İsim değişme Epini yada Epinler hakkında.

Sancak sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
olcaytoo
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

İsim değişme Epini yada Epinler hakkında.

Mesaj gönderen olcaytoo »

DoNotDisturb 05 Şub 2011 02:39

Merhabalar..

Oyun ve Forum içerisinde Uygulanacak olan yaptırımlardan önce Oyun ekibi ve Forum ekibi bilgilendirilir. Sayın ATX 'in sizi bilgilendirme amaçlı bir konuşma yaptığını sanmıyorum.

İsim değiştirme satışı mevcut durum itibari ile serbesttir ( 2. Bir Duruma Kadar ) Bu Alışveriş 'in Güvenilir ve Size Güvenen kişilerle yapılmasını öneriyoruz ve gerekli olan her platformdan duyuruyoruz
IstanbulKartali yazdı:

Amacınız sadece ticaret ise satışınızı yapabilirsiniz.

"Sana bedava plus vereceğim,üyelik adı ve şifreni ver" gibi söylemlere itimat etmeyiniz.Hiçbir oyun yöneticisi sizden şifre ve üyelik bilgisi talep etmez.Dikkatli Olunuz.

Saygı Değer İKV oyuncuları ve yöneticiler yukarıda görmüş olduğunuz iki yöneticininde belirtmiş olduğu üzere İsim değişme Epin alım satışı serbest hatta sunucumuza gelen Dev Lathander bile dikkatli olması hususunda Epin ticareti serbesttir dedi, günde onlarcası yüzlercesi alıp satıyor neden banlanmıyor o halde demi yani, ben isim değişme epini aldığım zaman Delikurt arkadaşımız seni banlatacam falan imalarında bulundu belkide çok kez şikayet etti hatta fotomu desteğe bile bildirmiş olabilir peki ben neden banlanmadım.

Şimdi Delikurt arkadaşımız yukarıda ki insanlara inanmıyor illa bir GM arkadaşın yanıtlamasını istiyor
Lütfen bir Gm arkadaşın yanıtlaması hususunda sonra konunun kitlemesini istemekteyim.

Hak yerini bulsun yukarıdaki iki yöneticiye inanmayanlar görsün Gm arkadaşlardan bir tanesinin bu konuda açıklık getirmesini istemekteyim.

İyi formlar.
AtaxOlcaytoo AtaxKafkasHan AtaxDermantoo

Olcay Hangül
Kullanıcı avatarı
HellRiDerS
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı
Sunucu: Teşkilat

Re: İsim değişme Epini yada Epinler hakkında.

Mesaj gönderen HellRiDerS »

Merhaba;

Öncelikle İKV oyun çevrelerinde görev alan kişiler Özellikle Forum Denetmeni, AR-GE, Şikayet Panel Denetmenleri direk olarak GM ve DEV kadrosu ile beraber çalışır. Bu mekanizma bu zamana kadar sorunsuz bir şekilde ilerlemekte ve bundan sonrada bu şekilde devam edecektir. İçinden çıkılamayan veya yetki seviyemizi aşan konularda herzaman başta takım kaptanımız olmak üzere sırası ile GM ve DEV kadrosundan yardım alırız.

Oyun içi E-PİN satışı konusuna gelirsek;

Geçmişte oyun içi E-PİN Satışına müsade edilmiyordu satış yapmak isteyen oyuncularımız o dönemde verilen 3 gün susturulma cezası ile modere edilmekteydi. Günümüzde özellikle Compex fuarında satışa sunulan İsim Değiştirme Kodlarının akabinde Fuara gelemeyip isim değiştirme hakkından yararlanmak isteyen oyuncularımızın madur olmaması adına oyun içinde E-PİN Satışlarına müsade edilmektedir.

Lakin özellikle [DEV]Lathander' in oyun ve forum üzerinde belirttiği husus pin kodlarının güvenilir kişilerden alınması yönündedir. Oyun içi ''Şikayet Et'' Yöntemi ile ve İkv Destek Formu aracılığı ile elimize ulaşan sahte pin satışları konusunda müsamma gösterilmemekte ve en ağır moderasyon cezası uygulanmaktadır.

