Arkadaşlar yılbaşında İkv'yi rahat oynayabilmek için amd işlemcili bir laptop aldım( Performansı hakkında aşırı olumlu yorumlarla karşılaştıktan sonra bu laptopta karar kılmıştım).
Ama aldığım günden beri hiçbir şekilde oynadığım oyundan tat alamadım. Oyun donuyor donduğunu farkettiğimde herhangi bir tuşa basıyorum ve donduğu anda olan tüm harekerler 1 sn içinde gerçekleşiyor( Zannedersin herkes GM olmuş dolanıyor ortalıkta). Kairmza satacağım zaman alt çekiyorum ama çar 20 25 sn falan oyunda duruyor sonra çıkıyor( Kalabalık bir düşman grubu gördüğümde ileriyi tıklayıp alt çekme olayı yalan oldu ).
Laptopu servise yolladım ve hdd değiştirildiği söylendi ama hiçbir fark yok. Acaba İşlemciden kaynaklanıyor olabilir mi? AMD işlemcili bir masaüstü yada dizüstü pc den oynayan varsa performansı hakkında yorum yaparsa sevinirim.
Yeni toplayacağım masaüstü pc iiçn tercihim yine AMD işlemciden yana olacak gibi duruyor.Lütfen yardımcı olunuz..
Toplayacağım kasanın belli başlı parçaları şöyle olacak gibi duruyor(Yorumlara göre dğeişebilir);
bende amd işlemcili bi masaüstünden oynuyorum. ram de düşük olduğu için oyundan çıkarken gecikmeler oluyor. Yada oyundan çıktıktan sonra masaüstü kendini hemen toparlayamıyor. Sende ram de yüksek böyle hatalar olmaması lazım. İntel chipset her zaman amd'yi döver onuda ekleyeyım aklımdayken
Duke yazdı:bende amd işlemcili bi masaüstünden oynuyorum. ram de düşük olduğu için oyundan çıkarken gecikmeler oluyor. Yada oyundan çıktıktan sonra masaüstü kendini hemen toparlayamıyor. Sende ram de yüksek böyle hatalar olmaması lazım. İntel chipset her zaman amd'yi döver onuda ekleyeyım aklımdayken
Vayy oyundaki ilk arkadaşım konuma ilk yorumu yapmış. Sevindim bu duruma. Oyunu bırakmıştın en son yeniden mi başladın?
Bu oyun için özel almana gerek yok çok eski ve gelişmeyen bir oyun motoru kunlanıyor yani 2009 dan beri (benim bildiğim daha öncesinde böylemiydi bilemem) Aynı motoru kunlanıyor ya hiçmi geliştirilmez 2009 dan beri aynı buglar duruyor
oyunda yeni yeni bölgeler lwl ler gelmeden bence buglar ve grafikler düzeltilmeli 2008-2009 a göre ortalama grafikleri vardı ama yıl olmuş 2013 oynuyorum ikv arkadan çocuk diyo Oyunun grafikleri tost makinesiyle mi yapılmış bırak şunu gel cs atalım son 1 kişi lazım...
Johan (29) [2007-2008]Eskiteam (49)[2008-2010]Qralşifacı (49) [2009-2016]] Batuqqan (49)[2013-2016]
Duke yazdı:bende amd işlemcili bi masaüstünden oynuyorum. ram de düşük olduğu için oyundan çıkarken gecikmeler oluyor. Yada oyundan çıktıktan sonra masaüstü kendini hemen toparlayamıyor. Sende ram de yüksek böyle hatalar olmaması lazım. İntel chipset her zaman amd'yi döver onuda ekleyeyım aklımdayken
Vayy oyundaki ilk arkadaşım konuma ilk yorumu yapmış. Sevindim bu duruma. Oyunu bırakmıştın en son yeniden mi başladın?
İntel deme AMD de :twisted:
Evet çok olmadı döneli. Sen o pc'yle crysis 3 falan oynasana laptop falan yok mu xp yüklü daha rahat edersin İKV de.
batugun yazdı:Bu oyun için özel almana gerek yok çok eski ve gelişmeyen bir oyun motoru kunlanıyor yani 2009 dan beri (benim bildiğim daha öncesinde böylemiydi bilemem) Aynı motoru kunlanıyor ya hiçmi geliştirilmez 2009 dan beri aynı buglar duruyor
oyunda yeni yeni bölgeler lwl ler gelmeden bence buglar ve grafikler düzeltilmeli 2008-2009 a göre ortalama grafikleri vardı ama yıl olmuş 2013 oynuyorum ikv arkadan çocuk diyo Oyunun grafikleri tost makinesiyle mi yapılmış bırak şunu gel cs atalım son 1 kişi lazım...
Grafik motoru konusunda haklısın. Çok eski oyunlar çok yeni sistemlerde çalışmıyor bazı zamanlar. Mesela yeni neslin iyi bildiği Scarface oyununu win 8 de çok rahat oynayamazsın (Gibi)
İntel deme AMD de :twisted:
Evet çok olmadı döneli. Sen o pc'yle crysis 3 falan oynasana laptop falan yok mu xp yüklü daha rahat edersin İKV de.
benim laptopta crysis 3 ü bitirdim ve hatrısayılır bir performansla ve hazla....
Ramler biraz fazla bence 1600-1800 olsa sorun olmaz sağlam birde psu lazım sana ayrıca ilerde sistem yenilemeyi düşünmezsen ana kartta 970 kullana bilirsin bunun yanı sıra işlemcin için güzel bir soğutma al kasada biraz büyük olursa fazladan soğutma araç gereci takarsın zaten şuan bu kurduğun sistemde full çözünürlük bütün oyunları kaldıracaktır yalnız işlemcine kesinlikle güzel bir soğutma al çünkü arkadaşa topladığımız amd kasada 6*** serisi işlemci vardı soğutma sistemi iyi değildi ısı yükselince alarm veriyordu tabi sen orada söylersen onlar sana güzel bir soğutma sistemi kuracaklardır.
SikayetVar yazdı:Ramler biraz fazla bence 1600-1800 olsa sorun olmaz sağlam birde psu lazım sana ayrıca ilerde sistem yenilemeyi düşünmezsen ana kartta 970 kullana bilirsin bunun yanı sıra işlemcin için güzel bir soğutma al kasada biraz büyük olursa fazladan soğutma araç gereci takarsın zaten şuan bu kurduğun sistemde full çözünürlük bütün oyunları kaldıracaktır yalnız işlemcine kesinlikle güzel bir soğutma al çünkü arkadaşa topladığımız amd kasada 6*** serisi işlemci vardı soğutma sistemi iyi değildi ısı yükselince alarm veriyordu tabi sen orada söylersen onlar sana güzel bir soğutma sistemi kuracaklardır.
evet psu benimde aklımda sağlamından. Ama ilk olarak kafamı kurcalayan işlemci tercihimden yana. arkadaşının 6*** serisi amd işlemcili makinanın performansından memnuniyeti nasıl?
-Ram modeli CL11 biraz fazla bence bi yerde görmüştüm CL ne kadar az olursa o kadar iyi CL9 uygun diyorlar CL11 fazla olduğundan sıkıntı olabilir belki
-Ekran Kartın gayet iyi bence oyunlar için ideal
-İşlemcide güzel ama benim tercihim intel i7 ama sen bilirsin