IKV OYUNCUSUNUN SÜREKLİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATILMASI HK.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
makale34
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Karaköy

Re: IKV OYUNCUSUNUN SÜREKLİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATILMASI HK.

Mesaj gönderen makale34 »

IKVAdmin yazdı: 11 Oca 2026 14:49 Önce şurada neler yazdık okumanızı rica ediyoruz.

https://forum.istanbuloyun.com/viewtopi ... 1#p1288291

Yeni sunucuları ne zaman açtık ? 22 Aralık 2025
Ne kadar zaman geçti ? Yaklaşık 3 hafta

Yani 1 ay bile olmamış. Şu geçen kısa sürede bu kadar fazla majör güncelleme getirmemize rağmen bu şekilde ithamlara diyecek pek sözümüz yok.

Arkadaşlar iletişim konusunda bile hala eleştiriliyoruz. Ayrıca gerekirse hayal satın ne demek ? Oyunun altına dinamit koymaktan bir farkı yok şunun. Kimseye hayal satıp kenara çekilme gibi bir düşüncemiz yok. Arkamıza yaslanıp izlemiyoruz. Tam aksine fazlaca çalışıyoruz. 3 hafta oldu arkadaşlar. Oyuna giriyoruz oyuncuların sorularını yanıtlarken bir yandan test yapıyoruz. Gerçekten yeter.

Etkinlikleri yakında duyuracağız. Buradaki "yakında" 2 ay sonra değil elbette. Kimseyi belirsizlikte bırakma gibi bir gayemiz yok. Çekilişi de pazartesi bir aksilik çıkmazsa duyuracağız.

Yoğunuz arkadaşlar fazlaca yoğunuz. Tamamen oyuna odaklandık ve önceden de dediğimiz gibi 1.5 dakikada hiçbir şey olmuyor.

Biz sizden razıyız yönetim ekibi. Bu arkadaşlar doyumsuz tatmin olmaz, siz bunları görmeyin de morelize olmayın başarılarınızın devamını diliyor ve bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
Punisherxx33
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Punisherxx33 »

Suminat yazdı: 11 Oca 2026 12:04 Bu sunucuların sonunun Karaköy sunucusu gibi olmayacağına inanmış ve yönetimi desteklemiştim fakat hiçbir şey değişmedi. Zaten sunuculardaki problemler yetmezmiş gibi yönetimin iletişimsizliği, özensizliği, oyuncularına yeterli değeri göstermemesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Geçtiğimiz günlerde yönetici oyuna girip güncelleme sebebiyle kapatacağını sadece 10 dakika önce haber verdi, onlarca kişi X ve Gaffarda mağdur oldu. Piyango çoktan açıklanmalıydı unutuldu. Bunlar belki birilerine basit geliyor gibi görünebilir ancak herkesin 7/24 oyuna ayırabileceği bir vakti yok. Kısıtlı zamanda oyuna girip zevk almaya çalışan onlarca insanı soğutmayı yine başardınız. Tüm bunlar yetmezmiş adam gibi derdimizi anlatabileceğimiz dönüş alabileceğimiz bir mecra da yok. Foruma konu açsan hiçbir hakaret içerikli yazı yazmayıp eleştiri yapsan konuyu kaldırıyorlar. Kısacası İKV nin ne oyuncu kitlesi ne de yönetim kitlesi değişmiyor değişmez. Koca bir hayal kırıklığı.
+∞
Kullanıcı avatarı
Punisherxx33
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

IKVAdmin yazdı: 11 Oca 2026 14:49 Önce şurada neler yazdık okumanızı rica ediyoruz.

Yani 1 ay bile olmamış. Şu geçen kısa sürede bu kadar fazla majör güncelleme getirmemize rağmen bu şekilde ithamlara diyecek pek sözümüz yok.

Arkadaşlar iletişim konusunda bile hala eleştiriliyoruz. Ayrıca gerekirse hayal satın ne demek ? Oyunun altına dinamit koymaktan bir farkı yok şunun. Kimseye hayal satıp kenara çekilme gibi bir düşüncemiz yok. Arkamıza yaslanıp izlemiyoruz. Tam aksine fazlaca çalışıyoruz. 3 hafta oldu arkadaşlar. Oyuna giriyoruz oyuncuların sorularını yanıtlarken bir yandan test yapıyoruz. Gerçekten yeter.

Etkinlikleri yakında duyuracağız. Buradaki "yakında" 2 ay sonra değil elbette. Kimseyi belirsizlikte bırakma gibi bir gayemiz yok. Çekilişi de pazartesi bir aksilik çıkmazsa duyuracağız.

Yoğunuz arkadaşlar fazlaca yoğunuz. Tamamen oyuna odaklandık ve önceden de dediğimiz gibi 1.5 dakikada hiçbir şey olmuyor.
Topluluk yönetiyorsanız yeter kelimesini unutmanız gerekiyor. İnsanlar merak ediyorsa, şüphe duyuyorsa cevaplamanız gerekiyor. Eleman eksiğiniz varsa kapatmanız gerekiyor, madem yetişemiyorsunuz. Belli ki "gece gündüz" kod yazıp hata düzeltme peşindesiniz ama oyuncunun duygusunu yönetmeyi beceremiyosunuz. Oyuncunun şüphesi sizin yorgunluğunuzdan daha kıymetlidir çünkü bu oyunun yakıtı sizin mesainiz değil bizim güvenimizdir. Kimse sizin ne kadar terlediğinize bakmaz, herkes sahanın sonucuna bakar. Çok çalışıyoruz bir savunma mekanizması değil zaten olması gerekendir. Belirsizlik ve asabi bir üslup en büyük hayal kırıklığıdır. Biz sizinle kavga etmeye değil yatırım yaptığımız oyunun geleceğini görmeye çalışıyoruz.

Madem yaşanacak her sorunsal aşama planınız dahilindeydi, neden bu planların çözüm aşamasında yeter artık diyecek kadar yoruldunuz? Çünkü arkadaşın analizinde belirttiği gibi 5. günde Gaffar'ın kesileceği, Ejder Asa'nın ekonomiyi kilitleyeceği bu kadar belliyken her şeyi öngördük demeniz inandırıcı değil. Eğer öngördüyseniz ve önlem almadıysanız bu bir ihmaldir, eğer öngöremediyseniz bu bir deneyimsizliktir. İki ihtimal de yoğunuz, çalışıyoruz edebiyatıyla kapatılamaz.

Organik ekonominin yetişemeyeceği bir hızda içerik tüketileceğini biliyordunuz. Bu durumun gerçek ticareti tetikleyeceğini de biliyordunuz. O zaman neden önce oyun içi mekaniklerle önlem almak yerine, en kolay yol olan 999 gün banı seçtiniz?

Sıra bekleyen, şifre ekranında sabahlayan ve buna rağmen para harcamaya devam eden bu kitleye yeter artık demek, profesyonelliği geçtim, büyük bir vefasızlıktır. Sizin 1.5 dakikada hiçbir şey olmuyor dediğiniz o sürede, oyuncular sizin kısıtlı kapasiteniz yüzünden oyuna bile giremiyor.
Kullanıcı avatarı
IIMUCKII
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen IIMUCKII »

Punisherxx33 yazdı: 12 Oca 2026 01:40
kapasiteniz yüzünden oyuna bile giremiyor.
zahmet edip oyuna bakarsanız sevinirim kapasite 3 4 gündür düzeltıldı! ve yeni yönetimi suçlamayın gerçekten yeter 1 yıllık yönetim 15 -14 yıllık yönetimi ayni duruma sokmayın
– Oyuna bakmadan konuşmayın
– 1 yıllık yönetimi 15 yıllık yükle yargılamayın
– Eleştiri yapacaksanız bilgiyle yapın
Bugün oyun ayakta duruyorsa, sunucular doluyorsa ve hala konuşuluyorsa bu, mevcut yönetimin bir şeyleri doğru yaptığı anlamına gelir. Eski yönetim dönemleriyle kıyas yapacaksanız, adil olun. Her dönemi kendi şartlarıyla değerlendirin.
Gündüz
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Gündüz »

IIMUCKII yazdı: 12 Oca 2026 01:44
zahmet edip oyuna bakarsanız sevinirim kapasite 3 4 gündür düzeltıldı! ve yeni yönetimi suçlamayın gerçekten yeter 1 yıllık yönetim 15 -14 yıllık yönetimi ayni duruma sokmayın
Bugün oyun ayakta duruyorsa, sunucular doluyorsa ve hala konuşuluyorsa bu, mevcut yönetimin bir şeyleri doğru yaptığı anlamına gelir. Eski yönetim dönemleriyle kıyas yapacaksanız, adil olun. Her dönemi kendi şartlarıyla değerlendirin.
Tamam değerlendiriyorum 15 yıllıktan daha kötüler.takı düşmeyen sunucu ister misin çocuk adam
Kullanıcı avatarı
IIMUCKII
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen IIMUCKII »

Gündüz yazdı: 12 Oca 2026 02:03
Tamam değerlendiriyorum 15 yıllıktan daha kötüler.takı düşmeyen sunucu ister misin çocuk adam
oyunda takı düşüyordu. Bu bir varsayım değil, oynayan herkesin bildiği bir gerçek. Şu an düşmemesinin sebebi “tasarım tercihi” falan değil, açıkça teknik bir hata. Kimse “takı düşmeyen sunucu” istemiyor. şuan durumun ve Bu tamamen senin uydurduğun bir söylem. Bahsedilen şey çok net: Takılar teknik hatadan slotlardan düşmüyor, sadece grup bölgesinde düşüyor. zaten girip test edebilirsin örnek: kenan.

“çocuk” muhabbetine girmen seviyeni gösteriyor. Grup bölgesinde düşen bir itemin, teknik bir problem veya dengesizlik olarak dile getirilmesi gayet doğal. Bunu çarpıtıp laf sokmaya çalışmak tartışma değil, boş gürültü.

Yeni yönetimi, yıllarca hiçbir şey yapmayan eski yönetimle kıyaslayıp “daha kötüler” demek de ayrı bir komedi. 15 yıl boyunca düzelmeyen sorunları bugün düzeldi diye eleştiriyorsunuz? ayrıca profilinde klan: arzın (çocukları) yazması doğru tespit olmuş güzel klan bol bol savaşırız ;)

arkadaş güzel başlık açmış kontrol etmeni öneririm :)
TOLGARDA yazdı: 12 Oca 2026 02:19 Eskiden bunların listesi vardı ama hızlı destek kapanınca kayboldu. Bilen varsa listeyelebilir mi? Ben bildiğim kadarıyla yazayım;

Motorin:
Sarı Takılar
Mor Asa

Kenan:
Alternator Kolye (Başka bilmiyorum)

Junon:
Zırhlar (Başka bilmiyorum)

Centurion:
Mor Pantolon
Bir de takı olması lazım sarı renkli

Ama bu takıların itemlerin efsunları nelerdir. İşe yarayan şeyler var mı vs hiç fikrim yok. Lütfen yardım edin.
Kullanıcı avatarı
Punisherxx33
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Kapasitenin 3-4 gün önce düzelmiş olması, sunucu açılışındaki o kritik haftada insanların vaktinin ve parasının çalındığı gerçeğini değiştirmez. Yangın bittikten sonra itfaiyenin gelmesine başarı değil, geç kalınmış müdahale denir. Bilgiyle eleştiri yapın diyorsun o halde 5. günde ekonominin patlamasının planlı bir başarı olup olmadığını açıkla. Ve biz sadece dolu yazısını görüyoruz. Bu sunucunun limiti 100 kişi mi, 1000 kişi mi, 10bin kişi mi? Anlık oyuncu sayısını ve sunucu limitlerini görmeden tam olarak neye göre sunucular doluyor diyoruz? Ben ortada kaç kişinin canlı olarak oynadığını gösteren araç görmüyorum. Yani bir restoranın önünde kuyruk olması her zaman ordaki yemeğin çok iyi olduğu anlamına gelmez. Bazen içerideki aşçının yavaşlığından veya masaların azlığından o kuyruk oluşur. Ayrıca diğer cümleleri alıntılamadığına göre o konularda bana katıldığın veya katılmak zorunda kaldığın için teşekkürler
BabanJems
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Lodos
Lonca: Kara Kuvvetleri

Mesaj gönderen BabanJems »

Dostum tabiki sizi eleştireceğiz kimse bu oyunu ücretsiz oynamıyor. Oyuncu olduğumuz kadar müşteriyizde kimse size ağır ithamlarda bulunmuyor zaten ama yeter diye bir şey yok maalesef. Verdiğimiz paralar harcadığımız emeğin karşısında zaten hiç. 1 Grup bölgesine girmek için yarım saat beklemenin bir mantığı var mı? Zaten ortalama bir karakterin 1000 hasarı varken takıdan hasar kırmanın bir mantığı var mı? Yada en basiti oyuna girmek için 10 dakika beklemenin mantığı var mı? Oyun zaten belli oyun şu oyuna ilk defa başlayan oyuncu sayısı bir elin parmağını geçmez. Karşınızdaki oyuncular(müşterileriniz) bu oyunu zaten 50 kere bitirmiş insanlar. 3 Sunucu kapatıp 2 sunucu açınca +1 sunucunun kapasite yükünden zaten kurtulmanıza rağmen neyin doluluğu bu? İnsanlar bunları bilmek istiyor uzun zaman sonra etkileşime geçen admin görünce tabi ki soru soracağız.
Kullanıcı avatarı
Alicavus
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Saygı Or Sevgi (S.O.S.)

Mesaj gönderen Alicavus »

Gerçekten size YETER diyoruz.

Madem yoğunsunuz ve yetiştiremiyorsunuz.
Bütün sunucuları 1 hafta kapatın ve adam akıllı çözümler getirin. Bu süre bittikten sonra Plusu olan arkadaşların hesaplarındaki Plus, Arttırıcı vb işlevlerin süresini de kapalı tuttuğunuz kadar hesaplarına eklersiniz, olayı çözmüş olursunuz.

Asıl biz size YETER demek yerine sizler bu kadar eksiklik ve hatalar üzerine yeter kelimesini de kullanıyorsunuz.

Çözüm getirilmiyor. SONUÇ : YETER
Hata çözülmüyor. SONUÇ : BAN
Eleştiriler yanıtlanmıyor. SONUÇ : YOĞUNUZ
Ocak ayı güncellenmesi 23:00-04:00 - SONUÇ : YİNE YÜZÜMÜZE BULAŞTIRDIK

1) Bütün sunucularının kapasitesinin eski haline getirilmesi (Plussuzlar bile girebilmeli)
Oyuncular Plussuz girip eskileri yadetmek isteyebiliriz.

2) Drop oranlarının tekrar eski haline getirilmesi (Artık slotlardan bile torba zor düşmektedir. Hatta hiç takı yok)
Ayrıca grupta kasılırken slot kesimlerinde hiç bir şekilde para kazanılmıyor.

3) Klan savaşları için klan şanı seviyesinin 40-45 lvl olarak düzenlenmesi

4) Klan ve PvP savaşlarının daha keyifli olması için Max hasar ve Element hasarların düzenlenmesi
(Sert, ağır vuruş, büyü ve şifa hasarları PvP de %40-50 düşürülebilir.)

5) Oyunda 2-3 karakter açabilmek için özel bir entegre olması gerekiyor.
Eski sunucularımızda kendimize göre aktivite yapmak için gereklidir.

Bu tür eleştiriler yapıyoruz buna katlanmalısınız veya oyunu komple kapatırsınız.
Eski oyunu ve oyuncuları mum ışığıyla arıyoruz...

Güvenilir olmayan ve 1 lvl carlarla aktarım veya üretim yapmayınız.

Karakter sahibi olmak asil insanlara mahsustur.Asiller hep kıskanılmıştır.

ALİÇAVUŞ

Saygı Or Sevgi / Sevgi Or Saygı
(S.O.S)
Kullanıcı avatarı
TheWesTSooNN
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen TheWesTSooNN »

Alicavus yazdı: 12 Oca 2026 08:19 Gerçekten size YETER diyoruz.

Madem yoğunsunuz ve yetiştiremiyorsunuz.
Bütün sunucuları 1 hafta kapatın ve adam akıllı çözümler getirin. Bu süre bittikten sonra Plusu olan arkadaşların hesaplarındaki Plus, Arttırıcı vb işlevlerin süresini de kapalı tuttuğunuz kadar hesaplarına eklersiniz, olayı çözmüş olursunuz.

Asıl biz size YETER demek yerine sizler bu kadar eksiklik ve hatalar üzerine yeter kelimesini de kullanıyorsunuz.

Çözüm getirilmiyor. SONUÇ : YETER
Hata çözülmüyor. SONUÇ : BAN
Eleştiriler yanıtlanmıyor. SONUÇ : YOĞUNUZ
Ocak ayı güncellenmesi 23:00-04:00 - SONUÇ : YİNE YÜZÜMÜZE BULAŞTIRDIK

1) Bütün sunucularının kapasitesinin eski haline getirilmesi (Plussuzlar bile girebilmeli)
Oyuncular Plussuz girip eskileri yadetmek isteyebiliriz.

2) Drop oranlarının tekrar eski haline getirilmesi (Artık slotlardan bile torba zor düşmektedir. Hatta hiç takı yok)
Ayrıca grupta kasılırken slot kesimlerinde hiç bir şekilde para kazanılmıyor.

3) Klan savaşları için klan şanı seviyesinin 40-45 lvl olarak düzenlenmesi

4) Klan ve PvP savaşlarının daha keyifli olması için Max hasar ve Element hasarların düzenlenmesi
(Sert, ağır vuruş, büyü ve şifa hasarları PvP de %40-50 düşürülebilir.)

5) Oyunda 2-3 karakter açabilmek için özel bir entegre olması gerekiyor.
Eski sunucularımızda kendimize göre aktivite yapmak için gereklidir.

Bu tür eleştiriler yapıyoruz buna katlanmalısınız veya oyunu komple kapatırsınız.
Birkaç ay öncesine kadar karaköy bölgesi geldikten sonra oyuna tek bir taş dahi eklemeyi beceremeyen yönetimden şu an ki yönetime geçtik ve kısa sürede içinde oyunda büyük bir hype yarattılar. 3 ay oyuna girmek için iki kahve parası veremeyecek kadar aciz değil hiç kimse ki fiyatların gayet ucuz olduğu konusunda bir çok kişi hemfikir. Bence bu yönetim bu kadar sert ve ağır eleştiri hak etmiyor, biraz zamana ihtiyacı olduklarına inanıyorum

“Genel Etkileşim” sayfasına dön