Yeni Çalışmamız hazır, Cs5 İle yapacağımız bu çalışmayı sizinle paylaşmadan önce Ortaya çıkan resmimizi koyuyorum, Biraz kurcalayın ps yi buna benzer bi çalışma yapabilecek misiniz,
Merhaba Arkadaşlar;
Anlaşılan yukardaki Çalışmadan Kimse bişe anlamadı, Şimdi ise onun Yani 3D Çalışmanın nasıl yapıldığını anlatacağım.. .
Resimdeki gibi Ayarları yapın, Bu imzamız için Uygun olanıdır,
T Harfine basarak Bir Text Başlatın ve imza isminizi Yazın,
text Layer imize ismimizi yazdıktan sonra Layer in rengini Gri tonlarında Bir renge ayarlıyoruz
Hemen ardından Text Layer imizin üzerine Layer Bölümünden bir kere tıklayıp Resimgeki gibi 3D ye giriyoruz.
Burdan Boyutunu, Ne tarafa bakacağını nasıl olacağını ayarlıyoruz, Burda Birçok seçenek var, ben sizin zevkinize Bırakıyorm.. .
Sonra Resmimize Daha Hoş bi Görüntü katmak için Otomatik gölgelendirmeyi açacaz,
bunun için Yukardaki resimdeki gibi Yapıyoruz. Ve Düzenleme Bölümünü Açıyoruz.
İşte burası Çok Önemli ama çok ta sıkıcı bir yer, Pc nizin hızına görede değişebilir,
Resimdeki gibi Quality / Ray traced fınal Diyoruz,
Bu işlem resmi Gölgelendirecektir ve Göze daha güzel Görünmesini Sağlayacaktır,
Bu işlem epeyi sürer,
Fınal e tıkladığınızda hemen program Resmi Düzenlemeye başlar, ve başlayınca asla ps de hiç bir yere tıklamayın, Öyle bekleyin, Çünki Bu işlem uzun sürer, Ortalaması 15 Dk felan, Yada En sade haline gelip, düzenlemeyi ps kapatana kadar, Ben bir kaç sefer kendi bitene kadar bekledim, Epeyi bir zaman aldı ama çok ta Güzel oldu, ama şimdi okadar beklemeye zamanım yok, Bu yüzden Remi Biraz Kötü gözükebilir.
daha sonra Raztarize 3D diyoruz
Şimdi ise size vereceğim BETON resmini PS ye atıyorsunuz, uygun şekilde ayarlamak için önce CTRL + T işlem bitince Enter
Beton JPG için Buraya Tıklayınız.. .
Beton resmimizi Raztarize Layer yapıyoruz.
Normal Butonundan Linear Burn u Seçiyoruz
Şimdi İse Text Layer imizi Raztarize Layer yapıp CTRL + A / CTRL + T / Up Yön Tuşuna Basıyoruz Sonra Enterliyip
CTRL + Shft +I yapıyoruz, Sonra Meton layer imizi Seçip DELETE liyoruz.. .
Sonra Aşağıdaki bi yani siyah Bi yanı beyaz olan topa tıklayıp Graditen i seçiyoruz
Renk Ayarlarından kafamıza Göre bir renk seçiyoruz. Ok diyip çıkıyoruz,
Oluşturduğumuz yeni layer imizi Raztarize Layer yapıtoruz
Text Layer imizle BETON layer imizi Birleştiriyoruz.. .
TEXT ve Birleştirdiğimiz Beton Layerimize Gelerek
CTRL + A / CTRL + T / Up / Enter / CTRL + Shft +I / yeni Oluşturduğumuz Gradident Lsyerimize Gelip DELETE Liyoruz
Gradident Layer imize Gelerek Color Dadge yi seçiyoruz, yada Orda beğendiğiniz başka birtane varsa onuda seçebiliriz, BACKGROND Sabit Layer imize Gelerek DELETE yapıyoruz.
Daha Sonra CTRL + SHFT + ALT + S yaparak kaydediyoruz
Haydi Bakalım Sizden Daha iyisini Bekliyorum.
Epeyi beklenerek Ve Yüksek Çözünürlükte Yapılan bir 3D Resim, Ve Üzerinde ciddi Anlamda oynamalar var
İnanıyorumki bunu Sizlerde Yapabileceksniz.. . Direk Link
PSD sine Göz atmak istermisiniz. Buradan PSD sini indirerek Ps de Bu çalışmaya göz atabilirsiniz.. .
En son kuccukhusam1 tarafından 03 Mar 2012 03:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Photoshop konusunda her türlü konuda soru sorabilirsiniz, İmzanızda yapmak istediğiniz değişiklikler yada aklınızdaki imza tasarımı herşey olabilir.
İyi Forumlar.. .