İşlemcinin Oyuna Etkisi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ForGaDDaRLorD
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Old Brothers

Re: İşlemcinin Oyuna Etkisi

Mesaj gönderen ForGaDDaRLorD »

merhaba valla kardeşim benim amd x7 3.30 ghz 12mb ön bellek 16 gb ram 1600 mhz 4gb nvdia ekran kartı var kalabalık bir yerde pc kasıyor sen hesap et :)

pc ne gelince önbelleğin biraz düşük ondan yapabilir oyundan çıkınca gecikmeyi windows xp öneriyorum sana bu konuda

iyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
SikayetVar
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders of Anatolia

Mesaj gönderen SikayetVar »

Designer yazdı:
SikayetVar yazdı:Ramler biraz fazla bence 1600-1800 olsa sorun olmaz :) sağlam birde psu lazım sana ayrıca ilerde sistem yenilemeyi düşünmezsen ana kartta 970 kullana bilirsin bunun yanı sıra işlemcin için güzel bir soğutma al kasada biraz büyük olursa fazladan soğutma araç gereci takarsın zaten şuan bu kurduğun sistemde full çözünürlük bütün oyunları kaldıracaktır yalnız işlemcine kesinlikle güzel bir soğutma al çünkü arkadaşa topladığımız amd kasada 6*** serisi işlemci vardı soğutma sistemi iyi değildi ısı yükselince alarm veriyordu tabi sen orada söylersen onlar sana güzel bir soğutma sistemi kuracaklardır.
evet psu benimde aklımda sağlamından. Ama ilk olarak kafamı kurcalayan işlemci tercihimden yana. arkadaşının 6*** serisi amd işlemcili makinanın performansından memnuniyeti nasıl?

Arkadaşın İkv oynuyor mu o kasayla?
Arkadaşın bilgisayarında aklına gelebilecek her türlü oyun çalışıyor full çözünürlükte 8*** serisi kuşkusuz çok kaliteli ve son duyumlara 9*** seriside geliyor direk 5ghz bir işlemciyle ama çok fazla olur dediğim gibi işlemci seçimin çok iyi ekran kartı da belki değişebilir ama senin seçtiğinde tabi ki çok kaliteli sen beni dinle ana kartı 970 e çekip ramleride 1600-1800 yapabilirsin ana kartı kalsın diyelim 2100 ram israftır diğerleriyle arasındaki farkı anlamayacaksın. Arkadaşım istanbul kıyamet vakti oynamıyo ama 60-70 fps değerinde bf3 45-50 arasında tomb rider tam yazılışını bilmiyorum yeni çıkan bir oyun onu oynuyor sleeping dog u oynuyor çok çok oyun oynuyor anlayacağın en düşük fps değeri olarak 45 aldığını söyledi ve oyunlarda isminden anlaşılacağı gibi dehşet oyunlar grafik bakımından :))

Bunun yanı sıra gaddarlord arkadaşın x7 diye bir işlemciden söz etmiş ben hayatımda öyle bir işlemci duymadım hele hele 12 mb ön bellekli komik olan yanı x6 serisi bile 14 mb ön belleğe sahip lütfen bol keseden sallamayalım 4gb ekran kartı demiş nvidia quadro k5000 4GB gddr5 256bit 1536 cuda sanırım bu ekran kartı yaklaşık 7 milyar 7 milyara istanbul kıyamet vaktini satın alır bilgisine.
Kıyamet Günlüğüm için görsele tıklayın.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
SikayetVar
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Lonca: Raiders of Anatolia

Mesaj gönderen SikayetVar »

ve eklemek istediğim tekrar dikkatini çekerek güzel bir işlemci soğutucusu ve 2-3 adet kasa içi soğutucu al biz 1 işlemci 1 kasa aldık alarm verdi 2.yi takınca düzeldi sen 3 al hatta işi abartıp harici ram ekran kartı soğutucuları bile alabilirsin hem estetik olarak güzel hemde performansa katkısı var ee eklemek istediğim sakın ssd alma çok büyük bir saçmalık bilgisayarın 10 saniyede açılacak diye para vermeye gerek yok zaten fpsyede bir katkısı yok sadece hızlı açılıyor o kadar
Kıyamet Günlüğüm için görsele tıklayın.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
yarar
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Anka
Lonca: S E A

Mesaj gönderen yarar »

İKV SERVER kursan yine donacak yine donacak sen takıl kafana göre :)
Resim®
SİNCE 2007...
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Lonca: Organize İşler

