İKV Yönetim Ekibi Görev-Mevki Bakımından Kimlerden Oluşmaktadır? (İKVAdmin Bilgilendirme Yapabilir Misin?)

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Orionxxxaiakos
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

İKV Yönetim Ekibi Görev-Mevki Bakımından Kimlerden Oluşmaktadır? (İKVAdmin Bilgilendirme Yapabilir Misin?)

Mesaj gönderen Orionxxxaiakos »

Herkese merhaba öncelikle,

Yönetim ekibinde veya türk telekom bünyesinde İKV'de görev alan aşağıdaki pozisyonlarda aktif olarak çalışan arkadaşlar var mı, ya da ilerleyen süreçte bu alanlarda ekibe katılım planlanıyor mu merak ediyorum. Örnek olarak aşağıdaki pozisyonlar veya dengi gibi.

-Oyun Direktörü / Yapımcı
-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Hikâye & Görev Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sunucu / Backend Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni
-3D Çevre & Karakter Sanatçısı
-Animatör / Teknik Artist
-Topluluk Yöneticisi / Test Sorumlusu

Eğer bu görevlerin bazıları ya da tamamı şu an için ayrı pozisyonlar olarak yoksa, ekip içindeki organizasyon ve görev dağılımı nasıl ilerliyor onu da öğrenmek isterim.

Yoğun çalışmalarınız ve İKVAdmin'in yazılarında belirttiği ''ekipçe'' kısmındaki ekibi merak ediyorum ve muhtemelen benim gibi bir çok kişinin aklında bir soru işareti bulunuyordur.

Şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Re: İKV Yönetim Ekibi Görev-Mevki Bakımından Kimlerden Oluşmaktadır? (İKVAdmin Bilgilendirme Yapabilir Misin?)

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

İKV 2018'den bu yana Sobee ekibinin bertaraf edilmesi akabinde; Türk Telekom bünyesinde yalnızca topluluk yöneticisi ve forum / test görevlisi düzeyinde ilerliyor. Muhtemelen dönem dönem Türk Telekom'da bu projeye yönlendirebilecekleri 1-2 developer arkadaş görevlendiriliyor fakat bu arkadaşlar da core ekipten olmadığı için yalnızca basit kodlara müdahale edebiliyorlar.

Yıllardır sektörün önde gelen banka, fintek gruplarında çalışmış biri olarak Türk Telekom'daki iç süreçlere hakim olabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla, 3D designer, game designer vs. gibi büyük kapsamlı ekibi olsaydı çoktan duyardık.

Şahsi fikrim, ekip adı altındaki kadronun 3-4 kişiden oluşan ve dönemsel olarak İKV'ye yöneltilmiş ve sadece basit kodlara müdahale edebilen developer ve altyapı ekiplerinden oluştuğu.

İKVadmin'in de Orti olabileceğini ve İKV'ye hakim olduğu için bu ekibe product owner'lık yaptığını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
TheWesTSooNN
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı

Re: İKV Yönetim Ekibi Görev-Mevki Bakımından Kimlerden Oluşmaktadır? (İKVAdmin Bilgilendirme Yapabilir Misin?)

Mesaj gönderen TheWesTSooNN »

turkoxHAMSTER yazdı: 18 Ara 2025 13:50 İKV 2018'den bu yana Sobee ekibinin bertaraf edilmesi akabinde; Türk Telekom bünyesinde yalnızca topluluk yöneticisi ve forum / test görevlisi düzeyinde ilerliyor. Muhtemelen dönem dönem Türk Telekom'da bu projeye yönlendirebilecekleri 1-2 developer arkadaş görevlendiriliyor fakat bu arkadaşlar da core ekipten olmadığı için yalnızca basit kodlara müdahale edebiliyorlar.

Yıllardır sektörün önde gelen banka, fintek gruplarında çalışmış biri olarak Türk Telekom'daki iç süreçlere hakim olabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla, 3D designer, game designer vs. gibi büyük kapsamlı ekibi olsaydı çoktan duyardık.

Şahsi fikrim, ekip adı altındaki kadronun 3-4 kişiden oluşan ve dönemsel olarak İKV'ye yöneltilmiş ve sadece basit kodlara müdahale edebilen developer ve altyapı ekiplerinden oluştuğu.

İKVadmin'in de Orti olabileceğini ve İKV'ye hakim olduğu için bu ekibe product owner'lık yaptığını düşünüyorum.
Fişi çekilmiş oyunu tekrar fişe taktıklarını söylediler ve gelecek için çok umutlu konuşuyorlar. Umarım Orti yoktur ekipte, iş o telefoncuya kalırsa vay halimize.
WesTSooN
Kullanıcı avatarı
Dofians
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Dofians »

TheWesTSooNN yazdı: 18 Ara 2025 13:59
turkoxHAMSTER yazdı: 18 Ara 2025 13:50 İKV 2018'den bu yana Sobee ekibinin bertaraf edilmesi akabinde; Türk Telekom bünyesinde yalnızca topluluk yöneticisi ve forum / test görevlisi düzeyinde ilerliyor. Muhtemelen dönem dönem Türk Telekom'da bu projeye yönlendirebilecekleri 1-2 developer arkadaş görevlendiriliyor fakat bu arkadaşlar da core ekipten olmadığı için yalnızca basit kodlara müdahale edebiliyorlar.

