Merhaba Arkadaşlar,
Photoshop kullanmasını bilmeyen arkadaşlar için açılmış bir Konudur,
Photoshop konusunda herhangi bir sorununuz olduğu zaman bizimle paylaşın, Ben ve Photoshop bilen arkadaşlarımız Elimzden geldiği kadar sizlere Yardımcı Olacağız,
şimdi sizlere Basit Bir Çalışma Göstereceğim,
Bunun için Photoshop programınız olmalı,
Tavsiyem Adobe Photoshop,
Bunu adobenin Sitesinden indirebilirsiniz, Yada diğer Altarnatif sitelerden, ben güvenlik açısından sadece indirebileceğiniz sitelerin adresini verebilirim adobe
Şimdi ilk ders olarak size Forum için imza Yapmayı Göstereceğim,
Bölüm 01Photoshop u Başlatın,
Açılan Ekranda "File/New" Diyip, Aşağıdaki resim gibi bir pencere açılacaktır,
Açılan pencerede ki ayarları
"widht 200 pixels
Height 100 pixels" olarak ayarlayın, Bu ayarlar Forum için uygun olan ayarlardır,
400x100 olarak kullanılanlarıda var, Bunları ilerki derslerde göreceğiz, Bölüm 02 Karşımıza Aşağıdaki gibi bir görüntü çıkacak, Eğer imza nick imizi bu beyaz zemine yaparsak, Forumda İmzanızın arkasında bu beyazlık olur, Daha Güzel bi Görüntü Olması için Arkdadaki beyazlığı yok edeceğiz, Bölüm 03 Beyazlığı yok etmek için ekranın sağ alt Köşesinde Bulunan "Layer" Bölümüne Geliyoruz, "Background" yazan yere sağ tıklayarak "Layer From Background" Diyoruz
Not: Eğer Layer Bölümü Açık değil ise "f7" yaparak açabilirsiniz. Bölüm 04 Açılan pencerede sabit Layer i normal Layer yapıyoruz, Layer iniz e istediğiniz ismi verebilirsiniz, ben İmza dedim Bölüm 05 Şimdi ise Layer in arkasındaki Beyaz alanı sileceğiz,
Silmek için "CTRL+A" Yapıyoruz, Tüm Ekranı Seçecektir bu işlem, Sonra Klavye üzerinden "Delete" Tuşuna basarak beyaz kısmı silerek arka bölümü tamamen Saydam yapıyoruz,
Bu arada Ekranınızı "CTRT + CTRL -" Tuşları ile büyültüp küçültebilirsiniz, Bölüm 06 Şimdi ismimizi yazmaya başlayabiliriz, Klavye üzerinden "T" Harfine basıp Ekranda istediğiniz bir yere Maus ile Sol tıklayarak "Text" Yazı yazmaya başlıyoruz,
Sağ üst Köşeden Font Bülümü olacaktır, Eğer Ps yi yeni yüklediyseniz orada başka birşey vardır,
Text düzenleme bölümünü açmak için "Window / Character" diyoruz, Ve Font 'Yazı Tipi' nizi seciyoruz, Ben iki farkı Font kullanacağım,İlk fontumu seçiyorum, Eğer Pc nizde Güzel fontlarınız yoksa Font indirmek için buraya tıklayınız. Bölüm 07 Aynı şekilde "T" harfine basıp Başka bir yeri seçip İsmimizin diğer kısmını yapıyoruz,
İsteğe Göre de yapabilirsiniz, İsterseniz Tek parça isterseniz, İstediğiniz kadar ,
Ancak Yeni eklediğim Text imin rengi farklı olsun istiyorum, Ekranın sağ tarafında Text düzenleme bölümünde "Color" yazısının yanındaki kutuya tıklayarak istediğiniz rengi seçebilirsiniz, Bölüm 08 Oluşturduğum layer lerden HMF layer ine Çif tıkladığımda "Layer Style" Bölümü açılacaktır,
Yada Layer e Sağ tıklayıp "Blending Options" Diyerekte açabiliriz,
Kafama Göre Birkaç ayarlama yapmak istiyorum, Örnek olarak aşağıdaki resmin aynısını yapabilirsiniz, Yada ordaki seçeceklerden herhangi birini seçerek kendi zevkinize göre de tasarlıya bilirsiniz, ben Aynı işlevi diğer "BY" Layer ime de uyguluyorum, Bölüm 09 ve işte en önemli yere geldik, aslında en kolayı burası, resmimizi kayıt edeceğiz, bunun için "CTRL + ALT + ŞHFT + S" Yapıyoruz, Çıkan ekranda resmin Formatını kesinlikle PNG Yapıyoruz, ve sol taraftaki Orjinal e tıklıyoruz, Küçük bi öneri daha, Sağ alt köşeden de Resmin Boyutlarına bakabiliriz, Bizde Sorun yok 200x100 istediğimiz gibi, En son olarak "Save" Diyerek masa üstüne yada kendi seçtiğini bir dosyaya kaydediyorsunuz. Sonuç
En son kuccukhusam1 tarafından 05 Mar 2012 10:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba arkadaşlar, Öncelikle seri no konusunda size yardımcı olacağım elbette, Size vereceğim seri kod u yazıp onayladıktan sonra size vereceğim linkteki dosyayı indirip, içinden çıkan dosyayı , Adobe photoshop un Özelliklerine yapıştıracaksınız, Sonra sınırsız kullanım imkanı verecek,
Renk olayına gelirsek, Bunu Daha iyi anlamanız için birkaç resim çekiyorum, İşlem bitince burda Sizinle Paylaşacağım.. .
Şimdilik bu Keyler sizi idare eder,
Ben Crack Dosyasını bulanakadar bu kodları kullanın, Eğer biri olmaz ise, biri olur
Abobe Photoshop CS5 Serial - Key - Aktivasyon
Cs4 kullanmadığım için bulabildiğim kudlar bunlar
Photoshop CS4 Serial Number 1330-0411-5873-9709-8713-7888
1325-0465-4684-3792-9574-8287
1325-0505-2949-5043-2724-3432
1325-0959-4455-7483-2536-2567
Renk Konusuna da Gelecek olursak ta, Aşağıdaki anlatılan ayarları uygulayın düzelecektir, 01Photoshop u başlatın, Cs4 Cs5 Fark etmez, 02 Program açıkken de Renk Sorunu Yaşıyorsanız Burdan tekrar ayarlara bakınız
8 Bit en uygunudur 03 Eğer hala renk sorunum var diyorsanız,
Programı kapatıp, Pc Üzerinden, belgelerime giriniz,
Düzenle/Klasor ve Arama seçenekleri/Görünüm / Gizli Dosyaları göster Diyip "AppData" Dosyasına Girin,
Local LocayLow Roaming gibi klasörler çıkacak karşınıza içerlerine girip Adobe yazan tüm klasörleri silin, Bu işlemler sonrası, Adobe ps ye girdiğinizde ilk ayarlarda açılcaktır, bu ayarlar standart dır,
Bu konuyu Takip etmeye devam edin, ps ile ilgili Hertürlü soruları sorabilirsiniz,
Yayınladıklarımız sayesinde ileride kendi başınıza sadece hayal gücünüz ile Photoshop yapacaksınız, Aşağıdaki resmi kolaylık la yapacak hale geleceksiniz,
Şimdi arkadaşlar ilk imza dersimizden imza yapan arkadaşlar yayınlasınlar bakalım nasıl yapmışsınız, veya kafanıza takılan bi soru varsa ilk imza dersimiz hakkında Sorabilirsiniz.. .
Ben birşeyler yapmaya çalıştım fakat bu arka plandaki beyazı anlattığınız gibi CTRL + A yapıp Delete yaptım fakat
kaydederken böyle sonuç aldım nasıl yok ederim beyazı ?