediği gibi "O ZAMAN PARA VERME SANA PARA VER DİYEN Mİ VAR?" yapıp oyunu hikayesi için oynuyorum. Satırı satırına inceledim ve güncellenmeyen texture'lere baka baka, eldeki avuçtaki yetersiz görsellerle oyunun keyfini çıkardım. Müzik de harika, tadından da yemedim çünkü yenmez. 50 saat gameplay çıktı. Hadi çıksın 75. Hadi çıksın 100 saat bir gameplay. 100 saat gameplay bir MMORPG'nin PvE kısmı için az tabii ki. Ona gelmiyorum bile. Çünkü günümüzdeki MMORPG'lerin, İKV'nin açılmış boyutu kadar, hatta daha fazla string'i vardır. E sonra?
Her MMORPG gibi End Game'e yönelmem gerekecek. Sonra da oyunda eşit olmadığım için öleceğim. Mantıklı.
TL;DR
Olması gereken şey, bu marketin tamamen değişmesi. Adam akıllı bir aylık ödeme ya da life time satın alma mantığı getirilsin, sonra old school oyun mantığında koy Steam'e yürüsün gitsin. Bir 10 sene daha güncelleme filan getirme sonrasında. Olması gereken tam olarak budur. Aksi halde bırakmak ise oyunu, sadece oyuncu topluluğunu yalnız bırakıp es geçmek değil, ayrıca oyunun da sonunun geldiğini (evet, güncellemenin gelmesi bile buna dahil) kabullenmektir. Ya elinden tutmak lazım, ya da bırakmak. Geliştiricilerin bunu kabullenmesiyle aradıkları desteği bulamamalarının imkanı kesinlikle yoktur.
Raining neden Türkçe'sini kullanmak varken bu kadar yabancı kelime kullanmayı tercih ediyorsun ? Merak ettim belki yurt dışında yaşıyorsundur bilemiyorum.
ben casual bir oyuncuyum = ben sıradan bir oyuncuyum
fast paced = hızlı tempolu
over reaction = Aşırı Tepki
enhanced = Gelişmiş
lore yönü = sevimli , iyi yönü
end game = oyun sonu
no offense. = gücenmek yok
enhanced = Gelişmiş
end game = oyun sonu
─∘Serinplay∘─
"Gezgin Şehir"
İstanbul Kıyamet Vakti Wiki
Kıyamet Oyun Projesi
Fan Art Çalışmaları
Günlüğüm
"Gezgin Şehir"
İstanbul Kıyamet Vakti Wiki
Kıyamet Oyun Projesi
Fan Art Çalışmaları
Günlüğüm

Hayır fakat kimi kelimeleri meme olarak (no offense olsun, overreact olsun) kimisini de semantik olarak yetersiz bulduğum için çevirmedim. En basit örneği "lore" kelimesi. Sevimli veya iyi olarak değil de daha çok, bağlamdan da çıkarılabileceği üzere oyunun hikayesi, bilgisi, hikayesi, kulaktan dolması hakkında bahsettim. Kaldı ki tıpkı senin gibi başka birisi de herhangi bir çeviri programı kullanarak tek kelimeleri çevirebilir.Serinplay yazdı: ↑04 Tem 2017 13:36 Raining neden Türkçe'sini kullanmak varken bu kadar yabancı kelime kullanmayı tercih ediyorsun ? Merak ettim belki yurt dışında yaşıyorsundur bilemiyorum.
enhanced = Gelişmiş
end game = oyun sonu
Oyun Silah Yükseltme ürünü ile p2w ye zaten dönmüştür.
Aksini iddia etmeye gerek yok.
Aksini iddia etmeye gerek yok.
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: ...
Gereksiz gereksiz insanlar gelip hala burda saçma sapan iddia etme derdindeler. Burası forum ve herkes düşüncesini paylaşabilir. Birine gidipte '' aa p2w değil demişler çomar '' vs demenize gerek yok. Herkes burda fikrini paylaşıyor neden bir şeyi çürütme derdindesiniz acaba?