Akçe sistemi 3 gündür aktif.Forumda görmek için özel bir çaba sarfetmenize gerek kalmayacak şekilde bariz durumda açılmış sitem konuları mevcut.Armut piş,ağzıma düş ilkesini fazla benimsemiş birçok Türk MMORPG oyuncusu.
İstanbul Kıyamet Vakti,piyasadaki türevlerinin %70'i gibi Free2Play(F2P) sistemiyle yayınlanmaktadır.
Free to Play Nedir?
Kısaltması F2P olan bu terim,oyunu oynamak için herhangi bir tarafa aylık belli bir ücret ödememek demektir.Yabancı MMORPG liste sitelerine girdiğinizde oyunların sağında F2P ibaresini görürsünüz.Bu demek değildir ki oyuna para karışmasın.Para ile alınabilecek özel ayrıcalıklar elbette mevcut olacaktır.Yoksa oyun giderleri nasıl karşılanacak? Ya da şöyle sorulmalı;hayatınızda hiç server gördünüz mü? Binlerce oyuncuyu aynı anda lagsız bir ortamda oyun oynatacak bir server? O makinaların sadece bir adedinin değeri milyonlarca dolar.Oyun geri sardığında,lag girdiğinde en orjinal ve okkalı küfürlerinizi savurmuyor musunuz? O makinalar su ile çalışmıyor.Tek masraf da bu değil elbette.
Adam Gitmiş Akçe Basmış Silahına,Beni Kesecek,Haksızlık!
Komünizm gibi oluyor bu düşünce.Herkesin eşitliğinden mi bahsediyorsunuz?Yeni yarattığımız karakterler üstü full dizili 49lvl olarak açılsın öyleyse.Herkes eşit olsun.Hangi oyunda böyle bir eşitlik söz konusu?Kaldı ki İKV 4 küsür yıldır aynı sistemle işliyor.Ne zaman eşit oldu herkes?
Akçeler Kazık!
Bu tip oyunların oyuncu kitlesinin büyük bölümü ortaokul ve lise öğrencileri.Hiç burun kıvırmayın.Hergün muhabbetini yaptığınız Metin2'de bir adet eşyayı istediğiniz efsunlarla donatmak için en az 200 lira harcamanız gerekiyor.25lira verip 1 silahınızı "başarısızlık ihtimali olmadan" ,"kalıcı şekilde" ve "oldukça yüksek özelliklerle" donatıyorsunuz.Üste kayda değer akçe de kalıyor.Dükkan geldiği gün 50 liralık akçe aldım ve hiçbir sıkıntıda bulunmuyorum.
Yok Birader,Bizim Oyunlarda İş Yok,Elin Gavurunun Oyununda Onlarca Skill Var,Her Bir Şeyden Işık Çıkıyor,Haritaları Bizim Mahalleden Büyük!
İşin sonuç kısmı da burası oluyor.Üç kuruş parayı esirgedikten sonra bu tip diyaloglar içerisine giriyorsunuz ve sitem ediyorsunuz.Karakterin kılıcı sağa sola sallayarak bir yetenek tasarlamak,hareketlerin animasyonu,özel efektleri...Hepsi korkunç miktar paralar akıtılarak yapılıyor.Milyon dolar bütçe ile yapıyorlar övdüğünüz oyunları.Başbakan "Okullara para vermeyin." dedi biz de vermedik,sonra doğalgaz kesilince donduk,okula küfrettik demek gibi bir şey bu.Para olmazsa talepler de yerine getirilemez.
Anlatmak istediklerimi değerlendiriş şekliniz size kalmış.Bu başlık altında birden fazla taraf olacaktır elbet.Bana içinden sövüp buraya biraz daha kibarlaştırarak yorum bırakanlar da mutlaka olacaktır,teşekkür eden de.Sorun değil.Yorum almak için değil,aklınızda bulunması için hatırlatma ve bilgilendirme amacıyla açtım bu konuyu.
Ben yönetim yalakası değilim.Her söze "Merhaba," yazıp boşluk bırakan sahte yöneticilerden de değilim.Benim de irili ufaklı sorunlarım oldu yetkili kişilerle.Ama hepimizin ortak amacı İKV ise bu tip şeylerin gözardı edilmemesi gerekir.Saygılarımla.
Umut Yılmaz
[Yönetici-Tasarımcı]www.ikvonline.net İKV'nin Gelmiş Geçmiş En Büyük Hayran Topluluğu (3.5 yıl,Mart 2007)
[Yönetici-Tasarımcı]www.loncabeta.org Eminönü Sunucusu Lonca BETA
[Yönetici]www.facebook.com/fatihdemir54 İKV'nin En Büyük Facebook Hayran Sayfası
Eminönü Sunucusu,BETA'dan beri;
BaTTaLGaZi/ReSeRVoiR/ViceroY
Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları
- izdirapgrafik
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Organize İşler
Re: Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları
Helal harbiden yazmışsın yöneticiler göründe kafanız dank etsin
- izdirapgrafik
Dostum yanlış anladın sanırım.Kafalarına dank etmesi gerekenler bu sistemi beğenmeyip şikayet eden İKV oyuncularıdır.emrahok yazdı:Helal harbiden yazmışsın yöneticiler göründe kafanız dank etsin
2006-2013
- KaraXHayalet
- Yalnız Adam'ın Dostu
- Klan: Arzın Çocukları
Sanırım sende bnm ne demek istediğimi anlamadın sanırım diğer sayfaları gez sonra kendikinle karşılaştır sonra konuşmanı tavsiye ederim
- izdirapgrafik
emrahok yazdı:Sanırım sende bnm ne demek istediğimi anlamadın sanırım diğer sayfaları gez sonra kendikinle karşılaştır sonra konuşmanı tavsiye ederim
Kusura bakma anlayamadım.İlk yorumun ile bu birbirine tamamen zıt.Belki çok yorgun olduğumdan anlayamıyorumdur.Bir yere bakmam gerektiğini söylüyorsan konuyu okumamışsın demektir.Bakmasam,araştırmasam yazmazdım.
2006-2013
Bu resmen "Çok uzun yazmışsın okumadım ama haklısın abi"cilerden :mrgreen:izdirapgrafik yazdı:Dostum yanlış anladın sanırım.Kafalarına dank etmesi gerekenler bu sistemi beğenmeyip şikayet eden İKV oyuncularıdır.emrahok yazdı:Helal harbiden yazmışsın yöneticiler göründe kafanız dank etsin
F2P mevzusunu çok güzel anlatmışsın ızdırap, F2P'nin maksatı üyelign ucretsiz olması.
diğer oyunlar bunu en basında yapıyor. İKV bunu simdi yaptı.
öyle hadi yenilikler olsun demeyle olmuyor. Dükkandan alacağın her item sana güncelleme ve yenilik olarak dönecektir
süpersin yaa

- senhar15
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
ya dönmezse
IIGoDIIMaSTeRII [(^)Ejder Asa]
ÇeRKeZHaSaNCaN [(^)İbn-i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Çıbanlı Akrep (Asa)]
IIGoDIIQeeN [(^)Ecel Getiren]
ÇeRKeZHaSaNCaN [(^)İbn-i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Çıbanlı Akrep (Asa)]
IIGoDIIQeeN [(^)Ecel Getiren]
nasıl bir zihniyet nasıl bir kıyaslama... git okul müdürünü şikayet et millii eğitime bak nasıl görevden alıyorlar... örneklere bak...bu insanlar yönetici oluyor işte ve bu tarz düşünceler yüzünden hep kaybetti mal motorlu oyununuz...