camia Eleştiri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
BadXDreaM
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: camia Eleştiri

Mesaj gönderen BadXDreaM »

Bu oyunu uzun zaman boyunca oynadım
1- Karakterlerimiz neden gelişmiyor sadece iteme dayalı bir gelişmede saçma geliyor ( ki kısa vadeli gelişmeler bunlarda )
2- Niçin seneledir aynı yaratıkları kesmek zorunda kalıyoruz ( hep söylerim en güzel bölge eminönündeki labirent diye )
3- Online oyunların amacı nedir egri oturup dogru konuşalım eglence degilmi ? Eglence adına yapılmış bir çalışma varmı ( yaratık kesmek ve vs yapmak dışında düzenlenen etkinliklerde vs ye yönelik oluyor . Oyuncular ndn ufak ufak gerçek hayattan alınma şeylerle mutlu edilmiyor . )
4- Yine dogruyu söylemek gerekirse 3 güncellemede 3 sistem degişikligi yaşandı sanırım niçin sistem belli degil hala ?
5- Devasa bölgeler getiriliyor evet görsel açıdan şahane güncellemeler oluyor peki yeterince devasamı ? (kasarken gördük bunu hayvanat bulmak zordu )
6- Niçin 1 yaratık kesince veya 2 yaratık kesince 1 ex alıyoruz kasmak daha zor olsa insanlar gelebilcekleri en son seviyeye gelmek için aylarca ugraşsa sonuçta 1 sene boyunca aynı bölgede dönüp duruyor oyuncu hiç olmasa boşa degil kasmaya çalışsa olmazmı mesela pluslu bir oyuncu plus aldıgında da kasması zor olsun .
7- Bana göre en güsel en güçlü itemleri giydigimiz halde niçin hala bir boss kesemiyoruz tek başımıza
8- Ben şunu istiyorum tamam 49 oldum yalnız karşımdakiyle aynı olmak istemiyorum bunun bir hal çaresi yokmudur madem karakterlerimiz gelişmiyor itemlerimiz gelişse olmazmı ? Degerleri hiç düşmese .
9-Oyun içerisine itemler olsun skil efekt leri olsun biraz renk katılsa fena olmazmı ? Daha haraketli olunsa oyun içerisinde yaratık kesmek ve oyuncuların biribirini kesmelerinden hariç meşgul olcakları ve sonunda kazancakları bölümler olsa .
10- Artık gelcek olan bölümlerde cin yılan örümcek akrep böcük olmasın :)
kötürüya

Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Kullanıcı avatarı
xDarkiMMortaLx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen xDarkiMMortaLx »

BadXDreaM yazdı:
7- Bana göre en güsel en güçlü itemleri giydigimiz halde niçin hala bir boss kesemiyoruz tek başımıza
Çok yakında tarafımdan yere serilmiş durumda göreceksin.
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Yunus Emre
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

BadxDream güzel konulara değinmişsin.
1-)Karakterlerimiz eskisi gibi geliştirme özelliklerini biz verebilsek aslında çok güzel olur.
Misalen ben Tank savaşçıda oynamayı çok severim ancak bunu yapabilmem için Grup bölgelerinde Tank eşya düşürmem gerekiyor. Ne hikmetse nerde bir hasar Eşya var bana düşüyor ;) Sadece yetenekler ile de zaten herkesin olabildiği kadar tank bir savaşçı olabiliyorum. İstediğim yetenek kombinasyonunu kullanabilmek için ise bilgiye, tecrübeye değil. Bosslardan düşecek eşyalara muhtaç durumda kalıyorum. Tabii burda istediğimi yapamamış oluyorum.
2-) Yaratıkların çeşitlenmesi konusunda grup bölgelerinde bir değişim olduğunu gözlemliyoruz. Ancak hikaye yapısına uygun olarak gelişmekte olan oyunda çeşitlenmenin çokta fazla olmayacağını görebiliyoruz.
3-) Oyunumuz bir Türk oyunu yapımcıları ve Yöneticileri de Türk ve Türkiyede ancak sadece Fuar gibi organizasyonlarda bir araya gelme imkanı oluyor oda sadece İstanbul veya bazı büyük şehirlerde. Oyuncuların düzenledikleri etkinliklerede mümkün miktarda katılım sağladıklarını biliyoruz ancak dediğin gibi gerçek hayattan alınma şeylerle yapılan bir etkinlik olmuyor diyebiliriz. Oyun içi etkinliklerde sadece savaş türü oluyor buda bir çok kişinin katılımını zorlaştırıyor.
Eğlence adına neler yapılabilir aslında bu soru biraz düşünülmesi gerekir.
4-) Sistem ve yetenek değişimi hakikaten bu sistem değişimi ne zaman son bulacak merak ediyorum. Her seferinde alışmak epey zorluyor.
5-) Bence devasa değil ve çokda zorlu değil aslında 1 seviyeden 49 a kasmak çok basit fakat git gide zorlaşacağını umut ediyoruz.
6-) Bu git gide zorlaşacaktır. Seviye sınırı yükseldikçe zaten belli oranda zorlaşıyor.
7-) Boss dediğimiz zaman tek kesilmesi imkansız olması doğal diye düşünüyorum. Seviyesindeki Boss u tek kesebilmek saçma olurdu. Fakat 39 seviye zamanında Cevriye yi tek başına kesebilen şifacı vardı. Şu anda ise İfliss i tek başına kesebilcek şifacı vardır. (İksir yardımı ile)
8 -) Eşyaların değeri belli oranda düşmesi aslında güzel. Ancak Eşyadan daha çok Oyunculuk ve Bilginin ön plana çıkabilmesi için karakter puanlarını herkes kendi vermesi çok daha eğlence katacaktır.
9-) Grup bölgeleri haricinde daha farklı yerler olsa burda kişiler kendilerini test edebilse çok enteresan olurdu.
10-) Bu konuda aynı görüşteyim. Sıkıldım o yerden bitme cinlerden heleki bombacılardan ;)
11-) Oyuncuların kendilerini daha rahat edebileceği bir güncelleme bekliyoruz. Oyuncular bilgilerinin ön plana çıkarabileceği bir sistem ile Eşya dan daha çok bilginin, tecrübenin önem kazanacağı bir sistem bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
DarkShare
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen DarkShare »

xDarkiMMortaLx yazdı:
BadXDreaM yazdı:
Zaten bazı şefler'i gerekli eşyalar giyip iksir içince rahatlıkla kesebiliyoruz..
Hadi bakalım.
Kullanıcı avatarı
DarkShare
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen DarkShare »

olkin yazdı:
DarkShare yazdı:
olkin yazdı:Merhaba,
Öncelikle böyle bir fikir geliştirip konuyu açan arkadaşımıza sonra da saygı ve sevgi çerçevesindeki bu konu ile belirttiğimiz istek vb. şeylere sabır ve ilgiyle cevap veren İKV Yönetim Ekibi'ne teşekkür ederek söze başlıyorum.
İKV içerisindeki ekonomik kriz birçok oyuncuyu oyundan soğuttu. Şayet oyunda güçlü olmak için şaheser, şaheser için ise
artık para lazım. Maden başında nöbet bekleyip çekememek ise insanın rüyasına girecek kadar iğrenç bir durum. Bu durumu göz önüne alırsak oyunumuzda bu yönde bir gelişim veya değişim gerekli.
Bunun yanFında oyun durağan... Bunu açıklamak biraz zor ama elimden geldiğince açıklayayım: İKV deyince aklıma 1-49 görevler,
yakın arkadaşların ve sözde loncaların girebildiği grup bölgeleri, klan savaşları ve bir zamanlar çok ses getiren ancak şimdi klasikleşen Teşkilimpiyat etkinlikleri. Oyunumuz biraz değişmeli. Yeni yeni, güzel, değişik, eğlenceli, bazen oyunun çok dışında bazense oyun ile ilgili etkinlikler gelmeli. Bir takım değişiklikler şart.
İKV ilk Türk oyunu. Bu sebeple bazı teknik sebepler de oluyor. Her ne kadar ne Sobee'nin ne de bir başka kişinin elinde olmasa da Türk oyun sektörü geliştirildiğinde İKV'nin oyuncusu artacaktır. Çünkü laglar, hatalar, girmeler, atmalar tamamen bir sorun.
Şimdilik aklıma gelen bu kadar.
Tekrar konuyu açan arkadaşa ve İKV Yönetim Ekibi'ne teşekkürler.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, yazınızı okudum ve bahsettiğiniz şeyler sadece açıkta kalan kolayca düzeltilebilecek küçük prüzler. Sorunu tam olarak bulabilmek için daha derine inmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da yöneticilerin yorumları olmadan olmuyor.. Onlar bizimle sohbete devam ederse, sorunu anlayabilirim.
Tabii hep biz olmaz hep onlar da olmaz. Birlikte çalışacağız. Ancak şu an ki durum İKV'nin hak ettiği durum değil. Çalışmamız lazım.
Her şey zamanla olur, ikv'de zamala hak ettiği konuma gelecek diye düşünüyorum..
Hadi bakalım.
Kullanıcı avatarı
xDarkiMMortaLx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen xDarkiMMortaLx »

DarkShare yazdı:
xDarkiMMortaLx yazdı:
BadXDreaM yazdı:
Zaten bazı şefler'i gerekli eşyalar giyip iksir içince rahatlıkla kesebiliyoruz..
Grup bölgeleri patronları, solucan, bronz vs.
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Yunus Emre
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Sanatkarr »

Grafikler kötü diye bazı yorumlar gördüm üzüldüm. Bence ayarlar penceresini acıp oradaki filitre ayarları ile oynayın derim. Bence derin ama sade bir grafiği var. İşlemeler kabartmalar gayer güzel ve yerinde. Sizin grafikle kastınız büyücünün kendinden 20 kat büyük buz kütlelerini belli bir alana düşürmesi yada bir savascının silahının boyundan büyük olup çizdiği hareketin bir o kadar daha büyük ve janjanlı olması ise allahtan değil yoksa 5 kişinin birbirine gidiği bir savaşta kimse kimseyi göremezdi skilden. Bu oyuna devam etme nedenim türkçe menü ve anlaşılabilir görevlerin olmasının yanında grafiklerin sade ve göz yormayıcı olmasıdır. Açıkçası elimdeki silahın yada zırhımın 100 watt lık ampul gibi parlamasını istemezdim. Şuna katılabilirm ama. Bizim oyunda vurusunu görmeden kimin üzerinde ne var bilmek mümkün deil. yani üzerindeki kıyafetten anlamak imkansız. Çünkü hepsi neredeyse aynı. Bunu düzenleyebilseler daha iyi olabilirdi belki. Büyücü ve şifacılara zırh yeni geldi ama sonuçta düşme şansı 3 olasılıklı. Fakat neyi giyersen giy char hep aynı :) (görüntü olarak) bari renkleri ile oynasalar :D şeklini geçtim de rengi farklı olsa. Bir sürü öneri sunulabilir.

Arkadaşın lwl lerin zor atlanması fikrine katılıyorum. 20 adet 45 lwl yaratıktan 1 ex gelse veya 50 yaratıktan bence oyuncuların oyunda bir amacı daha olurdu. Oyunun bu şekli ile sevdiğin iki 49 büyü ile 1 charı 1 haftada 49 yapmak içten bile değil. Bence daha zor olmalı. Plusa ayrıcalık olmalı ki plus teşfik edilebilsin. 1 ex için pluslı 50 yaratık kesmeli iken plussız 100 kesmeli ki zorluğu nedeni ile plusa yönelsin. Özel itemler olsun sadece plus lıların edinebileceği mesela. Plus ı olmayana haksızlık diyeceksiniz, ama plus alanın farkı bariz olmalı ki plus alımı artmalı.

Kasmak için yeni yerler deniliyor bence gelen iki grup bölgesi düşük lwl i olanlar için uygun bir kasma bölgesi. Bir sürü yaratık var ve basında nöbet tutan yok sadece arakadaş grubun var yandan müdehale yok gayet güzel. Yeni lwl ler gelsede bence kasmak için gayet uyun.

