Mavi Kapak Projesine Sende Destek Ol.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
jiyan
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: Mavi Kapak Projesine Sende Destek Ol.

Mesaj gönderen jiyan »

Reiz yazdı:
Burjuva Acimasi
Iki hafta kadar once Bilkent Universitesi ogrencileri bir kampanya baslatmislardi. Bu pet siselerin kapaklarini toplayip belli bir miktar elde edince bir engelli icin tekerlekli sandalye elde ediliyormus sanirim. Kampanyada cok yakin arkadaslarim da bulundu. Karakteri duzgun kisilerdir. Kampanya da cok iyi niyetli. Lakin o ogrenci toplulugunun goremedigi ya da dusunemedigi kavramlar var bu girisimin altinda.

Facebooktaki sayfalarinda biraz asagilayici biraz igneleyici biraz da ogretici bir sekilde ne anlama geldigini aciklamaya calistim; ancak cok ilginc tepkilerle karsilastim. Neyse liseliliklerine veriyorum.

Oncelikle tarihe baktigimiz zaman bu tarz sosyal etkinliklerin ozellikle ticaretle zenginlesen ve yonetimde soz sahibi olmaya baslayan burjuvalarca, halkin yararina is yaptiklarini ve onlardan yana olduklarini gostermek icin fakirlere, sakatlara, evsizlere vs yardim cercevesinde faaliyetler duzenlenerek baslatildi. Fransiz Burjuva Devrimi'nden itibaren uretim iliskilerinin degismesiyle-yani kolelik duzeninden ucretli kolelige gecisle- beraber iktidarini saglamlastirmak icin cesitli yollara basvurdu. Demokrasi denen kavramin icini bosaltti, Lenin de dedigi gibi sadece kendilerine ozgurluk tanidilar. Eskiden hukumdarin Tanri'nin eli olduguna inanan halk cehaletin yavas yavas ortadan kalkmaya baslamasiyla yeni elit kesime inandi. Iste burjuvanin halki elde etme cabalarindan biri de sosyal yardimlasmadir.

Burjuvalarin diline doladigi bir laf vardir. Dogada guclu olan kazanir. Insani vicdani olmayan diger canlilar icin bu dogrudur. Zayif dusen kaybeder. Akla ve vicdana sahip olan, evrimleserek gelisen insanoglu yeryuzunu daha yasanabilir daha insafli hale getirmek icin suni yollar uretmektedir. Kapitalist sistem, cografi kesiflerle somurdugu halklara simdi ulasma cabasinda. Bunun en guzel orneklerini Afrika kitasinda gormekteyiz.

Bu sorunun kesin cozumu nedir? Bilimsel sosyalizmin kurulusundan itibaren tek cikar yolun mulkiyetin kaldirilmasi oldugu net bicimde yuzumuze vurulmakta. Para denen metayla insanin insana ustunlugunun olmayacagi, emegin ustunlugunun insanligin bekasi icin tek yuce deger oldugu halklar tarafindan anlasilinca gereken yapilacaktir.

Simdi bu Bilkentli arkadaslara sorarim. Herkese adalet herkese esitlik herkese calistigi kadar demek icin tum mulkiyetinizi elinizden aldik desek kabul edecekler mi? Tabi ki hayir. Sozde iyiliksever olan bu arkadaslar tarihte gordugumuz gibi kaplan kesilirler. Her zaman ki argumanlari olan, insanlar esit dogmaz, nerde demokrasi bidi bidilarini yapacaklar.

Vicdaninizi bu tarz yollarla rahatlatmaktan artik vazgecin. Insanlarin iyiligini dusunuyorsaniz daha gercekci, somut, bilimsel yollara basvurun.

alıntı:
http://cdtylmz.blogspot.com
Vicdaninizi bu tarz yollarla rahatlatmaktan artik vazgecin. Insanlarin iyiligini dusunuyorsaniz daha gercekci, somut, bilimsel yollara basvurun.

