Oyunun Kitlesi Hk.
- xXDeaTHMaCHiNeXx
- İri Fare Avcısı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Çınar Altı
Re: Oyunun Kitlesi Hk.
Ülkenin her alanında olduğu gibi bu oyunda da “hırt” diye tabir ettiğimiz tas kafa tıraşlı tipler yüzünden oyun kaosa dönüşüyor. Adamların tek geçim kaynağı maden satmak, çar satmak olduğu için tüm her şeyi kendilerinin olmasını istiyorlar. Bu yüzden diğer oyuncuların keyfini engellemek için her şeyi yapıyorlar. Bu adamların dc kanallarına girdiğimde 1 tane düzgün Türkçe konuşan yok. Yazacak çok şey varda çok konuşmayacağım öz konuşacağım ülkemde hırt istemiyorum.
Efendilik ihtiyaçtır.
- Erronblack
- Şarapçı'nın Sırdaşı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: La Grande Meran
turkoxHAMSTER yazdı: ↑25 Oca 2026 18:37Alınıp gücenecek bir şey yok. Burada somut hikayelerden bahsediyoruz. Oyun tarihine geçen ekip kavgasının mensupları bahsettiğim şehirlerden gelen ekipti. Kendi kardeşinin hesabını, kuzeninin itemlarını koparan meşhur boss kaçıran şahsın loncası da kendilerini istanbuldaki yeni nesil çete mensubu olarak tanıtan ve ikameti gaziantep olan arkadaşlar.Erronblack yazdı: ↑25 Oca 2026 17:57 Antep, Urfa, Hatay, Adana ve Doğu Bölgesi diyerek bu illerde yoğunlukla yaşayan Arap, Kürt vb. kastederek içindeki ırkçılığı vuruyor. Eğitim, işsizlik şu bu bahanelerini geçsek mi çocuklar?
Adamın dediği ne var? Eğitimsizlik, işsizlik, kültürsüzlük başka bölgelerde illerde yokmuşta sırf buralarda varmış gibi birde teyit.org gibi yüzde yüz doğru diyor.
Bunun dışında youtube'a gir İKV ile ilgili ne kadar hile hurda boss kaçırma videosu varsa altında tartışan ergenlikten çıkamamış şahısların da tamamı bu bölgelerden gelen arkadaşlar.
İlla ki ülkenin her yerinde bu tarz insanlara rastlamak mümkün; fakat burada görünen, işitilen bir durum söz konusu.
Şahsen doğup büyüdüğüm şehrin plakası trafikte kaçılan plakalardan. Gelip de buna kendi üstüme alınacak, ırkçılık yapıyosunuz yea diyecek kadar benlik yolculuğumu tamamlamamış ve gerçeklerden uzak değilim. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Sana da aynısını tavsiye ederim.
Aşağı yukarı 20 yıllık şu oyunda toplasan oynayan Antepli sayısı 500ü bulmaz. Buna göre senin tanıdığın 15-20 kişi yüzünden en az bir buçuk iki milyon Antepli ya da diğer dediğin Doğu Anadolu dersek komple oralarda bulunan insanlar hakkında analiz kasıyoruz. Ve bunu da saçma bulanı gerçeklikten uzak diye yaftalıyoruz öyle mi, şahane!
Bak bi altındaki tas kafalı-hırt istemiyoruz falan diyor, konunun nereye gittiği gayet belli. Bu yazışmalar bu platformda olmasa bu yazan arkadaşlarında konuşma tonunun ne olacağı belli.
Bir tane İç Anadolu ya da Karadeniz hakkında yazan yok, niye? Konuyu madem yeni nesil çeteye getirdin eski nesil çetede dahil her Karadenizlinin hemen hemen evinde silah bulunur. Çeteleşme, mafya şu bu konuların 1 olmazsa 2 numaralarıdır her daim. Oyunda da çokça varlar. Sinirlendiği an küfrü basacak sinire sahipler. Bak bu örneği niye vermiyorsun? Gerçeklerden baya baya uzaksın..
AnkarasızNamık
- Galette
- Cin Avcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Ottoman Nobility
Erronblack yazdı: ↑25 Oca 2026 21:13turkoxHAMSTER yazdı: ↑25 Oca 2026 18:37Alınıp gücenecek bir şey yok. Burada somut hikayelerden bahsediyoruz. Oyun tarihine geçen ekip kavgasının mensupları bahsettiğim şehirlerden gelen ekipti. Kendi kardeşinin hesabını, kuzeninin itemlarını koparan meşhur boss kaçıran şahsın loncası da kendilerini istanbuldaki yeni nesil çete mensubu olarak tanıtan ve ikameti gaziantep olan arkadaşlar.Erronblack yazdı: ↑25 Oca 2026 17:57 Antep, Urfa, Hatay, Adana ve Doğu Bölgesi diyerek bu illerde yoğunlukla yaşayan Arap, Kürt vb. kastederek içindeki ırkçılığı vuruyor. Eğitim, işsizlik şu bu bahanelerini geçsek mi çocuklar?
Adamın dediği ne var? Eğitimsizlik, işsizlik, kültürsüzlük başka bölgelerde illerde yokmuşta sırf buralarda varmış gibi birde teyit.org gibi yüzde yüz doğru diyor.
Bunun dışında youtube'a gir İKV ile ilgili ne kadar hile hurda boss kaçırma videosu varsa altında tartışan ergenlikten çıkamamış şahısların da tamamı bu bölgelerden gelen arkadaşlar.
İlla ki ülkenin her yerinde bu tarz insanlara rastlamak mümkün; fakat burada görünen, işitilen bir durum söz konusu.
Şahsen doğup büyüdüğüm şehrin plakası trafikte kaçılan plakalardan. Gelip de buna kendi üstüme alınacak, ırkçılık yapıyosunuz yea diyecek kadar benlik yolculuğumu tamamlamamış ve gerçeklerden uzak değilim. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Sana da aynısını tavsiye ederim.
Aşağı yukarı 20 yıllık şu oyunda toplasan oynayan Antepli sayısı 500ü bulmaz. Buna göre senin tanıdığın 15-20 kişi yüzünden en az bir buçuk iki milyon Antepli ya da diğer dediğin Doğu Anadolu dersek komple oralarda bulunan insanlar hakkında analiz kasıyoruz. Ve bunu da saçma bulanı gerçeklikten uzak diye yaftalıyoruz öyle mi, şahane!
Bak bi altındaki tas kafalı-hırt istemiyoruz falan diyor, konunun nereye gittiği gayet belli. Bu yazışmalar bu platformda olmasa bu yazan arkadaşlarında konuşma tonunun ne olacağı belli.
Bir tane İç Anadolu ya da Karadeniz hakkında yazan yok, niye? Konuyu madem yeni nesil çeteye getirdin eski nesil çetede dahil her Karadenizlinin hemen hemen evinde silah bulunur. Çeteleşme, mafya şu bu konuların 1 olmazsa 2 numaralarıdır her daim. Oyunda da çokça varlar. Sinirlendiği an küfrü basacak sinire sahipler. Bak bu örneği niye vermiyorsun? Gerçeklerden baya baya uzaksın..
Ben karadenizliyim kardeş. Evet köyünde herkesin silahı var aksiyiz inadız ama bizim hakkımızda dedikleri komiklik ve inat ve aksi bunun üstüne çıkamazlar biz çıkartmayız. Değerlerimize sahip çıkar bunun için de mücadelemizi veririz. Hırtlara nasıl davranılması gerektiğini en iyi de biz biliriz gel bakalım Rize’ye Trabzon’a bu hırtlardan görebilecek misin sokakta. Muhabbet zaten gideceği yere gitti. Oyunda da hırt istemiyoruz bu kadar basit senin zoruna neden gitti bu yazılanlar ben anlamadım.
başlığı açan arkadaş duygularıma tercüman olmuş gerçekten. zamanında da bununla alakalı bi konu açılmıştı onun da linkini şöyle bırakayım.
https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=174897
sözlerimi de turkoxHAMSTER isimli arkadaşın altına imzamı attığım o muhteşem söylemi ile bitireyim.
https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=174897
sözlerimi de turkoxHAMSTER isimli arkadaşın altına imzamı attığım o muhteşem söylemi ile bitireyim.
turkoxHAMSTER yazdı: ↑18 Ara 2025 23:26 Oyunun son 10 yıldaki kitlesinin dağ ayısı düzeyinde tiplerden oluştuğu konusundaki sıkıntılarımı da dile sürekli getiriyorum ayrıca.
- Gangbangg
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Freestyla
- Discord: Realistgangsta
Bir Gaziantep'li olarak duygularima tercuman oldugun icin tesekkur ederim kardesimxXDeaTHMaCHiNeXx yazdı: ↑25 Oca 2026 18:58 Ülkenin her alanında olduğu gibi bu oyunda da “hırt” diye tabir ettiğimiz tas kafa tıraşlı tipler yüzünden oyun kaosa dönüşüyor. Adamların tek geçim kaynağı maden satmak, çar satmak olduğu için tüm her şeyi kendilerinin olmasını istiyorlar. Bu yüzden diğer oyuncuların keyfini engellemek için her şeyi yapıyorlar. Bu adamların dc kanallarına girdiğimde 1 tane düzgün Türkçe konuşan yok. Yazacak çok şey varda çok konuşmayacağım öz konuşacağım ülkemde hırt istemiyorum.
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
- hattihumayun
- Işık Hanım'ın Elemanı

- Sunucu: Anka
urfa antep adana hatay diyarbakır bitlis oyunun oyuncu kitlesinin rahat bi %90'ı bu şehirlerde yaşayanlardan oluşuyor bunu varsayım olarak söylemiyorum tamamen bilgiye dayalı açık ve nettir , özellikle şanlıurfa hatay adana antep oyunda birkaç kişiye yaşadığı şehri sorun mutlaka bu şehirlerde yaşıyordur ikv o bölgelerde çok yayılmış nedenini anlayamadım , hatay reyhanlı bölgesi ya da gaziantep şehitkamil bu bölgeler oyunda çok meşhur sürekli duyuyorum oradayım diye
- VicTorY
- Antrepo Bekçisi

- Sunucu: Beyaz Köşk
Ben bu oyunun görece her dönemini yaşamış biri olarak söyleyebilirim.
İlk çıktığı günden bugüne kadar 2014-2015 yıllarına kadar yine oynanabilir bir oyundu çünkü kitle ve etki alanı genişlemediği için genel olarak ilk yıllarda oynayan kişilerin sosyo kültürel çevrelerinden gelen kişilerden oluşuyordu.
Ki unutulmasın ülkemizde de son 10 yılda yaşanan şeyler önceki 10-20 yılda yaşanmıyordu görgüsüzlük kabalık gibi özellikler yadırganıyor ve halk tarafından dışlanıyordu maalesef bu kültürel erozyon anyı ülkemizde olduğu gibi oyun içerisinde de oldu.
Kimse kusura bakmasın çok sevdiğim gezmekten kültüründen mutfağından birçok kaliteli özelliğine ve birçok dostum olmasına rağmen oyuna dadanan 3 bölge oldu. Hatay-Antep-Adana ( bu adana ekibi sanırım sonradan dağıldı ) bu ekipler hile kopya panel küfür tartışma kavga ( gerçek hayatta toplanıp kavga çıkartıyorlardı ) tehdit hırsızlık her şeyi beraberinde getirdi.
Ardından oyunda eski çevreden kalan oyuncular maalesef bu düzene ayak uydurmak istemedi ve devran tamamen onlara kaldı oyunun sahiplerinin ve yönetiminde ilgisizliği ile at koşturmaya başladılar fakat hayatın doğal akışı böyle bu duruma yapabilecek bir şey yok oyuna dair pek bir şey kalmamış arkalarında...
Umarım eski günlere yakın günler yaşayabiliriz abilik kardeşlik dostluk saygılı ve sevgili insanları görebiliriz tekrar oyunda.
Ama benim oyuna dair bir dilek hakkım olsa 3-4 şehirden haksızlık ve ön yargı kabul ediyorum girişi komple yasaklayabilsek oyun sanırım 100 seviye atlar....
İlk çıktığı günden bugüne kadar 2014-2015 yıllarına kadar yine oynanabilir bir oyundu çünkü kitle ve etki alanı genişlemediği için genel olarak ilk yıllarda oynayan kişilerin sosyo kültürel çevrelerinden gelen kişilerden oluşuyordu.
Ki unutulmasın ülkemizde de son 10 yılda yaşanan şeyler önceki 10-20 yılda yaşanmıyordu görgüsüzlük kabalık gibi özellikler yadırganıyor ve halk tarafından dışlanıyordu maalesef bu kültürel erozyon anyı ülkemizde olduğu gibi oyun içerisinde de oldu.
Kimse kusura bakmasın çok sevdiğim gezmekten kültüründen mutfağından birçok kaliteli özelliğine ve birçok dostum olmasına rağmen oyuna dadanan 3 bölge oldu. Hatay-Antep-Adana ( bu adana ekibi sanırım sonradan dağıldı ) bu ekipler hile kopya panel küfür tartışma kavga ( gerçek hayatta toplanıp kavga çıkartıyorlardı ) tehdit hırsızlık her şeyi beraberinde getirdi.
Ardından oyunda eski çevreden kalan oyuncular maalesef bu düzene ayak uydurmak istemedi ve devran tamamen onlara kaldı oyunun sahiplerinin ve yönetiminde ilgisizliği ile at koşturmaya başladılar fakat hayatın doğal akışı böyle bu duruma yapabilecek bir şey yok oyuna dair pek bir şey kalmamış arkalarında...
Umarım eski günlere yakın günler yaşayabiliriz abilik kardeşlik dostluk saygılı ve sevgili insanları görebiliriz tekrar oyunda.
Ama benim oyuna dair bir dilek hakkım olsa 3-4 şehirden haksızlık ve ön yargı kabul ediyorum girişi komple yasaklayabilsek oyun sanırım 100 seviye atlar....
VaMoSBieN ! VaMoSFENER !