Cloutier yazdı:Game Master olarak mı geçmini sağlamayı düşünüyordun?
GM lerin dediklerine göre bunu gönüllü yapıyorlar yani para almıyorlar. ( Benim hala inanasım gelmiyor )
Şu anki GM lerinde herbirinin kendine özel işleri var burdan geçinmiyorlar.
Bu iş tabiki herzaman hobi olarak kalacak. Kendi geleceğini eğitiminle sağlayacaksın.
Bkz bendeniz Gıda Mühendisiyim . Bende GM yim bi yerde
Şu rehber olamadım diye dövünen arkadaslar iyi ki olamamıssınız umarımda olamazsınız tek amacınız hava atmak.
İnsanların rehber olma amacı çok başka. Sadece 3-4 gün içinde yeterince çok gördüğüm örnekler.
1- Rehber tagını açıp karşı klan mensubunu görünce Ben rehberim görev yardımına gidiyorum diye meteora kaçmak.
2- Rehber tagını aldığı anda reklam olsun diye klana boş pmler atmak. Ve bu arkadaşı daha Eminönünde görememek
3- Rehber tagını açıp sadece klandan alışveriş için kullanmak.
Bakın bi kaç kişide rehber tagı var yaklaşık 4-5 gündür ve daha Eminönü bölgesinde yardım edeni görmedim. Ha ben online süresi uzun bir insanım ve büyük ihtimal bana denk gelmedi.
Rehberlik konusunda seçilemediği için torpil diyen arkadaşlara bir sorum var. Sizin rehber olma amacınız nedir? Eğer yukarıdakileri yapacaksanız hiç almayın çünkü bu söylediğim şeyler rehber Tagı açıkken yapılması yasak olan şeyler.
Ben seçildim. Yönetim ekibinden bir kişi bile tanımıyorum. 5 yıldan uzun süredir bu oyunu oynuyorum. Beyazköşkte oyuna başladım. 5 yıldır **Bir Tek Sefer Susturma Almadım* . Bunu belirtmemin sebebi arkadaşımızın 1 senedir susturma almıyorum demesidir. Sığınak Migrat güncellemesinden sonra 8 tane char kastım 49 lvl. Çar kasmak, Görev yapmak, Görev hikayelerini takip etmek en sevdiğim iş.
Ben beyazköşkte başladığımda herşeyi rastlege yaptığım için 18 lvl üstüne çıkamamıştım. Sonra insanlar yardım etmek için birsürü güzel bilgiler verdiler. Bende oyunu ogün sevdim halada devam ediyorum. Ogün karakterimi sildim. Yeni karakter açtım ve oyuna devam ettim. Bana yardımcı oldular bilgiler verdiler görevlerime yardım ettiler insanları yardım etmeleri için çağırdılar... Uzar gider liste.
Ben oyuna böyle bir dönemde başladım yani REHBER ihtiyacı olmayan bir dönemde. Ne yazıkki oyunda artık rehber ihtiyacı var.
Tüm bunlardan sonra biliyorumki çoğu kişi sadece bölgelere girebilmek için kendi adını duyurabilmek için Rehber Tagını kullanacak ve birkaç gün sonra bu Tag ı kaybedecektir.
Bu iş gerçekten sabır işidir. Bir insan gelip 10 kere aynı soruyu soracak. Yeni başlayan bir insana yetenekleri nasıl dağıtılacağını anlatacaksın. Sonra o adam neden böyle yapıyorum dediğinde ne tepki vereceksiniz??? "Sen dediğimi yap" mı diceksiniz? Yada adam yaratıkları bossları görmeden sadece sen bekle ben keserim mi diceksiniz??? Bunların ikiside olmaması gereken durumlar.
Bide bir ricam olacak klandan rehberlik yapılmaz. Meteorda ÇT girişi önünde grupla beklerken "İhtiyacı olan var mı?" diye soruyosunuzda söylermisiniz oyuna ilk başladığınızda kaçınız klana girdiniz? 5 lvl e kadar klana girilmediğini hatırlatmak istedim...
Rehber ekibi üyeleri {REHBER} tagı açıkken;
Güvenlik için eşya, materyal, para aktarımı ve alışveriş yapmamalı
Diğer oyuncular ile bölge, klan, fısılda ve söyle kanalları yolu ile tartışmaya girmemeli
{REHBER} tagi ile diğer oyunculara üstünlük taslamak gibi davranışlardan kaçınmalı
Aksi talep edilmedikçe, Eminönü bölgesi dışındaki bölgeler,Grup Bölgeleri, Klan savaşları yada etkinliklerde bulunmamalı..
Size burada cevap vermiştim, ama siz ısrarla tavuk altında devekuşu arıyorsunuz
Rehberliğe ( yardıma ) bu kadar hevesli olan alınmak için ısrarla beni alın demez, alınmadığı zamanda bozulmaz, şöyle düşünür '' Onlar kaybetti '' ama bakıyorumda siz çok şey kaybetmiş gibi sürekli saldırı halindesiniz . sebep ?
:mrgreen: şöle: dana altında buzağı aramak... Atasözlerimize ve deyimlerimize sahip çıkalım...
Öncelikle Teşekkürü Bir Borç Bilirim Ve Borç Yiğitin Kamçısıdır Yönetim Taklit Çabaları Vol 1 IKV2500 yazarak 7979 a gönderin Gelen Mesajlara Evet Deyin
Video kaldırılmıştır.
merhaba
Geçmiş deneyimleri Ekliyerek bir kaç Bilgi aktaracağım..
Öncelikle ikv başlarından beri oynamaktayım yani İKV ilk Oyunculardan oluşan kadrosunyla tek sunucu Dönemlerinden kalma Yönetici DOĞA Yönetici Gulli bu isimleri Hatırlayanınız çok nadirdir ne ATX ne Noccommet ne Nehrul nede Arif vardı hadda Abura bile yoktu . Bu arkadaşlarımız İKV ilk oyuncular tarafından seçilen yöneticileridir. gelelim asıl konuya.Yönetim kadrosu katılmak yada İkv yönetim kadrosunda görev almak risk almak Oyunculuğu unutmak ve hal ve hareketelre dikkat etmekle başlar Eğerki ikv yönetim kadrosunda Görev almak istiyrosan Sabırla beklemen gerekir Ama sende bir yana haklısın ki geçmişten bugüne kadar yaşanmış İKV yönetim kadrosu oluşumalrındaki Genellikle izlenen strateji oyun açığı bulup kulananlardan oluşmakta idi yani bi nevi hile ve hala bu hileyi yapmış birebir tanıdığım ve yönetimde buulunan arkadaşlarımda mevcut bu kişielr kesinlikle kızmasın ama Gerçekten öyle idi ve yaşça olgun kişilerdi seçilenler..
Abura Döneminde yönetim kadrosu seçim.yani oyuncular tarafından oylanma yönünde karar alınmış ve Yönetim kadrosunda Oylama gidilmişti form üzerinden aldığıM oy oranı %58 olmuş 1 ci olarak yönetim kadrosuna seçilmeye hak kazanan biri idim ama ne yazikki İkv içinde Yönetimde Bulnan Bir zat bunlara nedense hep Engel oldu O öylece kaldı 2 ci yönetim seçimleri olduğunda aynı kşekilde oylamalara katılma hakkı kazandım ve oylamalarda eminönü sunucusu 1 cisi %54 oyla kazanmıştımki bunuda elimden aldılar ve Bundan sonrada hiç bir seçime katılmadım buna engel olan bir zat olduğunu biliyordum bu zat hala İKV de mevcut Ki Bu Zatın engelini bire bir mynet oyunlardan Sorumlu dostumuns ayesine öğrenmiştim şimdilerde ise O zatı hiç ama hiç sevmem AnlıyacağıN bukadar dert etmene gerek yok bir kere kıllandınmı asla seçilmezsin bence sesini fazla çıkarma yoksa bu sana iyice zararı olur..
Cloutier yazdı:Game Master olarak mı geçmini sağlamayı düşünüyordun?
GM lerin dediklerine göre bunu gönüllü yapıyorlar yani para almıyorlar. ( Benim hala inanasım gelmiyor )
Şu anki GM lerinde herbirinin kendine özel işleri var burdan geçinmiyorlar.
Bu iş tabiki herzaman hobi olarak kalacak. Kendi geleceğini eğitiminle sağlayacaksın.
Bkz bendeniz Gıda Mühendisiyim . Bende GM yim bi yerde
Merhaba arkadaşlar.
Rehberlik görevime başlayalı yaklaşık 1 sene oldu. Bu 1 sene içinde çok şey öğrendim. Önceleri hafif yönetime isyankar tarzındaki birisiyken, ekibe katıldıktan ve ekibi tanıdıktan sonra tamamen tarafsız biri oldum. Aklımdaki soru işaretleri silindi.
Hep düşünürdüm. Yönetimde torpil var mı, oyuncu ayırt ediyolar mı ? vesaire...
Fakat ekibe katıldıktan sonra bunların hepsinin cevabını aldım. Benden öncekini bilemem fakat şu an oyunda tertemiz, "TAMAMI" gönüllü ve azimle çalışan bir yönetim ve destek ekibi var.
İlk zamanlar bende böyle heyecanlı idim. Fakat foruma hiç bir konu açmadım. Tagımı ceketimi ne zaman verirler gibisinden. Çünkü biliyordum ki ekibe yeni katılan kişilerde öncelikle güven, dürüstlük ve sabır arıyorlar.
Sabrettim ve zamanı gelince ceketimi ve tagımı aldım. Ve o günden bugüne, ceket ve tagımı hiçbir zaman kendi yararıma kullanmadan görevimi yerine getiriyorum.
Unutmayın. Forumda Tag ve ceket için rehber olduğunu kastettiğiniz kişiler ekipten tek tek eleniyorlar. Geri kalan kişiler ise görevlerini yerine getirdiği ve ekipteki davranışlarına dikkat ettikleri takdirde, bir süre sonra bir üst makama yükselebiliyor.
YorumLarı Okudum da Size göre her baş vuran Eski oyuncunun Rehber oLması gerekiyor Sanırım.
Unutmayın her 4 veya 5 yıl önce başlayan rehber olabilirse sanırım oyun rehberden geçilmez olur.
CruicaL yazdı:Sen seçilseydin mutlumu olacaktın sen seçilsen sana torpil deseler iyi gelirmi lan sadece kendini düşünüyon velet seni
o seçilseydi tamamen iftira olurdu :mrgreen:
Öncelikle Teşekkürü Bir Borç Bilirim Ve Borç Yiğitin Kamçısıdır Yönetim Taklit Çabaları Vol 1 IKV2500 yazarak 7979 a gönderin Gelen Mesajlara Evet Deyin
Video kaldırılmıştır.