ne güzel demiş değilmi?
Arkadaşlar ülkedeki engellilere yardım hükümetin görevidir ve bunu tabiri caizse eş... gibi yapmaları lazım. Ancak biz olayı başka şekilde çözmeye çalışıyoruz tabi buda onların işine geliyor.
Bir arkadaşımız demişki ben 1750 kapak topladım. Bana ödül olarak 250 tl verdiler ve bunun 50 tlsini su aldım kapaklarını tekrar oraya götürdüm. Bunu yapacağına o 50 tlyi direk olarak bir engelliye yada engelli derneğine bağışta bulunsa daha güzel olmaz mıydı?
gercekten daha gercekçi ve daha somut yollar seçmek lazım.
Jiyan
RoBiNJiYaN
JiYaNRoBiN
abidixxx
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen abidixxx »

bütün kapakları getircem destek olcam
ResimResim
ResimResim
Resim

adam olun la
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

JouRney yazdı:Çok güzel bir proje ve bende destek veriyorum. Şunu belirtmeliyim ki sadece İstanbul değil, yurdumuzun bir çok ilçesinde bu kampanya var. Okullarda Mavi Kapak Kutu'ları yapmışlar, içine atılıyor; misal bizim okulda.
Bu pet şişe kapaklarına tekme vuracağınıza -genellikle okullarda oluyor- biriktirin ve kampanyaya destek olun.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen CanABREK »

Merhaba ,
İstanbul - Fatih'te bir öğretmen lisesin'de okuyorum :) Sizin projeniz bizim okulumuzda da geçtiğimiz dönem'de uygulanmıştı , Bu projeyi çıkartan kişi hakkında uzun sohbetlerimiz oldu rehberlik saatlerin'de , Çok hayır dua'sı aldınız diyebilirim , Böyle bir kişinin İKV'yi oynamasıda çok ayrı bir gurur .Umarım daha'da büyüyücektir .
Mustafa Kemal ATATÜRK

İzinde İlerliyoruz PAŞAM .!
Kullanıcı avatarı
xSagopaKajmerx
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen xSagopaKajmerx »

Bende destekliyorum inşAllah gereken destek verilir.
Kullanıcı avatarı
aNaRcHy
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen aNaRcHy »

Plastik Kapakları Toplayalım Engelleri Aşalım; Çarşı EngeLLere Karşı

Selamlar Arkadaşlar & Mavi Kapakları Toplayalım Engelleri Aşalım Etkınlıgımızde Topladıgımız Kapaklarla ihtiyacı olan ailelere tekerlekli sandalye alıyoruz

Etkinliğimiz İnşallah Çok Guzel olacak ve Cok Engelli Vatandaşlarımıza Ulaşıcaz..

Toplayacagımız Kapakların Ebatları Ve Renklerı Fark Etmez Her Turlu Kapak Uygundur.
Örnegin;Damaca Kapakları,Coco Cola Kapaklar,Şampuan, Deodarnt,Kolanya, Vs Vs Vs...

Desteklerınızı Beklıyoruz

Saygılarımızla..
Nazilli Kartalları...

[ALINTIDIR] Bilgi amaçlı paylaşımdır. Ayrıntılı bilgi;

http://www.facebook.com/home.php#!/even ... ent_invite
Resim
Resim
Slogan Bulamadım...
Resim
Kullanıcı avatarı
ForGaDDaRLorD
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Lonca: Old Brothers

Mesaj gönderen ForGaDDaRLorD »

Bu Projeye 7000 kapakla destek verdim şuan 1255 tane daha var hedef 10 bin yola devam çok güzel bir kampanya yapmışlar cidden
Kullanıcı avatarı
animate
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen animate »

Iyorge kampanyayı buradan da duyurduğun için yüreğine sağlık :)
birçok ilde olduğu gibi İzmirde de yapıldı ve devam da ediyor. destek veren herkesi buradan tebrik istiyorum. ;)
Remus
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Remus »

Bu proje sadece istanbulda bulunmamaktadır ben antalyada yaşıyorum burdada var Allah'a şükür bizde ayrdım edebildik okullar ve eğitim kurumları gibi yerler arayıcılığıyla bir sürü toplandı yurt genelinde inşallah faydalı bi işe yarar...
Cennet cennet dedikleri,
Birkaç köşkle birkaç huri,
İsteyene ver onları,
Bana seni gerek seni.
Yunus Emre

Ey Türk Titre ve Kendine Gel
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe Altta Yağız Yer Yarılmadıkça Senin İlini ve Töreni Kim Bozabilir !
Kullanıcı avatarı
Reiz
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Reiz »

jiyan yazdı:
Reiz yazdı:
Burjuva Acimasi
Iki hafta kadar once Bilkent Universitesi ogrencileri bir kampanya baslatmislardi. Bu pet siselerin kapaklarini toplayip belli bir miktar elde edince bir engelli icin tekerlekli sandalye elde ediliyormus sanirim. Kampanyada cok yakin arkadaslarim da bulundu. Karakteri duzgun kisilerdir. Kampanya da cok iyi niyetli. Lakin o ogrenci toplulugunun goremedigi ya da dusunemedigi kavramlar var bu girisimin altinda.

