GBM-X 2 Kat Kolay Yoldan Kesim [Görselleştirilmiş Anlatım]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Yasakask
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: GBM-X 2 Kat Kolay Yoldan Kesim [Görselleştirilmiş Anlatım]

Mesaj gönderen Yasakask »

izdirapgrafik yazdı:
Şu an Gaffar'a ulaşabilen oyuncu sayısının çok az olduğunu düşünürsek GBM-X oyunun en zorlu,masraflı ve stresli Boss yaratığı olarak karşımıza çıkıyor.

Peki GBM-X Neden Zor?

Büyücü ve şifacılardan uzakta bir ofansif savaşçının tank savaşçı desteğiyle kestiği GBM-X'in 3 adet alan saldırı yeteneği mevcuttur.Sırasıyla,asit,ateş ve maksimum(fiziksel) hasar olan bu yetenekler oldukça fazla hasar verir.Aynı anda iki şifacının iki savaşçıyı koruması çok zordur,hele ofansif savaşçı korumak klan savaşlarında aynı anda 5-10 kişiden hasar alan bir büyücüye can basmaktan daha zordur.Üst düzeyde sabır,iksir ve taktik gerektirir.Bu konuda ise şifacıların yükünü yarıya indirip kesimin 2 kat kolay ve masrafsız olabileceğini sizlere anlatacağım.Taktiği deneyen gruplar elbette vardır.Maksat taktik paylaşımı.

Başlangıç

Bu taktiğin amacı,alan saldırılarıyla iki savaşçıya birden hasar veren GBM-X'in vuruş açısını daraltarak sadece "tank savaşçıya" vurmasını sağlamaktır.Böylelikle şifacılar oldukça rahata erecek,Dev Ana rahatlığında kesim yapılabilecektir.

Ana Nokta

GBM-X'in vuruş açısını daraltmak için yapılacak şey,tank savaşçının duvara yanaşarak GBM-X'in sağ veya sol yanını duvara vermesini sağlamaktır.Ofansif savaşçı ise tam arkaya geçip shift+tıklama yaparak GBM-X'e "sadece yetenek vurabileceği" en uzak mesafeyi ayarlayacaktır.Asla düz vuruş kullanılmayacaktır.Çünkü ofansif savaşçı yetenek vurabileceğin en uzak mesafedeyken düz vuruş yapmak için space'e basarsa birkaç adım öna ilerleyecek ve GBM-X'in alan saldırılarından hasar görecektir.

Resim

Resimde görüldüğü gibi GBM-X'in bir yanı duvara verilip ofansif savaşçı yetenek kullanabileceği en uzak mesafeden hasar almaksızın saldırı yapabilmektedir.

Resim

Gerekli pozisyonu sağlamak başlangıçta zaman alacaktır.Acele etmeniz grubunuzu karambole sürükler.Birkaç saptırma süresi boyunca pozisyonu ayarlamaya çalışın,sadece saptırma varken saldırın.

Püf Noktalar

-Gerekli pozisyonu sağladınız.Fakat GBM-X'in hiddet sıfırlama yeteneği oldukça gelişmiştir bu yüzden 2-3 saptırmada bir mutlaka şifacılara dönecektir.Kendinize geri çektikten sonra ise tekrar pozisyonu ayarlamak için uğraşmak zorunda kalacaksınız.Bunun önüne geçmek için tank savaşçının "kışkırtma" yeteneği 15 puan olmalı ve süresi geldiği an ihmal etmeden kesim bitene kadar kullanmalıdır.
-Ofansif savaşçının yerini ayarlarken mutlaka shift+tık ile yürümesi gereklidir,aceleci davranmak grubun zararına olacaktır.Klavyedeki space tuşunun da kesim süresi boyunca sökülü kalması olası bir kazayı önler.

Taktiğin Gruba Kazandırdıkları

-Maddi anlamda şifacılar yarı yarıya kazanç sağlarlar.Sadece tank savaşçıya yüklenecekleri için içeçekleri iksir sayısı %70 düşer.
-Grup üyelerini stresten arındırır,olası kavgaları ve krizleri engeller.
-Kesim rahatlığı iki kat artar.

