İçeriklerin kaldırılması iyi bir şey tamam. Ama "bu kanalda yapılanların tamamı haberciliktir" cümlesi doğru değil.
Habercilik, olayı dışarıdan aktarmaktır. "Böyle bir iddia var, şirket şu açıklamayı yaptı, dikkatli olun" demektir. Haberci olayın parçası olmaz, sadece anlatır. Burada olan konu, tamamen arkadaşın yayınından iletiyorum. Yeni sunucu için test yapıldığı açıkça söylendi. Semiha kesilmeye çalışıldı. GBM-X'in direnç kırmadığı, asit atıp atmadığı not alındı. Dosyaların "fixlendiği" duyuruldu. Yayında ilgili korsan oyunun linki paylaşıldı.
Bunlar aktarmak değil. Sunucuya bağlanıp test yapan, not tutan, geri bildirim veren kişi haber yapmıyordur, o sunucunun kurulmasına yardım ediyordur. İkisi aynı şey değil.
Haber anlatır, tanıtım gösterir arkadaşlar. Ekranda +9 Kıyamet Asa gibi bir eşya duruyorsa izleyicinin aklında kalan altına yazılan cümle değil, o görüntü olur.
Konu ilk gündeme geldiğinde de arkadaşın tavrı bugünkünden çok farklıydı.
Korsan Sunucu Sahibine Verilen Ceza
Şimdi aynı yerden "Kendi dijital güvenliğinizi korumak ve hiçbir yasal güvencesi olmayan, kişisel verilerinizi hiçe sayan bu tarz projelere karşı dikkatli yaklaşmanızı öneriyoruz." denmesi bu geçmişle uyuşmuyor. İçeriği kaldırıp aslında yanlış bir şey yapmadık demek konuyu kapatmıyor. Kaldırıldıysa bir sebebi var. Ortada izinsiz alınmış bir kodla kurulan bir sunucu var ve bu sunucu bu kanalda tanıtıldı.