Facebooktaki sayfalarinda biraz asagilayici biraz igneleyici biraz da ogretici bir sekilde ne anlama geldigini aciklamaya calistim; ancak cok ilginc tepkilerle karsilastim. Neyse liseliliklerine veriyorum.

Oncelikle tarihe baktigimiz zaman bu tarz sosyal etkinliklerin ozellikle ticaretle zenginlesen ve yonetimde soz sahibi olmaya baslayan burjuvalarca, halkin yararina is yaptiklarini ve onlardan yana olduklarini gostermek icin fakirlere, sakatlara, evsizlere vs yardim cercevesinde faaliyetler duzenlenerek baslatildi. Fransiz Burjuva Devrimi'nden itibaren uretim iliskilerinin degismesiyle-yani kolelik duzeninden ucretli kolelige gecisle- beraber iktidarini saglamlastirmak icin cesitli yollara basvurdu. Demokrasi denen kavramin icini bosaltti, Lenin de dedigi gibi sadece kendilerine ozgurluk tanidilar. Eskiden hukumdarin Tanri'nin eli olduguna inanan halk cehaletin yavas yavas ortadan kalkmaya baslamasiyla yeni elit kesime inandi. Iste burjuvanin halki elde etme cabalarindan biri de sosyal yardimlasmadir.

Burjuvalarin diline doladigi bir laf vardir. Dogada guclu olan kazanir. Insani vicdani olmayan diger canlilar icin bu dogrudur. Zayif dusen kaybeder. Akla ve vicdana sahip olan, evrimleserek gelisen insanoglu yeryuzunu daha yasanabilir daha insafli hale getirmek icin suni yollar uretmektedir. Kapitalist sistem, cografi kesiflerle somurdugu halklara simdi ulasma cabasinda. Bunun en guzel orneklerini Afrika kitasinda gormekteyiz.

Bu sorunun kesin cozumu nedir? Bilimsel sosyalizmin kurulusundan itibaren tek cikar yolun mulkiyetin kaldirilmasi oldugu net bicimde yuzumuze vurulmakta. Para denen metayla insanin insana ustunlugunun olmayacagi, emegin ustunlugunun insanligin bekasi icin tek yuce deger oldugu halklar tarafindan anlasilinca gereken yapilacaktir.

Simdi bu Bilkentli arkadaslara sorarim. Herkese adalet herkese esitlik herkese calistigi kadar demek icin tum mulkiyetinizi elinizden aldik desek kabul edecekler mi? Tabi ki hayir. Sozde iyiliksever olan bu arkadaslar tarihte gordugumuz gibi kaplan kesilirler. Her zaman ki argumanlari olan, insanlar esit dogmaz, nerde demokrasi bidi bidilarini yapacaklar.

alıntı:
http://cdtylmz.blogspot.com

ne güzel demiş değilmi?
Arkadaşlar ülkedeki engellilere yardım hükümetin görevidir ve bunu tabiri caizse eş... gibi yapmaları lazım. Ancak biz olayı başka şekilde çözmeye çalışıyoruz tabi buda onların işine geliyor.
Bir arkadaşımız demişki ben 1750 kapak topladım. Bana ödül olarak 250 tl verdiler ve bunun 50 tlsini su aldım kapaklarını tekrar oraya götürdüm. Bunu yapacağına o 50 tlyi direk olarak bir engelliye yada engelli derneğine bağışta bulunsa daha güzel olmaz mıydı?
gercekten daha gercekçi ve daha somut yollar seçmek lazım.

Kesinlikle,düşündüğümü tek siz anlayabilmişsiniz.
Ayı'mı Çok Seviyorum...

“Genel Etkileşim” sayfasına dön