Bilginize İyi Forumlar.
Koray YAR
Kullanıcı avatarı
olcaytoo
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen olcaytoo »

Hellriders yazdı:Merhaba;

Öncelikle İKV oyun çevrelerinde görev alan kişiler Özellikle Forum Denetmeni, AR-GE, Şikayet Panel Denetmenleri direk olarak GM ve DEV kadrosu ile beraber çalışır. Bu mekanizma bu zamana kadar sorunsuz bir şekilde ilerlemekte ve bundan sonrada bu şekilde devam edecektir. İçinden çıkılamayan veya yetki seviyemizi aşan konularda herzaman başta takım kaptanımız olmak üzere sırası ile GM ve DEV kadrosundan yardım alırız.

Oyun içi E-PİN satışı konusuna gelirsek;

Geçmişte oyun içi E-PİN Satışına müsade edilmiyordu satış yapmak isteyen oyuncularımız o dönemde verilen 3 gün susturulma cezası ile modere edilmekteydi. Günümüzde özellikle Compex fuarında satışa sunulan İsim Değiştirme Kodlarının akabinde Fuara gelemeyip isim değiştirme hakkından yararlanmak isteyen oyuncularımızın madur olmaması adına oyun içinde E-PİN Satışlarına müsade edilmektedir.

Lakin özellikle [DEV]Lathander' in oyun ve forum üzerinde belirttiği husus pin kodlarının güvenilir kişilerden alınması yönündedir. Oyun içi ''Şikayet Et'' Yöntemi ile ve İkv Destek Formu aracılığı ile elimize ulaşan sahte pin satışları konusunda müsamma gösterilmemekte ve en ağır moderasyon cezası uygulanmaktadır.

Bilginize İyi Forumlar.

Ben sizlere güveniyorum hatta sizleri taktir ediyorum çünkü başkarı oyunda vakit geçirirken sizler formda insanları bilgilendirmeye çalışıyorsunuz şayet;

"Delıkurt, Titxdelikurt, Titxreis, Toraman" üyeliklerinin sahibi arkadaş bu konu hakkında illa
Bir Gm nin görüş belirtmesini istemektedir.
Kendisi Gm Cabtain ATX yönetici arkadaşla msnde konuşmuş ve foto almış bilmem ne yapmış,

Yönetici arkadaşlarım bu konu hakkında yani İsim değişme Epinleri hakkında bir Gm arkadaşın açıklama yapmasını beklemekteyim

O vakite kadar konunun silinmemesini rica ederim...
AtaxOlcaytoo AtaxKafkasHan AtaxDermantoo

Olcay Hangül
Kullanıcı avatarı
Delikurt
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Delikurt »

Merhaba, E-pin satışı oyun kuralları, T.C.K. ve Kabahatler Kanunu gereği malesef yasaktır ve uygunsuzdur, bu oknudan son derece rahatsızdım, sebebine gelince, loncamdan bir arkadaşımıza plus paket i kendi Kredi kartımdan almıştım, bir gün anılan arkadaşım şifresini unuttu ve Mynet' e dilekçe gönderdi, gelen cevapta, arkadaşımızın hesabına benim tarafımdan adıma kayıtlı Kredi kartından plus paket yüklemesi yapıldığından dolayı, anılan mail adresinin bana ait olduğu ve sadece benim tarafımdan yapılan müracaatın geçerli olacağı bildirildi... Dolayısıyla oyun da hırsızlığın önünü açacak bu hareket tarzı son derece yanlış ve uygunsuzdur. Uzatmayacağım yönetim zaten gerekli açıklamayı yapacaktır, forum denetmeni kardeşlerimize saygım sonsuzdur, gönüllü olarak bu işi yapmakta ve bizlerin kahrını çekmektedirler, lakin konu hem onları hem bizleri aşmaktadır, yakın zamanda yasak olduğu/yasaklandığı ve yanlış anlaşılma olduğuna dair mutlaka yönetim tarafından bir açıklama yapılacaktır, zaten Savcılık makamına ilettiğim bir dilekçem mevcuttur. Umarım ATX yanlış anlamaz, ama iddiamın sözde olmadığını ispat edebilmek adına, özel görüşmelerimizi ( MSN )yayınlamak zorunda kaldım...

İyi forumlar...
SAHİPSIZ VATANIN BATMASI HAKTIR .

SEN SAHİP ÇIKARSAN ,

BU VATAN BATMAYACAKTIR.
TURKCEM
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen TURKCEM »

Delikurt yazdı:Merhaba, E-pin satışı oyun kuralları, T.C.K. ve Kabahatler Kanunu gereği malesef yasaktır ve uygunsuzdur, bu oknudan son derece rahatsızdım, sebebine gelince, loncamdan bir arkadaşımıza plus paket i kendi Kredi kartımdan almıştım, bir gün anılan arkadaşım şifresini unuttu ve Mynet' e dilekçe gönderdi, gelen cevapta, arkadaşımızın hesabına benim tarafımdan adıma kayıtlı Kredi kartından plus paket yüklemesi yapıldığından dolayı, anılan mail adresinin bana ait olduğu ve sadece benim tarafımdan yapılan müracaatın geçerli olacağı bildirildi... Dolayısıyla oyun da hırsızlığın önünü açacak bu hareket tarzı son derece yanlış ve uygunsuzdur. Uzatmayacağım yönetim zaten gerekli açıklamayı yapacaktır, forum denetmeni kardeşlerimize saygım sonsuzdur, gönüllü olarak bu işi yapmakta ve bizlerin kahrını çekmektedirler, lakin konu hem onları hem bizleri aşmaktadır, yakın zamanda yasak olduğu/yasaklandığı ve yanlış anlaşılma olduğuna dair mutlaka yönetim tarafından bir açıklama yapılacaktır, zaten Savcılık makamına ilettiğim bir dilekçem mevcuttur. Umarım ATX yanlış anlamaz, ama iddiamın sözde olmadığını ispat edebilmek adına, özel görüşmelerimizi ( MSN )yayınlamak zorunda kaldım...

İyi forumlar...

Gözünüzü 4 Açın Artık Matrix Diye Birşey Yok!
Superman Öldü Spiderman Var Oda Artık Moruk;
Batman'i Kankası Robin'le Gömdük
Amerika Kökenli Kahramanlar Cümleten YALAN
Gerçek Kahraman Ankara'da ANITKABİR'DE Yatan

Hepimiz Mustafa Kemal' iz...
TURKCEM
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen TURKCEM »

İSTANBULOYUN KULLANICI SÖZLEŞMESİ

1. GİRİŞ

Oyun da dahil olmak üzere ancak onunla sınırlı kalmayacak şekilde sitelerimize ait bütün içerik, materyaller, dökümanlar, bilgiler, grafikler, tasarımlar, ürünler, yazılımlar, güncellemeler, yamalar ve servisler, ilgili antlaşmalarla ve fikir / sanat eserleri kanunları ile yasal olarak korunmaktadır. Oyunun ve Oyun'un sunulduğu web sitelerinin kodlarına erişmeye çalışanlar bunun sorumluluğu üstlenirler ve hiçbir kısıtlama olmadan Internet, veri aktarımı, e-posta ve gizlilik ile ilgili yasalara uymayı taahhüt ederler.

Oyun'un, web sitelerinin ve bunların içeriğindeki tüm materyallerin burada belirtilen Kullanım Koşulları'na aykırı kullanılması durumunda Sobee'nin, web sitelerine erişiminizi ve kullanımınızı sonlandırma hakkına sahip olduğunu kabul ediyorsunuz. Üyeliğin sona ermesi halinde, Sobee'ye ait Sitelerimizden elde etmiş olduğunuz ve lisansını satın aldığınız veya almadığınız tüm materyalleri ve uygulamaları kayıtlarınızdan yok etmekle mükellefsiniz. Sitelerimizi ve Oyunu kullanma hakkınızı ve bu amaçla size verilmiş şifreleri veya size tanınmış herhangi bir başka hakkı başkalarına devredemezsiniz.

