Oyunun Gidişatı Üzerine: Sorunlar ve Yapıcı Çözüm Önerileri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Empyrium
İskele Babası
İskele Babası

Re: Oyunun Gidişatı Üzerine: Sorunlar ve Yapıcı Çözüm Önerileri

Mesaj gönderen Empyrium »

RIPPER yazdı: 04 Nis 2026 20:40
Empyrium yazdı: 04 Nis 2026 20:17
RIPPER yazdı: 03 Nis 2026 09:44
Empyrium yazdı: 03 Nis 2026 00:04 Sen pvp konusunda 39 sistemini istiyorsun aslında bende sana diyorum ki bunun için ancak yeni sunucu açılmalı. Herkste aynı item olmayacak.

Maden olayı zaten farklı koordinatlarda çıkıyor. Geri kalana ise katılıyorum.
Aslında ben 39 sistemi birebir geri gelsin demiyorum.
Demek istediğim şey, PvP’nin sadece item/HP üzerinden değil biraz daha mekanik ve oyuncu becerisi üzerinden de dönmesi.
Şu an sistem çok dar bir meta’ya sıkışmış durumda.

Yeni sunucu konusu kısa vadede çözüm gibi duruyor ama uzun vadede aynı problemler orada da tekrar eder.
Çünkü sorun içerikten çok sistem tarafında. Konu içerisinde de belirttiğim üzere.

Maden konusunda da dediğin gibi farklı koordinatlarda çıkıyor ama pratikte yine belirli bölgelerde yoğunlaşıyor ve bu da rekabeti makro/tekelleşmeye açık hale getiriyor.
Benim önerdiğim şey bunu tamamen rastgele hale getirip o baskıyı kırmak.

Bu arada diğer noktalarda katılmana sevindim, zaten amaç ortak problemi farklı açılardan tartışmak.

Bu oyun motoruyla o dediğin imkansız. Sadece itemleri düzeltebilirler remake gelirse dediğin olur

Aslında motor kısıtlamasını sen getirdin konuya, biz getirmedik. Biz item dengesi ve sistem tasarımı üzerinden konuştuk. Zaten mevcut örneklere bakarak öneri sunduk; Hakir'e mekanik eklendi, GBZ'ye yeni itemlar geldi. "Yapılamaz, imkansız, motor sınırları" denilen şeylerin daha önce de aşıldığını gördük, sadece istemeleri lazım mevcut yönetimin :)
Aslında aşılmıyordu,sorunları öteliyordu. Özgür Soner yani Zwartan kendi ağzıyla "getirdiğimiz her yenilik,koyduğumuz her nokta eski bir şeyi bozuyordu." Demişti. Peki bir şeyler eklemek istediğinde neyi feda edeceksin? O yüzden bu oyun motoru kusurludur,yetersizdir. Remake tek çare.
Kullanıcı avatarı
RIPPER
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Karaköy

Re: Oyunun Gidişatı Üzerine: Sorunlar ve Yapıcı Çözüm Önerileri

Mesaj gönderen RIPPER »

Empyrium yazdı: 05 Nis 2026 12:21
RIPPER yazdı: 04 Nis 2026 20:40
Empyrium yazdı: 04 Nis 2026 20:17
RIPPER yazdı: 03 Nis 2026 09:44
Empyrium yazdı: 03 Nis 2026 00:04 Sen pvp konusunda 39 sistemini istiyorsun aslında bende sana diyorum ki bunun için ancak yeni sunucu açılmalı. Herkste aynı item olmayacak.

Maden olayı zaten farklı koordinatlarda çıkıyor. Geri kalana ise katılıyorum.
Aslında ben 39 sistemi birebir geri gelsin demiyorum.
Demek istediğim şey, PvP’nin sadece item/HP üzerinden değil biraz daha mekanik ve oyuncu becerisi üzerinden de dönmesi.
Şu an sistem çok dar bir meta’ya sıkışmış durumda.

Yeni sunucu konusu kısa vadede çözüm gibi duruyor ama uzun vadede aynı problemler orada da tekrar eder.
Çünkü sorun içerikten çok sistem tarafında. Konu içerisinde de belirttiğim üzere.

Maden konusunda da dediğin gibi farklı koordinatlarda çıkıyor ama pratikte yine belirli bölgelerde yoğunlaşıyor ve bu da rekabeti makro/tekelleşmeye açık hale getiriyor.
Benim önerdiğim şey bunu tamamen rastgele hale getirip o baskıyı kırmak.

Bu arada diğer noktalarda katılmana sevindim, zaten amaç ortak problemi farklı açılardan tartışmak.

Bu oyun motoruyla o dediğin imkansız. Sadece itemleri düzeltebilirler remake gelirse dediğin olur

Aslında motor kısıtlamasını sen getirdin konuya, biz getirmedik. Biz item dengesi ve sistem tasarımı üzerinden konuştuk. Zaten mevcut örneklere bakarak öneri sunduk; Hakir'e mekanik eklendi, GBZ'ye yeni itemlar geldi. "Yapılamaz, imkansız, motor sınırları" denilen şeylerin daha önce de aşıldığını gördük, sadece istemeleri lazım mevcut yönetimin :)
Aslında aşılmıyordu,sorunları öteliyordu. Özgür Soner yani Zwartan kendi ağzıyla "getirdiğimiz her yenilik,koyduğumuz her nokta eski bir şeyi bozuyordu." Demişti. Peki bir şeyler eklemek istediğinde neyi feda edeceksin? O yüzden bu oyun motoru kusurludur,yetersizdir. Remake tek çare.
Zwartan’ın o sözlerini hatırlıyorum ve motor kısıtlamalarını küçümsemiyorum. Ama şunu da ekleyeyim; Hakir mekaniği, GBZ güncellemesi, yeni item eklemeleri hepsi o “kusurlu” motor üzerinde yapıldı. Yani imkansız değil, sadece maliyetli.

Remake uzun vadede doğru çözüm olabilir. Ama o güne kadar mevcut sistemde yapılabilecekler görmezden gelinmemeli.

Öneri setimizin büyük çoğunluğu zaten motor bağımsız; item dengesi, reçete sadeleştirmesi, spawn zamanlama koruması bunların hiçbiri remake gerektirmiyor.​​​​​​​​​​​​​​​​
> RIPPER
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."

“Genel Etkileşim” sayfasına dön