Selamlar, oyununuzu ilk çıktığı gün itibariyle deneyimlemiş bazen ara vermiş biri olarak çok beğendiğimi, emeklerinizi taktir ettiğimi ve böyle bir deneyim yaşamamıza imkan sağladığınız için teşekkürlerimi dile getirmek isterim. Bu 2. yada 3. hesabı ne zaman açmıştım bilmiyorum gerçekten. Ben oyuna 2019 belki daha eski bir süre zarfında işlerden ötürü ara vermiş tekrar başlamaya niyetlenip girmiş ancak ivedi bir şekilde geri bırakmış birisi olarak size birkaç öneri sunmak istiyorum. Oyunu bıraktığımda son level 49'du şu an 59 level. Setler değişmiş, tılsımlar, madenler, slotlar, bölgeler, tılsım üretimleri, reçeteler, hangi görevi yaptım hangisini yapmadım... Herşey bir kargaşa... Sürekli her gördüğüme birşey soruyorum insanlarda haklı olarak kısa cevaplar veriyor, işten geldim yada kafa dağıtmaya bi oyun başına oturdum bununla mı uğraşacağım modunda oluyorlar, doğru da diyorlar. Sitede Levellere göre itemler, efsunları gelebilecek efsunları yazan bir bölüm olsa, detaylı şekilde setler olsa. Örn; setteki bir ceket ayrı olarak bölümü yazacak ve verdiği efsunlar yanında yazacak. Bu aslında tüm itemlerde yapılması gerekiyor diye düşünüyorum. Özel itemler hariç genel itemlerinde fotoğrafı olur seviyesi/seviyeleri olur yanına denirki mesela max 3 efsun gelebilir yada 2 neyse artık sonra da gelebilme ihtimali olan efsunlar sıralanır yanına. Özel itemlere setlere ayrıcalık tanındığı gibi diğerlerine tanınsa iş uçar gider hak veriyorum. Yada tılsım dediğimiz şey nerede yapılıyor, nerede çıkıyor varsa reçetesinin birebiri görsel yada tüm reçetelerin görseli, o artık neyin reçetesiyse nelerle üretildiğine dair altında bütün bilgileri yazsın. Çünkü insan reçeteyi alana/bulana kadar bir süre harcıyor o zamana kadar birde onun üretimi için gerekenleri toplayabilsin rahat rahat. Yada aa bunun reçetesi de mi varmış yada böyle bir item mi varmış demesin insanlar da herşeyi bir görebilsin genişten. Yeni başladığınızı düşünün yada ara verip geldiğinizi sohbet ekranında yeni ne kadar eşya görürseniz yada millete sorup ne öğrenirseniz o kadarını bilyorsunuz. İnsanın gözü korkuyor ve geri adım atıyor bulaşmak istemiyor. Güncel bir oyundan örnek vermek isyiyorum misal Bdo en ufak detaya, madene itemin düştüğü yaratığa, saatlerine, üretim yapılacaksa üretim malzemelerinin sayısı adedi cinsi, nerede bulunacağı hepsini belirtiyorlar, oyuncularda ne yapması gerektiğini bildiği için berrak bir şekilde oyununu oynuyor. Oyunu bırakmış, ara vermiş yada yeni başlamış oyuncu olması oyundan düşmesine/tutunamamasına engel olmuyor. Ben şahsen dün acaba birşey değişmiş midir diyerek plus alıp diğer seferlerde yaptığım gibi girdim. İş sonrasında 1-2 saat kafa dağıtırım sohbet ederim diye sonrasında bir baktım herşey kargaşa 1 ay ara veren bile toparlayamaz tekrar. Ben bu oyuna kafa dağıtmaya mı giriyorum ders çalışır gibi sürekli kendimi güncel tutup gidişatı piyasayı mı kontrol etmeliyim moduna giriyorum ve kapı eşiğinden dönüyorum. Sözlükler, youtube yorumları vs hep bu tip durumlardan muzdarip geri dönmeye korkan baş ağrıtmak istemeyen insanlarla dolu. Oyun motoru eski olduğu için ve yazılımcıda olmadığım için sistem imkan sağlar mı bilemiyorum o yüzden bu öneriyi komple site üzerinden gerçekleştirdim hiç yoktan resmi bir discord kanalı açılıp, bu sitede paylaşılarak oradan bilgiler verilebilir güncel bir şekilde. İnanın muazzam bir fark olacak. Benim için 2. en büyük problem piyasa, deminde dediğim gibi 1 ay ara veren kişi yeni başlayanı söylemiyorum bile piyasadan o kadar uzak ki ne ne kadara satılıyor nedir bedeli. Bir merkez pazar rica edeceğim gerçekten. Hiç yoktan kişi itemi oraya rehin bırakacağına itemi oraya koyup fiyatını yazsın kendi çantasında rehin dursun 1-3 gün arası sonra otomatik bozulsun rehin mesela ama insanlar o sekmeye tıklayınca bu itemler satılıyor fiyatları da bu demek ki desin piyasa hareketlensin yada piyasa da rekabet olsun ki bu en güzeli bence. Madenler seri seri satılsın. Ben şu an 49 levelim belki adamın biri 49 levellik ucuz ama beni çok rahatlatabilecek bi item düşürdü direkt satıcıya satacağına pazara koyacak 250kdan 1mden neyse artık çöpe gideceğine dursun diye atacak ben alacağım benim gelişimim hızlanacak. Oyunda hareketlilik olacak. İnsanlar geçiyor bi sığınağın önüne oturuyor, herkes en iyi kişiyi arıyor da arıyor sığınağa girmek için. Yüksek level düşük levelin elinden tutmadıkça düşükler bir şey yapamıyor. Bu şekilde item satma item üretme vs. gibi şeyler açıklığa kavuştukça insanlar; göreve yardım... kasar mısın... ya bi el atın... diye bütün gün ortada dolaşıp sonrasında bu ne abi birşey yapılmıyor ki diye oyunu bırakacağına farklı uğraşları olmuş olacak. Oyun içerisinde istediğim bir sekme de ''Görevler'' tüm görevleri görelim, yapılan görevler offline arkadaşların olduğu gibi gri bir şekilde görevi veren kişinin ismiyle açıklamalarıyla (alınmadan önceki gibi) yazsın, yapılacaklar yada ileride olan görevler de Gözüksün kimden alınacağı gözüksün. Bu kolaylıklar artık lazım insanlara. Ben dün oyuna girdim ve bende sadece ''Rem'' görevi var. Gaffardan sonra ruh taşına tıklayacakmışım 1.5 saat onu aradım. Gaffar nerede? Oraya nasıl gidiliyor? Nasıldı? Görevin ortasında artık internetim mi kesilmiş, ben mi bırakmışım, elektrikler mi kesilmiş bilmiyorum yarısında kalmış görev. Sağolasun 1.5 saat sonunda bir arkadaş üşenmedi söyledi de öyle öğrendim. Bunlar hoş durumlar değil gerçekten kolaylık sunulması lazım oyuna, sizden ricam bu durumların sağlanması. En kötü playstore üzerinden parayla mı indirilir, turktelekom güvencesiyle mi yapılır (İnsanlara virüssüz, ıd şifre güvencesi sağlayarak) ''İkv Asistanı'' mantığı birşey yapıp hazırdaki motoru zorlamadan Görevler - Harita güncellemesi - Hangi bölgeye nereden gidilir (Şahsen yeni bölgeler nerede nasıl gidiliyor hala bilmiyorum, yine tabiri caiz ise başka bir oyuncunun ağızna bakıyorum) - merkez pazar - itemler, reçeteler, madenler, düşen eşyalar, nereden düşer hangi slottan
hangi bosstan düşer vs gibi bilgileri oyuncuyla buluşturmanızı rica ediyorum. İnsanlar reel hayatında artık sabırsızlar teknoloji çağının verdiği sabırsızlık, kolaylık ve rahatlıktalar. Bu oyun bu durumu çok baltalıyor, bu zamanda bu oyun bizim için bir duvar değil güzel bir zaman geçirebilmemiz için bir vasıta olması gerek diye düşünüyorum. Şimdiden geri dönüş ve düşüncelerime verdiğiniz önemden ötürü çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar dilerim.
ÖNERİ - DİKKATE ALMANIZI HİÇ YOKTAN BİR DÖNÜŞ YAPILMASINI RİCA EDİYORUM
-
- İskele Babası
Re: ÖNERİ - DİKKATE ALMANIZI HİÇ YOKTAN BİR DÖNÜŞ YAPILMASINI RİCA EDİYORUM
çok güzel yazmışsın ama adamlar daha karakter aktarımlarını açmıyorlar buna çaba göstermezler üstüne konuyu da silerler 
Umut dolu ve farklı bir öneri/taleple girdim ki, yorum yapan TEK arkadaşın da dediği gibi zerre olralı olan bir ekip mevcut değil. İçimde kalmasın ben yine önderimi dile getireyim de. İnsanlar gelişim esnasında yüksek levellerin eline bakmaktan önüne bakamıyor. Misal ben 49 leveldim gaffar kesiminden sonra istihbarat komutanı görevini aldım, tam komutan öldürülecek meşhur ''Kritik Hata''nızı aldım ve görev benim için başa sardı. Tekrardan görevin yapılıp benim kendimi Karaköye atmam yani tabiri caizse milletin eline bakarak ilerlemem tam 4.5 gün aldı. Yahu az mantık, ben şahsen arkadaşımı davet etcek olsam oyuna hadi beraber çil çil takılırız sohbet muhabbet desem adamı belli bir yere getirdikten sonra milletten yardım dileneceğim ki arkadaşım gelişsin... Yada ulan Büyücü/Savaşçı/Şifacı neyse ben bunu çok oynadım yada diğer karakterin itemleri çıktı, bol bol param var birde diğer karakteri deneyeyim ona zaten direkt dizer oynarım desem. Milletin eline baka baka ilerleyeceğimi düşünüp yine birşey yapamıyorum. Sizler oyun yöneticileri (Başka tabir bulamadım kusura bakmayın da böyle yönetici falan olunmaz) insanlara tek başına yapılacak gibi bu görevleri sunsanız da. Normalde Bosslardan, yaratıklardan düşen itemleri sunmasanız mesela?? Kişi tek başına rahat rahat ilerlese, derdi item olan arkadaşta grup bulsa daha zor bir seviyede görevlerini gerçekleştirerek rng şekilde aradığı item ihtiyacını karşılasa daha iyi olmaz mı? Yani işten eve gelip 2-3 saat millete yalvaracağıma kendi oyunu mu oynarım güzel güzel sonrasında da yan karakterimden yeni karakterimi/arkadaşımın karakterini dizerim zaten. Görevler komple bittikten sonra item için gruplarla dungeonlara, slotlara girebilirim. Oyunu oynayan büyük kısım Karaköyde. Gaffara, Migrat'a sevap kazanmaya gelen oyuncu var, yeni oyuncuyu neden orada hala tutmaya çalışıyorsunuz ki?? Biraz yenilik/mantık rica edeceğim sizlerden. He hiç öyle şeyler olmayacak ''Yavvv kardeşim oyun bu kadar daha uğraşamayız'' diyorsanız da söyleyin ona göre ümit vaad edelim, beklentiye girelim.
-
- Salgın Koruyucusu
Birader açmışsın 50 tane hesap sürekli girip konularını upluyorsun. Şu forumu adam akıllı kullanmayacaksan girme, bir diyeceğin varsa düzgünce yaz. Bi halt varmış gibi foruma giriyorum 2 konudan birinde +++ var. Yeter.
fikirmatik yazdı: ↑25 Nis 2023 15:21 Birader açmışsın 50 tane hesap sürekli girip konularını upluyorsun. Şu forumu adam akıllı kullanmayacaksan girme, bir diyeceğin varsa düzgünce yaz. Bi halt varmış gibi foruma giriyorum 2 konudan birinde +++ var. Yeter.
Bu mu lan senin derdin. Hasta mısın olm sen. Her köşe başında senden bitane olacak mı. Kaybol git burdan can sıkma. Sanki çok düzgün bir forum var x.
Yukardaki arkadaşın dediklerine katılıyorum ve daha yapılacak çok eksik olduğunu düşünüyorum ama hiç bir şey değişmeyeceğini bildiğim için yazmıyorum.
Eline sağlık faruk.
İyi forumlar.
-
- Salgın Koruyucusu
Sana ne oluyor lan lale? Sen mi karar veriyosun hangi köşebaşına gireceğime? Üstteki embesil her konunun içine tükürüyor, girip baktın mı? Bu adam niye böyle bişey yazmış diye düşündün mü? Tabiki hayır, beyin kullanmayı gerektirecek şeyler yapmazsınız siz değil mi? Bi halt biliyormuş gibi hemen bana saldırıyorsun, gir bak adam her konuya ++ koyuyor. Sen bunu görmüyorsan ya körsün ya aptalsın ya da bu adamın diğer hesaplarından birisin.isagoci yazdı: ↑25 Nis 2023 17:09
Bu mu lan senin derdin. Hasta mısın olm sen. Her köşe başında senden bitane olacak mı. Kaybol git burdan can sıkma. Sanki çok düzgün bir forum var x.
Yukardaki arkadaşın dediklerine katılıyorum ve daha yapılacak çok eksik olduğunu düşünüyorum ama hiç bir şey değişmeyeceğini bildiğim için yazmıyorum.
Eline sağlık faruk.
İyi forumlar.
Bu forumda da +++ yazan adama kaybol demiyorsan bana da kaybol diyemezsin. Birdahakine de lağım ağzını temizleyip öyle giriş yap foruma.
Konuşma lan bebe. X rahatsızına diyorum, hala diyo falan filan.
Lan olm + koysa nolur koymasa nolur. Foruma zaten günde kaç girdi yapılıyor.
Bunun gibilere ayar oluyom ne sanıyonuz lan kendinizi.
Lan olm + koysa nolur koymasa nolur. Foruma zaten günde kaç girdi yapılıyor.
Bunun gibilere ayar oluyom ne sanıyonuz lan kendinizi.
- Alicavus
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Saygı Or Sevgi
Rahmetli Ramiz Dayı sözlerinden biri tam buraya uygun sanırım.
"Yapacak bir şey kalmayınca, hiçbir şey yapmamak en doğrusu"
Maalesef bizim İKV için sanırım böyle bir durum söz konusudur. Fikirler öneriler vb çok ama hiçbir şey yapmamak en doğrusu
"Yapacak bir şey kalmayınca, hiçbir şey yapmamak en doğrusu"
Maalesef bizim İKV için sanırım böyle bir durum söz konusudur. Fikirler öneriler vb çok ama hiçbir şey yapmamak en doğrusu
Eski oyunu ve oyuncuları mum ışığıyla arıyoruz...
Güvenilir olmayan ve 1 lvl carlarla aktarım veya üretim yapmayınız.
Karakter sahibi olmak asil insanlara mahsustur.Asiller hep kıskanılmıştır.
ALİÇAVUŞ
Saygı Or Sevgi / Sevgi Or Saygı
(S.O.S)
Güvenilir olmayan ve 1 lvl carlarla aktarım veya üretim yapmayınız.
Karakter sahibi olmak asil insanlara mahsustur.Asiller hep kıskanılmıştır.
ALİÇAVUŞ
Saygı Or Sevgi / Sevgi Or Saygı
(S.O.S)