Resim

Tamamen kendi çalışmam,kendi keşfimdir.Umarım işinize yarar.Nice GBM-X'ler kesmeniz dileğiyle,

Saygılarımla,

BaTTaLGaZi/ReSeRVoiR
[Eminönü Sunucusu/Lonca BETA]
www.ikvonline.net
www.loncabeta.com
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
AmenRA
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen AmenRA »

Battal ciden cok guzel anlatmısın fakat hanı emege saygı :) ben sana o taktıgı anlatana kadar canım cıktı ve 200 m sıne ıdaya bıle gırıyordun benle oyle bı taktık olmadgına ?? sımdıde benım kesfım demısın :) neyse yınede elıne saglık
AmenRa
Kullanıcı avatarı
SAKULTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen SAKULTA »

Umutcum, emeğine sağlık.Yalnız sadece yetenek kullanmak yerıne ofansif savaşçının da tank gibi asit ve ateşini aynı anda 1000 lemek daha yararlı olacaktır.Düz vuruş da vuracağından kesim daha hızlı olacaktır.

aTesTenGöMLeK
Kullanıcı avatarı
Hirs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Hirs »

çok güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık... ;)
seninde dediğin gibi hiddet sıfırlama yeteneği çok gelişmiş bir OOK, gbmx bunun için saptırma atmak yerine daha özel ve güzel bir taktik daha var... :D
bir şifacı (senin yerleştirme taktiğinle mümkün bu) tankı şifalarken diğeri GBM-Xin menzilinden çıkar aynısını öteki şifacıda tekrarlarsa hiç sorunsuz gbm-x seninde dediğin gibi dev ana kesimi kolaylığında biter bencede... 8-) 8-)

ayrıca kışkırtma yeteneği yerine yanlış hatırlamıyosam %3 kudret gerektiren süpürme vuruşu defansif dövüşme 15 puanken kullanıldığında yaratığın tanktan şaşmamasını sağlayacak bir hiddet yaratıyor.
Hırs
Kullanıcı avatarı
ISTANBULFATIHI
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Ace Of Spades

Mesaj gönderen ISTANBULFATIHI »

Var olan küçük bilgileri toplu birşekilde birleştirerek , bilmeyen arkadaşlarımıza yazılı ve görüntülü olayı aktardığın için teşekkürler ;)
ISTANBULFATİHİ > FATIH

Resim

LoveLy ||||| M.Fatih KARATAŞ
Kullanıcı avatarı
bymad22
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen bymad22 »

HeLaL cane canı gonulden tebrık edıyorum bu gece bu taktıkle ıns kesım yapacagız Allah razı olsun senden ;) ;) ;) ;) ;)
Kullanıcı avatarı
TAKVA
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

TAKVA

Mesaj gönderen TAKVA »

Ellerine sağlık , Gbm X kesmekte deneyimli olamayan arkadaşların işlerine çok yarayacağından şüphem yok .Tebrikler
İKV İletişim/Destek Formu için Tıkla!

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
seagle
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Sentinus

Mesaj gönderen seagle »

El emeğine sağlık kardeşim ;)
.......SeaGle (49 lwl)Büyücü
.......Dbsimsekdb(49 lwl)Savaşçı
.......FastxSeaGlexDbxI(49 lwl)Şifacı(^)AsHaB-ı KeHF)
Resim
*2254*
Kullanıcı avatarı
ikvoyuncusu2008
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen ikvoyuncusu2008 »

Eline ve emeğine sağlık , gerçekten çok yararlı bir paylaşım benim gibi çok az oyuna girenler için :) .Böyle bir taktiğin olduğundan haberim yoktu iyi oldu , teşekkürler :)
[YaLNıZSavaŞÇII]
Kullanıcı avatarı
ARGOS
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Lonca: Old Brothers

Mesaj gönderen ARGOS »

Umut eline saglık dostum.Umarım hala gidipte kesemeyen arkadaşlar varsa onlara yararlı bir bilgi olmuştur.

Teşekkürler.
ARGOS - ARGOSS
.
Resim
.
Düzenbazlık ince bir tüy ise adalet "Ecel Getiren"dir...
Resim
İsmail Kaya

“Genel Etkileşim” sayfasına dön