ANLAMADAN OYUNUN FİŞİNİ ÇEKİYORSUNUZ !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Büyük Hol Kaşifi
Büyük Hol Kaşifi
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Re: ANLAMADAN OYUNUN FİŞİNİ ÇEKİYORSUNUZ !

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Forumda bir admin konuştuğu zaman ne kadar ilgi gördüğü ve insanların tepkilerinin ne kadar düzeldiği hemen belli oluyor. Daha bir hafta önce sadece küfürler ve şikayetler uçuşurken şimdi herkes öneri ve umut dolu. Bu düzen böyle devam ederse iyi bir noktaya gelir.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kargasa12
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Kargasa12 »

Thestory yazdı: 15 Ara 2025 23:05
IKVAdmin yazdı: 15 Ara 2025 11:28 Merhaba Arkadaşlar,

Bu konu başta olmak üzere, farklı mecralarda dile getirdiğiniz görüş ve eleştirilerin hepsini yakından takip ediyoruz.

Özellikle 3. parti yazılımlara (Sandboxie vb.) getirilen kısıtlamanın, hesap güvenliği ve adil oyun yapısını korumak adına alınması gereken zorunlu bir teknik önlem olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Ancak, bu durumun özellikle hesaplar arası aktarım gibi konularda, bugüne kadar alıştığınız düzeni değiştirdiğinin ve sizlere zorluk çıkardığının da farkındayız.

Sizlerin bu işlemleri daha kolay yapabilmesi adına oyunun mevcut dinamikleri içinde neler yapılabileceğini kendi içimizde konuşuyoruz. Teknik ekibimizle birlikte; oyunun altyapısı ve sistemin yapısı elverdiği ölçüde, bu süreci kolaylaştıracak ne gibi iyileştirmeler veya eklemeler yapılabilir, bunları değerlendirme aşamasındayız.

Henüz netleşen bir özellik olmamakla birlikte, oyunun teknik sınırları dahilinde hayatınızı kolaylaştıracak çözümler üretmek için incelemelerimiz sürüyor.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Clientin 2 hesap açmasına olanak sağlayıp bir ortak kasa ekleyeceksiniz, bunun neyine karar veremediniz tam olarak? Size bir tavsiye, üstlerinize gidin ve Gorgar'ın ekibe dönmesi için baskı yapın. İnanın ki işiniz çok fazla kolaylaşacak.

++
TeknoBYraM
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: ASiL

Mesaj gönderen TeknoBYraM »

IKVAdmin yazdı: 16 Ara 2025 11:19 Diğer konuda da aktardık ama buraya da aşağıda aynısını yazalım. Bir de ek olarak oyunun fişini çekmek yerine aksine daha fazla fişe bağlıyoruz. Özellikle belirtmek isteriz temel motivasyonumuz artık çok net: Oyunu hepinizin anlattığı ve anılarda kalmış bir halden tekrar yeniden üzerine yeni hikayeler eklemenizi sağlayacak bir forma büründürmek için tam manasıyla çalışmalara başladık. Etkilerini ufak ufak da görmeye başladınız bu konuda hem fikirizdir. Bunları da içtenlikte söylediğimizi bilmenizi istiyoruz. Tüm beklentileri/önerilerinizi ekipçe okuyoruz, değerlendiriyoruz, tartışıyoruz ve aksiyona geçiyoruz. Genel mottomuz tamamiyle bu yönde ilerliyor. Sürprizlere hazır olun derken de içi boş hamaset dolu cümlelerle karşınıza çıkmayacağımızı özellikle bilmenizi isteriz. Arkadaşlar, İKV özüne ve köklerine zamanın da ruhunu kaybetmeden öyle ya da böyle dönecektir. Bu konuda kararlıyız.

