TEŞEKKÜRLER İKV

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
rockipsiz
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Anka
Klan: Lodos

Re: TEŞEKKÜRLER İKV

Mesaj gönderen rockipsiz »

morukkelleci yazdı:
Vandervaart yazdı:

Kod: Tümünü seç

Abi çok uzundu vlla açıkçası okumadım hayatımda böle uzun yazılar okumam huyumdur=) Ama sana güveniorm kesin güzel ve mantıklı bişey yazmışındır=)
otistik :)
:mrgreen: :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
kocaseyid
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen kocaseyid »

helal olsun tamda böyle birşey beklıyordum.
Kocaseyid
Kullanıcı avatarı
01asyaaa
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen 01asyaaa »

Merhaba Arkadaslar...
Öncelikle sen tekrar aramızda gormek cok guzel mudur:) hosgeldin:)...
Sizler kadar uzun olmasa da 1.5 yildir İkv oynuyorum..Bu oyuna basladigimda ust lvl hatırlı dostlarım yoktu..yani grvlerime yardım edecek yada item nedir nasıl bulunur recete nasıl uretime donusebilir:S bunlari ogrenmem hayli zaman aldi ( aslinda zeki sayilirim:D) kisisel carlarimizin yani sira lonca sistemiyle olusturdugumuz carlarin gerek kisiler yuzunden gerekse oyun sistemindeki eksiklikler yuzunden heba olmasi sorununu eminim bi cogumuz yasamisizdir....bence daha onceden sadece kasarak emek ve zaman harcadigimiz cari silmek bi nebze daha kolaydi ancak cara item zimmetleme gibi yeni bi guncellemenin gelisi loncadan ayrılmak isteyenide/ayrılması istenileni de icinden cıkılmasi zor bi duruma soktu.. cunki lonca olayı oyunda cok havada kalmıs bi durumda su an.. Eger oyunun kural halini almıs bi lonca sistemi olsaydı eminim ki lonca yoneticileride uyeleride daha duyarlı bi oyun sergilerdi diye dusunuyorum...bence ivedi olarak sobe bunu duzenlemeli.. isin ekonomik yapısı bizim sorunumuz degil...
Oyun icinde bu kadar aksaklık varken yonetici bulunmamasi bence cok buyuk bir bosluk .. 1 lvl carlarin marifetlerini hergun klan ve bolge kanallarından goruyoruz ....bu oyunları hepimiz eglenmek icin oynuyoruz ancak ben sahsim adima uzun zamandir bu zevkten mahrum kaldım..bunlari cogu kez yasi kucuk kardeslerimizin yaptigini sanmak da son derece yanlis bi bakis cunki 25-35 yas arasi yetiskin insanlarin daha cok bu islerle ugrastigini gormekteyiz..bu sebeple yoneticilerin oyunda aktif olarak yer almalari gerektigi kanısındayim..
Birde Sıgınaklar ve migrat konusu var.. surenin bu kadar uzun olması bence cok can sıkıcı.. iceriden cıkmak istiyorsunuz arkadaslarınızı bırakamıyorsunuz cunki ekipde herkezin bi grv var:S .. gereksiz coklukta yaratık yerlestirilmis diye dusunuyorum cogu zaman sıkılıp cıkıyoruz ..
Bir arkadasımıza katılıyorum bence artık guncellemeler duzeltmeler icin yapılmalı yoksa eglenmek surda dursun fuzuli gerginlikten ote gidemiyoruz...

iyi forumlar arkadaslar...............~~~~~~~~Dengexopal~~~~~~~~
Kullanıcı avatarı
Theanswer3
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

Mesaj gönderen Theanswer3 »