Fişi çekilmiş oyunu tekrar fişe taktıklarını söylediler ve gelecek için çok umutlu konuşuyorlar. Umarım Orti yoktur ekipte, iş o telefoncuya kalırsa vay halimize.
Bunu nerde, ne zaman söylediler?
Since 2008
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

TheWesTSooNN yazdı: 18 Ara 2025 13:59 Fişi çekilmiş oyunu tekrar fişe taktıklarını söylediler ve gelecek için çok umutlu konuşuyorlar. Umarım Orti yoktur ekipte, iş o telefoncuya kalırsa vay halimize.
Orti'nin forumda son aktif olduğu tarih ve İKVadmin'in ilk kez aktif olduğu tarih arasında 1-2 hafta var. Ayrıca şimdiye kadar bütün DEV etiketli arkadaşların vedalarına şahitlik ettik. Orti Karaköy sunucusu dönemi kopya/boss kaçırma kaos'u çıktığında muhtemelen özelden çok fazla çağrı aldı ve kendisini bu şekilde kamufle durumunda kaldı.

Zaten halen Türk Telekom bünyesinde çalıştığını görebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ReaListGangsta
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen ReaListGangsta »

Orionxxxaiakos yazdı: 18 Ara 2025 13:41 Herkese merhaba öncelikle,

Yönetim ekibinde veya türk telekom bünyesinde İKV'de görev alan aşağıdaki pozisyonlarda aktif olarak çalışan arkadaşlar var mı, ya da ilerleyen süreçte bu alanlarda ekibe katılım planlanıyor mu merak ediyorum. Örnek olarak aşağıdaki pozisyonlar veya dengi gibi.

-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni

Eğer bu görevlerin bazıları ya da tamamı şu an için ayrı pozisyonlar olarak yoksa, ekip içindeki organizasyon ve görev dağılımı nasıl ilerliyor onu da öğrenmek isterim.

Yoğun çalışmalarınız ve İKVAdmin'in yazılarında belirttiği ''ekipçe'' kısmındaki ekibi merak ediyorum ve muhtemelen benim gibi bir çok kişinin aklında bir soru işareti bulunuyordur.

Şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

🧩 CORE ENGINE & ARCHITECTURE
🎼 Andrea Pirlo – Lead Engine Developer

Oyun motorunu yazan adam.
Kod temiz, pas gibi akıyor. Kimse fark etmez ama oyun onsuz çalışmaz.

🧱 Alessandro Nesta – Physics & Collision Engineer

Çarpışma motoru kusursuz.
Hiçbir bug geçemez, hitbox’lar hatasız.

🧱 Paolo Maldini – Core System Architect

Tüm sistemlerin omurgası.
20 yıl sonra bile çalışan kod yazar. Legacy master.

🎨 CREATIVE & 3D WORLD
✨ Kaká – 3D Art Director

Işıklandırma, animasyon, hız hissi.
Karakterler onun sayesinde “akıyor”.

🖌️ Clarence Seedorf – Creative Director

Oyun vizyonu ondan sorulur.
Hem sanatı hem sistemi aynı anda düşünür.

🎭 Rui Costa – Narrative Designer

Hikâye, diyaloglar, duygusal anlar.
Oyuncuyu bağlayan detaylar.

🛡️ DEFENSE = OPTIMIZATION & SECURITY
🧱 Jaap Stam – Anti-Cheat & Security Lead

Hile mi? Oyundan direkt ban.
Kimse yanına yaklaşamaz.

🧠 Gennaro Gattuso – QA Lead (Bug Hunter)

Bug mu var?
Gece 3’te bile bulur, sinirle üstüne gider, yok eder.

⚔️ ATTACK = GAMEPLAY & FUN
🎯 Andriy Shevchenko – Gameplay Designer

Oynanışın kalbi.
Bir dokunuşla “işte bu!” dedirten mekanikler.

💥 Filippo Inzaghi – Exploit Finder

Kimsenin görmediği açıkları bulur.
“Bu nasıl çalışıyor?” dedirten şeyler hep ondan.

📣 COMMUNITY & RELEASE
🧤 Dida – Server & Stability Manager

Sunucular sakin, ping düşük.
Kriz anında soğukkanlı.