Düşünülenlerin tam aksine oyunu fazlasıyla canlandıracak aksiyonlara geçiyoruz. İlgili yazılımlar nedeniyle hepinizin yaşadığı, bildiği ve muzdarip olduğu birçok durumu burada hatırlatmaya gerek yoktur diye düşünüyoruz. Boss/farm bölgelerinde yine bu yazılımlar nedeniyle sadece 1 kullanıcının tüm slotları doldurduğu ve diğer oyunculara sıra konusunda sorun çıkarabildiğini (sırayı bıraktıktan sonra sabote/kaçırma gibi) durumunun artık bitmesine odaklanıyoruz.

Düşünülenlerin aksine forumdaki ve destek tarafındaki her mesaj okunuyor. Uygulanabilir tüm öneriler planlamalarımız arasında değerlendiriliyor. Etkinlikler konusunda da duyuruda da yazdığımız üzere ekstra birçok etkinlik planlamalarına dair çalışmaları da halihazırda yürütüyoruz.

Alınan önlemlerin herkesi memnun etmesini beklemiyoruz ancak oyunun devamlılığı ve dengesi açısından bu önlemlerin alınması artık siz oyuncularımızın oyun deneyimini daha iyi bir seviyeye çıkarmak için zorunluluk haline gelmiştir.

İKV herkesin özlediği ve oyun oynarken fazla keyif aldığı bir hale tekrar dönme konusunda kesin ve kararlılıkla çalışmalara başlamıştır.

Hepinizin müsterih olmasını ve bu süreçte bizlere olabildiğince destek olmasını bekliyoruz.

Yine önceden de aktardığımız üzere Hazırsanız Başlıyoruz!
Yaklaşık 10 yıl sonra oyuna geri döndüm ve kopya olayları gibi konular hakkında birkaç ay önce bilgi edindim. Oyunun o halini görmediğim için gerçekten çok mutluyum. Ancak oyun bıraktığım gibi değildi. Oynanış, insanlar ve davranışlar değişmişti. Yine de, bazı insanların hala eski günlerdeki gibi davrandığını fark ettim. Sorun, ne olduğu tam olarak belli olmayan oyun karakterleriydi. Maden çekemiyorsunuz çünkü başında bir grup var. Boss kesemiyorsunuz çünkü başında bir grup var. Halley üreteceksiniz ama Hakir’in başında bir grup var. BB keseceksiniz ama başında hareketsiz bir sürü grup var. Buna rağmen, ortamda sürekli tıkla üret satan insanlar var. Konunun aynı anda 6 ve üzeri oyun karakteriyle oyuna girenler yüzünden olduğunu anladım. Oyun tekrar tat vermemeye başlamıştı ki yeni ekip sorunlara el atmaya başladı. Arkadaşlar, çeşitli program kullanan kişilerin konuya çok normalmiş gibi yaklaştığını söylüyor. Ancak Karaköy, son güncellemelere kadar (FULL) kapasite çalışıyordu. Ama oyunda grup kurmaya yetecek kadar insan yoktu. Şimdi fark ettiyseniz, (Çok Dolu) yazısı bile görünmüyor. Oynayan kişi sayısı aynı (gerçek insan, oyun karakteri değil). Bazı arkadaşlara önerim, bu tarz konularda sabırlı olmaları. Ortak aktarım kasasını ben de bekliyorum. Ama oyun mekaniğine etkileri gibi konuları değerlendirip biz çözüm bulacaklarına inanıyorum. Şimdiye kadar kısa sürede doğru ve net adımlar attılar. Kendilerini tebrik ederim.
GaFFaRMaTiK İçin Tıklayın

TeKNoByrMxBizans
TeKNoMGCxBizans
Teknosifa
{Rehber} Teknobyram
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Tantuni

Mesaj gönderen yeCs »