01asyaaa yazdı:Merhaba Arkadaslar...
Öncelikle sen tekrar aramızda gormek cok guzel mudur:) hosgeldin:)...
Sizler kadar uzun olmasa da 1.5 yildir İkv oynuyorum..Bu oyuna basladigimda ust lvl hatırlı dostlarım yoktu..yani grvlerime yardım edecek yada item nedir nasıl bulunur recete nasıl uretime donusebilir:S bunlari ogrenmem hayli zaman aldi ( aslinda zeki sayilirim:D) kisisel carlarimizin yani sira lonca sistemiyle olusturdugumuz carlarin gerek kisiler yuzunden gerekse oyun sistemindeki eksiklikler yuzunden heba olmasi sorununu eminim bi cogumuz yasamisizdir....bence daha onceden sadece kasarak emek ve zaman harcadigimiz cari silmek bi nebze daha kolaydi ancak cara item zimmetleme gibi yeni bi guncellemenin gelisi loncadan ayrılmak isteyenide/ayrılması istenileni de icinden cıkılmasi zor bi duruma soktu.. cunki lonca olayı oyunda cok havada kalmıs bi durumda su an.. Eger oyunun kural halini almıs bi lonca sistemi olsaydı eminim ki lonca yoneticileride uyeleride daha duyarlı bi oyun sergilerdi diye dusunuyorum...bence ivedi olarak sobe bunu duzenlemeli.. isin ekonomik yapısı bizim sorunumuz degil...
Oyun icinde bu kadar aksaklık varken yonetici bulunmamasi bence cok buyuk bir bosluk .. 1 lvl carlarin marifetlerini hergun klan ve bolge kanallarından goruyoruz ....bu oyunları hepimiz eglenmek icin oynuyoruz ancak ben sahsim adima uzun zamandir bu zevkten mahrum kaldım..bunlari cogu kez yasi kucuk kardeslerimizin yaptigini sanmak da son derece yanlis bi bakis cunki 25-35 yas arasi yetiskin insanlarin daha cok bu islerle ugrastigini gormekteyiz..bu sebeple yoneticilerin oyunda aktif olarak yer almalari gerektigi kanısındayim..
Birde Sıgınaklar ve migrat konusu var.. surenin bu kadar uzun olması bence cok can sıkıcı.. iceriden cıkmak istiyorsunuz arkadaslarınızı bırakamıyorsunuz cunki ekipde herkezin bi grv var:S .. gereksiz coklukta yaratık yerlestirilmis diye dusunuyorum cogu zaman sıkılıp cıkıyoruz ..
Bir arkadasımıza katılıyorum bence artık guncellemeler duzeltmeler icin yapılmalı yoksa eglenmek surda dursun fuzuli gerginlikten ote gidemiyoruz...

iyi forumlar arkadaslar...............~~~~~~~~Dengexopal~~~~~~~~

Güzel bir yazı /alkış
Gizlenmiş İçerikGöster
ÜŞÜYORUZ BAYKUŞ REYİZ KAPAT

MERAN HAXBALL TEAM
Kullanıcı avatarı
Gfbramazan
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: Never Walk Alone

Mesaj gönderen Gfbramazan »

Çok güzel bi yazı abi eline sağlık.Güzel konularıda Değinmişsin,yönetimde eksiklik var bence.
Mesela Işınlanma demişsin; Yöneticinin bunları ya değenlendirmesi lazım ya da Neden olmadığını e-mail veya özel mesajla açıklaması lazım Yoksa bunun gibi çok eleştri yaparız..Her şeyin sebebi Yönetim çok eksiğimiz var gibi düşünüyorum.

______________________________________________________________________________ [ KillForYou ]
Kullanıcı avatarı
messi58
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Lonca Rıhtım

Mesaj gönderen messi58 »

Öncelikle Mustafa abi açtığın konu yerinde ve güzel
ben bu oyunu snn yanında öğrendim,snn dediklerinin dısına harfiyen cıkmadım elimden geleni yaptım abi
Şİmdi sıra bende abi eski günlerdeki olabilriz HAKAN(droqba) Mete(Winnipeq) furkan(messi) cengiz (morta) ve ben(kubi_winnipeg) sana her konuda yardımcı olcaz abi. bazı şeyleri yetkililerle görüştüm ,kendi adamları(TT) bile oyundan bıkmıs bi durumda herkes savascıların yeni yetenek şeklini , şifanın berbat olsuundan mutlu değil.

Sonuna kadar yanındayız MUSTAFA ABİ

sen ne dersen o....

Tılsımxmessi..Betaxmessi..Büyücümessi..Tılsımxkbly. . Betaxkbly ..Betaxwinnipeg
*^^RıhtımxKbLy^^*
^^*RıhtımxKbLyy*^^
*^^TELGRAFINTELLERİ^^*
^^*Ecüş*^^

Tek basıma bir askerim yolu bilmiyorum
Utancın zirvesine yükseliyorum
Savaşmaya ve kadere hazırım
Acıyı ve kanın tadını
Dudaklarımda hissetmek istiyorum yeniden
Kullanıcı avatarı
hicretsidan
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen hicretsidan »

BENDE BU KONU İLE İLGİLİ ÇOK ÖNERİ GÖNDERDİM İKV DESTEK EKİBİNE DAHA BİR SONUÇ ÇIKMADI....
Kullanıcı avatarı
DeathLord
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen DeathLord »

RedsxLine yazdı:
Lonca sistemi ne gelirsek bu sistem sadece İKV de olmayan bir sistem sanırım. Elbette artıları fazla olur ama düz bir lonca sistemi de bu oyunda elzem midir orası da tartışılır. Uzun zamandır lonca mensubu biri olarak bazılarından farklı düşüne bilirim. Ayrı bir lonca kanalının olması bana fayda getireceği kanaatinde değilim zira ben zaten lonca iletişimimi değişik sesli konferans programları ile yapıyorum ve sadece üstümde ayrıca bir isim yazacak diye de lonca sistemi gelsin istemem. Nedeni şu belli bir seviye ve para ile hak kazanılan lonca sistemi elbette bir sürü sorunun çözümü olabilir fakat benim bakış açıma göre isim yazılarak baştan kasılan bir lonca sistemi insanları daha yakınlaştırıyor fedakârlık üst seviyede oluyor ve lonca daha uzun soluklu oluyor eğer içindekiler belli olgunlukta ise. Diğer türlü insanlar loncadan ceketini alıp gitme tarzında sürekli gömlek gibi lonca değiştirir sanki klan değiştirir gibi. Fakat İKV de çara sabitlenmiş item sistemi ile Lonca çarının da sıfırdan kasılması elbette arkadaşlık yönünden çok faydalı ama çar kasmak sıkıcı gelebilir o ayrı. Bana göre en elzem ve ihtiyaç olan nokta arkadaş listesinin sayfa sayısını arttırılması.
İKV'nin oyuncu kaybetmesinde en önemli etkenlerden birisi temasıdır.Diğer oyunlara ve İKV'ye baktığımda İKV'deki oyuncu isimleri berbat geliyor.Örneğin;İstanbulxkıyamet bu tür x'li isimler görüntü bozukluğuna sebep oluyor.Bunun için lonca sistemi gerekli diyorum.Sokaktakiadam klan içinde gruplaşma olsun demiş.Pek gerekli bir durum değil fakat olması mümkün birşey.Demişsin bu İKV'ye çok pahalıya patlar.Bence hiçbir zorluğu yok mesela ''Örnek'' grubuna girmek için Arzın Çocukları klanına üye olmak gerekir.Bu kolaylıkla yapılacak birşey.Tıpkı Ofansif olmadan sert ve ağır vurus yapılaması gibi.

Bu konu haricinde hepsinde en doğru yorumu yapmış arkadaş.

Ha bir de Sokaktakiadam demiş eski vslerin yerini yenileri tutmuyor.Peki düşünelim eski yetenekler varken savaşçılar büyücüleri oyuncak gibi kesiyordu.Sen dersen''Büyücülerin yeteneklerine dokunulmasın'',bu seferde büyücü savaşçıyı oyuncakla oynar gibi keser.Düşünensene savaşçı depar atıyor zihin atıyorsun durdurma atıyor kutup açıyorsun.Yanına yaklaştığında baltayı vuruyor 35 canın gitti kaldı 65 can fakat savaşçı baltayı vurduğunda yavaşlıyor.Yani büyücü rahatlıkla kesiyor.Savaşçı zihnini tutsa bile alacagı can en fazla 60 dır ki ıska geçmesse bu kadar götürür.
Leb demeden LeBronn James'tir pek çok MC

Ais Ezhe(R)

SusTuRun
Kullanıcı avatarı
sokaktakiadam
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: LoNCa RıHTıM

Mesaj gönderen sokaktakiadam »

[quote="RedsxLine"]Bazı noktalarda kendi fikrimi söylemek isterim.

İlk olarak güncellemelerin 3-5 ay içerisinde gelmesini istemişsin fakat bunun şöyle ters durumları var. Ben bu oyuna başladığımda daha Eminönü labirent bile eklenmemişti ve oyun 25 seviye en yükse boss da Kuklacının Seçilmişi idi. Biz o zamanlar eminönünde ki mezarlığa bile tek başımıza gidemezdik hatta orayı fark etmemiz 1 aydan fazla olmuştu. İnsanlar bir sürü hata deneme yanılma yaparak keşfetti her şeyi şimdi ki gibi oyunda yüksel lwl bir dostun yoktu insanlar birbirine muhtaç ve zorunlu olarak iyi geçinirdi. Gelen her bir güncellemeye alışmak 3 ay item dizmek 1 yıl sürdü. Kısacası biz bu oyunu beraber kurduk ve büyüttük bu nedenle daha item bile dizmeden her seferinde yeni eşyalar gelse idi o zaman kimse item dizmek istemez emek harcamazdı ve isyanlar katlanırdı. Kurulum aşamasındaki oyun bu zamanlarını göremezdi. Şimdi hafta da bir düşülen bir oyun o zaman birçok düzeltilmesi gereken hatası ile günde 10 sefer düşülürdü.

Lonca sistemi ne gelirsek bu sistem sadece İKV de olmayan bir sistem sanırım. Elbette artıları fazla olur ama düz bir lonca sistemi de bu oyunda elzem midir orası da tartışılır. Uzun zamandır lonca mensubu biri olarak bazılarından farklı düşüne bilirim. Ayrı bir lonca kanalının olması bana fayda getireceği kanaatinde değilim zira ben zaten lonca iletişimimi değişik sesli konferans programları ile yapıyorum ve sadece üstümde ayrıca bir isim yazacak diye de lonca sistemi gelsin istemem. Nedeni şu belli bir seviye ve para ile hak kazanılan lonca sistemi elbette bir sürü sorunun çözümü olabilir fakat benim bakış açıma göre isim yazılarak baştan kasılan bir lonca sistemi insanları daha yakınlaştırıyor fedakârlık üst seviyede oluyor ve lonca daha uzun soluklu oluyor eğer içindekiler belli olgunlukta ise. Diğer türlü insanlar loncadan ceketini alıp gitme tarzında sürekli gömlek gibi lonca değiştirir sanki klan değiştirir gibi. Fakat İKV de çara sabitlenmiş item sistemi ile Lonca çarının da sıfırdan kasılması elbette arkadaşlık yönünden çok faydalı ama çar kasmak sıkıcı gelebilir o ayrı. Bana göre en elzem ve ihtiyaç olan nokta arkadaş listesinin sayfa sayısını arttırılması.

Klan içerisinde değişik lonca kavramı çok detaylı bir konu ve çok gelişmiş bir lonca sistemi ister bununla birlikte değişik yazılım altyapıları gerektirir ki bu da çok büyük paralarla döner o nedenle bunun olabilirliğini hiç sanmadığım için değinmeye gerek yok. Lakin bilmeyen arkadaşlar için belirteyim bu tip sistemler hep dışarıdan alma programlar sayesinde olur ve sağlam bir altyapı sağlam bir fizik motoru ister ve sağlam bir fizik motoru da 1 milyon dolardan başlar hiç de ucuz olmayan bir sektör de bu da zor. Her şey olsa diyelim daha Türküye 8mb internetle tanışalı 1 sene olmadı ve şu anda 8 olan hız da tam randımanlı çalışmazken Çok gelişmiş bir oyunu Türkiye koşullarında oynamak da şu an için sadece hayal olur. En basit bir örnek vermek gerekirse az bir sorunda TTNET kullanıcılarının bağlantılarının kopması sanırım sizi Türkiye’nin altyapısı hakkında fikir sahibi eder.

Yeraltında Kasanın olmaması oyunun konusu ile alakalı bir durum maalesef. Kaldı ki İKV dev asa oyunlar yanında çok küçük bir haritada geçer ne bir vasıtaya ne de bir ışınlanmaya gerek yoktur.

Örs ve yeraltında domuz da canlanmak durumunu şöyle ele alırsanız daha farklı bakmış olursunuz. Örneğin meteorda ölürseniz canlanacağınız yerler bellidir klanda değilseniz size en yakın örs de güvenlik alanında canlanırsınız. Babı Ali yada Subay. Buraya kadar güzel fakat yeraltı harita yapısı ile çok farklı bir mekân ve mesela İflisde ölen biri senin dediğin gibi olsa solucanda doğar. Çünkü solucan iflise çok yakındır ama domuz uzaktır yâda sen domuzda doğman gereken yerde kadimde tek başına doğarsan ve her öldüğünde tekrar kadimde doğarsan emin ol o zaman şimdikinden daha çok şikâyet edersin. Hele yeraltında alt katta ve üst kattaki köprüler ilerde aktif olursa harita daha çok karışır ve bu en yakında doğma olayı insanı çileden çıkarır 1 lwl çarla babı âli den subaya gitmek gibi tek kalırsın kaldı ki daha düne kadar 39 lwl büyücüler bile Babı âli den tek çıkamıyorlardı. Bu olay bizim baktığımız gibi basit olmayabilir arkadaşlar unutmayın sebepsiz hareket edilmiyor her şey bir plan dâhilinde işliyor yararlı ve gerekli olan öneriler emin olun zaten dikkate alınır. Eskiler bunu daha iyi bilmeli.

