Herkese merhaba öncelikle,
Yönetim ekibinde veya türk telekom bünyesinde İKV'de görev alan aşağıdaki pozisyonlarda aktif olarak çalışan arkadaşlar var mı, ya da ilerleyen süreçte bu alanlarda ekibe katılım planlanıyor mu merak ediyorum. Örnek olarak aşağıdaki pozisyonlar veya dengi gibi.
-Oyun Direktörü / Yapımcı
-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Hikâye & Görev Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sunucu / Backend Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni
-3D Çevre & Karakter Sanatçısı
-Animatör / Teknik Artist
-Topluluk Yöneticisi / Test Sorumlusu
Eğer bu görevlerin bazıları ya da tamamı şu an için ayrı pozisyonlar olarak yoksa, ekip içindeki organizasyon ve görev dağılımı nasıl ilerliyor onu da öğrenmek isterim.
Yoğun çalışmalarınız ve İKVAdmin'in yazılarında belirttiği ''ekipçe'' kısmındaki ekibi merak ediyorum ve muhtemelen benim gibi bir çok kişinin aklında bir soru işareti bulunuyordur.
Şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar.
İKV Yönetim Ekibi Görev-Mevki Bakımından Kimlerden Oluşmaktadır? (İKVAdmin Bilgilendirme Yapabilir Misin?)
- Orionxxxaiakos
- İskele Babası

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi

- Sunucu: Teşkilat
Re: İKV Yönetim Ekibi Görev-Mevki Bakımından Kimlerden Oluşmaktadır? (İKVAdmin Bilgilendirme Yapabilir Misin?)
İKV 2018'den bu yana Sobee ekibinin bertaraf edilmesi akabinde; Türk Telekom bünyesinde yalnızca topluluk yöneticisi ve forum / test görevlisi düzeyinde ilerliyor. Muhtemelen dönem dönem Türk Telekom'da bu projeye yönlendirebilecekleri 1-2 developer arkadaş görevlendiriliyor fakat bu arkadaşlar da core ekipten olmadığı için yalnızca basit kodlara müdahale edebiliyorlar.
Yıllardır sektörün önde gelen banka, fintek gruplarında çalışmış biri olarak Türk Telekom'daki iç süreçlere hakim olabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla, 3D designer, game designer vs. gibi büyük kapsamlı ekibi olsaydı çoktan duyardık.
Şahsi fikrim, ekip adı altındaki kadronun 3-4 kişiden oluşan ve dönemsel olarak İKV'ye yöneltilmiş ve sadece basit kodlara müdahale edebilen developer ve altyapı ekiplerinden oluştuğu.
İKVadmin'in de Orti olabileceğini ve İKV'ye hakim olduğu için bu ekibe product owner'lık yaptığını düşünüyorum.
Yıllardır sektörün önde gelen banka, fintek gruplarında çalışmış biri olarak Türk Telekom'daki iç süreçlere hakim olabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla, 3D designer, game designer vs. gibi büyük kapsamlı ekibi olsaydı çoktan duyardık.
Şahsi fikrim, ekip adı altındaki kadronun 3-4 kişiden oluşan ve dönemsel olarak İKV'ye yöneltilmiş ve sadece basit kodlara müdahale edebilen developer ve altyapı ekiplerinden oluştuğu.
İKVadmin'in de Orti olabileceğini ve İKV'ye hakim olduğu için bu ekibe product owner'lık yaptığını düşünüyorum.
- TheWesTSooNN
- İskele Babası

- Sunucu: Kuklacı
Re: İKV Yönetim Ekibi Görev-Mevki Bakımından Kimlerden Oluşmaktadır? (İKVAdmin Bilgilendirme Yapabilir Misin?)
Fişi çekilmiş oyunu tekrar fişe taktıklarını söylediler ve gelecek için çok umutlu konuşuyorlar. Umarım Orti yoktur ekipte, iş o telefoncuya kalırsa vay halimize.turkoxHAMSTER yazdı: ↑18 Ara 2025 13:50 İKV 2018'den bu yana Sobee ekibinin bertaraf edilmesi akabinde; Türk Telekom bünyesinde yalnızca topluluk yöneticisi ve forum / test görevlisi düzeyinde ilerliyor. Muhtemelen dönem dönem Türk Telekom'da bu projeye yönlendirebilecekleri 1-2 developer arkadaş görevlendiriliyor fakat bu arkadaşlar da core ekipten olmadığı için yalnızca basit kodlara müdahale edebiliyorlar.
WesTSooN
Bunu nerde, ne zaman söylediler?TheWesTSooNN yazdı: ↑18 Ara 2025 13:59Fişi çekilmiş oyunu tekrar fişe taktıklarını söylediler ve gelecek için çok umutlu konuşuyorlar. Umarım Orti yoktur ekipte, iş o telefoncuya kalırsa vay halimize.turkoxHAMSTER yazdı: ↑18 Ara 2025 13:50 İKV 2018'den bu yana Sobee ekibinin bertaraf edilmesi akabinde; Türk Telekom bünyesinde yalnızca topluluk yöneticisi ve forum / test görevlisi düzeyinde ilerliyor. Muhtemelen dönem dönem Türk Telekom'da bu projeye yönlendirebilecekleri 1-2 developer arkadaş görevlendiriliyor fakat bu arkadaşlar da core ekipten olmadığı için yalnızca basit kodlara müdahale edebiliyorlar.
Since 2008
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi

- Sunucu: Teşkilat
Orti'nin forumda son aktif olduğu tarih ve İKVadmin'in ilk kez aktif olduğu tarih arasında 1-2 hafta var. Ayrıca şimdiye kadar bütün DEV etiketli arkadaşların vedalarına şahitlik ettik. Orti Karaköy sunucusu dönemi kopya/boss kaçırma kaos'u çıktığında muhtemelen özelden çok fazla çağrı aldı ve kendisini bu şekilde kamufle durumunda kaldı.TheWesTSooNN yazdı: ↑18 Ara 2025 13:59 Fişi çekilmiş oyunu tekrar fişe taktıklarını söylediler ve gelecek için çok umutlu konuşuyorlar. Umarım Orti yoktur ekipte, iş o telefoncuya kalırsa vay halimize.
Zaten halen Türk Telekom bünyesinde çalıştığını görebilirsiniz.
- ReaListGangsta
- Şarapçı'nın Sırdaşı

- Sunucu: Eminönü
Orionxxxaiakos yazdı: ↑18 Ara 2025 13:41 Herkese merhaba öncelikle,
Yönetim ekibinde veya türk telekom bünyesinde İKV'de görev alan aşağıdaki pozisyonlarda aktif olarak çalışan arkadaşlar var mı, ya da ilerleyen süreçte bu alanlarda ekibe katılım planlanıyor mu merak ediyorum. Örnek olarak aşağıdaki pozisyonlar veya dengi gibi.
-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni
Eğer bu görevlerin bazıları ya da tamamı şu an için ayrı pozisyonlar olarak yoksa, ekip içindeki organizasyon ve görev dağılımı nasıl ilerliyor onu da öğrenmek isterim.
Yoğun çalışmalarınız ve İKVAdmin'in yazılarında belirttiği ''ekipçe'' kısmındaki ekibi merak ediyorum ve muhtemelen benim gibi bir çok kişinin aklında bir soru işareti bulunuyordur.
Şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar.
Oyun motorunu yazan adam.
Kod temiz, pas gibi akıyor. Kimse fark etmez ama oyun onsuz çalışmaz.
Çarpışma motoru kusursuz.
Hiçbir bug geçemez, hitbox’lar hatasız.
Tüm sistemlerin omurgası.
20 yıl sonra bile çalışan kod yazar. Legacy master.
Işıklandırma, animasyon, hız hissi.
Karakterler onun sayesinde “akıyor”.
Oyun vizyonu ondan sorulur.
Hem sanatı hem sistemi aynı anda düşünür.
Hikâye, diyaloglar, duygusal anlar.
Oyuncuyu bağlayan detaylar.
Hile mi? Oyundan direkt ban.
Kimse yanına yaklaşamaz.
Bug mu var?
Gece 3’te bile bulur, sinirle üstüne gider, yok eder.
Oynanışın kalbi.
Bir dokunuşla “işte bu!” dedirten mekanikler.
Kimsenin görmediği açıkları bulur.
“Bu nasıl çalışıyor?” dedirten şeyler hep ondan.
Sunucular sakin, ping düşük.
Kriz anında soğukkanlı.
Bütçe sınırsız.
“Dünyanın en iyisi olacak” diye bastırır.
- zkocalioglu
- İskele Babası

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Asarın Evlatları
Milan efsane kadroReaListGangsta yazdı: ↑18 Ara 2025 14:28Orionxxxaiakos yazdı: ↑18 Ara 2025 13:41 Herkese merhaba öncelikle,
-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni
Şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar.
CORE ENGINE & ARCHITECTURE
Andrea Pirlo – Lead Engine Developer
Oyun motorunu yazan adam.
Kod temiz, pas gibi akıyor. Kimse fark etmez ama oyun onsuz çalışmaz.
Alessandro Nesta – Physics & Collision Engineer
Çarpışma motoru kusursuz.
Hiçbir bug geçemez, hitbox’lar hatasız.
Paolo Maldini – Core System Architect
Tüm sistemlerin omurgası.
20 yıl sonra bile çalışan kod yazar. Legacy master.
CREATIVE & 3D WORLD
Kaká – 3D Art Director
Işıklandırma, animasyon, hız hissi.
Karakterler onun sayesinde “akıyor”.
Clarence Seedorf – Creative Director
Oyun vizyonu ondan sorulur.
Hem sanatı hem sistemi aynı anda düşünür.
Rui Costa – Narrative Designer
Hikâye, diyaloglar, duygusal anlar.
Oyuncuyu bağlayan detaylar.
DEFENSE = OPTIMIZATION & SECURITY
Jaap Stam – Anti-Cheat & Security Lead
Hile mi? Oyundan direkt ban.
Kimse yanına yaklaşamaz.
Gennaro Gattuso – QA Lead (Bug Hunter)
Bug mu var?
Gece 3’te bile bulur, sinirle üstüne gider, yok eder.
ATTACK = GAMEPLAY & FUN
Andriy Shevchenko – Gameplay Designer
Oynanışın kalbi.
Bir dokunuşla “işte bu!” dedirten mekanikler.
Filippo Inzaghi – Exploit Finder
Kimsenin görmediği açıkları bulur.
“Bu nasıl çalışıyor?” dedirten şeyler hep ondan.
COMMUNITY & RELEASE
Dida – Server & Stability Manager
Sunucular sakin, ping düşük.
Kriz anında soğukkanlı.
Silvio Berlusconi – Publisher / Investor
Bütçe sınırsız.
“Dünyanın en iyisi olacak” diye bastırır.
- Lighthouse
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Brothership Of Nobility
- Discord: recthaltouche
Orti olmadığını düşünüyorum. Tavır ve davranışlarına bakılırsa eski tarih öğretmeni olan bir gm'i çağırışım yaptığını inkar edememturkoxHAMSTER yazdı: ↑18 Ara 2025 14:27Orti'nin forumda son aktif olduğu tarih ve İKVadmin'in ilk kez aktif olduğu tarih arasında 1-2 hafta var. Ayrıca şimdiye kadar bütün DEV etiketli arkadaşların vedalarına şahitlik ettik. Orti Karaköy sunucusu dönemi kopya/boss kaçırma kaos'u çıktığında muhtemelen özelden çok fazla çağrı aldı ve kendisini bu şekilde kamufle durumunda kaldı.
Zaten halen Türk Telekom bünyesinde çalıştığını görebilirsiniz.
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
- BeLCiKLixJoKeR
- FareAdam Düşmanı

Ünlü futbolcu Hakan ÜnalOrionxxxaiakos yazdı: ↑18 Ara 2025 13:41 Herkese merhaba öncelikle,
-Proje Yöneticisi
-Oyun Tasarımcısı
-Oyun Yazılımcısı
-Sanat Yönetmeni
Şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar.
Jet sosyete Ajda hanım
İş insanı Ali bey
Hocam adamların derdi anonimlik. Sen muhtemelen eski oyuncusun foruma kayıt tarihinden anladığım kadarıyla. Oyunun iç dinamikleri ve kitlesinin ahlaki seviyesi çok değişti. Bizim zamanımızda yöneticiler bayramda seyranda yazdığımız bir parçamızken, şimdi ailesini bulup tehtitle iş yaptırmaya çalışan dangalaklar yüzünden istifa kapısının eşiğindeler yıllardır. Tamamen eski düşünceyle ekibi öğrenmek adına konuyu açman çok normal ama malesef eski eskide kaldı.
BeLCiKLixJoKeR
Bitirici
Anka: MercimekÇorbası / PancarÇorbası
Eminönü: EKİNG / Followfinisher
Psychological Counselor
https://www.youtube.com/watch?v=3QGeeHQUUfA
Bitirici
Anka: MercimekÇorbası / PancarÇorbası
Eminönü: EKİNG / Followfinisher
Psychological Counselor
https://www.youtube.com/watch?v=3QGeeHQUUfA
eğer ki bu yeni yönetimin içerisinde ORTİ varsa karaköy sunucusundan farkı olmıcak bu yeni sunucuların bazı şeylerin kanıtları görünmediği için ortiyi savunanlar olcaktır ama eminimki orti ve iş birlikçileridir