7. YETKİLİ MAHKEMELER

Burada belirtilen kullanım şartlarına dair anlaşmazlıklarda İstanbul mahkemeleri yetkilidir.

Burhaniye İlçe Emliyet Müdürlüğünün 11.03.2010 gün ve 2010/97 sayılı yazı ile XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX ilerleyen hemen her aşamada bir sonraki aşamaya geçmek ve sanal obje / oyun parası alınmasında gerçek para kullanıldığı, oyunun genel sistem ve işleyişi adeta oyuncuları böyle bir ticarete ittiği'' gerekçesiyle Mxxxx-2 oyununun Balıkesir Valilik Makamının yasaklama karar verdiği, yasaya uymayan işletmeci ve ya sorumlular hakkında ''Fiilleri başka bir suç teşkil etmiyorsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince Emre Aykırı Davranış suçundan para cezasi ile cezalandırılacakları ...

Yeni TCK da Kumar: Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama MADDE 228. - (1) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlayan kişi, bir yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır. (2) Çocukların kumar oynaması için yer ve imkân sağlanması hâlinde, verilecek ceza bir katı oranında artırılır. (3) Bu suçtan dolayı, tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.

Dolayısıyla, henüz reşit olmamış bir çok oyuncuyu barındıran ve bizlerin de gelişmesine destek verdiğimiz ( SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ, İLK TÜRK OYUNU OLAN İKV' NİN ) İKV.' nin, benzer yaptırımlara maruz kalmaması için, oyun parasının, gerçek para ile satın alınması ( E-Pin, İsim Değiştirme Hakkı, Karakter alım ve satımı...v.s. ) Kumar ve Kabahatler kanunlarına tezat oluşturduğundan, ayrıca [GM]CaptainATX' inde belirttiği üzre, oyun parası ( Sanal ) reel para ile satın alınamaz... Anılan kanunlar bu hükme amirdir.

Oyun yönetiminin, konuyu ayrıntılı olarak incelemesini, hukuk müşavirleri ile görüştükten sonra bizleri bilgilendirerek, yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi hususunda ve oyunun kanun ve tüzüklere aykırı içerik teşkil etmemesi adına hareket ederek, kamu oyunu aydınlatmaları arz ve talep olunur.
Beni de yasaklarsınız diye yeni bir mail hesabı açtım, lakin diktatörce yaklaşımlar İKV ni ileriye taşımaya değil, yasaklanan bazı oyunlar gibi geriye döndürmeye yarar, forum denetmenlerinin bu konuya moderasyon uygulamak yerine üst kademe yönetime bu konuyu taşımaları ve DEV. yada Sobee Yönetimi'nce bir açıklama yapılmasını beklemesi daha uygun olur kanaatindeyim.

Kaldı ki yukarıda adı geçen arkadaşımız ve Konfiçyus adlı arkadaşımızın yazdıkları son derece önemli ve vahimdir, İKV. nin diğer online oyunlar gibi sıradanlaşmasını, amacından sapmasını ve zarar görmesini istemeyiz. Huukuki açıdan sorun teşkil eden oyun parası ( Sanal ) ile gerçek paranın satın alabildiği Epin İsimdeğiştirme Hakkı vs. nın alım ve satımının yapılması son derece yanlış ve hukuka aykırıdır.

Sebebine gelince, arkadaşlarımızın başına gelen bir olay, mynet vs. sunuculardan araştırılabilir.

A isimli oyuncu bundan 3 yıl önce oyuna başlar, B isimli oyuncu ile beraber oyuna devam ederler, A isimli oyuncu' nun kredi kartı, banka hesabı vs. yoktur, ve B isimli oyuncu A isimli oyuncuya Plus paket satın alarak hesabına yükletir... Yada yükler, aradan 3 yıl geçer... A isimli şahıs hesabının şifresini unutur ve sunucusundan talep eder, sunucudan gelen cevap..

Üzgünüz, mail hesabınıza yüklenen plus paket ödemesi ve faturası, B isimli şahsın adına kayıtlıdır... Dolayısıyla size anılan hesabın şifresini verememekteyiz. B isimli şahsın bizimle iletişime geçmesini rica ederiz..

Sonuç : Sonuç ne mi oldu ? A şahsı 3 yıl emek verdi karakterini kastı, madenini çekti ama karakterinin bulunduğu hesaba 1 kez plus paket yükleyen B şahsı, A şahsına ait hesabın resmi sahibi oldu...

Bu yaşanan olay iyik ki, samimi iki arkadaş arasında gerçekleşti, ya art niyetli kimseler arasında gerçekleşseydi ? Peki oyunda nelermi olur ? Art niyetli binbir oyuncu tarafından bu kullanılır ve.. Her gün hırsızlık her gün karakter çalınması, her gün dolandırıcılık... Kim zarar görür tabiki bizler ve dolayısıyla Sobee yönetimi...

Not : Bu konuyu da kaldırabilirsiniz DoNotDisturb ( bu arada takTir değil TakDir olacaktı, lütfen Türkçe' mizi düzgün kullanmaya gayret edelim)... Tamamen bilgilendirme amaçlı bir yazıdır, Yanlış anlaşılma oldu der epin alım satımının oyun parası ile yasak olduğu açıklanmaz ise, Pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılğı' na dilekçe ile müracaat edeceğim, bundan emin olabilirsiniz...

Hepimiz Mustafa Kemal' iz...
KEYFALAN
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen KEYFALAN »

100 m için amma ağladın be =)
Hayat Basittir Seçimini Yapar Arkana Bakmazsın

"Mey Biter Saki Kalır Her Renk Solar Haki Kalır Diploma İnsanın Cehlini Alsada; Hamurunda Varsa, Eşşeklik Baki Kalır..."

AFxMESGENC-MESGENC - Keyfalann - Keyfalannn - Keyfalan
Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Lathander »

Delikurt yazdı:Merhaba, E-pin satışı oyun kuralları, T.C.K. ve Kabahatler Kanunu gereği malesef yasaktır ve uygunsuzdur, bu oknudan son derece rahatsızdım, sebebine gelince, loncamdan bir arkadaşımıza plus paket i kendi Kredi kartımdan almıştım, bir gün anılan arkadaşım şifresini unuttu ve Mynet' e dilekçe gönderdi, gelen cevapta, arkadaşımızın hesabına benim tarafımdan adıma kayıtlı Kredi kartından plus paket yüklemesi yapıldığından dolayı, anılan mail adresinin bana ait olduğu ve sadece benim tarafımdan yapılan müracaatın geçerli olacağı bildirildi... Dolayısıyla oyun da hırsızlığın önünü açacak bu hareket tarzı son derece yanlış ve uygunsuzdur. Uzatmayacağım yönetim zaten gerekli açıklamayı yapacaktır, forum denetmeni kardeşlerimize saygım sonsuzdur, gönüllü olarak bu işi yapmakta ve bizlerin kahrını çekmektedirler, lakin konu hem onları hem bizleri aşmaktadır, yakın zamanda yasak olduğu/yasaklandığı ve yanlış anlaşılma olduğuna dair mutlaka yönetim tarafından bir açıklama yapılacaktır, zaten Savcılık makamına ilettiğim bir dilekçem mevcuttur. Umarım ATX yanlış anlamaz, ama iddiamın sözde olmadığını ispat edebilmek adına, özel görüşmelerimizi ( MSN )yayınlamak zorunda kaldım...

İyi forumlar...
Her zaman söylediğimiz üzere iletişim kanallarımız bellirlidir. Bunların arasında MSN Messenger yokur!

Hellriders gerekli bilgiyi vermiş.

Ek olarak;
Oyun eşyası, oyun parası vb oyun içi materyallerin satışı yasaktır. Bunu lütfen e pin, isim değiştirme hakkı gibi paketlerle karıştırmayalım.

