Oyun İçerisindeki Rekabet Ortamı Hk..

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: Oyun İçerisindeki Rekabet Ortamı Hk..

Mesaj gönderen Sanatkarr »

Saygı çerçevesinde kaldığı sürece hertürlü konu tartışılabir ve tartışılmalıdırda. Cümlelerimde herhangibir saygısızlığım olduysa affola. Oyun içerisinde dönemlik zevk alınan zamanlar vardır. Kimi 25 kişilik labirent salon görevini örnek verir kimi 100 kişilik kadim hezimetlerini. Gelişen oyuna bizlerde ayak uydurduk bir dönem süre aşımından midgrattan atılırken şimdi 1 saatin altına junon kesmeye fantazi denemeye başladık. Her dönemin kendine has güzellikleri var. Sizlere göre yetenek sistemleri yanlış olabilir bana görede doğru olan şuan oyunda. O dönem OKO WS müsabakaları revaçtaymış bir güç gösterisi sonuçta ve uzun süren bu durum yetenekleri bir alışkanlığa dönüştürmüş. Yeni sistem ilk geldiğindeki yaygaradan şuan eser bile yok, kabullenildi ve yeni düzene ayak uyduruldu. Ben inanıyorum ki yeni bölgeler geldiğinde yine bir kaç taş yerinden oynayacak. Videodada dediği gibi "iki ters, bir düz" :) Onada alışacağız ve yeni item peşinde koşma çabaları, en iyi olmaya çalışma içgüdüsü hep rekabeti tetikleyecek. Taki bu oyundan azad edilene kadar. Benim temennim bu rekabet ortamından hırslanan oyuncuların, haksız kazanç sağlamak adına yaptıkları uygunsuz hareketlarden vazgeçmeleri. Unutulmaması gereken bu bir oyun ve onlar buna (çalmaya çırpmaya yalana dolana) alışırlarsa, ileride en ufacık bir zor durumlarında yine aynı yönteme başvurabilirler. Hayatın kuralları forum kuralları kadar basit değildir. Oyundan ban yiyebilirsin susturulabilirsin. Ama reel hayatta böyle durumlarda canı yanınan insanlar size BAN diyebilir. Bu ya hayatınızın sonu yada geleceğinizin sonu olabilir.
Konu dışına taştım belki ama aslında ucundan da olsa alakalı olduğunu düşündüğüm için bir kaç şey dile getirmek istedim.

Daha düzenli saygılı bir İKV için,

İyi senler, İyi forumlar...
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

Konuyu açan arkadaşında Sanatkar arkadaşımızında yazdığı br çok önemli ayrıntılar var.
Ben olaya eski yeni kıyaslamasında şöyle bir boyut kazandırayım.
Eskiden 1 savaşçı 3 büyücü keserdi falan durumu yoktu aslında. Eskiden gerçekten büyücü sınıfına rağbet yoktu ve öyle herkes büyücü ile oynamayı başaramıyordu.
Eskiden hakikaten vs atmak öyle kolay olmuyordu ne savaşçı savaşçı ile nede savaşçı diğer sınıflar ile vs atarkan öyle cırt diye adamı yere sermek kolay değildi.
Savaşçı kolay kolay şifacıyı bile yenemiyordu ama mücadele ediyordu belli oranlarda yenilgi veya zafer oluyordu.
Heleki savaşçı, savaşçı vs sinde direnc in bile önemi oluyordu. Karşındaki rakibi tanıman gerekir nerde ne yapacağını hesaplaman gerekirdi.
Elebette bu zorluk ve stratejilerde rekabet ortamı yaratıyordu.
Şimdi ise herşey sanki daha kolay oldu gibi geliyor bana.
Kullanıcı avatarı
WHiTexDeWiL
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen WHiTexDeWiL »

Birde şu açıdan bakalım. Üstü elindeki şaheser ile beraber 150 200m den fazla üstü dizili büyücü arkadaşarımız war. Ancak oyundaki dengesizlik var şu ki üstü full alman olan 42 lwl bir sawascı bir zihin tutlması ile kendisinden çok çok iyi ve pahalı itemlere sahip bir karakteri kolayca kesebilmekte. Buda rekabeti düşürüyor. Tamamen bir dengesizlik söz konusu. Kısaca tamamen şans işi oldu. Emek vererek savaş kazanılmıyor artık.
Kullanıcı avatarı
Sercan
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Sercan »

