Roa Eminonu Ankalısapıklar grubu döneminde yada bir müddet daha sonra lonca nitelemesine uyan gruplardan birisidir belki en eskisi. eski olmasıyla beraber o dönemin kurucuları eminonu sunucusunun saygın yada elit kesimi olarak tabir edilebilecek üyelerinden kuruluydu. ve tabi o dönem Roa üyesi yöneticilerden bazıları üstün hizmetlerinden dolayı momt ve gm pozisyonuna yükseltilmiştir buraya kadar olan kişisel başarıdır. Roanın her sunucuya şubeler açması isimlerden yani server bagımsız bir lonca olma çabaları ne kadar başarılıdır orası aşikar. ( Roa Pm)
sunucuların çoklugundan dolayı her sunucuya bir yetkili (asil , yedek ) ve diger burjuvazi mantıgı sonucu içlerinden bazıları kendini özel veya diger oyunculardan üstün görmesi bu sebeble olabilir.
Kendilerinin ayrıcalıklı oldugunu iddia eden önce görev penceresini printleyip bizlerle paylaşsın
Kendilerini üstün görmeleri onların kibiri fakat hala ki GM olmuş kişilerden özellikle yardım alıyorlarsa sorun var.
Önceden herşeyi haber alıyoruz ne demek soruyorum tekrar tekrar kendilerine ?
Paşaxmüdür & Paşaxjacabo & Paşaxsalih
Belimizde kılıcımız Kirmani
Taşı deler mızrağımın temreni
Hakkımızda devlet etmiş fermanı
Ferman padişahın, dağlar bizimdir..
Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki 1.Fotodaki " Mkacellatt " nickli arkadaşımız bir RoA üyesidir bu konuda bir sorunumuz yok.Fakat 2.Fotoda konuşanın kim olduğu hakkında bir fikrim yok çünki hiçbir RoA üyesi 2. Fotodaki gibi cümleler kurmaz,kurmamalıdır.
Şimdi gelelim konumuza
Ben bu oyunu betadan beri oynayan ve 2 yılı aşkındırda RoA Loncası üyesi biri olarak açıkçası 1.Fotodaki konuşmaları görünce üzüldüm.Tam olarak konuşma bir şakalaşmamıydı,gırgır muhabbetmiydi,tartışmamıydı bilmiyorum ama şu konuya bir açıklık getirmemiz gerekiyor.Biliyorsunuz ki RoA Loncası, üyelerini herzaman çok titizlikle ve itinayla seçen bir lonca olmuştur.Belkide bu sebepten ötrüdür ki içerisinden Yönetim ekibi için oyuncular seçilmiş ve göreve alınmışlardır.Bunun sebebi RoA Loncası üyelerinin karakterleri,kişilik olarak sağlamlıkları,olgunlukları,aklı başında ve saygılı sevgili bir o kadar da oyun hakkında uzman ve tecrübeli oluşlarından kaynaklanmıştır.Evet bu bir gerçektir ki RoA Loncası bünyesinden birçok Yönetici arkadaşımızı çıkarmıştır.Peki neden hep RoA ? Bunu bir düşünmek gerekmiyormu sizce ? Koskoca İKV'de neden hep RoA ? Arkadaşlar bakın biz isterizki oyunumuzda bizim gibi birçok köklü ve sağlam lonca olsun,birtek bizden değil birçok loncadan böyle güzel şeyler çıksın.Ama bu ne yazıkki yok.Bunun sebebi ise çok açık,Loncaların sağlam temeller üzerine kurulmamasından dolayı kısa sürede dağılmaları.Peki hiç mi yok böyle değerli kıymetli Loncalarımız ? Tabiki var ! her sunucumuzda o kadar köklü ve güzel Loncalar var ki ama hep tek tük.ya 1 ya 2 tane . Neden 10 tane değil ? Gönül isterdiki bu konularda hep ilk bizim ismimiz geçmesin diğer arkadaşlarımızın kurdukları loncalarında ismi geçsin ama dediğim gibi maalesef birazda oyunumuzda Lonca sisteminin henüz gelmemiş olmasıda böyle güçlü bir lonca kurmayı engelliyor aslında.Biz bunu henüz daha oyun yeni çıktığında başardık.RoA Loncası kurulduğunda Lonca sistemi yoktu ve hala yok ama bunlar olmasada RoA'yı kuranların içindeki İKV sevgisi,hırs,azim,cesaret,inanç,olgunluk,karakterlilik,doğruluk,dürüstlük,saygı,sevgi..........bunlar vardı.Ve bu temeller üzerine inşa edildiği için RoA bu kadar güçlü,sağlam ve özel oldu.Hep meyve verdi ve hep meyve verdiği için taşlandı.
Bakınız 1.Fotodaki arkadaşım bir talihsizlik yapmış ve o sözleri sarf etmiş fakat şu bir gerçektir ki RoA gücünü asla Yönetimden almamaktadır.Ben 2 yıldır RoA'dayım ve zamanında Yönetim ekibinde de yer almama rağmen şimdiye kadar bana ya da bir RoA'lıya yönetimin kıyak geçtiğini ya da ayrıcalık tanıdığını hiç görmedim.Böyle birşey olamaz ki zaten bu Yönetim ekibinin prensiplerine de terstir.Bakınız,evet RoA'dan GM çıkıyor Yönetici çıkıyor yada Dev çıkıyor ama hiçbiri Yönetim ekibine girince Lonca mensubu olarak kalmıyor.Neden ? Çünkü Yönetim ekibinin belli bir prensipleri var ve buna göre hareket etmek zorundalar.Fakat şuda varki eğer kendileride uygun görmüşlerse bazen V.I.P üye sıfatıyla Loncamızı ziyaret ederler.Buda çok doğal birşeydir çünkü ne olursak olalım biz burada hep arkadaşlığı ön planda tuttuk.Bizim İKV içerisinde nickimizin önüne gelen Tag'lar hiçbir zaman önemli olmadı.Önemli olan aradaşlığımız dostluğumuzdu.bu nedenle bazen özlem gideririz anılarımızı tazeleriz ki zannedersem bunu her insan yapar çünki özler sevdiklerini.
Bu konuyu açan arkadaşı gayet iyi anlıyorum.Demek istiyor ki "bakın işte kendileri söylüyorlar biz ayrıcalıklıyız diye"
Yok öyle birşey arkadaşlar.Bu tamamen yanlış bir düşüncedir.Ha varsa evet size ayrıcalık yapılıyor diyen arkadaşımız çıksın desin ne ayrıcalık yapılmış ? desin ki bende bileyim.İnanın ben bu tür konulardan artık sıkıldım.Resimde konu olan Loncamız üyesi Mkacellatt arkadaşımız bir hata yapmış bu sözleri sarf etmiş ama aslında o da çok iyi biliyorki RoA'ya asla ayrıcalık yapılmıyor.Hatta en iyi o biliyor bunu.
Arkadaşlar lütfen sizlerden ricam bu tür düşüncelere kapılmayın.Yazdıklarımı iyi okuyup iyi yorumlayın çünki gerçekten biz RoA olarak bu tür konular gördüğümüzde çok üzülüyoruz.
Selamun Aleykum.Ben Eminönü sunucusunda RoA Üyesi ZuLFiKaR.
Şunlrarı okuyunca ilk aklıma gelen şey bir Komplo olduğudur ve çok mokik bi durumdur bu.
Öncelikle şunu belirteyim Mkcellat RoA üyesidir söylemiş olduğu şeyleri tasvip etmiyorum, neden dediğinide bilmiyorum.
Hadi bu arkadaşımız belli bir sbeepten dolayı kelimeleri sarfetti.Bu konuyu açan arkadaş ta herhalde bi kuyruk acısı varki bunu hemen kullanmalıyım diye hemen bir roaxroa adında bir karakter açıp kendi aklına göre Mkcellatın söylemiş oldugu sözleri desteklemek ve delillemek amacıyla 4 tane İKV Forum üyeliği açtı ve basladı sıralamaya içindekileri ( pasaforum , pasakadir , pasamuneccim , pasafatih ).Eğer bu 4 yelik tek bir kişiye ait değilse bile yıne bır komplo vardır ki bu daha komiktir 3-5 kendini bilmez planlı bir şekilde Raiders Of Anatolia Loncasını karalamaya çalışıyorlardır.
ZuLFiKaR yazdı:Selamun Aleykum.Ben Eminönü sunucusunda RoA Üyesi ZuLFiKaR.
Şunlrarı okuyunca ilk aklıma gelen şey bir Komplo olduğudur ve çok mokik bi durumdur bu.
Öncelikle şunu belirteyim Mkcellat RoA üyesidir söylemiş olduğu şeyleri tasvip etmiyorum, neden dediğinide bilmiyorum.
Hadi bu arkadaşımız belli bir sbeepten dolayı kelimeleri sarfetti.Bu konuyu açan arkadaş ta herhalde bi kuyruk acısı varki bunu hemen kullanmalıyım diye hemen bir roaxroa adında bir karakter açıp kendi aklına göre Mkcellatın söylemiş oldugu sözleri desteklemek ve delillemek amacıyla 4 tane İKV Forum üyeliği açtı ve basladı sıralamaya içindekileri ( pasaforum , pasakadir , pasamuneccim , pasafatih ).Eğer bu 4 yelik tek bir kişiye ait değilse bile yıne bır komplo vardır ki bu daha komiktir 3-5 kendini bilmez planlı bir şekilde Raiders Of Anatolia Loncasını karalamaya çalışıyorlardır.
Bu kadar basit.Çirkinleşmeyin...
Bu arkadaşa bir iki çift lafım var.İlk önce benim sunucuma gelip beni tanımadan bana laf söyleyemezsin. Roaxroa ile bizzat klandan konuştum sonra özele geçtik.Bunu mkacellat dahi tüm arz klanı okudu.Sen gelip bu resimlere bakıp ama görmeyip bana laf atamazsın. Burda ben ayrıcalıklıyım demedim senin loncanın üyesi dedi. Madem ki herşeyde ilksiniz ki öyle diyorsunuz kendiniz, görev listenize bakalım CIZIK hocamın dediği gibi. Teşkilat sunucusunda kadim hidra görevi yapan Roa üyesi varsa o da bir çok kişinin desteği ile. Varsa sadece biz Roa olarak bu görevi yerine getirdik diyen görelim. Zülküf kardeş öncelikle resimlere iyi bak. Göremiyorsan büyüteç kullan. Görmeyi başardıysan okumaya geç.
Daha öncede yazdım burda benim amacım kimseyi karalamak değil. Sadece hakkım olanı aramak. Madem ki bu ayrıcalık var bizde faydalanalım. Roa herşeyi ilk başardığını söylüyor. Ortada lonca sistemi yok biz en büyük loncayız diyor. Nerede arkadaş bu lonca üyeleri. Adamların iflis görevini bile ben yapıyorum. Klandan seslen roa üyesi gelen 1 kişi. Koskoca lonca diyorsunuz 1 tane üyeniz mi var? Daha birçok soru sorarım size.Ama öncelikle şu ayrıcalık olayını bi çözelim. Diyorsunuz ki bu lonca elitlerden oluşuyor. Arkadaş o zaman bende proleter olarak hakkımı ararım. Elit arkadaş ayrıcalıklı ise bende hakkımı isterim.
Zülküf kardeş inan yazılarını okuyarak bütün teşkilat sana gülüyor haberin olsun.
Ben hem kadir hem fatih hem müneccim olmuşum
Paşaxmüdür & Paşaxjacabo & Paşaxsalih
Belimizde kılıcımız Kirmani
Taşı deler mızrağımın temreni
Hakkımızda devlet etmiş fermanı
Ferman padişahın, dağlar bizimdir..
Emünönünden geliyon efendime söyleyim burda bize laf yapıyon sen bizi tanıyon muda bu sunucuda laf yapıyon
Komplo varmış ula sanki plan yaptık.Devlette büyük mertebede birisini öldürmeye kalkıştık Varya gece gece güleceğim yoktu ha.Loncada ne garezimiz var nede başka bişeyimiz komplo bize göre değil hakikatı kaldırmakta size göre değil sanırım
Tabudun içinde ölüler ve diriler.Birini seçeceksin ya tabudun dışında kalacaksın yada tabudun içine gireceksin.!
Saygılarımla;
Lonca Kuva-i Milliye
Paşaxmüneccim Paşaxpapaz ANKARAGÜCÜBURSASPOR/GECEKONDU
Öncelikle Merhabalar.
Ben Tılsım RoA lideri kfygfb.
Teşkilatta oynadım ve burayı biliyorum herkes rahat olsun öncelikle
Mkcellat bir şakalaşma esnasında konusuyor sanırım.Onda bir yanlışlık yok GM ler boş vakit bulduklarında oyunculara yardım ediyorlar örn: GM Orti GM CaptainATX GM Nocomment vs.
Gelelim 2. resimdeki arkadaşa oda RoA üyesidir yazdıkları büyük talihsizliktir.
Biz kimseden çıkar karşılık beklemiyoruz bunu bilmeyen RoA üyeleride bu Çatı altından GİDECEKTİR.!
RoA oyunculara bir basamak çıkar veya oyuncu sığınma ekibi değildir.RoA lı oyuncunun bir ağırlığı vardır.Uymayan buna Burada BARINAMAZ.!
Roaxroa ve mkcellat hakkında teşkilat kanadı RoA sunucu temsilcileri gerekeni yapacaklardır bu kara lekeyi RoA temizleyecektir.
Fakat her RoA tagı ile başlayan karakterlerden LONCAMIZ SORUMLU DEĞİLDİR.
Bundan sonrada RoA ile ilgili en ufak bir KARAKTER İSMİ AÇILMASI YASAKTIR LONCA ÜYELERİNE !
Lonca üyesi olmayıp LONCA İLE ALAKALI KARAKTER İSMİ OLUŞTURANLARDAN ZATEN SORUMLU DEĞİLİZ.!
Ayrıca konudaki RoA hakkında sataşan ve yok sen şu sunucudan geldin hakkımızda ne diyorsun diyenler
Sizler RoA yı ne kadar biliyorsunuz ? Yorum yapıyorsunuz ? Önce başkasına laf atarken kendinize bakın derim
Herkes oyununa baksın bizim yaramız yok gocunmuyoruzda sadece yanlış olduğunu söyler geçeriz.
RoA İKV olduğu müddetçe geçmişte olan duruşunu bugün de geçerli olan duruşunu hiç bozmadan devam ettirecektir ve burada olacaktır.