Bilginize.
İKV'den Haberdar Olun!

http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/center]
TMT02
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen TMT02 »

Lathander yazdı:

İyi forumlar...
Her zaman söylediğimiz üzere iletişim kanallarımız bellirlidir. Bunların arasında MSN Messenger yokur!

Hellriders gerekli bilgiyi vermiş.

Ek olarak;
Oyun eşyası, oyun parası vb oyun içi materyallerin satışı yasaktır. Bunu lütfen e pin, isim değiştirme hakkı gibi paketlerle karıştırmayalım.

Bilginize.
Sn. Lathander, yani diyorsunuz ki, e-pin ve isim deiştirme hakkı ( GERÇEK PARA İLE SATIN ALINAN ), oyuncular tarafından, oyun parası ile satılabilir, şu anlama geliyor gerçek para ile oyun parası alım ve satımı serbest olmuş oluyor.. ( DOLAYLI YOLDAN DA OLSA, E-PİN PLUS PAKET VE İSİM DEĞİŞTİRME HAKKI, REEL PARA İLE SATIN ALINMAKTADIR ), bu da 5326 Sayılı kabahatler kanunu' na aykırılık arzetmektedir, üzülerek bildirmek zorundayım ki, pazartesi günü Sobee yönetimi hakkında suç duyurusu bulunacağım.
Çünkü epin ve idh ile karakter çalınması, oyun içi materyal ve para çalınması gibi sonuçlar doğuracak yanlış bir uygulamadır, ( Şahsi düşüncem )...

Sebebine gelince, arkadaşlarımızın başına gelen bir olay, mynet vs. sunuculardan araştırılabilir.

A isimli oyuncu bundan 3 yıl önce oyuna başlar, B isimli oyuncu ile beraber oyuna devam ederler, A isimli oyuncu' nun kredi kartı, banka hesabı vs. yoktur, ve B isimli oyuncu A isimli oyuncuya Plus paket satın alarak hesabına yükletir... Yada yükler, aradan 3 yıl geçer... A isimli şahıs hesabının şifresini unutur ve sunucusundan talep eder, sunucudan gelen cevap..

Üzgünüz, mail hesabınıza yüklenen plus paket ödemesi ve faturası, B isimli şahsın adına kayıtlıdır... Dolayısıyla size anılan hesabın şifresini verememekteyiz. B isimli şahsın bizimle iletişime geçmesini rica ederiz..

Sonuç : Sonuç ne mi oldu ? A şahsı 3 yıl emek verdi karakterini kastı, madenini çekti ama karakterinin bulunduğu hesaba 1 kez plus paket yükleyen B şahsı, A şahsına ait hesabın resmi sahibi oldu...

Bu yaşanan olay iyik ki, samimi iki arkadaş arasında gerçekleşti, ya art niyetli kimseler arasında gerçekleşseydi ? Peki oyunda nelermi olur ? Art niyetli binbir oyuncu tarafından bu kullanılır ve.. Her gün hırsızlık her gün karakter çalınması, her gün dolandırıcılık... Kim zarar görür tabiki bizler ve dolayısıyla Sobee yönetimi...

İyi forumlar.
İDTxBaşkan
TMT02
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen TMT02 »

DoNotDisturb 05 Şub 2011 02:39

Merhabalar..

Oyun ve Forum içerisinde Uygulanacak olan yaptırımlardan önce Oyun ekibi ve Forum ekibi bilgilendirilir. Sayın ATX 'in sizi bilgilendirme amaçlı bir konuşma yaptığını sanmıyorum.

İsim değiştirme satışı mevcut durum itibari ile serbesttir ( 2. Bir Duruma Kadar ) Bu Alışveriş 'in Güvenilir ve Size Güvenen kişilerle yapılmasını öneriyoruz ve gerekli olan her platformdan duyuruyoruz.
Bilgilendirme amaçlı bir konuşma yaptığını Msn yazışmalarından okumuşsundur umarım...

[ İçerikte GM nin msn adresi görünüyor düzenleyip tekrar yollayınız]

Hellriders
İDTxBaşkan
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön