DEV NERULL Röportajı (19 Ağustos)

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Equalero
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1

Re: DEV NERULL Röportajı (19 Ağustos)

Mesaj gönderen Equalero »

DADASS yazdı: 26 Ağu 2021 12:23
dedee66 yazdı: 26 Ağu 2021 10:00
DADASS yazdı: 26 Ağu 2021 02:14
Sosyal medyanın gücünü kullanmalıyız Twitter, Instagram, Facebook bu tarz sosyal ağlardan TürkTelekom hesaplarına yorumlar, mesajlar atmalıyız Mail'ler atmalıyız hastagh çalışmaları yapmalıyız herşeyi yönetimden beklememeliyiz, ama yönetiminde artık bizimle iletişim halinde olması gerekiyor en azından bize yön göstermeleri gerekiyor, onlar bizim arkamızda durmalı ki bizlerde onların arkasında durabilelim şu koca oyunda hem maddi hem manevi hem de teknik destek verebilecek çok fazla insan var örgütlenmezsek maalesef oyunun en fazla 2 senesi var gecenin bu vaktinde oturmuş bu yazıyı yaşıyorsam İstanbul Kıyamet Vakti benim için sadece bir oyun değil oyundan fazlası...

Dostum oyunun telif hakları var ve bu hakları Türk Telekom feshetmiyor dolayısıyla dışarıdan birilerinin bu oyuna destek vermesi yada bu oyunun devamını yapması gibi bir olasılık yok. Buna sadece Türk Telekom'un bu alanda ki yetkilisi karar verir. Lakin Türk Telekom daha oyunu bilmiyor ama telif haklarını halen elinde tutuyor bu da oyunun gelişmesini engelliyor.
Dışarıdan destek vermekten kastım Nerull önderliğinde gönüllü bir ekip kurulabilir mesela şu anki Game Master'ların çoğu gönüllü.
Gönüllü destek ne işi yarayacak onu anlamadım suanki pozisyonda olanlar sadece etkinlik yönetiyor onlardan da gına geldi artık yıllardır aynı etkinlik türk Telekom kimseye vermez abi bu oyunu akçe paralarını atar cebe geçer ve napcaksin gönüllü ekip olupta elini kolunu sallayarak türk Telekom a gidip biz geldik mi diyeceksin gönüllü ekip in şuan oyuna faydası 0 birakda son zamanlarda güzelce yasiyalim su oyunu ya 😏
Champion Class

KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen dedee66 »

DADASS yazdı: 26 Ağu 2021 12:23
dedee66 yazdı: 26 Ağu 2021 10:00
DADASS yazdı: 26 Ağu 2021 02:14
Sosyal medyanın gücünü kullanmalıyız Twitter, Instagram, Facebook bu tarz sosyal ağlardan TürkTelekom hesaplarına yorumlar, mesajlar atmalıyız Mail'ler atmalıyız hastagh çalışmaları yapmalıyız herşeyi yönetimden beklememeliyiz, ama yönetiminde artık bizimle iletişim halinde olması gerekiyor en azından bize yön göstermeleri gerekiyor, onlar bizim arkamızda durmalı ki bizlerde onların arkasında durabilelim şu koca oyunda hem maddi hem manevi hem de teknik destek verebilecek çok fazla insan var örgütlenmezsek maalesef oyunun en fazla 2 senesi var gecenin bu vaktinde oturmuş bu yazıyı yaşıyorsam İstanbul Kıyamet Vakti benim için sadece bir oyun değil oyundan fazlası...

Dostum oyunun telif hakları var ve bu hakları Türk Telekom feshetmiyor dolayısıyla dışarıdan birilerinin bu oyuna destek vermesi yada bu oyunun devamını yapması gibi bir olasılık yok. Buna sadece Türk Telekom'un bu alanda ki yetkilisi karar verir. Lakin Türk Telekom daha oyunu bilmiyor ama telif haklarını halen elinde tutuyor bu da oyunun gelişmesini engelliyor.
Dışarıdan destek vermekten kastım Nerull önderliğinde gönüllü bir ekip kurulabilir mesela şu anki Game Master'ların çoğu gönüllü.
Dostum bahsettiğin gönüllü ekip sadece yüzeysel :D bu oyunu geliştirmek için "Türk Telekom" Sobee Studios gibi yeni bir departman açarak ekip kurması gerekiyor. Yani Nerull'un önderliğinde gönüllü ekip falan kurulmaz burası Nihat Özpay'ın şirketi değil burası kurumsal bir şirket :D önce bu alanda ki TT yetkilisi buna izin verecek. Sana Telif Hakları var diyorum her şeyden Türk Telekom sorumlu bu kurumun yetkilisi dışında sen bu oyuna dair hiç bir şey yapamazsın. Nerull yani Nihat Özpay'ın ise böyle bir yetkisi yok adam kendisi söyledi zaten :grin:

He Nihat Özpay yeni bir oyun yapmak isterse gönüllü ekip kurar kendi çapında yapar o başka iş ama İKV'nin devamını Telif hakları düşmeden yapamaz yada İKV'ni geliştirmek için bir ekibi Türk Telekom'dan izin almadan kuramaz. Bunu bilme yeterlidir. Çünkü T. Telekom bağımsız bir oyun şirketi değil Kurumsal Telekomünikasyon şirketi dolayısıyla kafaya göre karar alamazsın. Bir işi yapman için onu bir üstüne danışman ve onay alman gerekiyor. QNB'de çalıştım yani bu tarz konuları biliyorum.
En son AhiEvran tarafından 06 Eyl 2021 19:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Bir alttaki mesaj ile birleştirildi
Kullanıcı avatarı
ejedrogl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen ejedrogl »

Arkadaş,yeni yönetim gelmiş, bu oyun ne,biz bu oyunu kapatcaz deyip direkt kapatmışlar,şaka gibi. Nihat abinin çabaları sayesinde iki günün içinde açmışlar. Yeni yönetim artık görmüştür bu oyunun değerini, özelliğini.Nihat abinin sunduğu raporları,üst yönetimden inşallah olumlu bir cevap gelir.
Kullanıcı avatarı
Parlementxx
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Karaköy
Discord: parlooo.

Mesaj gönderen Parlementxx »

dalaman48 yazdı: 22 Ağu 2021 22:52 NİHAT ÖZPAY ÖNCE PARASINI YEDİĞİ OYUNCULARI İYİ DİNLEMEYİ BİLMESİ GEREKİYOR ADAM OYUNCULARI HİÇE SAYIYOR İYİ BİR YÖNETİCİ Mİ BENCE HAYIR
Ne kadar Nerulla karşı troll takılsamda iyi biridir.Kötü niyetle birşey yaptıgını düşünmüyorum elinde olan bütün imkanları kullanıp karaköyü bile sırf oyuna olan sevdasına yaptırmış biri.Modlara laf ediyorsan sonuna , dibine , köküne kadar katılıyorum.Hiçbiri bir Zifan - Atx - Zwartan etmez.
Resim
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen dedee66 »

Valla zaman gösterecek ama Özpay TT'nin oyunun telif haklarını satma gibi bir düşüncesi yok dedi dolayısıyla genişleme paketi de yok :d hakları satılmadan yada haklarını feshedip birileri oyunun devamını yada benzerini yapmadan bu oyunun gelişmesi çok zor koskoca 10 yılda doğru düzgün bir genişleme paketi gelmemiş ki Nerull zaten bu saatten sonra oyuna genişleme paketinin gelmesi çok zor diye söyledi. Yani her şey TT'un elinde ya oyuna yatırım yapar yada oyunu satar veya bu şekilde devam eder. TT'un oyunu bilmediği gerçeğini düşünürsek cevap basit (:
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen dedee66 »

Yorumlarda görüyorum bazı arkadaşlar halen bu oyunun devamını yapma düşüncesine giriyorlar arkadaşım yıllar önce bu forum da bu oyunun devamını yapmaya çalışanlar vardı hatta Teaser falan yayınlayanlar oldu ve sitesine kadar açmışlardı ama iKV'nin telif haklarıyla yüzleşince projeyi durdurdular. Yani bu oyunun benzerini yapma gibi bir gayrete düşmeyin emeğiniz çöp olur oyun tarihi eser olsa da telif hakları halen çalışıyor :') :') eğer bu oyunun telif haklarını bıraksalardı şuan piyasa da İKV'nin devamı niteliğinde oyun olacaktı adamlar Eminönün aynısını yeni motor ile dolayısıyla güzel grafiklerle yeni bosslar ve yaratıklar ekleyerek büyük oranda tasarlamışlardı.
Kullanıcı avatarı
AGRESIF
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen AGRESIF »

KraToSs yazdı: 06 Eyl 2021 20:20
dedee66 yazdı: 06 Eyl 2021 18:56 Yorumlarda görüyorum bazı arkadaşlar halen bu oyunun devamını yapma düşüncesine giriyorlar arkadaşım yıllar önce bu forum da bu oyunun devamını yapmaya çalışanlar vardı hatta Teaser falan yayınlayanlar oldu ve sitesine kadar açmışlardı ama iKV'nin telif haklarıyla yüzleşince projeyi durdurdular. Yani bu oyunun benzerini yapma gibi bir gayrete düşmeyin emeğiniz çöp olur oyun tarihi eser olsa da telif hakları halen çalışıyor :') :') eğer bu oyunun telif haklarını bıraksalardı şuan piyasa da İKV'nin devamı niteliğinde oyun olacaktı adamlar Eminönün aynısını yeni motor ile dolayısıyla güzel grafiklerle yeni bosslar ve yaratıklar ekleyerek büyük oranda tasarlamışlardı.
telif hakları sınırsız/süresiz değil mi? Birde tt'nin bunu satmak istemeside önemli. İstemiyorsa alıcı olsa dahi satılamaz.
Satsa kim alacak ki
Kullanıcı avatarı
AGRESIF
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen AGRESIF »

KraToSs yazdı: 06 Eyl 2021 21:49
AGRESIF yazdı: 06 Eyl 2021 20:39
KraToSs yazdı: 06 Eyl 2021 20:20
dedee66 yazdı: 06 Eyl 2021 18:56 Yorumlarda görüyorum bazı arkadaşlar halen bu oyunun devamını yapma düşüncesine giriyorlar arkadaşım yıllar önce bu forum da bu oyunun devamını yapmaya çalışanlar vardı hatta Teaser falan yayınlayanlar oldu ve sitesine kadar açmışlardı ama iKV'nin telif haklarıyla yüzleşince projeyi durdurdular. Yani bu oyunun benzerini yapma gibi bir gayrete düşmeyin emeğiniz çöp olur oyun tarihi eser olsa da telif hakları halen çalışıyor :') :') eğer bu oyunun telif haklarını bıraksalardı şuan piyasa da İKV'nin devamı niteliğinde oyun olacaktı adamlar Eminönün aynısını yeni motor ile dolayısıyla güzel grafiklerle yeni bosslar ve yaratıklar ekleyerek büyük oranda tasarlamışlardı.
telif hakları sınırsız/süresiz değil mi? Birde tt'nin bunu satmak istemeside önemli. İstemiyorsa alıcı olsa dahi satılamaz.
Satsa kim alacak ki
o zaman oyunu yaşatmanın anlamı ne ki revamplayıp yeniden yapamıyorlar mı sadece hikaye kurgusunu satın alsınlar tamam
sadece hikaye kurgusunu satın alamazsın. hikayeyi satmış olursa oyunun temelini satmış olur zaten.
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen dedee66 »

Uygun fiyata satarlarsa alıcı elbette çıkar. Ki İKV 15 yıllık motoru çok kötü olan eski bir oyun ve en önemlisi İKV sağlam kitlesi olan bir oyun dolayısıyla yatırım yapıldığı zaman alıcıya kazandırır. Zaten oyun satıldıktan sonra yeni motor üzerinden tasarlanır. Bu bile büyük bir kitlenin oyuna tekrar dönmesini sağlar. Buna reklamları da eklediğin de zaten çok deli oyuncu kitlesine ulaşılır. Yani oyunun satılması bu yüzden önemli çünkü oyunun durumu orta da şuan alıcı yatırım şartını göz önünde bulundurarak alacak. E alıcı da tabi ki kazanmak için yatırım yapacağı için bu oyunu canlı tutacak. Bu alıcıdan kastım ise TT gibi Telekomünikasyon yani oyunla alakasız şirket değil direk Oyun Geliştirmeleri üzerine olan bir şirket. :')
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen dedee66 »

Ayrıca bir Oyunun haklarını alırsan sahibi sen olursun. Yani ben Hikayeyi alayım diye bir durum yok. Hikayeyi aldın diyelim hiç bir işine yaramaz. O hikaye üzerine oyun yaparsan yine Telif Hakkına takılırsın. Yani yaptığın oyunda X oyununa benzer 1 tane görsel olsa bile yandın görselin sahibi senden direk hak iddia eder vermezsen oyunu kapattırır. :') Kaldı ki sen oyunu yapmaktan bahsediyorsun bu direk mahkemelik bir olay yani piyasaya sürmeye çalışsan bile adam oyunumu çaldı diye seni süründürür valla :') :') çünkü 1 oyun yaptığın zaman tamamen Noter tarafından tasdik edilir.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön