Fikir: IKV Altın Mahzen

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
BLITZKRIEG
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Fikir: IKV Altın Mahzen

Mesaj gönderen BLITZKRIEG »

Selamlar,

Malumunuz oyunumuzun motoru çağının gerisinde ve bir geliştirici ekibin olmayışı bizlerin yeni bir genişleme paketi konusundaki beklentilerini ciddi anlamda düşürmüş durumda. İşte bu nedenle başladığım yeni fikir arayışlarımda geldiğim noktayı sizlerle paylaşmak istedim. Bir genişleme paketi fikri, ve aynı zamanda da Unreal Engine 5 ile geliştirilmiş bir remake içeriyor. Görsellerle de desteklemeye çalışacağım. Keyifli okumalar.

"Altın Mahzen: Unutulanın Dönüşü"
Yıllar önce kıyamet sonrası oluşan kaos içinde unutulmuş bir bölge yeniden ortaya çıkıyor: Yerebatan’ın Altı. Topkapı Sarayı’nın, Ayasofya’nın ve Yerebatan Sarnıcı’nın birleştiği yerin derinlerinde mühürlü bir mahzen bulundu.
Bu mahzende, “Birinci İnsanlar” adı verilen ve insanlığın ilk karanlık büyü kullanıcıları olduğu rivayet edilen varlıklar mühürlenmişti. Felaketten sonra zayıflayan tılsımlar artık bu karanlık varlıkları tutamıyor.
Ve İstanbul'un altından başlayan gölge istilası, yavaşça yüzeye sızmaya başladı...

🕳 Yeni Bölge: Derin İstanbul
Bu genişleme ile oyunculara açılan yepyeni bölge:
Katman Katman İstanbul
• Giriş noktası: Sultanahmet’teki bir çökmüş sokaktan.
• Her katman başka bir döneme veya mistik tema içeriyor:
o Katman 1: Mezarlıklar Şehri (Osmanlı döneminden kalan lanetli mezarlar)
o Katman 2: Su ve Karanlık (Boğulmuş sarnıçlar, görünmeyen varlıklar)
o Katman 3: Mahşer Gecesi (Unutulmuş Ayin Alanları)
Her katman zorluk derecesi artan yaratıklar, tuzaklar ve çözülecek sırlarla dolu.
• Birinci İnsanlar: Uykularından uyanan, zamanla aklını kaybetmiş büyü kullanıcıları. Hiçbir gruba ait değiller, sadece yok etmek istiyorlar.
• Gölge yaratıklara karşı koruma,
• Gizli kapıların açılması gibi etkiler yaratıyor.
Ama dikkat: ritüel yanlış yapılırsa oyuncunun kendisi de karanlığa kapılabilir.
• Gölge silahları,
• Dualı zırhlar açılabiliyor.

Bu plot'un anlamı şu, oyuna 3 farklı son ekleniyor.

Karagun ile birleşme, Karagun'u yok etme ya da Karanlıktan Arınma

Oyundaki bu 3 son'un her biri sizi farklı bir yola çıkaracak. Detaylandırmayı yapabilirim ancak 160 sayfa plot var elimde dolayısıyla özet geçeceğim. Örneğin Karagun ile birleşme yolunu seçerseniz, oyunda gölge karakterlere erişebileceksiniz. Bunun anlamı ise şu:
-Büyücü iseniz, Gölge Büyücü
-Savaşçı iseniz, Gölge Savaşçı
-Şifacı iseniz, Ruh Biçici sınıfları açılacak.

Bu sınıfların her birini sıfırdan oynamak durumundasınız. Ancak her bir sınıf baştan aşağı yenilenmiş bir yetenek ve eşya setlerine sahip olarak ilerleyecek.

Peki Karagun Kim?

Resim

Mitolojide yer alan Karga/Kuzgun'u bilirsiniz. Ölümü ve bilgeliği temsil eder. İşte Karagun başından beri sizinle olduğu halde sahip olmayı, onunla birleşmeyi kanıksayamadığınız yegane karanlığın ta kendisi!

“Ben sizden doğdum.
Siz unuttunuz, ben hatırladım.”
Karagun’un Son Ayini’nden

Karagun, ilk olarak ölümsüzlük vaadiyle Birinci İnsanlar’ın zihnini çarpıttı. Onları birbirine düşürdü. Mahzenin koruyucuları birbirine kıydı. Mahzenin duvarlarına kanla çizilmiş anlaşmalar, dualar ve lanetler kazındı.

“Unuttunuz beni.
Ruhunuzu başkalarına kiraladınız.
Şimdi geri geldim.
Bana gözlerinizi verin,
Gerçekleri göreyim.
Beni taşıyın,
Sonsuza kadar içinizde yaşayayım.”

Karagun ile kavuşacağımız üç farklı son için ise yapay zeka yardımıyla bazı konsept çalışmalar hazırladım.

Gölge Savaşçı - Karagun ile birleşmeyi seçen kadim savaşçılar topluluğu
Resim

Gölge Büyücü - Ruhdanış
Resim

Gölge Şifacı - Ruh Biçenler
Resim

Yine bu genişleme paketi için planladığım bazı mekanları da yine yapay zeka yardımıyla oluşturdum. Bu mekanların her biri başka bir NPC ve başka özelliklere ev sahipliği yapacak.

Altın Mahzen
Resim

Ters Beyazıt
Resim

Sırlı Sarnıç - Karagun'un fiziksel aleme en yakın olduğu geçit
Resim

Seviye sınırının arttığı, yeni sınıfların eklendiği komple bir güncelleme olurdu, şayet olsaydı.

Ne dersiniz, oynanmaz mıydı?
It is always darkest before the dawn.
Kullanıcı avatarı
KafkasBeyi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım
Lonca: B E Y

Re: Fikir: IKV Altın Mahzen

Mesaj gönderen KafkasBeyi »

Ne güzel olurdu hem de, ikv hikayesinin böyle yarım kalması çok üzücü. En azından bir anime seriyle hikayeyi tamamlasalardı keşke
oOoKafKaSBeYioOO
Yürüyoruz ömür boyu yürüdüğümüz yol karınca boyu...
Kullanıcı avatarı
xxJUSTINGxx
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Mazi

Mesaj gönderen xxJUSTINGxx »

Gördüğüm En iyi Fan Made olabilir gerçekten mükemmeliyetçi bir çalışma olmuş İKV mizin sonunun böyle olması benide çok üzmüştü benide böyle bir içerik yapmaya itmişti birkaç yıl önce bende böyle şeyler düşünmüştüm. Tabii sadece benim zihnimle sınırlı kaldı ve böyle içerikleri görünce benimde forum da paylaşma hissiyatım arttı, Yakın zamanda bende böyle birşey paylaşacağım. Tekrardan ellerine sağlık😇😇
Bildiğim Birşey Varki Oda Hiçbirşeyin Birdaha Eskisi Gibi Olmayacağıdır.

DevilMayCry
KaraköyResim
Kullanıcı avatarı
BLITZKRIEG
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

KafkasBeyi yazdı: 13 Nis 2025 11:29 Ne güzel olurdu hem de, ikv hikayesinin böyle yarım kalması çok üzücü. En azından bir anime seriyle hikayeyi tamamlasalardı keşke
Keşke.. Aslında bize imkan verseler bunun devamını biz getiririz. Tek ihtiyacımız olan bir adet workstation.
Kullanıcı avatarı
BLITZKRIEG
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

xxJUSTINGxx yazdı: 13 Nis 2025 12:05 Gördüğüm En iyi Fan Made olabilir gerçekten mükemmeliyetçi bir çalışma olmuş İKV mizin sonunun böyle olması benide çok üzmüştü benide böyle bir içerik yapmaya itmişti birkaç yıl önce bende böyle şeyler düşünmüştüm. Tabii sadece benim zihnimle sınırlı kaldı ve böyle içerikleri görünce benimde forum da paylaşma hissiyatım arttı, Yakın zamanda bende böyle birşey paylaşacağım. Tekrardan ellerine sağlık😇😇
Çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Bu yorumlar insanı daha çok çalışmaya itiyor :blush:
Kullanıcı avatarı
bymehmett
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Lonca: 5 SUNUCU KAPATILSIN !

Mesaj gönderen bymehmett »

tebrikler güzel calısma

“Genel Etkileşim” sayfasına dön