Ahmet Bey madenlerin sayısı ve süresi artırıldı ve bunda karakterlerin maden başında oturarak değilde gezerek maden çekmesi amaçlandı.Burada size hak veriyorum maden başında oturmalar çok kötüydü.Ancak birde duruma şöyle bakalım isterseniz.Herhangi bir maden düşünün 15 dk da bir çıksın.Bu madene ben rast geliyorum ve çekiyorum.Çektiğim anda saat 12:00 olsun.Bu madenin bir daha ki çıkma saati 12:15 olacak yani.Ancak ben madenlerin sürekli aynı dk da çıkmadığını bildiğim için diğer madenlere göz attıktan sonra 12:12 de madenin başında oluyorum ve dikilmeye başlıyorum.Yani madenin ne zaman çıkacağını ufak da olsa tahmin edebilme şansım oluyor.Ancak ben o madeni beklerken oradan geçen başka bir karakter madenin ne zaman çekildiği hakkında herhangi bir bilgisi olmadığı için madenin başında 30-40 sn bekleyip gitmek zorunda kalıyor.Çünkü adam bilemiyor ne zaman çekildiğini ve kaç dk daha beklemesi gerektiğini.Hal böyle olunca da madeni çekmek için ben daha avantajlı oluyorum.CaptainATX yazdı:Merhaba,
200 madende 3. saf maden çekememiş olabilirsiniz. Maden şans işidir arttırıcılarla şansınızı biraz daha arttırmış olursunuz. Siz 200 madende 3. saf elde edememiş olabilirsiniz , fakat bu diğer oyuncular o saatlerde başka bir madenden 3. saf madeni çekmeyecek anlamına gelmez. Maden oranları oyun piyasası gözetilerek yapılmaktadır. İyi oyunlar maden başında bol sabır...
Şimdi birde olaya eski sistemden bakalım.Herhangi bir madeni çektim ve o madenin çıkma süresi yaklaşık 4 -5 dk.Ben maden çekerken saat 13:00 ve madenin bir daha ki sefere çıkma zamanı 13:04 ve ya 13:05.Ben madeni çektikten 1 dk sonra oradan farklı bir karakter geçiyor.Yine madenin ne zaman çekildiği hakkında en ufak bir bilgisi yok.Ancak o şahıs önceden de bu madeni topladığı için madenin 3-5 dk ya çıktığını biliyor ve süre kısa olduğundan madeni beklemenin deyeceğine inanıyor.Böylece benim avantajım da ortadan kalkmış oluyor.İkimizde madeni çekmek için eşit şansa sahip oluyoruz.
Burada söylemeye çalıştığım şey maden süreleri çok uzun oldu.Ancak insanlar yine de madenlerin ne zaman çekildiğini bilmediği için bir madenin başını belliyor ve orada bekliyor.Ve tabiri caizse bütün bir gün boyunca madeni rehin alıyor.Benim önerim madenlerin süresi biraz olsun azaltılsın ve ya da çekilmiş bir madenin üzerine sağ tıkladığımızda madenin ne zaman çıkacağıyla ilgili tam süre vermese bile bir kaç ipucu versin ki maden başında oturmak yerine gerçekten madenleri gezerek toplamak zevk versin inanlara.Teşekkürler İyi forumlar.