TeknoBYraM yazdı: 16 Ara 2025 13:34
IKVAdmin yazdı: 16 Ara 2025 11:19 Diğer konuda da aktardık ama buraya da aşağıda aynısını yazalım. Bir de ek olarak oyunun fişini çekmek yerine aksine daha fazla fişe bağlıyoruz. Özellikle belirtmek isteriz temel motivasyonumuz artık çok net: Oyunu hepinizin anlattığı ve anılarda kalmış bir halden tekrar yeniden üzerine yeni hikayeler eklemenizi sağlayacak bir forma büründürmek için tam manasıyla çalışmalara başladık. Etkilerini ufak ufak da görmeye başladınız bu konuda hem fikirizdir. Bunları da içtenlikte söylediğimizi bilmenizi istiyoruz. Tüm beklentileri/önerilerinizi ekipçe okuyoruz, değerlendiriyoruz, tartışıyoruz ve aksiyona geçiyoruz. Genel mottomuz tamamiyle bu yönde ilerliyor. Sürprizlere hazır olun derken de içi boş hamaset dolu cümlelerle karşınıza çıkmayacağımızı özellikle bilmenizi isteriz. Arkadaşlar, İKV özüne ve köklerine zamanın da ruhunu kaybetmeden öyle ya da böyle dönecektir. Bu konuda kararlıyız.

Düşünülenlerin tam aksine oyunu fazlasıyla canlandıracak aksiyonlara geçiyoruz. İlgili yazılımlar nedeniyle hepinizin yaşadığı, bildiği ve muzdarip olduğu birçok durumu burada hatırlatmaya gerek yoktur diye düşünüyoruz. Boss/farm bölgelerinde yine bu yazılımlar nedeniyle sadece 1 kullanıcının tüm slotları doldurduğu ve diğer oyunculara sıra konusunda sorun çıkarabildiğini (sırayı bıraktıktan sonra sabote/kaçırma gibi) durumunun artık bitmesine odaklanıyoruz.

Düşünülenlerin aksine forumdaki ve destek tarafındaki her mesaj okunuyor. Uygulanabilir tüm öneriler planlamalarımız arasında değerlendiriliyor. Etkinlikler konusunda da duyuruda da yazdığımız üzere ekstra birçok etkinlik planlamalarına dair çalışmaları da halihazırda yürütüyoruz.

Alınan önlemlerin herkesi memnun etmesini beklemiyoruz ancak oyunun devamlılığı ve dengesi açısından bu önlemlerin alınması artık siz oyuncularımızın oyun deneyimini daha iyi bir seviyeye çıkarmak için zorunluluk haline gelmiştir.

İKV herkesin özlediği ve oyun oynarken fazla keyif aldığı bir hale tekrar dönme konusunda kesin ve kararlılıkla çalışmalara başlamıştır.

Hepinizin müsterih olmasını ve bu süreçte bizlere olabildiğince destek olmasını bekliyoruz.

Yaklaşık 10 yıl sonra oyuna geri döndüm ve kopya olayları gibi konular hakkında birkaç ay önce bilgi edindim. Oyunun o halini görmediğim için gerçekten çok mutluyum. Ancak oyun bıraktığım gibi değildi. Oynanış, insanlar ve davranışlar değişmişti. Yine de, bazı insanların hala eski günlerdeki gibi davrandığını fark ettim. Sorun, ne olduğu tam olarak belli olmayan oyun karakterleriydi. Maden çekemiyorsunuz çünkü başında bir grup var. Boss kesemiyorsunuz çünkü başında bir grup var. Halley üreteceksiniz ama Hakir’in başında bir grup var. BB keseceksiniz ama başında hareketsiz bir sürü grup var. Buna rağmen, ortamda sürekli tıkla üret satan insanlar var. Konunun aynı anda 6 ve üzeri oyun karakteriyle oyuna girenler yüzünden olduğunu anladım. Oyun tekrar tat vermemeye başlamıştı ki yeni ekip sorunlara el atmaya başladı. Arkadaşlar, çeşitli program kullanan kişilerin konuya çok normalmiş gibi yaklaştığını söylüyor. Ancak Karaköy, son güncellemelere kadar (FULL) kapasite çalışıyordu. Ama oyunda grup kurmaya yetecek kadar insan yoktu. Şimdi fark ettiyseniz, (Çok Dolu) yazısı bile görünmüyor. Oynayan kişi sayısı aynı (gerçek insan, oyun karakteri değil). Bazı arkadaşlara önerim, bu tarz konularda sabırlı olmaları. Ortak aktarım kasasını ben de bekliyorum. Ama oyun mekaniğine etkileri gibi konuları değerlendirip biz çözüm bulacaklarına inanıyorum. Şimdiye kadar kısa sürede doğru ve net adımlar attılar. Kendilerini tebrik ederim.