Plus paket ve önerilerine katılıyorum amaaa Plus paket her yerde görülmekten ziyade daha farklı detaylarla parasal yönden değişik versiyonları çıksa eminim oyun daha fazla kazanır kanaatindeyim. Lakin İKV 3 aylık plusı bile 20 TL artı hediyelerle verdiğine göre para olarak oyun severlerini yıpratmak istiyor ki bu da küçük arkadaşları bence sevindirip sahip çıkmalarını sağlamalı. Bunun dışında Plus paketin birçok değişik ve cezbedici şekli olabilir bu tamamen pazarlama teniği ile alakalı bir duru.

Vs ise bu oyunun can damarı bence umut ediyorum ki yeni yetenek sistemi bunu gözle görülür bir şekilde değiştirdi ve daha güzel zamanlarına getirdi. Ama eski VS tadına elbette ulaşmadı. Ne olursa olsun Eski Vs ler çok güzel ve farklı idi şu anda yetenek sistemi belli olduğuna göre oyunun tadını daha da arttırma yeni itemlerin oturması ile ve 3 efsunlu item çeşidinin arttırılması ile olur bence bunun yanında statü puanlarınıda biz versek o zaman İKV tadından yenmez eminim.

Çok uzattım ama aslında kısa yazdım daha yazışacak ve tartışılacak o kadar konu var k,i keşke tartışsak ama gerek post kasmalar gerekse konuları kişisel tartışmalara çeviren kişiler maalesef bizleri foruma soğutuyor.

öncelikle yorum ve düşübnceleriniz için teşekkür ederim

bi kaç konuya değnmişsiniz açıklama yapmışsınız. aslında bu konu tartışılır ben yinede size açıklamamı yapim iş uzadıkça uzuycak biliyorum. görüş açıları ve düşünceler farklı..

İlk olarak güncellemelerin 3-5 ay içerisinde gelmesini istemişsin fakat bunun şöyle ters durumları var. Ben bu oyuna başladığımda daha Eminönü labirent bile eklenmemişti ve oyun 25 seviye en yükse boss da Kuklacının Seçilmişi idi. Biz o zamanlar eminönünde ki mezarlığa bile tek başımıza gidemezdik hatta orayı fark etmemiz 1 aydan fazla olmuştu. İnsanlar bir sürü hata deneme yanılma yaparak keşfetti her şeyi şimdi ki gibi oyunda yüksel lwl bir dostun yoktu insanlar birbirine muhtaç ve zorunlu olarak iyi geçinirdi. Gelen her bir güncellemeye alışmak 3 ay item dizmek 1 yıl sürdü. Kısacası biz bu oyunu beraber kurduk ve büyüttük bu nedenle daha item bile dizmeden her seferinde yeni eşyalar gelse idi o zaman kimse item dizmek istemez emek harcamazdı ve isyanlar katlanırdı. Kurulum aşamasındaki oyun bu zamanlarını göremezdi. Şimdi hafta da bir düşülen bir oyun o zaman birçok düzeltilmesi gereken hatası ile günde 10 sefer düşülürdü.
demişsiniz.

güncellemenin 3-5 ay içerisinde gelmesini istedigimizi söylememişim. bidaha gözden geçirip okursanız ne anlatmak istedigimi daha iyi anlıycaksınızdır.
diyer oyundalarda 3-5 ay içerisinde güncelleme gelirken. başka oyunlarda rutin bi şekilde gerek yeni bölge olsun gerek oyun içerisindeki eksikliklerle ilgili sürekli güncelleme yapabiliyorken İKV de neden 2 yıldan fazla süren bi zamanda güncelleme gelmedi?
Hatırlarsanız er meydanı güncellemesinden önce artık herkes isyan ediyordu! ve gelmiş olan Er Meydanı güncellemesindede bi çok kişi oyunu bırakmıştı.
oyunun ilk dönemlerinden bahsetmişsiniz evet haklsıınız önceden philiyi kesmeye 3 grup gidilirdi. ama önceden
şuan tek kişi silahsız bi şekilde kesebiliyor. söz konusu eskiler deil
2 yılın sonunda artık oyuncuların can sıkıntısından birbirileri küfürler etmesi ortamların gerilmesi hırsızlık olaylarının çoğalması ve bi çok kişinin oyunu bırakmasının tek sebebi güncellemenin gecikmesiydi.. yapacak bişey kalmamıştı artık.
İKV bi oyun kavramından çıkıp Ziyaret gibi olmuştu. günlük girer güncelleme gelmişmi diye bakar hiç bişey yapmadan geriye çıkardık oyundan.
bu süre çok uızundu. ayrıca oyunu keşfetmek 3 ay item dizmek 1 yıl demişsiniz.
bu kişinin becerisine bağlıdır.
ben bir charı sıfırdan kasıp 2 günde 40 level yapıp yer altına sokup 15 gün gibi b isürede yer altını keşfedip 2 ay gibi bi süredede itemlerimi dizebiliyorsam size göre daha çabuk bunları görmüş yaşamış ve artık bi yenilik arayışı içerisine girmişimdir.
siz hala item dizmekle uğraşırken ve ben dizip oyunu keşfetmeye çalışırken kim bilir bi başkası bunların tamamını aşıp sıkılıp oyuna bile girmiyordur. öncesinde oyun içerisinde bize oyunu gösterecek bizlere Rehberlik Edebilecek Bi Bilgin yoktu.
Yüksek level Charı olanda yoktu evet.. bu her oyunda böyledir. öncesinde başlarsınız zorluk çekerisniz. bi sonraki güncellemede ise okadar zorlanmazsınız..

Burada anlatmak istedigimiz şey lonca kanalı deyildir. isminizin başına isim konularak kasılan bi charın oyuncuları birbirine daha çok yaklaştrdığını söylüorsunuz..
peki şöyle bi düşünün. bi üye aldınız ve o üyeyi iyi olarak biliyosunuz ama Art niyetli. loncanıza girme sebebi item çalmak, loncanızdaki birine asılmak, veya girdikten sonra anlaşamamaktan kaynaklanan bi inadın ortaya çıkmasıyla loncadan ayrılmasını sitediniz. ve o kişi ayrılmıyor. o charı nasıl sildirebilirsiniz? veya olur ya anlaşaamdınız ayrılmak istediniz. o lonca ismini taşıma kistemiyorsunuz. bunun çözümü Charı Silmekmi?
bu düz bi mantıktır. isimin başa konularak lonca oluşturulması. böyle bi sistem hiç biyerde yok. bu sadece ikv de oyuncular arasında çıkarılan bi sistemdir ve sadece burada mevcuttur.
loncanızı kurdunuz ve kendini bilmeyen bi kaç kişi sizin loncanız adı altında bi Char açtı ne yapacaksınız?
bizler bunu yaşadık.. kendini bilmezin biri bizim loncada gibi kendini gösterip hatta ben veya bi başkası gibi başka bi arkadaşımıza yazıyor. yaa şifrenimi değiştirdin şifren neydi charına giremiyorumd diyor.
bunun tek sebebi isimin başına konulan lonca isminden kaynaklanıyor işte.
lonca sisteminde birini loncaya alacağınız zaman sadece Lonca kurucusu ve yetki verdigi kişi (DGM ) sistemiyle üye alımı yapılır.
bu iki kişinin dışında kimse kafasına göre loncaya üye alamaz ve kimsede o lonca adı altında kafasına göre char açamaz.
lonca sisteminin dışında lonca kanalınında olması çok iyi bi + dır Skyp i gibi programlar kullanmayanlar için..
oyun içerisinde lonca kanalı mevcutken neden + bi programa ihtiyaç duyasınız ki?
oyunun dışında sesli görüşme konusu kişilerin zevkine bağlı bişeydir. net hızı düşük olan sizin kadar şanslı olmaya bilir. veya oyun oynarken müzik dinlemek ister sesli görüşmeyi gerçekleştiremez.. bu sizin kendi düşünceniz. oyunun temelinde olması gerekir lonca iletişim kanalının..

Klan içerisinde değişik lonca kavramı çok detaylı bir konu ve çok gelişmiş bir lonca sistemi ister bununla birlikte değişik yazılım altyapıları gerektirir ki bu da çok büyük paralarla döner o nedenle bunun olabilirliğini hiç sanmadığım için değinmeye gerek yok. Lakin bilmeyen arkadaşlar için belirteyim bu tip sistemler hep dışarıdan alma programlar sayesinde olur ve sağlam bir altyapı sağlam bir fizik motoru ister ve sağlam bir fizik motoru da 1 milyon dolardan başlar hiç de ucuz olmayan bir sektör de bu da zor. Her şey olsa diyelim daha Türküye 8mb internetle tanışalı 1 sene olmadı ve şu anda 8 olan hız da tam randımanlı çalışmazken Çok gelişmiş bir oyunu Türkiye koşullarında oynamak da şu an için sadece hayal olur. En basit bir örnek vermek gerekirse az bir sorunda TTNET kullanıcılarının bağlantılarının kopması sanırım sizi Türkiye’nin altyapısı hakkında fikir sahibi eder.

klan sisteminin geliştirilmesinin bir Fiziksel (GRAFİK) Motorla alalası yoktur. unutmayın ki İKV nin Temel yapısını
C ve C++ kodlarıyla ve ek olarak visual basic, Delphi, auto cat, 3d stüdio max gibi programların karakalem çalışmasının renklendirlimmiş ve 3. boyut verilerek tasarlan oyunun geliştemsinde kullanılan programlardır. bir grafigi auto cad, cd stüdyo max gibi bir proglamla yaratmak mümkündür. bunun için fiziksel motora gerek duyulmaz.
kullanmış olduğumuz karakterlerin üzerlerindeki isimler. yazışma kanallarımız bölge kanallarımız genelde
C ve C++ gibi programlarla yazılır. ve buda Sobenin elinde mevcut.
bunun için ne bi Server nede bi Grafik motoruna ihtiyaç duyulmamaktadır..
fiziksel motor diye adlandırdığınız programları 5stegenelde E A games gibi Devasa Oyun Firmalarında Kullanırlar veya Genelde Otomotiv gibi Hassas Tasarımlarda Kullanırlar..
Klan sisteminin geliştirilmesinin hiç bi malieti yoktur. sadece kafa yorup yazışma programını yeniden düzenlemeleri gerekir.

Yeraltında Kasanın olmaması oyunun konusu ile alakalı bir durum maalesef. Kaldı ki İKV dev asa oyunlar yanında çok küçük bir haritada geçer ne bir vasıtaya ne de bir ışınlanmaya gerek yoktur.

burada şöyle bir örnek vermek istiyorum. şehirdesiniz ve kasıyorsunuz bi lonca lideri veya üyelere yardım edenbirisiniz lonca üyelerinden biri yardım istedi kuklacı görevim var dedi ve başka bicharınız yok.
oraya gidebilmeniz en az 10 dakikanızı alacaktır geriye dönmeniz ise 15 dakikayı buluacaktır. yarım saatiniz hiçi hiçine gitti burada..
başka bi örnek verirsek şehirde görev yapıyorsunuz ve o görevleride biliyosunuz. sürekli agaha gitdip gelmeler ve bankacının vermiş olduğu görevler.
oyuna giripte zamanı değerli olan ve zaman kısıtlaması olan biri ne yapabilir bu durumda?
zamanının çoğu gidip gelmelerle sona erecektir. buna benzer bi çok örnek verilebilir.
klandasınız ve emin önüne geçip birinin görevine yardım etmek istiyosunuz. meteordan geçmeniz kolay olacakmıdır?
müsade istediginizde karşı klanın üyeleri buna izin verecekmidir? bu konu tartışılırr. düşünce farklılığı..

Örs ve yeraltında domuz da canlanmak durumunu şöyle ele alırsanız daha farklı bakmış olursunuz. Örneğin meteorda ölürseniz canlanacağınız yerler bellidir klanda değilseniz size en yakın örs de güvenlik alanında canlanırsınız. Babı Ali yada Subay. Buraya kadar güzel fakat yeraltı harita yapısı ile çok farklı bir mekân ve mesela İflisde ölen biri senin dediğin gibi olsa solucanda doğar. Çünkü solucan iflise çok yakındır ama domuz uzaktır yâda sen domuzda doğman gereken yerde kadimde tek başına doğarsan ve her öldüğünde tekrar kadimde doğarsan emin ol o zaman şimdikinden daha çok şikâyet edersin. Hele yeraltında alt katta ve üst kattaki köprüler ilerde aktif olursa harita daha çok karışır ve bu en yakında doğma olayı insanı çileden çıkarır 1 lwl çarla babı âli den subaya gitmek gibi tek kalırsın kaldı ki daha düne kadar 39 lwl büyücüler bile Babı âli den tek çıkamıyorlardı. Bu olay bizim baktığımız gibi basit olmayabilir arkadaşlar unutmayın sebepsiz hareket edilmiyor her şey bir plan dâhilinde işliyor yararlı ve gerekli olan öneriler emin olun zaten dikkate alınır. Eskiler bunu daha iyi bilmeli.

