Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
kaan679050
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Re: Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları

Mesaj gönderen kaan679050 »

PulBiber yazdı:
izdirapgrafik yazdı:
emrahok yazdı:Helal harbiden yazmışsın yöneticiler göründe kafanız dank etsin
Dostum yanlış anladın sanırım.Kafalarına dank etmesi gerekenler bu sistemi beğenmeyip şikayet eden İKV oyuncularıdır.
Bu resmen "Çok uzun yazmışsın okumadım ama haklısın abi"cilerden :mrgreen:

F2P mevzusunu çok güzel anlatmışsın ızdırap, F2P'nin maksatı üyelign ucretsiz olması.

diğer oyunlar bunu en basında yapıyor. İKV bunu simdi yaptı.

öyle hadi yenilikler olsun demeyle olmuyor. Dükkandan alacağın her item sana güncelleme ve yenilik olarak dönecektir

çok mu bişey ? bu hayatta oyun sizi nereye getiriyo ne sağlıyo akçe alamayan da var resmen zengin fakir oyununa döndü hadi dedik plus u olmayan eziliyo kimse bişey demedi şimdi akçe geldi

F2P'nin maksatı üyelign ucretsiz olması.

diğer oyunlar bunu en basında yapıyor. İKV bunu simdi yaptı.

1 tane online para alınan oyun söyle

Dükkandan alacağın her item sana güncelleme ve yenilik olarak dönecektir

maden çok heveslisin ver bütün paranı senin gibi enayiler sayesinde bu oyun ayakta duruyo.

Rescuer yazdı:Akçe sistemini pek desteklemesem de güzel konulara dikkat çekmişsin, yiğidin hakkını vermek lazım...
Ellerine sağlık Umut, keyifle okudum...

parası olmayan adam oyunu oynasa kim bilir napacak ecel olanlar güçlüydü bide 2 kat yüklediler şimdi bunun sonuçları ne olacak?

1- sığnaklara silahı yükseltilenler alıncak

2- etkinliklere grublarda silahı yükseltilmiş olanlar alıncak

3-herkez silahı yükseltilenlerin kölesi olacak

bu böyledir bence yönetim bizle dalga geçiyo full azat set var 640 küsürlü bişeylerde vuruyo

gelsin adam 1 ejder le bunu 900 ler e çıkarır

yorum sizin...
http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti

Gizlenmiş İçerikGöster
SEN YOKMUSUN MERAKINI YENEMEDİN DİMİ :)
Kullanıcı avatarı
kaan679050
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen kaan679050 »

izdirapgrafik yazdı:Akçe sistemi 3 gündür aktif.Forumda görmek için özel bir çaba sarfetmenize gerek kalmayacak şekilde bariz durumda açılmış sitem konuları mevcut.Armut piş,ağzıma düş ilkesini fazla benimsemiş birçok Türk MMORPG oyuncusu.

İstanbul Kıyamet Vakti,piyasadaki türevlerinin %70'i gibi Free2Play(F2P) sistemiyle yayınlanmaktadır.

Free to Play Nedir?

Kısaltması F2P olan bu terim,oyunu oynamak için herhangi bir tarafa aylık belli bir ücret ödememek demektir.Yabancı MMORPG liste sitelerine girdiğinizde oyunların sağında F2P ibaresini görürsünüz.Bu demek değildir ki oyuna para karışmasın.Para ile alınabilecek özel ayrıcalıklar elbette mevcut olacaktır.Yoksa oyun giderleri nasıl karşılanacak? Ya da şöyle sorulmalı;hayatınızda hiç server gördünüz mü? Binlerce oyuncuyu aynı anda lagsız bir ortamda oyun oynatacak bir server? O makinaların sadece bir adedinin değeri milyonlarca dolar.Oyun geri sardığında,lag girdiğinde en orjinal ve okkalı küfürlerinizi savurmuyor musunuz? O makinalar su ile çalışmıyor.Tek masraf da bu değil elbette.

Adam Gitmiş Akçe Basmış Silahına,Beni Kesecek,Haksızlık!

Komünizm gibi oluyor bu düşünce.Herkesin eşitliğinden mi bahsediyorsunuz?Yeni yarattığımız karakterler üstü full dizili 49lvl olarak açılsın öyleyse.Herkes eşit olsun.Hangi oyunda böyle bir eşitlik söz konusu?Kaldı ki İKV 4 küsür yıldır aynı sistemle işliyor.Ne zaman eşit oldu herkes?

Akçeler Kazık!

Bu tip oyunların oyuncu kitlesinin büyük bölümü ortaokul ve lise öğrencileri.Hiç burun kıvırmayın.Hergün muhabbetini yaptığınız Metin2'de bir adet eşyayı istediğiniz efsunlarla donatmak için en az 200 lira harcamanız gerekiyor.25lira verip 1 silahınızı "başarısızlık ihtimali olmadan" ,"kalıcı şekilde" ve "oldukça yüksek özelliklerle" donatıyorsunuz.Üste kayda değer akçe de kalıyor.Dükkan geldiği gün 50 liralık akçe aldım ve hiçbir sıkıntıda bulunmuyorum.

Yok Birader,Bizim Oyunlarda İş Yok,Elin Gavurunun Oyununda Onlarca Skill Var,Her Bir Şeyden Işık Çıkıyor,Haritaları Bizim Mahalleden Büyük!

İşin sonuç kısmı da burası oluyor.Üç kuruş parayı esirgedikten sonra bu tip diyaloglar içerisine giriyorsunuz ve sitem ediyorsunuz.Karakterin kılıcı sağa sola sallayarak bir yetenek tasarlamak,hareketlerin animasyonu,özel efektleri...Hepsi korkunç miktar paralar akıtılarak yapılıyor.Milyon dolar bütçe ile yapıyorlar övdüğünüz oyunları.Başbakan "Okullara para vermeyin." dedi biz de vermedik,sonra doğalgaz kesilince donduk,okula küfrettik demek gibi bir şey bu.Para olmazsa talepler de yerine getirilemez.

Anlatmak istediklerimi değerlendiriş şekliniz size kalmış.Bu başlık altında birden fazla taraf olacaktır elbet.Bana içinden sövüp buraya biraz daha kibarlaştırarak yorum bırakanlar da mutlaka olacaktır,teşekkür eden de.Sorun değil.Yorum almak için değil,aklınızda bulunması için hatırlatma ve bilgilendirme amacıyla açtım bu konuyu.

Ben yönetim yalakası değilim.Her söze "Merhaba," yazıp boşluk bırakan sahte yöneticilerden de değilim.Benim de irili ufaklı sorunlarım oldu yetkili kişilerle.Ama hepimizin ortak amacı İKV ise bu tip şeylerin gözardı edilmemesi gerekir.Saygılarımla.

Umut Yılmaz

[Yönetici-Tasarımcı]www.ikvonline.net İKV'nin Gelmiş Geçmiş En Büyük Hayran Topluluğu (3.5 yıl,Mart 2007)
[Yönetici-Tasarımcı]www.loncabeta.org Eminönü Sunucusu Lonca BETA
[Yönetici]www.facebook.com/fatihdemir54 İKV'nin En Büyük Facebook Hayran Sayfası

Eminönü Sunucusu,BETA'dan beri;

BaTTaLGaZi/ReSeRVoiR/ViceroY

eşitlik den bahsediyosun ona dikkat etmemişim eşitlik nerde bu oyunda git üstüne full bilge set diz 8 item (gözlük dahil)

adamın biri de gelir ws der sana kabul edersin kendinden eminsin tabi hesaplayın bakalım adamın takıları zırhı şaheser bide ecel i geliştirmiş ooh anında ezilirsin.

hee madem zenginsin o kadar çok paran var bize laf düşmez para senin keyfini çıkar ilerdede oyuna verdiğin paralara ne kadar pişmanlık duyacaksın kaç arkadaşım var böyle senin gibi .
http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti

Gizlenmiş İçerikGöster
SEN YOKMUSUN MERAKINI YENEMEDİN DİMİ :)
Kullanıcı avatarı
melodrama44
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen melodrama44 »

adamlar sonuçta bu oyunu babamızın hayrına yapmadılar para kazanmak için yaptılar onların işide bu. onlıne oyunların gelişmesi için gerekli olan tek şey paradır para olduğu sürece alt yapı da gelişir. haritalarda büyür yeni yeteneklerde gelir.ama sonuçta para kazanmak lazım ikv nin para kaynağı neydi plus+isim değiştirme kodu. şimdi dükkanı getirerek biraz daha cazip şeyler sunmaya başladılar.silahınıza görsel bir efekt veriyosunuz şimdi siz bütün onlıne oyunlarda olan bir mantığı bilmiyorsunuz galiba silaha + basıcna silahın yok olma ihtimalide var ama bu ihtimal ikv de söz konusu değil.
keşke

1 temmuz 2012.
Besusin
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Besusin »

[ İçerik Silinmiştir. ]

Burasının bir oyun forumu olduğunu unutmayalım lütfen.

Hellriders
Kullanıcı avatarı
Redstrom
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Redstrom »

İKV nin Giderlerini Sadece Reklam Ve Plus Paket İle Karşılamayacağı, Benzeri Online Oyunlar Gibi Birgün Para İle Belirli Ekstra Özellikleri Satacağı Bilinen Bir Şeydi. Sadece Bunu Bazılar Tahmin Edemedi.İKV de Kendince Belirli Bir Oyuncu Sayısına Ulaşınca Belirli Bir Kitleye Hitap Etmeye Başlayınca ki Zaten ki Bunu Beklıyordu Para Olayına Adım Attı.Bunu Mutlak Beğenenler de Oldu ve Beğenmeyenler de.Ama Ordaki Bir Örnek Dikkatimi Çekti.

Akçeler Kazık!

Bu tip oyunların oyuncu kitlesinin büyük bölümü ortaokul ve lise öğrencileri.Hiç burun kıvırmayın.Hergün muhabbetini yaptığınız Metin2'de bir adet eşyayı istediğiniz efsunlarla donatmak için en az 200 lira harcamanız gerekiyor.25lira verip 1 silahınızı "başarısızlık ihtimali olmadan" ,"kalıcı şekilde" ve "oldukça yüksek özelliklerle" donatıyorsunuz.Üste kayda değer akçe de kalıyor.Dükkan geldiği gün 50 liralık akçe aldım ve hiçbir sıkıntıda bulunmuyorum.

Bahse Konu Oyunlar Bütün Dünya Çapında Oynanan Kendini Kanıtlamış Çok İleri Derecede Oyuncu Sayısına ULaşmış Oyunlar Bu Oyunlardaki Ücret İle İKV yi Kıyaslamak Yanlış Olur.En Basit Örnek Adana da Plus Kutu Bulabilmek İçin Ayaklarıma Karasular İndi Teknosa, Media Mark Tarzı Yerlerde ''İstanbul Kıyamet Vakti'' Diye Sordugun Zaman Insanlar Yuzune Boş Boş Bakıyor O Nedenle Daha İKV nin Tanıtım Acısından Kusura Bakılmasın Ama 100 Fırın Ekmek Yemeğe İhtiyacı Var.25 Tl Çok Değildir Katılıyorum İdeal Olması Gerekene Yakın Bir Rakam Şimdilik.
Redstrom
Kullanıcı avatarı
Odiseus
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Odiseus »

Bu akçe sisteminde oyunu "EŞİTLİK" anlamında etkileyen tek şey silah arttırıcı olmuştur ve fiyatıda 2000 akçedir yani 20 tl sen oynadığın oyunu "zevk" için oynuyor ve oyunda ki "lag" sorununu şikayet ediyorsan 20 tl vermen gerekir hee ben öylede oynarım almama gerek yok diyorsan güzelce oyununu oynayacaksın.Kimse babanızın hayrına kurmadı bu oyunu adamlara gökten para yağmıyor.Sonra oyunda bu eksik şu eksik filan dersiniz anca,gayet güzel bir sistem oldu bu akçe sistemi 20 tl kaybeden insan fakir olmaz oyunda eşitlik söz konusu olsa aynen şöyle en az 100 konu açılır;

"Bu nasıl sistem"
"Yönetici buraya bak adam beni kesiyor"
"Hep berabere bitiyor"
"Grup Bölgelerin çoook uzun sürüyor" gibi...

Hem şuan bu arttıcıların oyuncular arasında dağlar kadar fark yarattığını görmedim ejderini geliştirenleride kesebiliyorum ecel veya latifini geliştirenide.Yani her olaya at gözlüğüyle bakmayı bırakın ve oyundan zevk almaya bakın bazı arkadaşların yorumları birbiriyle ters düşüyor oyuna para verilir mi gibi yorumlar oynamayın o zaman arkadaşım sizde bağımlısı olmuşsunuz reel hayata aşırı önem veriyormuş gibi gözüken arkadaşlar devlet meselesi haline getirmişler bunu....
                                      AdeLHarD
Kullanıcı avatarı
kertenkele
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen kertenkele »

Besusin yazdı:koministlere kim laf atıyor tekrar atsın bakalım.....
Buyur işte sizin gibilerin içi her olaya siyaset karıştırmadan rahat etmiyor değil mi
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen Sanatkarr »

Ellerine, düşüncelerine sağlık, söylenmesi gerekenleri büyük bir titizlik ile dile getirmişsin.

İyi forumlar.
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Kullanıcı avatarı
Byjuzzky
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Byjuzzky »

Hİç adaletli olmadı mesela bu oyuunu 13 14 yaşlarında bir kişi oynasa ve bu yeni GÜncellemede geldi baba parasıyla geçinecek durumda saten . Nası olacak o iş ?
Gulasor

Resim

Resim
Resim
Resim

€min .. !

BeLaX .
Besusin
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Besusin »

kertenkele yazdı:
Besusin yazdı:[ İçerik Silinmiştir. ]
Buyur işte sizin gibilerin içi her olaya siyaset karıştırmadan rahat etmiyor değil mi
[ İçerik Silinmiştir. ]

Burasının bir oyun forumu olduğunu unutmayalım lütfen.

Hellriders

“Genel Etkileşim” sayfasına dön