Karaköy bölgesi ilk çıktığında kopyada ortaya çıktığı için herkes kolaylıkla karakterlerini fullemiştir ve çok ciddi bir sorun gözden kaçmıştır.Karaköy Reçetelerde istenilen maden sayıları anormalin ötesinin ötesinden fazla günde 12-15 saat felan oynasan aylarca sürmesi muhtemel madenler isteniyor. Bakın beyler bi asa ve eldiven(halley) üretmeye sadece 20 mikroçip istiyor kopyanın olmayacağı bir ortamda 10 adet mikroçip bulmak 3 ay sürer oda hayvan gibi onlıne olursanız. Komple halley set Dizmek için 64 tane sibiryalı lazım bakın beyler ben eski madencilerdenim yeri geliyor gece 12 den sabah güncelleme saatine kadar maden dönüyorum 1 tane sibiryalı çıkmadan sabahladığım günler biliyorum ve düşünün sıfır rekabet ortamında sadece benim maden döndüğüm bir ortamdan bahsediyorum. 1000 tanede 1 felan çıkıyor ortalama. Diğer madenleri felan saymıyorum ve tekrar edıyorum 0 rekabet ortamında günde yaklaşık 7 8 saat online sürecinde ben 1 ayda 20 sibiryalı çekemiyordum. Full rekabet ortamında 64 tane sibiryalıyı çekmek heralde bi 3 yıl sürer

elbette zor olmalı elbette kolay olmamalı ama bu zorluk seviyesi aşırı ötesi. Zaten mmorg oyunların son yıllarda bitme noktasına gelmesinin en büyük sebebi bu zorluklar olmuştur yeni nesil artık bir item üretmek için aylarca online kalmak istemiyor bir anca önce savaşa dahil olmak istiyor bundan dolayı LOL gibi oyunlara yöneldi insanlar. Ayrıca maden dönmeyip parayla almayı teklif edenler olacak ancak şunu söyliyim muhtemelen 1 sibiryalı 100m 1 koni çiçeği 50 m 1 mıkroçip 500 m felan olacaktır bu paralar inanın kolay elde edilemez bono hilesinden önce bilenler bilir 100m bile kasmak için belinizi felan bırakmanız lazım. Tılsım madenlerini felanda daha saymadım Oda ayrı bir olay.
Kafamda yaptığım çok basit bir matematikle size net ve emin olarak söylüyorum tam takım bir büyücü dizmek tılsımlarıyla halley anu setiyle günde 10 12 saat aktif olan oyunda ki bütün çakallıkları bilen birisi ancak ve ancak 2028 e kadar felan anca dizer charını.
Hatta şunuda ekliyim çoğu oyuncu kendini karaköye bile 1 senede zor atacak ilk gaffar kesimi 2 ayı bile bulabilir çok ciddi rekabet ortamı olacak yüzüne bakmadığımız itemler şaheser konumuna çıkacak.
Kısacası tılsım ve karaköy reçetelerinde istenilen madenlerin 1/4 ne hatta 1/8 ne kadar düşmesi lazım yoksa çok oyuncu kaybedilir.