WHiTexDeWiL yazdı:Birde şu açıdan bakalım. Üstü elindeki şaheser ile beraber 150 200m den fazla üstü dizili büyücü arkadaşarımız war. Ancak oyundaki dengesizlik var şu ki üstü full alman olan 42 lwl bir sawascı bir zihin tutlması ile kendisinden çok çok iyi ve pahalı itemlere sahip bir karakteri kolayca kesebilmekte. Buda rekabeti düşürüyor. Tamamen bir dengesizlik söz konusu. Kısaca tamamen şans işi oldu. Emek vererek savaş kazanılmıyor artık.
sonuna kadar katılıyorum bütün dediklerine. Artık vs atmak okadarda heyecanlı degil 40 levellik adam geliyor vs de kafa tutuyor 3 skill sayesinde. Çok tuhaf bir oyun oynuyoruz :S
Resim

Lycaon (49) / DooDLeZz (49)
Kullanıcı avatarı
ChuckBartowsKi
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen ChuckBartowsKi »

Oyuncu Kalitesine Bağlı Bir Durum Oyundan Zevk Alabilmek . :) Çünkü Adı Üstünde Bir Oyun . En Önemlisi Küfürsüz Saygı Ve Sevgi Çerçevesinde Türkiye'nin Her Yerinden Binlerce Oyuncunun Oyundan Zevk Alabilmesinin Sağlanması :) Rekabet Ortamı Yeni Gelen Güncellemelerler Arttırılabilir Fakat Oyuncu Kalitesi İçin Bunu Söylemek Ne Yazıkki Mümkün Değil Bu İşide Görmezden Gelerek Aşmayı Düşünüyorum :) Herkesin Düşünceleri Farklıdır Tabiki .. :)
Resim

Raiders Of Anatolia Beyazköşk

Resim
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !

xVaMoSBieNx VaMoSBieNIV Zuhurr VaMoSBieN
Kullanıcı avatarı
WHiTexDeWiL
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

ChuckBartowsKi yazdı:Oyuncu Kalitesine Bağlı Bir Durum Oyundan Zevk Alabilmek . :) Çünkü Adı Üstünde Bir Oyun . En Önemlisi Küfürsüz Saygı Ve Sevgi Çerçevesinde Türkiye'nin Her Yerinden Binlerce Oyuncunun Oyundan Zevk Alabilmesinin Sağlanması :) Rekabet Ortamı Yeni Gelen Güncellemelerler Arttırılabilir Fakat Oyuncu Kalitesi İçin Bunu Söylemek Ne Yazıkki Mümkün Değil Bu İşide Görmezden Gelerek Aşmayı Düşünüyorum :) Herkesin Düşünceleri Farklıdır Tabiki .. :)
Oyuncu kalitesine değinmişsin. :) Bu da önemli bir ayrıntı tabi.. Oyundaki rekabete kapılıp küfür hırsızlık vb.. gibi kötü alışkanlık edinilen arkadaşlar olabiliyor. Tabiki bu insanın kendi kişiselliği ile alakalıdır. Ancak bu rekabet tatlı bir rekabetten ileri olmamalıdır. Bunun bir oyun olduğunu öncelikle çok iyi benimsememiz gerekir.

Konuya baktığımda ortaya konulan düşünceler,Fikirler gerçekten çok güzel. Düşüncelerini esirgemeyip bizlerle paylaşan / Paylaşacak olan arkadaşlara çok teşekkür ederim :)
TurkDragon
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen TurkDragon »

Tartışmaya çekmeye yönelik yazılan yorumlar silindi ve Titxreis'in uyarı seviyesi artırıldı. Bildirdiğiniz için teşekkürler ;)
Kullanıcı avatarı
GodfreyxSpider07
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen GodfreyxSpider07 »

Yönetimin bu bakış açısını hiçbir zaman anlayamadı oyuncular,forumlar zaten tartışmak için yaratılmışlardır.Her konu bilgi vermek ve tartışmak amacıyla açılır.Fuarda madde 2'ye şikayetimiz de bu yüzdendi.."tartışmaya yönelik yazılar" zaten tüm forumu oluşturur.küfürlü veya tahrik edici veya argo kelimelerin kullanıldığı yazılar denilse daha güzel olacak sanki..
Kullanıcı avatarı
WHiTexDeWiL
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Yönetime duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Konuyu saptırmadan siz değerli arkadaşlarımın konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.

İyi forumlar.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön