Oyun P2W olmaya devam edecek mi?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: Oyun P2W olmaya devam edecek mi?

Mesaj gönderen HollyShit »

KraToSs yazdı: 28 Haz 2017 16:24 ulan ikv den bahsediyoruz sanırsın wow.
100 çeşit akçe ile çekilen zamazingo var ikv p2w dir.
Ona bakarsan oyunu oynayıp diğerlerine yetişebilmek için sürekli olarak game time almak zorundasın ve bunun için ücret ödemen gerekir. Dolaylı olarak WoW'da bir P2W'dir :).
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

Kondrit piyasasına bakın abi nasıl p2w olmaz şaheserler gibi tılsımlarda alışverişe konmuyacaktı,zaten ilk ayarladıgındada 3.kademeler alışverişe konmuyacaktı,güya piyasayı hareketlendireceklerdi piyasayı bitirdiler.
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

YemeLik yazdı: 28 Haz 2017 16:40 Kondrit piyasasına bakın abi nasıl p2w olmaz şaheserler gibi tılsımlarda alışverişe konmuyacaktı,zaten ilk ayarladıgındada 3.kademeler alışverişe konmuyacaktı,güya piyasayı hareketlendireceklerdi piyasayı bitirdiler.
Arkadaşlar bakın anlatamıyorum sanırım.

Edit : Anlatmaktan vazgeçtim, Google üzerinde p2w oyunları araştırarak bulabilirsiniz tam olarak İKV'nin neden p2w olmadığını.
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

HollyShit yazdı: 28 Haz 2017 16:43
YemeLik yazdı: 28 Haz 2017 16:40 Kondrit piyasasına bakın abi nasıl p2w olmaz şaheserler gibi tılsımlarda alışverişe konmuyacaktı,zaten ilk ayarladıgındada 3.kademeler alışverişe konmuyacaktı,güya piyasayı hareketlendireceklerdi piyasayı bitirdiler.

P2W demek oyunda olmayan bir şeyi parayla almak demektir.

Kondriti oyunda maden olarak çekebilirsin fakat oranı düşük. Parayı vererek bu süreyi satın almış oluyorsun sadece. Peki para vermeden ona erişemiyor musun? Oyun içi parayla erişebilirsin yada maden toplayabilirsin.

Oyunda olmayan bir şeyi yada olan bir şeye "sadece parayla" erişebiliyorsan o oyun p2w'dir.
Oyunda olan eşyayı direkt elde etmek ise "süreyi satın almaktır".

Kondriti istersen gidip çekebilirsin. Plus paketin, yağma veya maden arttırıcın olmasın yine diğerleriyle aynı seviyeye gelebilirsin. Sen bunlara para vererek sadece "süreyi" satın almış oluyorsun. Kimseye bir üstünlük sağlamıyorsun.
Tamam o zaman reel parayı bastıran oyunda kraldır diyorum bununda aksini iddia edemezsin heralde.
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

YemeLik yazdı: 28 Haz 2017 16:47
HollyShit yazdı: 28 Haz 2017 16:43

P2W demek oyunda olmayan bir şeyi parayla almak demektir.

Kondriti oyunda maden olarak çekebilirsin fakat oranı düşük. Parayı vererek bu süreyi satın almış oluyorsun sadece. Peki para vermeden ona erişemiyor musun? Oyun içi parayla erişebilirsin yada maden toplayabilirsin.

Oyunda olmayan bir şeyi yada olan bir şeye "sadece parayla" erişebiliyorsan o oyun p2w'dir.
Oyunda olan eşyayı direkt elde etmek ise "süreyi satın almaktır".

Kondriti istersen gidip çekebilirsin. Plus paketin, yağma veya maden arttırıcın olmasın yine diğerleriyle aynı seviyeye gelebilirsin. Sen bunlara para vererek sadece "süreyi" satın almış oluyorsun. Kimseye bir üstünlük sağlamıyorsun.
Tamam o zaman reel parayı bastıran oyunda kraldır diyorum bununda aksini iddia edemezsin heralde.
Gerçek parayı bastırandan kastın TL ile Tılsım vesaire almaktan bahsediyorsan, gördüğün kişiyi bildir ban yesin. Bu illegal bir olay.
asgsdga
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen asgsdga »

ya bedava işte oyun arladaşlar. 8yıldır oynuyorum tüm çarlarım ful üstüne büyümde 8, savaşçımda 3, şifamda 6 tılsım var. Hala 1 kere bile plus almadım, bisürü keriz var özelden söylüyorum yazıyolar klana falan, işporta desen günde 20-25 çanta boşalttımmı çok rahat 6,5-7m falan kasıyom işte daha ne, işportaya yakın kasın kasa erişimine de gerek kalmıyor. 1 de peptit düşürsem ooooh günü karlı kapatırım. bence siz de deneyin bütün yaz uğraşırsanız seneye m1 iniz olur üstelik de paranız cepte kalır. ha bi de soranlara bugda kalmış ondan parlamıyor asa dersiniz düşerse, hs1500 civarı oluyo heralde ilk başlarda ona göre sallayın da anlamasınlar grup bulursunuz, zaten günde 1 gaf anca atılıyo bi 8-10 saat para kasmak lazım malum.
Neyse bedava oynamak çok güzel arkadaşlar hepinizi beklerim.
smartenes
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen smartenes »

Store'u olan her oyun p2w'dir. Oyunda kalıcı olmak için silah yükseltme, +5, lonca lisansı, evcil hayvan ve kasa erişimi almak şarttır. Özellikle büyücüyseniz kafadan 100'lük oluyorsunuz. Kimse gelip burda kapitalizm savunmasın. Bunu engelleyip para kazanmanım bir çok yolu var yönetim için. Wow gibi her genişleme paketi için kutu çıkarırsın. O kutuyu almayanlar genişleme paketini kullanamaz. Aldığın oyunu oynarsın böylece. Ama buna karşılık oyunda eşitlik olur. Plus paket olmaz, silah yükseltme olmaz, +5, kasa erişimi, pet, maden vb. Arttırıcıları, lonca erişimi olmaz.
Oyunu free to play yaparsın ilk 29 seviye bedava olur. Ardından
Ikv meteor kutu
Ikv derindeki sır kutu
Ikv grup bolgeleri kutu
Ikv cemberlitas kutu
Ikv arz ve lodos kutu
Diye paketler cikarirsin her sene 1 adet.
Yanlarına koyarsın belirlediğin fiyatı yine aynı parayı kazanırsın, satın almayan giremez bölgeye. Öyle bir meta bulursun ki öyle bir sistem getirirsin ki oyunda eşitlik olur herkes parasının karşılığını alır, eğlenir, yeni paket çıktığında koşa koşa almaya gider. Dükkandaki bütün ürünlere sahip olupta çemberliye, migrata giremeyenlerde girmiş olur bu ödeme sistemiyle. Düşünün bir, satıcı kişi size ballandıra ballandıra 3liraya bi telefon satmaya çalışıyor siz de etkilenip alıyorsunuz eve gidip basıyorsunuz tuşuna çalışmıyor. Adama gidip anlatıyorsunuz adam size diyor ki o telefonun çalışması için bu bataryayı alman lazım sen bu bataryayı almadın ki. Soruyorsun fiyatını bu da 5 lira diyor. Telefonu 3 liraya aldın e mecbur kullanabilmek için bataryasına 5 verdin, sana 8'e patlamış oldu. Ama çalışan bir telefonu başta her şeyini bilerek 8 liraya almakta var. Ne senin satıcıya güvenin kırılmaz ne de kendini para harcamaya zorunlu bırakılmış istemezsin.
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Discord: tolgaalbayrak

Mesaj gönderen TOLGA »

Bilmeyenler için Pay to Win'in parayı verenin para vermeyenden üstün olma durumu anlamına geldiğini belirterek sözüme giriş yapmak isterim.
Öncelikle şunu söylüyorum: İKV tam anlamıyla Pay to Win oyunu değildir!
Sebebi şu ki: İKV'de bir oyuncu hiç bir zaman diğer oyuncudan üstün değildir bakınız Çemberlitaş itemleri full olan iki savaşçı, her şeyleri karakter kullanımına bakıyor. Bazı ekstralar var bunlar nedir, biri Silah Yükseltme diğeri ise Tılsım. Silah Yükseltme için sana biraz hak verebilirim ama Tılsım için kat'iyen katılmıyorum çünkü herkes tılsımı nakit para ile satın almaz maden de kasabilir ve bu maden kasma işi herkesin elinde olan bir şeydir. Arttırıcılar mevcut bunları alan daha çabuk topluyor diyenler olacaktır onlara da şunu söyleyeyim, daha önce ileti gönderen bir arkadaşımızın da dediği gibi bu arttırıcı her çektiğinizde saf maden çıkartmıyor şansınızı biraz daha arttırarak toplayacağınız miktarı hızlandırıyor.
Silah Yükseltme konusuna geri dönecek olursak eğer, o konuda biraz paraya kaçılıyor doğrudur ancak edit alınan oyunlara nazaran buna şükredilmeli bence bırakın da o adamlar da biraz para kazansın he? ;)
Resim
VakitGeliyor
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen VakitGeliyor »

:+1:
Kullanıcı avatarı
Raining
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Raining »

VakitGeliyor yazdı: 29 Haz 2017 17:59
:+1:
Ayrıca ayrıca katılıyorum. Bu kadar.

Birileri de çıkıp WoW ile kıyaslamış işte efendime söyleyeyim oyun zamanı alıyorsun o halde P2W'dir diyen ki ona hiç girmeyeceğim bile. Bir kesim de "Ya KaRdEŞİM tAM aNLamıyLA p2W deĞİL bAk !" mentalitesi ile cevap vermiş.

Yok. P2W.

Yapacak pek bir şey yok, ben şahsen ilk postta da bahsettiğim gibi, uzun süredir güncelleme gelsin diye bekleyen bir oyuncuyum. Varsın klişe olacak ama 29. seviyeden beri de oyunun içindeyim. Yalnız yanlış anlaşılmasın öyle para vermeme çekincesinde değilim. Kaldı ki belki şu sıralar en sevmediğim alışkanlığım hat safalarda. Malumunuz Summer Sale falan filan. Lakin gözünüzü seveyim biraz düşünün. Yıl 2017 olmuş. Artık base game harici farklılık yaratan dlc'lerin marketteki algısını biliyorsunuz desem, pek kendime inanmam çünkü yorumlara baktığımda çok iç açıcı şeyler göremiyorum. Tamam belki bu algıyı değiştirebilecek yeni nesil mmo'lar olabilir fakat kaldı ki bu mmo'ların da yönetimi kendine "mmo" demekten çekindiğini açıklıyor. En büyük örneği ESO'dur mesela. DLC'si de var. "Premium" mantığı güden aylık ödemesi de var fakat oyun %100 adil. Çünkü B2P. Base Game'i al, diğer tüm ödemeler lore based.

Şimdi güncelleme geliyor ama oyunu hala şu an ki ödeme politikasında tutulacaksa hiç öyle heves edilmemeli. Zaten engine filan aynı kalacak büyük ihtimalle. Varsın kalmadı, sanarsın UE4'e çekilecek.

Oyunun P2W mantığı kalkmalı. Aksi taktirde hedef kitle oyun piyasasına aşina olmayan kitleden ibaret olur. Nasıl işinize gelirse kankalar.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön