Yeni Vurgun: PvP Sunucu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
akif99
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Re: Yeni Vurgun: PvP Sunucu

Mesaj gönderen akif99 »

MOTUN yazdı: 11 Tem 2026 09:05
Oyuncuların büyük bir bölümünün böyle düşüneceğini bildiği için yeşil adamın böyle bir yöntem bulduğunu düşünüyorum.
Ne Karaköy ne de Bab-ı Ali ve Galata sunucularında verilen sözler tutulmadı. Sözleri bir kenara bırakalım, kaç kez kopya bitti denildi ama hiçbir şekilde bitmedi.

Bu oyunun devam eden en büyük sorunu kopya ve yeşil adamın bunu çözebileceğini de hiç sanmıyorum hatta bilinçli olarak çözmediğini düşünüyorum.

Eski sunucularda kopya hortladı, 1-2 sunucu haricinde oynanan sunucu kalmadı.
Karaköy açıldı, kopya bitti denildi. -> Kopyanın devam ettiği görüldü, oyuncu sayısı düştü.
Bab-ı Ali ve Galata açıldı, yönetim değişti artık kopya yok denildi. -> Kopyanın devam ettiği görüldü, oyuncu sayısı düştü.

Şimdi yeni sunucu duyurusu gelse oyuncular ne diyecek? -> Hass... oradan.

Bu nedenle bu sözde PvP sunucuların arkasında yine yeşil adamın olduğunu düşünüyorum. Yapacak bir şey kalmayınca PvP kozunu kullandı. Sunucular açıldıktan bir süre sonra yine kopyanın devam ettiği anlaşılır.

Sonuç olarak; oyuncular zaman ve çok az bir para kaybetmiş olur ama yeşil adam devasa para kazanmış olur.
Oyuncuların kendine sorması gereken şey: Yeşil adamı 3. kez zengin etmeye değer mi?

Yeşil adam kim açıkçası bilmiyorum sanırsam eski yönetimden biri neden ismini açık açık yazmaktan çekiniyorsunuz? Bakın büyük harflerle yazayım BU OYUNDA YÖNETİM YOK KİMSENİN SİKİNDE DEĞİL. Yani yeşil adamın anasına bacısına sövsen burada bir şey olmayacak ':)

Artık PVP'yi yeşil adam mı yapıyor mor adam mı orasına oyuncular bakmaz ki, eğer ki oyuna yenilik geliyorsa biri birisinin anasına sövdüğü zaman oyundan ban yiyorsa, sus yiyorsa oyunun AMMIIIINAA koyacak hileler engelleniyor yapanlar cezalandırılıyorsa ve üstüne bir de yenilik anlamında bir şeyler yapılıyorsa o oyun her türlü bir sikim yapılmayan oyundan daha iyidir bu kadar net. Eğer ki oyun beni eğlendiriyorsa para veririm çünkü eğlenmek için para harcarım sıkıntı değil. Yok bu oyun beni eğlendirmiyorsa oynamam ve para vermem bu kadar basit.

tankut01
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Şehitler Ölmez

Mesaj gönderen tankut01 »

İnsanların olayları bir yere bağlaması ilginç :)
PvP Serverlar :):)

Legal ve legal olmayan bir durum ile karşı karşıya kalmak.
Yani legal olmayan bir oyun oynamak bir çok güzelleme verecek insan Tabikide olacak , işin legal tarafına bakmak daha doğru olacaktır.

İşin ilginç tarafıdır ki, 2 PvP serveri yapanlar 2 ihtimal ile dosyaları ellerinde mevcut , yani resmi bir yayınlama yok , Ttnet kendi isteği ile PvP server açılmasını istemedi ki öyle bir yayınları da yok . Açan arkadaşlar yasallık ile nasıl baş edecekler :)
Sunucu blokajlarını tıpkı kaçak siteler gibi sonuna 123 koyarak mı hayat sürdürecekler :) ki bunun içinde ciddi paraya ihtiyaçları olacak, teknik detay tabi ..

Bir diğer mesele yapılan güzel şeyler evet güzel şeyler yapıyorlar, güzel ilerleme ama ne kadar güvenebiliriz yada güvenebilirsiniz ?

Oyun dosyasını , beta dosyasını vb dosyaları tersine müh , ile elde etmiş , kod bilgisine sahip , editleyen düzenleyen yasal olmayan yollar ile bunları elde eden birilerine nasıl güveneceksiniz ,

En büyük güvenlik açığı burada devreye giriyor ;
Keylogger, virüs vb , yayınlanan dosyayı indirdiğiniz anda :) tüm bilgisayarınız ve bilgileriniz ellerine vermiş olacaksınız … bunu yapmayacaklarının garantisi nedir ?

Sandbox da denenebilir ama .

Kim oldukları , ne oldukları şüpheli :) evet vurgun yapabilirler ama PvP den değil 😜
Kullanıcı avatarı
melihbaba
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen melihbaba »

Sobee 2014 yılında tt'ye devredildi 2017 yılında ise tamamen kapatıldı yani bu oyunun neredeyse 10 senedir geliştirici ekibi yok ,ama bizim insanımız ısrarla atılan bütün yemleri yutuyor yemi geçtim insanlar hala gelecekle ilgili konu açıyor, agalar artık anlayın bu oyunun bir geleceği yok bunu direkt oyunu yapan adamlar kendileri söyleyip çekip gitti, girersin oyuna müzik dinlersin ne bileyim eminönü sunucusunda savaşır geçersin başka oynuyacak oyunun yoksa, ben 2 3 ayda bir yt'da müzikleri açar dinler geçerim, pvp sunucusu gelirse bi takılırız yine ama kendinizi boşa yorup nefesinizi boşa harcamayın.
Yeşiladam konusuna gelirsek pvp olayları öyle işlemiyor pek he reis büyük düşünüp şirketten dosyaları kendisi ceplediyse bilemem :')
Resim

Kod: Tümünü seç

"İstanbul'un göbeğinde,savaşın eşiğinde ve kaosun son perdesinde;selam olsun Nemesis'e!.."
Sızıntıxazrail Sızıntıxyakışıklı SertVuRuŞ
- Artık Karaköy'de SERTVURUŞ
Kullanıcı avatarı
trexi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Discord: trexi#0001

Mesaj gönderen trexi »

İkv nin ruhu bu pvplerle birlikte yok olacağına inanıyorum. Ne kadar gösterdikleri şeyler iyi olsa da orijinal sunucuyu 2. plana atmak üzücü olacak
Resim
Kronic
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen Kronic »

Yani eski kaynak kodları calindiysa bu doğruysa eski hileler (fare hilesi den bahsetmiyorum ) buglar açık demektir pvp serverinin adminleri bundan haberdarlar mi peki valla içinden geçerler oyunun
eğer bildiklerimizi göz ardı ettilerse ki bu buglar sistem açıkları döneminde duyuru şeklindedir yayinlanmadi böle show yapa yapa,
pack yama dosyalariyla gideriliyordu hemen birinin atlanmasi bile ekonomiyi patlatır

al bide burdan yak sadrazam ikram
/f Sagopa Kajmer
Xalperxxxx
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Xalperxxxx »

Videolardan görülene göre adamlar hem oyunun kaynak dosyalarını hemde sunucu dosyalarını bir şekilde aldıkları.Diyelimki aldınız oyunun motoru için kullanılan derleme araçlarını nasıl aldınız.Bu oyun C++ compiler ile derlenip direk çalıştıgınımı sanıyorsunuz.Bu işi yapabilmeleri tersine mühendislik felan diye üfüren arkadaşlar olayın üstünü örtmeye çalışıyorlar.

Olayın arkasında olması muhtemel kişiler
1-Yeşil adam
2-Eski geliştirici takımından kişi/kişiler

Diger türlü yok çok çalıştılar sabah akşam demediler şöyle sunucu client arası haberleşmeyi debug ettiler gibi bazı gargaracı takımının açıklaması sadece gazlamadır veya onlarda bu işten nemalanacaktır.
Kullanıcı avatarı
trexi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Discord: trexi#0001

Mesaj gönderen trexi »

Xalperxxxx yazdı: 12 Tem 2026 09:24 Videolardan görülene göre adamlar hem oyunun kaynak dosyalarını hemde sunucu dosyalarını bir şekilde aldıkları.Diyelimki aldınız oyunun motoru için kullanılan derleme araçlarını nasıl aldınız.Bu oyun C++ compiler ile derlenip direk çalıştıgınımı sanıyorsunuz.Bu işi yapabilmeleri tersine mühendislik felan diye üfüren arkadaşlar olayın üstünü örtmeye çalışıyorlar.

Olayın arkasında olması muhtemel kişiler
1-Yeşil adam
2-Eski geliştirici takımından kişi/kişiler

Diger türlü yok çok çalıştılar sabah akşam demediler şöyle sunucu client arası haberleşmeyi debug ettiler gibi bazı gargaracı takımının açıklaması sadece gazlamadır veya onlarda bu işten nemalanacaktır.
Sonunda anlayan birisi... Herkes yok tersine mühendislik yok emülasyon diye ağzında geveliyor. Böyle bişey olmasının %1 ihtimali bile yok. El altından satıldı işte. Bu arada bu sunucu kaynak dosyalarına eriştiler mevcuttaki veritabanı güncel şifre ve komutlara da erişmişlerdir. Güncel oyunun da içinden geçecekler bence...
Resim
Kullanıcı avatarı
melihbaba
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen melihbaba »

trexi yazdı: 12 Tem 2026 01:14 İkv nin ruhu bu pvplerle birlikte yok olacağına inanıyorum. Ne kadar gösterdikleri şeyler iyi olsa da orijinal sunucuyu 2. plana atmak üzücü olacak
Katılmıyorum hocam ikv kendi halinde zaten ruhunu kaybetti yaşamıyor bile,düzgün yapılırsa pvp sunucuların çok daha iyi olabileceğini biliyorum ,mesela metin2 nin güncel hali şuan çok saçma ama pvp server yapan düzgün ekipler cok güzel oldschool serverlar yapıyorlar.
Potansiyelin yüksek olduğunu düşünüyorum ayrıca tersine mühendislik olaylarına bende hiç inanmıyorum ,ama kim dışarı çıkardıysa eline sağlık derim
Resim

Kod: Tümünü seç

"İstanbul'un göbeğinde,savaşın eşiğinde ve kaosun son perdesinde;selam olsun Nemesis'e!.."
Sızıntıxazrail Sızıntıxyakışıklı SertVuRuŞ
- Artık Karaköy'de SERTVURUŞ
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Ematek
Discord: recthaltouche

Mesaj gönderen Lighthouse »

melihbaba yazdı: 12 Tem 2026 19:36
trexi yazdı: 12 Tem 2026 01:14 ...
...
Hocam el altı konusundan birşey diyemem ama sana emin olduğum 2 şeyi söyleyebilirim.

1) Ekiplerden biri, replay-server ile yani normal oyundaki akışları kaydedip, daha sonra lokalinde çalıştırarak client-server davranışlarını tekrarlatıp sıfırdan server yazıyor. Bu uzun ve korkunç bir iş tüm senaryolar için yapmak vb. ki 1. Ekip yaklaşık 2-3 aydır çalışıyor bunu biliyoruz.(Not: bunu bende denedim oldukça kolay 1 günde claude ile yapabilirsiniz. "Replay serverda Agah'tan başladım, görev aldım. Görevi teslim ettim."

2) Dediğiniz teoriyi destekleyen bi diğer konu bu crowd-controller olayı, ya el altından verildi. Ya da eski hileleri(fare vb.) çözdürmeye çalıştığı süreçte dağıttı. (crowd-controller : serveri ayağa kaldıran .exe diye düşünebiliriz.)

Sonuç olarak bende pvp serverler ile ikv'nin kabuğunu kıracağını düşünüyorum.

Resim

İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK

Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
GaffarBEY
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Güverte
Discord: SeyyunBey

Mesaj gönderen GaffarBEY »

Lighthouse yazdı: 12 Tem 2026 21:09
melihbaba yazdı: 12 Tem 2026 19:36
trexi yazdı: 12 Tem 2026 01:14 ...
...
Hocam el altı konusundan birşey diyemem ama sana emin olduğum 2 şeyi söyleyebilirim.

1) Ekiplerden biri, replay-server ile yani normal oyundaki akışları kaydedip, daha sonra lokalinde çalıştırarak client-server davranışlarını tekrarlatıp sıfırdan server yazıyor. Bu uzun ve korkunç bir iş tüm senaryolar için yapmak vb. ki 1. Ekip yaklaşık 2-3 aydır çalışıyor bunu biliyoruz.(Not: bunu bende denedim oldukça kolay 1 günde claude ile yapabilirsiniz. "Replay serverda Agah'tan başladım, görev aldım. Görevi teslim ettim."

2) Dediğiniz teoriyi destekleyen bi diğer konu bu crowd-controller olayı, ya el altından verildi. Ya da eski hileleri(fare vb.) çözdürmeye çalıştığı süreçte dağıttı. (crowd-controller : serveri ayağa kaldıran .exe diye düşünebiliriz.)

Sonuç olarak bende pvp serverler ile ikv'nin kabuğunu kıracağını düşünüyorum.

Şahsen bende Claude kullanılarak 1. yoldan yapıldığına inanıyorum. Ve farkında mısınız geliştirilen yeni "pvp" sunucular hakkında en çok konuşulan konular bu. Herkes bunları merak ediyor bunların üstüne düşüyor. Çünkü ben dahil herkes bu sunucuların bir süre sonra kapatılacağından korkuyor. Keşke yeni sunucuların yetkilileri bunlara gayet hazırlıklı olduklarını , yeterli önlemi aldıklarını nasıl yaptıkları ile beraber açıklayabilseler. Ama tabi ki onlarda haklı gerekçelerle bunları açıklayamıyor ,bildiremiyor. Bakalım zamanla göreceğiz umarım sağ salim çıkarak sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ederler içimizdeki umut ışığı oldular. Tek umudumuz onlar...

“Genel Etkileşim” sayfasına dön