grafikerlikle ilgin yok madem yorum da yapma ! ..
Grafikden anlamayan adam gelip de eleştiriyorya çok garibime gidiyor ... Sen git oyununu oyna polemiğe biz girelim ...
Yıllardır Düzeltilmeyen GRAFİK hataları << "GM İÇERİ "
Re: Yıllardır Düzeltilmeyen GRAFİK hataları << "GM İÇERİ "
Akıllılar dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler.
Zaferin büyüklüğü, mücadelenin zorluğu ile ölçülür.
Önemli değil kaç kez yenildiğin, önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin.
Önemli değil kaç kez yenildiğin, önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin.
GOKTURK | SpaNNunGxHanDsUp
Çok şık bir konu tşk katılıyoruz çok basit grafik hataları ama uğraşmıyorlar :?
PeNON HÜKÜMSÜZ KARDEŞİMİZZ

KINIYORUZ

KINIYORUZ
- Excellence
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Meran
- Klan: Lodos
Öncelikle teşekkürler GOKTURK.Güzel bir konuya değindiğin için.Şimdi oyunumuz bilindiği gibi zor şartlarda yapıldı , Türkiye ' nin ilk online oyunu.Biliyorsunuz online oyunlarda bu grafikler diğer oyunlara pek benzemez.Mesela Call of duty black ops örneğini vereyim Grafikler nasıl inanılmaz dimi.Ama o oyun online değil.Onun için 3D tekniğinin daha ayrıntılı kullanılmıştır.Bizim oyunumuzda böyle birşey söz konusu değildir malesef.Elbette ilerleyen yıllarda gelişebilir.Ama uzun bir süre daha resimlerde görüldüğü gibi arabanın içinden geçip , direğin içine oturup , kişiler üst üste oturacak gibi duruyor.Örğenin Knight online oyunuda yabancılar yapmış ama grafikleri bizim oyundan beter olduğunu söyleyebilirim.Siz yinede şükredin.Ama bu grafik hataları ile acilen çalışmalar yapılması gerektiğini düşünenlerdenim...
EXCELLENCE
- FromXXXhELL
- Cin Avcısı
Guzel detay ve noktalar ama arkadasım bunların duzeltılme olasııgnın olcagını sanmıyorum bız defaten 29 lvl sevıyesınde cıkan alakasız recetelerın duzeltılmesını kac kez taalep ettık kaıle bıle alınmadıkı bu tıp grafıklerı duzeltsınler.. buyucuye max hasar ayakabı savacıya buyuhasar eldıven hala dusuyor ve yıllardır suren aksaklıklar o kadar cokkı bunları gormek arkadasların ısıne gelmıyor dogrusu
bu oyun sadece 49 lvl oyunu degıl bence oyuna baslıyan veya yenı ogrene kısıler ıcınde eskı kusurlar duzeltılme sımdı aklıma geldı mısalen tılsım gorevı saheserlerı buyu ve sıfa ıcın gayet makul ve kullanıslı bır sılah ama savascının ıslık calanı 3. yetenek artık gereksız bır ıhtıyac buz dırencını ne yapsın 29 lvl kasan bır savascı
eskıden max . level 29 ıken zırhda buz dırencıde ıyı bır yetenkdı klan savasları ıcın ama su an gereksız bır yetenek bunu revıze edıp saldırı koymayı bıle dusunmedıler yada ıse yarar bır yetenek .. ...bunları boyle uzatıp gıdebılrız ama degısen bııs olmaz sanırm
elımızı yormaya degmez 
[img]img35.imageshack.us/img35/3205/ggfg10.png
[/img]
[/img]
Ben bu grafikeri düzeltebilecek donanımlara ve deneyime sahibim .. Ve bunu defalarca izah ettim .. Fakat bunu ya anlamak istemiyorlar ya da işlerine gelmiyor ...
Hatalara Devam ...

Çizimler geçişlerde çok sorun yaratıyor ..

Bu soruna bir başka örnek .

Dağda en ufak bir delik yok fakat yere bir yerden güneş ışığı sızıyor .

Son zamanlarda oluşan bir başka hata .
Moderasyon bu konuyu farkedip cevaplayana kadar bu resim paylaşımına devam edicem ...

Çizimler geçişlerde çok sorun yaratıyor ..

Bu soruna bir başka örnek .

Dağda en ufak bir delik yok fakat yere bir yerden güneş ışığı sızıyor .