Evet hocam dediğiniz gibi oyun " Çok kalabalık" tan tenhaya düştü. Bunu iyi bir şey olarak algılıyorsanız keşke çok kalabalık yerine tenha sunucuları seçseydiniz başlamak için.

Lakin beyaz köşk, tılsım, anka, meran gibi seçenekleriniz vardı tenha olan.

Şimdi karaköy ve Eminönü sunucuları da yavaş yavaş tenhalaşmaya başladı. İnsanlar birden fazla karakterle giremeyince oynamamayı tercih ediyorlar. Yakın zamanda akşam vakti de tenha sunucularda oynarsınız. Ben iddia ediyorum, eğer ikinci karakteri oyuna sokma olayı gelmezse Eminönü ve karaköy sunucuları bile tılsım sunucusu gibi olacak. Bir süre sonra da oyun kapanacak.

Bırakın oynayan adam istediği kadar hesapla oynasın. Boss kesemiyorum, sıra oluyor, peptit kasamıyorum vs diyen adam da gitsin boş sunucuda kassın, kessin...

Veya köşk gibi boş sunucularda isteyen istediği kadar karakterle oynasın, eö, karaköy, galata gibi sunucularda tek karakterle girme hakkı tanınsın oyunculara. Buna da razıyım.

Ben giderim köşk'e, takılırım orada tek başıma 4 karakterimle
Resim
Kullanıcı avatarı
RayBey
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Anka
Lonca: Riv Riv Etma

Mesaj gönderen RayBey »

Eminönü hariç Sunucular tenha,

Yardımcı program kapandıktan sonra Karaköyü Hiç Çok Kalabalık görmedim acaba neden ? İşte Adil rekabet budur,

Zamanı olan oynar kazanır, Zamanı olmayan Öder kazanır. DiğerTüm oyunlarda olduğu gibi..
Kullanıcı avatarı
scorper
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen scorper »

SEVGİLİ ADMİN BU YAZDIĞIM KONUYADA CEVAP VERİRSEN MUTLU OLURUM SEVGİLER. AŞAĞIDAKİ YAZDIĞIM

Sevgili İKV admin teşekkür ederiz fakat arkadaşımızın konu başlığı kesinlikle haklı gözüküyor. Özellikle belirtmek isterimki yenilik sistem getireceğiz diye oyuncuları soğutmayın şu anlamda diyorum arkadaşımızın dediği her şeye eski bir oyuncu olarak katılıyorum şöyle düşünün hadi çift çarı geçtim söylemeden önce şunu anlatayım adam gene 5 hesapla bir şekilde girmiş çift oynuyor kaldıki çifti kapattıktan sonra oyuncu sayısı düştü yani herkese kapattıktan sonra bazıları hala devam ediyorsa bu sefer gene onların işine yarayacak kaldı ki zengin bir insan komple kapattınız diyelim 3 tane bilgisayarı olsun gene çift oynar eşitlik bunun neresinde ? adam gene yapacağını yapıyor girin bakın ikv facebook sayfalarını araştırın adamlar hala kp kasıyor makro ben normal hile bilmeyen normal düzgün oyuncuyum ve çift çarı yıllarca arkadaşlarıma yardım etmek oyunculara yardım etmek için tank artı y2 kullanarak oynadım makro yapmadım hile yapmadım bence oyunda 3 sınıf için aynı anda 3 hesap açmayı getirin lütfen onlar kp kasacak gene VE KALDIKİ BENCE KESİNLİKLE YENİ GÖZLÜKLER GELECEKSE BURAYI OKUYUN ÇOK ÖNEMLİ KESİNLİKLE KP İLE GÖZLÜK ALINMASIN NEDENMİ ? ADAMLARIN ELİNDE KİM BİLİR KAÇ KPLİ ÇARLAR KASTILAR BUGÜNE KADAR DEPOLARINDA SAKLIYORLAR BENCE BOSTAN KESEREK TORBAYLA VE İKV DÜKKANA ŞANS ARTTIRICIYLA DÜŞÜREBİLECEĞİMİZ GÖZLÜK SİSTEMİNİ MUTLAKA GETİRMENİZ LAZIM HAH İŞTE OZAMAN EŞİTLİK ADALET OLUR ama diğer türlü yaparsanız ben oyunu bırakırım size söyleyeyim ikv ADMİN SEVGİLER
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Brothership Of Nobility
Discord: recthaltouche

Mesaj gönderen Lighthouse »

scorper yazdı: 16 Ara 2025 15:41
IKVAdmin yazdı: 16 Ara 2025 11:19 KALDIKİ BENCE KESİNLİKLE YENİ GÖZLÜKLER GELECEKSE BURAYI OKUYUN ÇOK ÖNEMLİ KESİNLİKLE KP İLE GÖZLÜK ALINMASIN NEDENMİ ? ADAMLARIN ELİNDE KİM BİLİR KAÇ KPLİ ÇARLAR KASTILAR BUGÜNE KADAR DEPOLARINDA SAKLIYORLAR BENCE
Yeni sunucuda herkes aynı koşuldan başlayacak hocam
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Sufizm »

işte bu çok teşekkürler ekip. tekelleşmeyi sevmeyen biz eski oyuncular bu mutli çarlar ve hesaplardan çok sıkılmış ve uzun süre ara vermiştik. Görülüyor ki ekip doğru hareketlerde bulunuyor. Sevmeyen olduğu kadar inanın bunu sevecek bir çok oyuncu bulunmaktadır. Belki dediğiniz gibi yeni bir grup bölgesi bile gelebilir ileride.
HastaRuh
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen HastaRuh »

TheWesTSooNN yazdı: 15 Ara 2025 16:09
Sufizm yazdı: 15 Ara 2025 15:33
VicTorY yazdı: 15 Ara 2025 15:10 Trafik yoksa çevrede araç yoksa ben kırmızı ışıkta geçerim sonuçta illegal ama mantıklı mantığıyla hareket eden oyuncular hala anlamadı.

3-4 tane çar açıp birini oraya birini buraya birini oraya koyup item tılsım veya adı her ne ise onu kasmak " YASAK " ve oyunun temel mantığına eşitlik ilkesine aykırı.

Neden anlamak yerine çözüm üret diyorsunuz onu da anlamıyorum. Çok basit bir mantık bu oyunun temeline doğasına aykırı ve olmaması gerekiyor keşke hiç olmasaydı veya baştan beri sağlam takip edilseydi.

Kopya gibi yasak olan bir şey bu da kopya yapılmasaydı keşke diyerek kopya yapan veya kopya yapılmış şekilde sunucu piyasasını yerle bir eden oyunculardan bir farkı yok.

" Yasak " " Uygun Değil " " Saçma "
ben de bunu diyorum yani 3 çar 2 çar açmak yasak niye anlaşılmıyor bu? Varsa 2 laptopun vs aç çarını. Lakin aynı pc üzerinden sayısız çar açılabiliyor sanal pcler. ile Bazı oyunlar da yasak açamıyorun varsa laptop oradan acıyorsun. Aktarım yapacak sana yardım edecek kimse de yoksa oynama kardeşim bu kadar basit sen item aktaracaksın diye sayısız sıkıntıya yol açacak şey tercih edilmez. alt tab al tankla çek alt tab el büyüyle kes alt tab al şifacın ile kaldır. ee? söyler misin o zaman kimseye ihtiyaç yoksa sosyal şekilde oynayamayacaksan niye ikv tercih ediyorsun? Vakit geçirebilecek yüzlerce oyun vardır. Yani ikv grafik olarak zaten keyif veren bir oyun değil ki? Hiç bir karakterin keyifli bir yeteneği ve görseli yok. Maksat muhabbet cocukluk sevgisi. 2004 yapımı knight online oyununda bile magelerden nova düştüğü zaman keyif veriyor görsel olarak. E metroit buz yada siyah bir şey giden zihin yeteneği keyif vermiyor ki? Kesinlikle ikv admin taviz vermemeli çift çarlara. aç laptopundan 2. çar oyna ama aynı pc kesinlikle olmamalı.
Çok boş yapıyorsun birader madem sevmiyorsun sen açma o zaman, en fazla 200
kişinin oynadığı oyun için bu kadar kasmaya ne gerek var bırakın açsın adamlar çarlarını
ne demek açma kardeşim. insan gibi oynamak isteyenlerin hakkına giriyorsunuz. sizle yarışmak için herkes 5 10 karakter açmak zorunda mı? gir tek karakterine oyna geç sarmıyosa başka oyun oyna
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Tantuni

Mesaj gönderen yeCs »

HastaRuh yazdı: 16 Ara 2025 16:32
TheWesTSooNN yazdı: 15 Ara 2025 16:09
Sufizm yazdı: 15 Ara 2025 15:33
VicTorY yazdı: 15 Ara 2025 15:10 Trafik yoksa çevrede araç yoksa ben kırmızı ışıkta geçerim sonuçta illegal ama mantıklı mantığıyla hareket eden oyuncular hala anlamadı.

3-4 tane çar açıp birini oraya birini buraya birini oraya koyup item tılsım veya adı her ne ise onu kasmak " YASAK " ve oyunun temel mantığına eşitlik ilkesine aykırı.

Neden anlamak yerine çözüm üret diyorsunuz onu da anlamıyorum. Çok basit bir mantık bu oyunun temeline doğasına aykırı ve olmaması gerekiyor keşke hiç olmasaydı veya baştan beri sağlam takip edilseydi.

Kopya gibi yasak olan bir şey bu da kopya yapılmasaydı keşke diyerek kopya yapan veya kopya yapılmış şekilde sunucu piyasasını yerle bir eden oyunculardan bir farkı yok.

" Yasak " " Uygun Değil " " Saçma "
ben de bunu diyorum yani 3 çar 2 çar açmak yasak niye anlaşılmıyor bu? Varsa 2 laptopun vs aç çarını. Lakin aynı pc üzerinden sayısız çar açılabiliyor sanal pcler. ile Bazı oyunlar da yasak açamıyorun varsa laptop oradan acıyorsun. Aktarım yapacak sana yardım edecek kimse de yoksa oynama kardeşim bu kadar basit sen item aktaracaksın diye sayısız sıkıntıya yol açacak şey tercih edilmez. alt tab al tankla çek alt tab el büyüyle kes alt tab al şifacın ile kaldır. ee? söyler misin o zaman kimseye ihtiyaç yoksa sosyal şekilde oynayamayacaksan niye ikv tercih ediyorsun? Vakit geçirebilecek yüzlerce oyun vardır. Yani ikv grafik olarak zaten keyif veren bir oyun değil ki? Hiç bir karakterin keyifli bir yeteneği ve görseli yok. Maksat muhabbet cocukluk sevgisi. 2004 yapımı knight online oyununda bile magelerden nova düştüğü zaman keyif veriyor görsel olarak. E metroit buz yada siyah bir şey giden zihin yeteneği keyif vermiyor ki? Kesinlikle ikv admin taviz vermemeli çift çarlara. aç laptopundan 2. çar oyna ama aynı pc kesinlikle olmamalı.
Çok boş yapıyorsun birader madem sevmiyorsun sen açma o zaman, en fazla 200
kişinin oynadığı oyun için bu kadar kasmaya ne gerek var bırakın açsın adamlar çarlarını
ne demek açma kardeşim. insan gibi oynamak isteyenlerin hakkına giriyorsunuz. sizle yarışmak için herkes 5 10 karakter açmak zorunda mı? gir tek karakterine oyna geç sarmıyosa başka oyun oyna
İnsan gibi oynamak 'tan kastın ne merak ediyorum. Mesela neden 2 karakterle oynayanlar " İnsan gibi " oynamış olmuyor?
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön