ayrıca ; çt girmek isteyen arkadaşların elinden tutan girme diyen yok , oyuna yenilik gelse karaköy aktif edilse bile tec yüzük kolyelerini çıkarmayıp çt atmaya devam edebilirler , size zorla gelin karaköye girin hakir kesin asa basın diyen yok siz yüzük kolyenizi çıkarmadan meteorda beklemeye devam edebilirsiniz
Oyuncu düşüklüğü hakkinda
- hattihumayun
- Işık Hanım'ın Elemanı

- Sunucu: Anka
Re: Oyuncu düşüklüğü hakkinda
daha önce ölçüp biçip yorum yapmıştım tekrar cevapları okudum ; konudaki görüş bildiren arkadaşlara katılıyorum çt'ye takılı kalmanın bir manası yok önce karaköy gelir ardından takıların düşeceği küçük bir grup bölgesi eklenir oyun böyle devam eder su akar yolunu bulur , sürekli çt at at nereye kadar her gün gaffar kabak tadı vermeye başladı ,
ayrıca ; çt girmek isteyen arkadaşların elinden tutan girme diyen yok , oyuna yenilik gelse karaköy aktif edilse bile tec yüzük kolyelerini çıkarmayıp çt atmaya devam edebilirler , size zorla gelin karaköye girin hakir kesin asa basın diyen yok siz yüzük kolyenizi çıkarmadan meteorda beklemeye devam edebilirsiniz
- Lighthouse
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Ematek
- Discord: recthaltouche
hattihumayun yazdı: ↑02 Nis 2026 19:24 daha önce ölçüp biçip yorum yapmıştım tekrar cevapları okudum ; konudaki görüş bildiren arkadaşlara katılıyorum çt'ye takılı kalmanın bir manası yok önce karaköy gelir ardından takıların düşeceği küçük bir grup bölgesi eklenir oyun böyle devam eder su akar yolunu bulur , sürekli çt at at nereye kadar her gün gaffar kabak tadı vermeye başladı ,
ayrıca ; çt girmek isteyen arkadaşların elinden tutan girme diyen yok , oyuna yenilik gelse karaköy aktif edilse bile tec yüzük kolyelerini çıkarmayıp çt atmaya devam edebilirler , size zorla gelin karaköye girin hakir kesin asa basın diyen yok siz yüzük kolyenizi çıkarmadan meteorda beklemeye devam edebilirsiniz![]()

İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali
He işte bunu demek istedim ki şu anki taleple yapay zeka olmasa bile çözülürdü. Çözmek istemeleri yeterli.AGRESIF yazdı: ↑02 Nis 2026 15:42Yapay zeka yardımıyla hepsini yapabilirlerdi. Artık ‘yapılamaz, edilemez’ hikayelerine pek inanmıyorum; istenirse neden olmasın?Sufizm yazdı: ↑02 Nis 2026 15:37Son 3 ayda çekilen akçelerle ekip kurulur bölge getirilirdi öyle söyleyeyim. Yaparlar mı yapmazlar oyunun açık kalması için bir kaç sene daha sunucu parası ve adminlerin maaşları ödenir hepsi bu. Hep başlıyoruz ama hüsran. Bir kaç seneye yeni sunucuda görüşmek üzere.AGRESIF yazdı: ↑02 Nis 2026 14:51Yeni sunucularda kazandıkları paranın haddi hesabı yok; akçeye de zam yaptılar, millet su gibi akçe çekiyor.TOLGARDA yazdı: ↑02 Nis 2026 10:58Ya muhtemelen oyunun sahibi olan şirkette oyun sektörüne para harcama vizyonu yok şu an, çok başka alanlara dönükler. Bu sebeple oyun kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Gerçek bir ekip toplayacak imkanları var ve oyunu küllerinden doğacak bir hale getirebilirler ama bu riske kimse girişmeyecek gibi.Cankurtarann yazdı: ↑01 Nis 2026 22:57 rekabet ve sürükleme yok oyunda. oyunun çok sağlam lonca teşkilatı var bu gerçek ama loncaları harekete geçirecek bir olay yok. adetimdir ben canım sıkıldıkça lonca sıramalarına bakarım. şu an LP kasamıyorsun. 100 oyuncuyu loncasında barındıran Galata veya Bab-ı Ali'de sunucularında birinci lonca olabilir ama genel sıralamada asla listeye giremeyecekler.
oyunun sonunu zaten biliyoruz, karaköyü açarlarsa herkes eminönündeki çarlarına dönsün sonuç oraya gelecek. eskiden böyle bir oyun stüdyoda çıkabilecek bir oyundu evet ama şimdi sektör çok gelişti. birkaç hevesli arkadaşı 5-6 ay projeye alıp çalıştırsalar oyunu geliştirebilir, yeni şeyler çıkartabilir hatta keyif alacağımız yeni bölgeler gelebilir.
oyun motoru eski, yapılamaz demeyin. bu oyunu geliştirenler de eskiydi. yeniliklere ve yeni insanlara ihtiyacı var.
Yorumlar harika ama yönetimden hala cevap yok .
- Ramires
- Salgın Koruyucusu

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
TOLGARDA yazdı: ↑03 Nis 2026 13:16He işte bunu demek istedim ki şu anki taleple yapay zeka olmasa bile çözülürdü. Çözmek istemeleri yeterli.AGRESIF yazdı: ↑02 Nis 2026 15:42Yapay zeka yardımıyla hepsini yapabilirlerdi. Artık ‘yapılamaz, edilemez’ hikayelerine pek inanmıyorum; istenirse neden olmasın?Sufizm yazdı: ↑02 Nis 2026 15:37Son 3 ayda çekilen akçelerle ekip kurulur bölge getirilirdi öyle söyleyeyim. Yaparlar mı yapmazlar oyunun açık kalması için bir kaç sene daha sunucu parası ve adminlerin maaşları ödenir hepsi bu. Hep başlıyoruz ama hüsran. Bir kaç seneye yeni sunucuda görüşmek üzere.AGRESIF yazdı: ↑02 Nis 2026 14:51Yeni sunucularda kazandıkları paranın haddi hesabı yok; akçeye de zam yaptılar, millet su gibi akçe çekiyor.TOLGARDA yazdı: ↑02 Nis 2026 10:58
Ya muhtemelen oyunun sahibi olan şirkette oyun sektörüne para harcama vizyonu yok şu an, çok başka alanlara dönükler. Bu sebeple oyun kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Gerçek bir ekip toplayacak imkanları var ve oyunu küllerinden doğacak bir hale getirebilirler ama bu riske kimse girişmeyecek gibi.
Görüşlerinize yazılım şirketlerinde çalışmış bir yazılım geliştirici gözünden katılıyorum. Oyunun maliyet teknoloji dengesindeki problemleri farklı pencerelerden, bir yazılım geliştirmenin gerektirdiği planlamalar çerçevesinde değerlendirdiğimde bu ekibin bizlerle dalga geçtiğini düşünüyorum.
Elimizde var olan bir projede bir şeyler hala yapılabilir. Eski olsada bence yapılabilir. Eski codebase'lerde hepimiz çalıştık. Günümüzde bu codebase'lerde çalışmak 3-4 sene öncesine göre çok daha kolay hale gelmiş durumda. Buralarda zor ve atıl kalmış (dependencyler) bağımlılıklar olabilir fakat bunlara da çözüm bulmak yine günümüzde ilgili insanlar için çok zor olmayacaktır bence. Aklı başında oyuncular ikv'nin wow'a dönüşmesini beklemiyor zaten.
Ben ortada bir ekibin olduğuna ve ya bu işin bir ekip ve bir yönetici şemasında yeni bir vizyonla yapıldığına pek inanamıyorum. Birazcık pozitif bir ekip olsaydı bence bazı şeyleri API haline getirerek bile bir çok şeye fırsat vermiş olabilirlerdi. Geliştiriciler bile iyi-kötü bir şekilde buralarda bu insanlara destek verebilirlerdi.
Kendilerini burada bahsettiğim gibi (bkz: https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=176413) ölü taklidi yapmak belli bilgileri ve paylaşımları yapmalarını ve bunları bir standart olarak kabul etmeye çağırıyorum
Ramires yazdı: ↑03 Nis 2026 20:20TOLGARDA yazdı: ↑03 Nis 2026 13:16He işte bunu demek istedim ki şu anki taleple yapay zeka olmasa bile çözülürdü. Çözmek istemeleri yeterli.AGRESIF yazdı: ↑02 Nis 2026 15:42Yapay zeka yardımıyla hepsini yapabilirlerdi. Artık ‘yapılamaz, edilemez’ hikayelerine pek inanmıyorum; istenirse neden olmasın?Sufizm yazdı: ↑02 Nis 2026 15:37Son 3 ayda çekilen akçelerle ekip kurulur bölge getirilirdi öyle söyleyeyim. Yaparlar mı yapmazlar oyunun açık kalması için bir kaç sene daha sunucu parası ve adminlerin maaşları ödenir hepsi bu. Hep başlıyoruz ama hüsran. Bir kaç seneye yeni sunucuda görüşmek üzere.
Görüşlerinize yazılım şirketlerinde çalışmış bir yazılım geliştirici gözünden katılıyorum. Oyunun maliyet teknoloji dengesindeki problemleri farklı pencerelerden, bir yazılım geliştirmenin gerektirdiği planlamalar çerçevesinde değerlendirdiğimde bu ekibin bizlerle dalga geçtiğini düşünüyorum.
Elimizde var olan bir projede bir şeyler hala yapılabilir. Eski olsada bence yapılabilir. Eski codebase'lerde hepimiz çalıştık. Günümüzde bu codebase'lerde çalışmak 3-4 sene öncesine göre çok daha kolay hale gelmiş durumda. Buralarda zor ve atıl kalmış (dependencyler) bağımlılıklar olabilir fakat bunlara da çözüm bulmak yine günümüzde ilgili insanlar için çok zor olmayacaktır bence. Aklı başında oyuncular ikv'nin wow'a dönüşmesini beklemiyor zaten.
Ben ortada bir ekibin olduğuna ve ya bu işin bir ekip ve bir yönetici şemasında yeni bir vizyonla yapıldığına pek inanamıyorum. Birazcık pozitif bir ekip olsaydı bence bazı şeyleri API haline getirerek bile bir çok şeye fırsat vermiş olabilirlerdi. Geliştiriciler bile iyi-kötü bir şekilde buralarda bu insanlara destek verebilirlerdi.
Kendilerini burada bahsettiğim gibi (bkz: https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=176413) ölü taklidi yapmak belli bilgileri ve paylaşımları yapmalarını ve bunları bir standart olarak kabul etmeye çağırıyorum
Hepimiz farklı şeyler söylüyor gibi görünsek de, aslında ortak bir endişede birleşiyoruz: Oyunun gidişatı. Bu konudaki önerilere de dikkatlerinizi rica ederim arkadaşlar.
https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=176408
https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=176408
> RIPPER
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."
- Setereolove
- İskele Babası

- Sunucu: Sancak
- Klan: Arzın Çocukları
tecrübe mührü yüzükle gözlüğü getirip köşeyi döndüler, diğer güruh ise çemberlitaş dönemini istiyordu. sonuç olarak her iki tarafın da gönlü oldu diyebiliriz, ancak klan savaşlarının olmaması bence garip durum. etkinlik olayına gelirsek karaköy öncesi dönemde her hafta etkinliklerden 3. kademe tılsım ödülü olurdu hatırlarsanız. şuan öyle bir etkinliğin olması bu sunucu için (özellikle meteorit 1 tılsımı) çok faydalı olurdu.AGRESIF yazdı: ↑30 Mar 2026 14:46 -Uzun süreli banların atılması
-Oyunda çemberlitaş dışında içerik bulunmaması
-Etkinliklerin olmaması
-Klana katılmak için hâlâ bir teşvik bulunmaması
-Yeniliklerin olmaması
Ben şahsen ilk ayda sıkıldım; ara ara girip klan savaşı var mı diye bakıyorum, sonra çıkıyorum. Bu sorunlara çözüm bulunmazsa 2-3 ay içinde, belki daha da erken, iki sunucu da Karaköy sunucusuna döner; ortalık tamamen boş kalır.