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Hevesini kırma amacında değilim fakat genel piyasa laptopları oyunlar için ideal bir performans sağlamaz.Sırf bu amaca yönelik ürünler üreten firmaların makinalarını alacaksın ki dizüstü bilgisayarda oyun oynayabiliyorum diyebilesin.Bahsettiğim markalardan birine örnek verecek olursam Monster'dır kesinlikle.Fiyatları el yakar 5-6 bin liradan başlar o yüzden pek de önerilmez.Senin anlayacağın 2-3 bin liralık toplama masaüstü sistem özelliklerinde laptop konforu isteyenlere hitap ediyor bu tip sistemler.Sen ne kadar soğutma sistemi kullanırsan kullan emin ol o makina ısınacaktır bir süre sonra rahatsız edecektir seni.Özetle, piyasa markaları (Toshiba,Acer,Asus,Casper vb.) oyunculara yönelik değil bilgisayardan çok beklentisi olmayan küçük yaştaki kullanıcılara ve oyunlardan pek de haz etmeyen orta yaş kitlesine hitap eder.Birkaç özel model hariç.

yarar yazdı:İKV SERVER kursan yine donacak yine donacak sen takıl kafana göre :)
Bu kadar kötülemeyelim oyunu, hele konu ile alakalı değilse :)
2006-2013
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Lonca: Organize İşler

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Saatin etkisi kusura bakma,eksik okumuşum.Kasa topluyorsun demek.Yardımcı olayım.
Öncelikle senin düşüncelerin hakkında yorum yapayım.
Bir kere ben AMD işlemci önermiyorum.Intel'in i serisi 22nm kalınlığında,AMD'ler ise 30nm kalınlığında olduğundan AMD işlemciler Intel'e kıyasla daha çok ısınır.Ayrıca AMD'nin oyunlarda çok fazla farkı olmamakla birlikte oyun harici alanlarda Intel'den daha az performans verir.Fakat ekran kartlarında aynı şeyi söyleyemem.İşlemci Intel, ekran kartı AMD diyorum.

Şubat ayında Vatan'dan topladığım sistemi göstereyim sana.Haftasonları Vatanın mağazalarında %25 indirim olur,bu indirimle 2400 küsüre topladığım sistem.Link veremiyorum, bazıları stokta olmadığından sayfadan kaldırılmış.Sen yine de bilgilen.

MSI
Z77A-G43 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) DVI&HDMI Anakart

INTEL
Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

POWERCOLOR
HD7950 PCS GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

CORSAIR
8GB (2x4GB) Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

WD
3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

CORSAIR
CARBIDE SERİSİ™ 300R MidT ATX SİYAH KASA

COOLER MASTER
X DREAM i117 INTEL LGA 775/1155/1156 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

MICROSOFT
Windows 8 Single Language 64 bit Türkçe

Ben Türk işi Crack Win7 kullanırım dersen bir 200 lira kar edebilirsin.
2006-2013
Kullanıcı avatarı
IIIxYeNiCeRixIII
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen IIIxYeNiCeRixIII »

izdirapgrafik yazdı:Saatin etkisi kusura bakma,eksik okumuşum.Kasa topluyorsun demek.Yardımcı olayım.
Öncelikle senin düşüncelerin hakkında yorum yapayım.
Bir kere ben AMD işlemci önermiyorum.Intel'in i serisi 22nm kalınlığında,AMD'ler ise 30nm kalınlığında olduğundan AMD işlemciler Intel'e kıyasla daha çok ısınır.Ayrıca AMD'nin oyunlarda çok fazla farkı olmamakla birlikte oyun harici alanlarda Intel'den daha az performans verir.Fakat ekran kartlarında aynı şeyi söyleyemem.İşlemci Intel, ekran kartı AMD diyorum.

Şubat ayında Vatan'dan topladığım sistemi göstereyim sana.Haftasonları Vatanın mağazalarında %25 indirim olur,bu indirimle 2400 küsüre topladığım sistem.Link veremiyorum, bazıları stokta olmadığından sayfadan kaldırılmış.Sen yine de bilgilen.

MSI
Z77A-G43 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) DVI&HDMI Anakart

INTEL
Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

POWERCOLOR
HD7950 PCS GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

CORSAIR
8GB (2x4GB) Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

WD
3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

CORSAIR
CARBIDE SERİSİ™ 300R MidT ATX SİYAH KASA

COOLER MASTER
X DREAM i117 INTEL LGA 775/1155/1156 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

MICROSOFT
Windows 8 Single Language 64 bit Türkçe

Ben Türk işi Crack Win7 kullanırım dersen bir 200 lira kar edebilirsin.