Son zamanlarda oluşan bir başka hata .
Moderasyon bu konuyu farkedip cevaplayana kadar bu resim paylaşımına devam edicem ...
- Essoperagma
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
"Hata" diye gösterilebilecek daha saçma ne bulunabilirdi bilmiyorum. 3 yıldır biliyorum demişsin ama gönderdiğin fotograflar ve yorumların öyle çok şey anlatıyo ki sadece gülüyorum ben sana. bi de ikv nin yapım maaliyeti 7000 lira filan demişsin, yorum yapmak istiyorum ama bu söylediğine cümle bile kuramıyorum. sana tavsiyem aç max ı, biliyorum diye değil bilmiyorum diye düşünerek öğrenmeye çalış. ne kadar çok şey biliyorum değil, bilmediğim ne kadar da çok şey var diye düşün biraz.
şimdi sırayla sana gönderdiğin her fotografı açıkliim dicem ama, o kadar büyük zaman kaybı ki. eğer gerçekten 3 yıldır max kullanıyosan bu saatten sonra devam etmenin gereği yok, çünkü 3 yıl uğraşıp da gele gele bu aşamaya geldiysen vaktini harcamana değmez.
şimdi sırayla sana gönderdiğin her fotografı açıkliim dicem ama, o kadar büyük zaman kaybı ki. eğer gerçekten 3 yıldır max kullanıyosan bu saatten sonra devam etmenin gereği yok, çünkü 3 yıl uğraşıp da gele gele bu aşamaya geldiysen vaktini harcamana değmez.
Gülü seven dikenine katlanır kardeşim.İKV'nin MMO-RPG camiasında ki yerini biliyoruz hepimiz.Diğer online oyunların yanısıra grafikleri kötü hatta vasat konumuna düşebilir.Kusursuz bir oyun kusursuz bir grafik istiyorsan bu işin eğitimini al,katıl Sobee ekibine birlikte daha güzel oyunlar yapın,onların yapamadığını sen yap.Böyle güzel bir oyun bulmuşunda ona dua et sen.Sobee ekibi geniş çaplı bir ekip değil.Ha neden değil Türkiye'de oyun yazılımcılığı üzerine çalışan az kişi var.Bunların çoğuda gidiyor yurtdışında iş yapıyor.Eğer bu grafik hataları yada kaplama hataları senin oyunculuk performansını etkiliyorsa bunları söylemekte tabii ki hakkın var.Benim düşüncem bazı şeyleri gereksiz koymuşsun.Yok dağda delikmi var,yok gölge 12 yönünden vuruyor felan filan.Ben kendi şahsım adına söylüyorum bu oyunu 3 yıldır oynuyorum birçok karkater değiştirdim şuan Meran sunucusuna yeni geldim ve bu oyunu grafikler için değil,PvP sistemi güzel olduğu için değil bir Hikayesi bir Konusu olduğu için oynuyorum.Ayrıca arkadaş ortamı güzel oluyor.Birkere bu oyun öyle diğer online oyunların osundan busundan parça parça alınmış ve ortaya çıkarılmış bir oyun değil.Kendine has bir konusu bir düzeni bir kalitesi var.Ama hala yok kardeşim bunlar düzelmesse ben oynayamam diyorsan sana ö.m yolu ile grafikleri gayet yerinde ve kaliteli olan online oyun isimlerini atabilirim.Bu yorumumdan sonrada olumlu-olumsuz,ahlaklı-ahlaksız yorumlarınızada teşekkür ediyorum en azından düşüncemi okuyup anladığınız için.
ekran kartının kalitesizliğinden olsa gerek çünkü bende o Türk bayrağının içine girebilme hariç bir sorun yok 

!...Üyeliğin Şifresi Değiştirilmiştir İlgililerin Bilgisine...!
Anlamayan bir insana laf anlatmak çok zordur . Fakat profilindeki çizimlere göz attım . Fena değil denecek şekilde . Ve işi bilen bir insana açıklamayı kabul ettirmek de zordur . Ben bu işi evde kendi kendime 1 yılda kaptım. Daha sonra Uğuralp Durmaz adlı arkadaşımla bir kaç oyun yapımı sitelerine takıldık . Her geçen gün daha da gelişiyorduk . Sonradan bir oyun yapım grubuna katıldık . Yaklaşık 1 yıl emek verdik . Alan çizimleri,objeler,silahlar,kaplamalar vs. vs. sonra proje iptal edildi. E-tohum sitesine sponsorluk için başvurmuştuk fakat projemiz gerekli şekilde ciddi bulunmadı . Ve o gün bıraktım çizimi kaplamayı vs. Ama halen arada çizim yapıyorum ve o günlerden edindiğim bir kaç ücretli programı hala bilgisayarımda barındırıyorum . Ve senin hata tabirine gelelim .Essoperagma yazdı:"Hata" diye gösterilebilecek daha saçma ne bulunabilirdi bilmiyorum. 3 yıldır biliyorum demişsin ama gönderdiğin fotograflar ve yorumların öyle çok şey anlatıyo ki sadece gülüyorum ben sana. bi de ikv nin yapım maaliyeti 7000 lira filan demişsin, yorum yapmak istiyorum ama bu söylediğine cümle bile kuramıyorum. sana tavsiyem aç max ı, biliyorum diye değil bilmiyorum diye düşünerek öğrenmeye çalış. ne kadar çok şey biliyorum değil, bilmediğim ne kadar da çok şey var diye düşün biraz.
O açıklıklar,yok yerden güneş gelmesi,her bina için farklı farklı gölge alanları,karakterin gölgesinin ayak altında kalması,mısır çarşısının orada binaların gölgesinin önüne düşmesi arz sancaktaki binaların gölgesinin ise yanına düşmesi ve daha niceleri . Bunların oyun motorundan geçerken yapılan hatalar olduğunu bende biliyorum . Çizim ve ya oyun motoru sorunları da denebilirdi fakat bu forumda herkes çizim ve ya oyun motorlarıyla ilgilenmiyor. Hata demek en mantıklısıydı .
Ve son olarak. Biz oyun yapım sitelerinde dolaşırken bir başlık ilgimi çekmişti . Dünya'ca ünlü oyunların yapım maliyetleri vs. diye . Merak ettim girdim konuya . Orada Silkroad,Knight,Shaiya,Cabal,World Of Warcraft,Metin 2, Karahan gibi oyunların yapım ekibinin kaç kişi olduğu ve ne kadar maaliyete mal olduğu yazılmış . Ve en sonuna da İstanbul Kıyamet Vakti eklenmiş. Aklımda kaldığı kadarıyla söylüyorum ."Türkiye'nin ilk MMORPG oyunu olan İKV'nin yapım ekibi 6 kişiden oluşmaktadır.Başlarında ise 1985 yılından beri oyun yazarlığı yapan Mevlüt Dinç bulunmaktadır . Mevlüt Dinç her ne kadar bi kaç yüz bin dolar'a hallettik desede kullandıkları oyun motorunun maliyeti 5 bn dolardır ." Ve size şöyle diyorum ;
İstanbul Kıyamet Vakti sizce bi kaç yüz bin dolara hazırlanmış bir oyun mu ?
Sırf yorum yaptım demek için yorum yapmayınız . Sizde bildiğinizi sanıyorsunuz ama yaptıklarınız bir çizim harikası değil ...
Nvidia GeForce 9800 GT 1024 MB DDR3 Ekran kartı kullanıyorum . Kalitesi ortada sanırım .Tokerx yazdı:ekran kartının kalitesizliğinden olsa gerek çünkü bende o Türk bayrağının içine girebilme hariç bir sorun yok
Zaten şu oyunda grafikten çizimden anlayan bir kaç kişi var . Onların garibine gidiyor o çizimler .Yoksa benimde tek oynayış amacım öyle diğerleri gibi etkinlik,item,saygınlık vs. değil sadece hikayesi ve arkadaş ortamı için oynuyorum .Değerli yorumun için teşekkürler ...EagleTR yazdı:Gülü seven dikenine katlanır kardeşim.İKV'nin MMO-RPG camiasında ki yerini biliyoruz hepimiz.Diğer online oyunların yanısıra grafikleri kötü hatta vasat konumuna düşebilir.Kusursuz bir oyun kusursuz bir grafik istiyorsan bu işin eğitimini al,katıl Sobee ekibine birlikte daha güzel oyunlar yapın,onların yapamadığını sen yap.Böyle güzel bir oyun bulmuşunda ona dua et sen.Sobee ekibi geniş çaplı bir ekip değil.Ha neden değil Türkiye'de oyun yazılımcılığı üzerine çalışan az kişi var.Bunların çoğuda gidiyor yurtdışında iş yapıyor.Eğer bu grafik hataları yada kaplama hataları senin oyunculuk performansını etkiliyorsa bunları söylemekte tabii ki hakkın var.Benim düşüncem bazı şeyleri gereksiz koymuşsun.Yok dağda delikmi var,yok gölge 12 yönünden vuruyor felan filan.Ben kendi şahsım adına söylüyorum bu oyunu 3 yıldır oynuyorum birçok karkater değiştirdim şuan Meran sunucusuna yeni geldim ve bu oyunu grafikler için değil,PvP sistemi güzel olduğu için değil bir Hikayesi bir Konusu olduğu için oynuyorum.Ayrıca arkadaş ortamı güzel oluyor.Birkere bu oyun öyle diğer online oyunların osundan busundan parça parça alınmış ve ortaya çıkarılmış bir oyun değil.Kendine has bir konusu bir düzeni bir kalitesi var.Ama hala yok kardeşim bunlar düzelmesse ben oynayamam diyorsan sana ö.m yolu ile grafikleri gayet yerinde ve kaliteli olan online oyun isimlerini atabilirim.Bu yorumumdan sonrada olumlu-olumsuz,ahlaklı-ahlaksız yorumlarınızada teşekkür ediyorum en azından düşüncemi okuyup anladığınız için.