Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
kaan679050
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Re: Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları

Mesaj gönderen kaan679050 »

:ugeek:
Besusin yazdı:bu oyunun oyuncularını aşağılayan bir konuya bir adama nasıl destek veriyorsunuz anlamıyorum...

Bu oyun şu anda sadece plus desteğini hakediyor..akçe almayı hakedicek bir durum yok...tarafsız bakın...daha çoooook eksiği var...Point click oyunlardan bir farkı yok şu an için...önce yatırım sonra kâr...

katılıyorum oyunu almış poh götürüyo aktarım yok yeraltında banka yok yöneticiler sorumsuz
sancak savaşını hatırlatırım kaç kez protesto edildi hiçbişey yapmadılar çünkü hem protesto edip hem plus alanlar vardı
artık onlara ne dersiniz...

SALAK mı
APTAL MI
GERİZEKALI MI
KONTAK MI

bilemem ama ben HEPSİNİ demeyi tercih ederim :)
http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti

Gizlenmiş İçerikGöster
SEN YOKMUSUN MERAKINI YENEMEDİN DİMİ :)
Kullanıcı avatarı
Sagopakajmeran
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Ferday-i kyamet

Mesaj gönderen Sagopakajmeran »

tebrikler, çok güzel bir yazı.
Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen BadXDreaM »

izdirapgrafik yazdı:Hergün muhabbetini yaptığınız Metin2'de bir adet eşyayı istediğiniz efsunlarla donatmak için en az 200 lira harcamanız gerekiyor.25lira verip 1 silahınızı "başarısızlık ihtimali olmadan" ,"kalıcı şekilde" ve "oldukça yüksek özelliklerle" donatıyorsunuz.Üste kayda değer akçe de kalıyor.Dükkan geldiği gün 50 liralık akçe aldım ve hiçbir sıkıntıda bulunmuyorum

İyi güzel hoşta bende ikv yi bırakıp metin 2 ye gidenlerdenim dünya paralar harcadık harcıyoruzda fakat ben 200 lira belki daha fazla harcadıgım silahımı , zırhımı , kalkanımı , bilezigimi , kolyemi , küpe mi egerki gerçekten güzel efsun gelmişse 99 da bile kullanıyorum bu itemin seviyesi 10 level bile olsa ikv de belli bir seviyeden sonra hasarlar düşüyordu yanlışmı hatırlıyorum . Bende oyuna paralı özellikler eklensin dedim gerçektende bu silah yükseltme hariç digerlerinide tuttum . 25 lira verip yükseltcegim itemimi ne kadar süre ile kullanabilcem daha önce gördük bi güncelleme sonra eşyaların çöp olmasını metinde en azından bu yok efsunlu itemin her zaman degerli her levelde özellik kaybı yaşamadan kullanabiliyorsun . Ha şuda var metine göre kıyaslarsak ucuz kalıyor bu konuda haklısın . Burdaki tartışılacak konu bence bu silahların çöp olup olmayacagıdır
kötürüya

Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Lonca: Organize İşler

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

BadXDreaM yazdı:
izdirapgrafik yazdı:Hergün muhabbetini yaptığınız Metin2'de bir adet eşyayı istediğiniz efsunlarla donatmak için en az 200 lira harcamanız gerekiyor.25lira verip 1 silahınızı "başarısızlık ihtimali olmadan" ,"kalıcı şekilde" ve "oldukça yüksek özelliklerle" donatıyorsunuz.Üste kayda değer akçe de kalıyor.Dükkan geldiği gün 50 liralık akçe aldım ve hiçbir sıkıntıda bulunmuyorum

İyi güzel hoşta bende ikv yi bırakıp metin 2 ye gidenlerdenim dünya paralar harcadık harcıyoruzda fakat ben 200 lira belki daha fazla harcadıgım silahımı , zırhımı , kalkanımı , bilezigimi , kolyemi , küpe mi egerki gerçekten güzel efsun gelmişse 99 da bile kullanıyorum bu itemin seviyesi 10 level bile olsa ikv de belli bir seviyeden sonra hasarlar düşüyordu yanlışmı hatırlıyorum . Bende oyuna paralı özellikler eklensin dedim gerçektende bu silah yükseltme hariç digerlerinide tuttum . 25 lira verip yükseltcegim itemimi ne kadar süre ile kullanabilcem daha önce gördük bi güncelleme sonra eşyaların çöp olmasını metinde en azından bu yok efsunlu itemin her zaman degerli her levelde özellik kaybı yaşamadan kullanabiliyorsun . Ha şuda var metine göre kıyaslarsak ucuz kalıyor bu konuda haklısın . Burdaki tartışılacak konu bence bu silahların çöp olup olmayacagıdır

Çöp olma konusuna katılıyorum evet. Metin2'de bir sabah uyandığınızda oyuna girmek isteyip de karakterinizin baştan aşağı soyulmuş olma riski de büyük.
2006-2013
Kullanıcı avatarı
kaan679050
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen kaan679050 »

allah aşkına kim bi oyuna 200 tl harcıyo :) bnm ark oyuna 1 tl vermedi üstü full +9 yani az sallayın :)
http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti

Gizlenmiş İçerikGöster
SEN YOKMUSUN MERAKINI YENEMEDİN DİMİ :)
Kullanıcı avatarı
VatanXLydeR
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen VatanXLydeR »

BadXDreaM yazdı:

Yılda bir 25 lira vermek mi yoksa her çarın boşaltığında yada item basma geçersiz oldugunda bi 200 lira daha vermek mi ? Biraz kafanı çalıştırırsan anlarsın
Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

VatanXLydeR yazdı:
BadXDreaM yazdı:

Yılda bir 25 lira vermek mi yoksa her çarın boşaltığında yada item basma geçersiz oldugunda bi 200 lira daha vermek mi ? Biraz kafanı çalıştırırsan anlarsın

Şİmdi bilmiyorsunuz yorum yapmayacaksınız . Metin 2 de söyle birşey var eger bir hesap hile ile oyuna bir kez giriş yapmış ise o hesap 100 de 99 soyulmaya mahkumdur . Ben hilesiz oynadım bilgisayarım virüs yok ama soyuldum diyeni duyamazsınız . Gel gelelim genellikle oyunda soyulan karakterlere baktıgınızda 99 levellik bir oyunda genellikle düşük levellerdir ve o düşük levellerinde en degerli itemi zaten pazarda satılan silah veya zrhlardır çok çok yüksek level karakter soyulurki oda vakti zamanında id ( üye adını ) hile kullanmak suretiyle düzenbazların eline kaptırmış olmasından veyahutta hesap paylaşımı yapmasından dolayı başkasının bilgisayarında virüs olmasından dolayıdır . Benim hesabım niçin soyulmuyor veya kasmış dünyada isim yapmış kişilerin hesapları niçin soyulmuyor . Oyundan kaynaklanan birşey degil oyuncudan kaynaklı bu soyulmalar öncelikle oynayıp görmek gerekli diye düşünüyorum . Bu arada bi eşya +0 veya +1 ken 200 milon harcanmıyor önce o item +9 yapılıp son seviyeye getirildikten sonra efsun atma işlemi yapılıyor . Birşeyleri bilmemek ayıp degil ama birşeyleri biliyormuş gibi yorum yapmak ayıp . Burda güzel bir karşılaştırma yapıyoruz İtemler degerini kaybediyor gibi önemli bir nokta belirtiyorum ki bu ikv nin yani hepimizin ortak sorunudur sen kafanı çalıştır diyorsun Benim ne kadar profesyonel bir oyuncu oldugumu sen kötürüya karakterimden bilirsin hususi sorunlarından dolayı bilmedigin noktalarda yorum yazma .

kaan679050 yazdı:allah aşkına kim bi oyuna 200 tl harcıyo :) bnm ark oyuna 1 tl vermedi üstü full +9 yani az sallayın :)

Sevgili yaş sınırı ufak kardeşim benimde pazar karakterimin yani 1 level karakterimin üzeri full +9 veya 35 level taş kesme karakterimde full +9 yine 75 level taş kesme karakterimde full +9 :) 84 level ( inş 90 a kasıyorum ) şuramın itemleri efsunludur . İşe yaramadık eşyalara sen efsun atarmısın orasını bilemem ama ben +9 anka +9 şahin +9 karabüyü gibi itemlerimi efsunlarım ;) Sizin degersiz itemlerinize efsun atmaya kimse ihtiyaç duymaz
kötürüya

Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Belki peş peşe olcak yazım ama kimse kusura bakmasın hatta modum bu yazıyı üsttede taşıya bilir . Bir konu açılmış bir yazı yazılmış bu yazıyı karşılıklı tartışmayı eksikleri veya beklentileri burda konuşmak güzeldir eminimki bu yazıları herkez gibi bu oyunda görevli kişilerden biriside okuyor ve üsttüne takım liderine iletiyordur . Burda ayıp birşey tartışılmıyor konuşulmuyor . Bazılarının çıkıpta şahsi sorunları yüzünden anlatılmak istenilen yerin dışında kalan yerlere takılması ayıptan öteye birşey degildir ;)
kötürüya

Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

Konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık. Güzel noktalara değinmişsin.

Konunun geneline bakıldığında, Akçe sistemini İKV oyuncuları gereksiz olarak görmediğini anlıyoruz.
Ancak her güncelleme gibi bu sisteminde + ve - yönleri olduğuda aşikardır.
Silah yükseltme en büyük konu olarak karşımıza çıkıyor.
Fiyatı bir çok kişiye uygun geldi ve gerçektende benimsenip kullanıldı ve kullanılmaya devam edecektir.
Ancak bu Silah yükseltme olayının BadXDreaM isimli arkadaşımızın dediği gibi 10 seviye sonra çöp olacağı konusuda gözden kaçmaması gereken bir konudur. Buna ek olarak ise Gelecek olan Çemberlitaş eklentisinde yeni Silahlar ve Şahaserler söylentiside bu silah yükseltmeyi kullanan veya kullanacak arkadaşların kafasında soru işareti bırakması kaçınılmazdır.
Akçe sisteminde işe yarar bir çok özellik olması ve oyunculara biraz daha yardımcı olan özellikler eklenmeside hoş olmuştur.
Fakat en son gelen yenilik Karakter Transfer gibi, tartışmaya açık konularıda usulünce tartışmamızda bu sistemi kaldırıp attığımız intibası oluşturmaması gerekir.
Sonuçta burası İKV ye bağlı olan bir platformdur. İyi veya Kötü düşüncelerimizi bu platformda dile getirmek kadar doğal bir durum yoktur.

Kullanıcı avatarı
ozaerdenn
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen ozaerdenn »

Elemente çöp diyenlere birşey söyleyeyim;

Mesmer Ardenneler Şerbetli Kafa Koparan,
Mesmer Kolye,
Mesmer Ardenneler Yüzük.

Bu 3 itemden başka itemim yoktu üzerimde. Merana bir girdim İri Kobra'ya ağır vuruş ile yaklaşık 2500, Bekçi Kobra'ya 2100-2200 vurdum. Farkı siz düşünün..
PIRASASAPI

“Genel Etkileşim” sayfasına dön