Merhabalar birşey sormak istiyorum bende bi arkadaş win 7 den win8 e geçti win8 de oyunlar biraz hızlandı dedi.Acaba işletim sisteminin oyuna etkisi varmıdır? ve son olarak ekran kartı için asus markası daha iyi değilmi?
Kullanıcı avatarı
muhammet1361
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen muhammet1361 »

Designer yazdı:Arkadaşlar yılbaşında İkv'yi rahat oynayabilmek için amd işlemcili bir laptop aldım( Performansı hakkında aşırı olumlu yorumlarla karşılaştıktan sonra bu laptopta karar kılmıştım).

laptop linkte arkadaşlar tek farkı 6 gb ram var...
http://www.vatanbilgisayar.com/productd ... I_ID=64233

Ama aldığım günden beri hiçbir şekilde oynadığım oyundan tat alamadım. Oyun donuyor donduğunu farkettiğimde herhangi bir tuşa basıyorum ve donduğu anda olan tüm harekerler 1 sn içinde gerçekleşiyor( Zannedersin herkes GM olmuş dolanıyor ortalıkta). Kairmza satacağım zaman alt çekiyorum ama çar 20 25 sn falan oyunda duruyor sonra çıkıyor( Kalabalık bir düşman grubu gördüğümde ileriyi tıklayıp alt çekme olayı yalan oldu :x ).

Laptopu servise yolladım ve hdd değiştirildiği söylendi ama hiçbir fark yok. Acaba İşlemciden kaynaklanıyor olabilir mi? AMD işlemcili bir masaüstü yada dizüstü pc den oynayan varsa performansı hakkında yorum yaparsa sevinirim.

Yeni toplayacağım masaüstü pc iiçn tercihim yine AMD işlemciden yana olacak gibi duruyor.Lütfen yardımcı olunuz..

Toplayacağım kasanın belli başlı parçaları şöyle olacak gibi duruyor(Yorumlara göre dğeişebilir);

İşlemci;
http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fd83 ... I_ID=63160

Ekran Kartı;
http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire ... I_ID=63501

Anakart;
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a ... I_ID=63912

Ram;
http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gski ... I_ID=57866

AMD işlemcili( özelliklede benim almayı düşündüğüm işlemci) masaüstü pc kullanan varsa oyun performansları hakkında yorum yaparlarsa sevinirim...
naylon yapıyorsan yeterli naylon yapmıyacaksan o özellikler fazla bile yani sıkma canını güzel pc ikvyi çok rahat oynatır her açıdan.
Resim

SpannungxTHELOST
aLbus
SpannungxMeridyen
KABİL
Kullanıcı avatarı
55ivedik55
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen 55ivedik55 »

belirttiğin işlemci bende de var kullanıyorum ve çok memnunum sadece ısınma problemi var yeni fan alman lazım ama biz sorunu kasanın yan kapağını açarak hallettik. onun dışında sistem gayet iyi win7 kullanıyorum 8gb ram var ayrıca sende böyle hataların olmaması lazım
...
Kullanıcı avatarı
ysrough
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen ysrough »

Acer v3 serisi, fiyat performans odaklı bakıldığında cazip modeller içeriyor evet; ancak kasa malzemesi ve donanımsal parçaların yerleştirilme düzeni sebebiyle fazla ısınma konusunda şikayet alan bir seri, o performans konusunda "aşırı iyi" yorum atanları nereden bulup okudun merak ediyorum. Elbette sen, dizüstü bilgisayarını kış vakti oyun açarak 90 dereceden inmeyen işlemcisiyle soba olarak kullanıyorsan o senin tercihin.

Ek olarak: markası ve donanımsal özellikleri ne kadar çekici görünürse görünsün sadece ikv'yi kıstas alarak söylüyorum; en ufak bir sorun vermesin, daima istikrarlı çalışsın istiyorsan amd ve ati ikilisinin elinin değdiği tüm sistemlerden uzak duracaksın. çünkü eninde sonunda, vakti gelip bir yerden zırt edecek, bir sorun baş gösterecek. nvidia/intel ikilisi mükemmel sonuçlar verebiliyorken, ikv'yi oynanılmaz kılan ati ve amd üstündeki bu yersiz ısrarınız nedir anlayamıyorum? defalarca konusu açıldı edildi, bu iki firmanın ürettiği donanımlar bir şekilde sorun çıkarıyor, nasıl olupta bunu anlayamıyorsunuz, biri bana açıklasın. :arrow:
Inflecto Pro Sanctus Porta Quod Veneratioalius!

“Genel Etkileşim” sayfasına dön