IKV - RPG Oyunlardan Öneriler

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
desoildd
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

IKV - RPG Oyunlardan Öneriler

Mesaj gönderen desoildd »

Merhabalar, konunun amacı uç önerilerde bulunmak değil, IKV özelinde mantıklı olabilecek ve zenginlik sağlayacak diğer MMORPG oyunlarında bulunan özellikleri değerlendirdiğim "IKV'de olsa nasıl olur?" sorusunu kendime sorduğum derleme tadında bir içerik olacaktır.
  • Yorumlarda bunun üzerinde durup saygı içerisinde düşüncenizi belirtirseniz sevinirim.
  • Amacım artık oyunla ilgilenen bir yönetimimiz olduğu ve forumu dikkate aldığı için uygun gördüklerimi örnekleyerek burada paylaşmaktır.
  • Uygulanabilirliğini değerlendirmek kendi takdirleridir.

• 1- RNG(Random Number Generated) - Rastgele Değerleme Sistemi
Birçok MMO da bulunan, eşyaların özelliklerini değişken oranlarda düzenlemeyi sağlayan sistemdir. Düşen Eşya özellikleri belli bir aralıkta rastgele verilir. IKV özelinde bir örnekleme yapalım;

Turkuaz- Sarı-Nadide-Şaheser

Alaska Berosus İpekli Eldiven
[Büyü Hasarı (Buz) ] : 130 -----> 125-135 Arası rastgele değer
[Büyü Kritik Şansı] : 4 -----> 3.6-4.2 Arası rastgele değer
[Savunma] : 12 -----> 10-15 Arası rastgele değer

Şeklinde ratgele değerlerle düşmesi eşyaya çeşitlilik sağlayacaktır. Reçeteler de üretim sonrasında yine aynı şekilde rastgele bir değer verebilir. Bu sistem düşürerek elde ettiğimiz belli bir seviye üstü eşyalara (yani gözlükler hariç), uygulanabilir. Detayları değişkenlik gösterebilir.
  • 2- Item Augmentation - Ek Stat Ekleme Sistemi
Oyunlarda eşyalara ek destek sağlayacak, düşük özellikte fakat yararlı bonus statlar eklenebilir. Bu statları ekleyecek eşyalar patronlardan elde edilebilir. Bu ek özellik, PvM ya da PvP özellik verebilir.

Sarı-Nadide-Şaheser

Yukarıdaki örneğe istinaden ekleme yapalım;

[Büyü Hasarı (Buz) ] : 128
[Büyü Kritik Şansı] : 4.1
[Savunma] : 13

Rastgele değerlerde olan eşyamıza 50 seviye Kudret Taşı [Maksimum Kudret]:30 ekleyelim;

[Büyü Hasarı (Buz) ] : 128
[Büyü Kritik Şansı] : 4.1
[Savunma] : 13
[Maksimum Kudret] :30

• 3- Reforging/Rerolling - Tekrar Değerleme Sistemi

Aslında RNG Sistemiyle bağlantılı olan, özellik değerlerini zarlama (rerolling )sistemidir. Aşina olduğunuz Türkiye'de popüler oyunlarda da görülmektedir.

Sarı-Nadide-Şaheser

• 4- Destruction/Failure - Eşya Kırma Sistemi

Ve geldik çantamızda biriken gereksiz şaheserleri nasıl değerlendirebileceğimiz konusuna :)
Birçok oyunda eşyaların şans oranına bağlı kırılıp, değerli bir üretim eşyası veya takas materyali elde ettiğimiz sistemdir.

IKV özelinde özellikle patron materyallerinin üretimde kullanımda önemli bir rol oynaması sebebiyle eklenebilir.

Nadide-Şaheser

Örneğin, Ferromanyetik Eldiven düşürdük fakat bizde zaten var. Demirciye gidip kırdıracağımız bir sistem olsun,
55 seviye Nadide eşya olduğu için kırma başarı oranı %60 olsun

Başarılı bir kırma sonucunda Ferromanyetik Eldiven Reçetesinde bulunan bir materyali 1 veya belli bir adette, materyalin nadirliğine göre elde edelim. Örnek değerler;

Ferromanyetik Eldiven Reçetesi
[Narin Kardelen]x12 ----> 2 adet %8 elde etme
[Saf Platin]x12 ----------> 2 adet %8 elde etme
[Yeşil Elmas]x12 --------> 2 adet %10 elde etme
[Ganoderma]x8 ----- ----> 1 adet %3 elde etme
[Yttrium]x8---------- ----> 1 adet %3 elde etme
[Erbium]x8 --------------> 1 adet %3 elde etme
[Martian Akondrit]x4 ----> 1 adet %3 elde etme
[Buji]x10 ----------------> 1 adet %5 elde etme
[Mikroçip]x10 ------------> 1 adet %2 elde etme
[Köşk Madalyonu]x5 ----> 1 adet %10 elde etme
[Galata Sembolü]x5 ----> 1 adet %10 elde etme
[Antimon]x5 -------- ----> 1 adet %10 elde etme
[Sentetik Lif]x30 --------> 10 adet %25 elde etme

Bu sistemle fazla düşen eşyalar ek olarak değerlendirilebilir. Örneklendirme bazı materyaller üzerinde detaylandırılabilir.

• 5- Daily/Weekly/Monthly Quests - Günlük/Haftalık/Aylık Görevler

Benim bazı oyunlarda en sevdiğim özelliklerden biri, IKV de neden olmasın ?
Belli veya yeni bir NPC'den alacağımız görevler sonrasında değerli bir üretim materyali veya eşya elde edilebilir.

Örneğin;

Haftalık Görevler ;
- 15 saat oyunda bulun
- 5 kez Solucan'ı kes
-1000 adet Gizitim Milis öldür
- 2 saat kesintisiz Kabadayı modunda oyunda bulun
- 5 adet Xenotim düşür

Ödül(Rastgele Biri);

x1 Mikroçip
x1 Sentetik İpek
x3 Akik
x2 Painite

Gibi örnekler çoğaltılabilir.

--------

Oyuna çeşitlilik sağlayacak bu sistemlerin entegrasyonu ne derece mümkün bilemiyorum. Bunun gibi birçok sistem ve mekanik bulunsa da bana göre IKV için uygulanabilir olanları paylaşmak istedim. Herkese iyi forumlar
Kullanıcı avatarı
IDorianGray
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: IKV - RPG Oyunlardan Öneriler

Mesaj gönderen IDorianGray »

kanka adamlar level sınırı bile getiremiyor o kadar anlamıyorlar oyun motorundan sence en basit şeyleri yapamayan insanlar dönüp rng sistemle build mi getircek oyuna :) yani bu dediğin güzel düşünce ama düşünceden öteye geçemez bu yönetimle
Kullanıcı avatarı
Empatie
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos
Lonca: Dayofdeath
Discord: BayBarlas

Mesaj gönderen Empatie »

Düşünce ve öneriler çok iyi. Gördüğüm en faydalı öneri konularkndan birisi olmuş. Yönetimin atacağı büyük adımlardan birisi de bu olabilir. Eline sağlık :+1: :+1:
2015 - 2021 Sancak
IHeRaI - IeReSBoSSI

2024 - Karaköy
Barlas-|BaRLaSI

2025 - 2026 Bab-ı Ali
|BaRLaSI - IxBaRLaSxI - IIBaRLaSII

İKV Topluluk Discord Kanalı : https://discord.gg/8W5QmFU
Kullanıcı avatarı
hattihumayun
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen hattihumayun »

IDorianGray yazdı: 16 Ara 2025 00:29 kanka adamlar level sınırı bile getiremiyor o kadar anlamıyorlar oyun motorundan sence en basit şeyleri yapamayan insanlar dönüp rng sistemle build mi getircek oyuna :) yani bu dediğin güzel düşünce ama düşünceden öteye geçemez bu yönetimle
teknik altyapı müsade etmiyor kardeşim , altyapıda son kalan 600 kb'lık bir boşluk vardı ona da mc2 ayakkabı eklendi geçen ay böylelikle altyapı tamamen doldu taştı yer yok :grin:

“Genel Etkileşim” sayfasına dön