👔 Silvio Berlusconi – Publisher / Investor

Bütçe sınırsız.
“Dünyanın en iyisi olacak” diye bastırır.
Kullanıcı avatarı
zkocalioglu
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Asarın Evlatları

Mesaj gönderen zkocalioglu »

ReaListGangsta yazdı: 18 Ara 2025 14:28

-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni

Şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

🧩 CORE ENGINE & ARCHITECTURE
🎼 Andrea Pirlo – Lead Engine Developer

Oyun motorunu yazan adam.
Kod temiz, pas gibi akıyor. Kimse fark etmez ama oyun onsuz çalışmaz.

🧱 Alessandro Nesta – Physics & Collision Engineer

Çarpışma motoru kusursuz.
Hiçbir bug geçemez, hitbox’lar hatasız.

🧱 Paolo Maldini – Core System Architect

Tüm sistemlerin omurgası.
20 yıl sonra bile çalışan kod yazar. Legacy master.

🎨 CREATIVE & 3D WORLD
✨ Kaká – 3D Art Director

Işıklandırma, animasyon, hız hissi.
Karakterler onun sayesinde “akıyor”.

🖌️ Clarence Seedorf – Creative Director

Oyun vizyonu ondan sorulur.
Hem sanatı hem sistemi aynı anda düşünür.

🎭 Rui Costa – Narrative Designer

Hikâye, diyaloglar, duygusal anlar.
Oyuncuyu bağlayan detaylar.

🛡️ DEFENSE = OPTIMIZATION & SECURITY
🧱 Jaap Stam – Anti-Cheat & Security Lead

Hile mi? Oyundan direkt ban.
Kimse yanına yaklaşamaz.

🧠 Gennaro Gattuso – QA Lead (Bug Hunter)

Bug mu var?
Gece 3’te bile bulur, sinirle üstüne gider, yok eder.

⚔️ ATTACK = GAMEPLAY & FUN
🎯 Andriy Shevchenko – Gameplay Designer

Oynanışın kalbi.
Bir dokunuşla “işte bu!” dedirten mekanikler.

💥 Filippo Inzaghi – Exploit Finder

Kimsenin görmediği açıkları bulur.
“Bu nasıl çalışıyor?” dedirten şeyler hep ondan.

📣 COMMUNITY & RELEASE
🧤 Dida – Server & Stability Manager

Sunucular sakin, ping düşük.
Kriz anında soğukkanlı.

👔 Silvio Berlusconi – Publisher / Investor

Bütçe sınırsız.
“Dünyanın en iyisi olacak” diye bastırır.
Milan efsane kadro >:)
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Brothership Of Nobility
Discord: recthaltouche

Mesaj gönderen Lighthouse »

turkoxHAMSTER yazdı: 18 Ara 2025 14:27
TheWesTSooNN yazdı: 18 Ara 2025 13:59 ..
Orti'nin forumda son aktif olduğu tarih ve İKVadmin'in ilk kez aktif olduğu tarih arasında 1-2 hafta var. Ayrıca şimdiye kadar bütün DEV etiketli arkadaşların vedalarına şahitlik ettik. Orti Karaköy sunucusu dönemi kopya/boss kaçırma kaos'u çıktığında muhtemelen özelden çok fazla çağrı aldı ve kendisini bu şekilde kamufle durumunda kaldı.

Zaten halen Türk Telekom bünyesinde çalıştığını görebilirsiniz.
Orti olmadığını düşünüyorum. Tavır ve davranışlarına bakılırsa eski tarih öğretmeni olan bir gm'i çağırışım yaptığını inkar edemem
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
Kullanıcı avatarı
BeLCiKLixJoKeR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen BeLCiKLixJoKeR »

-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni

Şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.
Ünlü futbolcu Hakan Ünal
Jet sosyete Ajda hanım
İş insanı Ali bey

Hocam adamların derdi anonimlik. Sen muhtemelen eski oyuncusun foruma kayıt tarihinden anladığım kadarıyla. Oyunun iç dinamikleri ve kitlesinin ahlaki seviyesi çok değişti. Bizim zamanımızda yöneticiler bayramda seyranda yazdığımız bir parçamızken, şimdi ailesini bulup tehtitle iş yaptırmaya çalışan dangalaklar yüzünden istifa kapısının eşiğindeler yıllardır. Tamamen eski düşünceyle ekibi öğrenmek adına konuyu açman çok normal ama malesef eski eskide kaldı.
BeLCiKLixJoKeR
Bitirici
Anka: MercimekÇorbası / PancarÇorbası
Eminönü: EKİNG / Followfinisher
Psychological Counselor

https://www.youtube.com/watch?v=3QGeeHQUUfA
Kullanıcı avatarı
Sheffinq
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Sheffinq »

eğer ki bu yeni yönetimin içerisinde ORTİ varsa karaköy sunucusundan farkı olmıcak bu yeni sunucuların bazı şeylerin kanıtları görünmediği için ortiyi savunanlar olcaktır ama eminimki orti ve iş birlikçileridir :D

“Genel Etkileşim” sayfasına dön