biyerde doğmanızın yakınlıkla alakası yoktur. bunun kodu yazılırken programlanırklen solucanda öldügünüz an orada doğarsınız şehirde deil. bunu dilerlerse şöylede yapabilrler. solucanda öldügünüz an emin önünde doğabilrsiniz. bu tamamen kodlamayla alakalıdır.
örnek verelim. doğacağınız yer dişi rümcek ve domuz domuza yakın biyerde ölürseniz dişide doğacaksınızdır ama az ilerledigininzde veya dişinin gerisinde öldügünüzde farklı bi boyuta geçersiniz
doğmanız gereken yer dişi örümcek deil domuz olurdu.. ilk bombacıda ölen birinin dişi örümcekte veya şehirde doğması tabiki mantıksız. oraya en yakın doğma bölgesinde doğabilir. bu onların elinde. şehirde öldügünüz an sizi ister dişi de canlandırırlar ister domuzda. iki ayrı nokta düşünün. yakın olan nopktada öldügünüzde en yakın örste doğmalısınız uzak olan noktada öldügünüzde ise ana örs olan doğma noktasında doğmalısınız.. örnekler çok

diğer vermiş olduğunuz örneklerde aynı düşünceleri paylaştığımıza eminim. yorumunuzu eleştirmek deil uyalnış anlamayın lütfen. sadece yapmış olduğunuz yorumun kendimce açıklamasını yapmak istedimm..

iyi forumlar

Sokaktakiadam
Kullanıcı avatarı
sokaktakiadam
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: LoNCa RıHTıM

Mesaj gönderen sokaktakiadam »

DeathLord yazdı:
RedsxLine yazdı:
İKV'nin oyuncu kaybetmesinde en önemli etkenlerden birisi temasıdır.Diğer oyunlara ve İKV'ye baktığımda İKV'deki oyuncu isimleri berbat geliyor.Örneğin;İstanbulxkıyamet bu tür x'li isimler görüntü bozukluğuna sebep oluyor.Bunun için lonca sistemi gerekli diyorum.Sokaktakiadam klan içinde gruplaşma olsun demiş.Pek gerekli bir durum değil fakat olması mümkün birşey.Demişsin bu İKV'ye çok pahalıya patlar.Bence hiçbir zorluğu yok mesela ''Örnek'' grubuna girmek için Arzın Çocukları klanına üye olmak gerekir.Bu kolaylıkla yapılacak birşey.Tıpkı Ofansif olmadan sert ve ağır vurus yapılaması gibi.

Bu konu haricinde hepsinde en doğru yorumu yapmış arkadaş.

Ha bir de Sokaktakiadam demiş eski vslerin yerini yenileri tutmuyor.Peki düşünelim eski yetenekler varken savaşçılar büyücüleri oyuncak gibi kesiyordu.Sen dersen''Büyücülerin yeteneklerine dokunulmasın'',bu seferde büyücü savaşçıyı oyuncakla oynar gibi keser.Düşünensene savaşçı depar atıyor zihin atıyorsun durdurma atıyor kutup açıyorsun.Yanına yaklaştığında baltayı vuruyor 35 canın gitti kaldı 65 can fakat savaşçı baltayı vurduğunda yavaşlıyor.Yani büyücü rahatlıkla kesiyor.Savaşçı zihnini tutsa bile alacagı can en fazla 60 dır ki ıska geçmesse bu kadar #@!?.
eski yeteneklerdeki özelliklerde büyücülerin eksikligi vardı tabiki ama büyücünün avantajlarıda çoktu. full komet verlinle savaşçı size yaklaşmadan onu yere sereviliyordunuz. eyerki savaşçı zeki ise büyücüye serebiliyordu. şuanki vs sistemiyle eskisini bi kyaslamam mümkün deildir. büyücüye saldırmaıyorsunuz. anında büyü atıyor donduruyor sizi. verilecek bi çok örnek var sizi buza çevirmesi gibi. tam bi saçmalıkk.
eyerki oyunu eski dönemlerde oynamış iseniz bu şekilde düşünmezdiniz bence..
bunun tartışması bile yapılamaz. gözle görünür bi şekilde bu ortada her karaktere farklı özellikler verilmiş büyücü zayıf olduğu kadarda vuruşları etkilidir..
şidacının hasarı düşük ama dayanıklılık gücü vardır savaşçıya göre çok daha geç ölür.
diyer konulardaki düşüncelerinize saygı duyuyorum ama bi üstteki konuyu bidaha okuyup gözden geçirirseniz neyi anlatmak istedigimizi çok iyi anlarsınız..

yorumunuz için teşekkür edeirm iyi forumlar

“Genel Sohbet” sayfasına dön