Karakter gelişimi ile ilgili yazılanlar vardı. Tank olmak için grup bölgelerinden düşenlere ihtiyaç yok. Normalde elde bulunan itemler ilede olabiliniyor. Grup bölgelerinden düşenler tıpkı diğerleri gibi seni daha güçlü klıyor. Sonuçta bir savaşçı için 3 parça solucan item zırhını 70 yapıyor ( bu konuya gelmişken zırhta sınır 70 ful zırh gıysende bu değişmiyor ful zırh giyip yaratıkların karşısına cıkan illaki olmuştur. 70 sınırına getiren kıyafetler ile olanla full zırh giyen arasında hasar almada farklar oluyormu?)

Boss denilen yaratıkların tek kesilmesi gerçekten saçma olur ( saçma olmasına ragmen kesilen boslarda mevcut yeşil hidra gibi )

şimdilik iyi forumlar.
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

Sanatkarr yazdı:

Karakter gelişimi ile ilgili yazılanlar vardı. Tank olmak için grup bölgelerinden düşenlere ihtiyaç yok. Normalde elde bulunan itemler ilede olabiliniyor. Grup bölgelerinden düşenler tıpkı diğerleri gibi seni daha güçlü klıyor. Sonuçta bir savaşçı için 3 parça solucan item zırhını 70 yapıyor ( bu konuya gelmişken zırhta sınır 70 ful zırh gıysende bu değişmiyor ful zırh giyip yaratıkların karşısına cıkan illaki olmuştur. 70 sınırına getiren kıyafetler ile olanla full zırh giyen arasında hasar almada farklar oluyormu?)
Şimdi şöyle bir durum var yetenek puanlarından kısmak zorundayız. Nedenmi; Bir tank savaşçı için önemli olan Can ının yüksekliği, zırhının ve savunmasının yüksekliğidir. Canı yükseltmek için Evocati Eşyalar şart. Zırhı yükseltmek içinde şart veya yeteneklerde Sakınmaya yüksek puan vermek zorundasın. Sakınma 5 puan da yeterli oluyor aslında eğer üzerinde zırh efsun var ise. Şimdi sakınmaya harcanak puan Sarsılmaz veya Dikkat dağıtmaya verilebilir. Dikkat dağıtma 15 olduğunda ise neredeyse Tesla küresi gibi etkisi oluyor ve en can alıcı durumlarda çok işe yaradığı oluyor.
Tank savaşçı dediğinde bir sürü yetenek kombinasyonu ortaya çıkıyor fakat Eşyalarını tamamlamış olursan bu kombinasyonları kullanabiliyorsun.
Karakter puanlarını kendin verebilmiş olsan yeteneklerde daha farklı kombinasyonları deneme şansın olacak ve çok daha aktif şekilde bir Tank savaşçı olabiliyorsun.
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

bu grafiklerın yeterli oldugunu düşünenler bu oyundan başka oyun oynadınızmı?
Benim yönetimden ıstedıgım daha parıltılı skıller bunun yanında oyunda saddece skılleri ve krıktıklerii vururken kararekter kılıcı oynattıyo bbazen oyle oluyoki canavara elmeden canavar ölüveriyo ben diyorum bu neden vurumuyo megersem canavarın yukarida canı gıdıyormuşş bu gibi sorunların yenı genişleme paketi ile giderilmesi güzel olur
Kullanıcı avatarı
Raito
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Raito »

Belkide biz diğer oyunlara alıştığımızdan dolayı İKV garip geliyor olabilir.Doğal olarak ilk önce bu oyunu oynayan bir kişi bu oyunu daha çok beğenecektir.Parlaması konusuna gelirsek parlamak değilde değerli eşyaların bir kısmı elimizde,üstümüzde ışıklı olsa güzel olabilir fakat forumdan nereye kadar böyle şeylerden bahsedebiliriz bilemiyorum.Desteğe başvuru yapsak büyük ihtimal ile kabul edilmeyecektir edilse dahi uzun süre alır gibi geliyor.
ResimResim

Karakter Adı : Raito
Karakter : Savaşcı
Seviye : 45
Lonca : Amisos
Sunucu : Tılsım

“Genel Etkileşim” sayfasına dön