DEV NERULL Röportajı (19 Ağustos)
DEV NERULL Röportajı (19 Ağustos)
Az önce forumda gezerken birisi bu kanaldan bir video linki paylaşmış bakayım dedim daha sonra 2 gün önce GM Nerull ile röportaj yaptığı bir videoya denk geldim ve görünce halen İKV'den birileri yaşıyormuş dedim çünkü böyle bir röportaja denk gelmek çok çok zor o yüzden izlemenizi net tavsiye ediyorum.
Re: DEV NERULL Röportajı (19 Ağustos)
Ben izlediğim bazı yerlerden alıntı yapayım.
- 2018 yılında İKV'nin bağlı olduğu Departman Sobee Studios'un kapatıldığını ve geliştiricilerin ekipte ayrıldığını,
- Nerull tek başına bazı gönüllüler ile yönettiğini,
- 2018 yılından bugüne kadar oyunun geliştirilmesi için bir proje yapılmadığını sadece teknik olarak destek sağlandığını,
- Kendisinin de hikayenin devamını görmek ve oynamak istediğini,
- ama oyunun stüdyosu Sobee kapatıldığı için geliştirecek için bir ekibin olmadığını,
- lakin bugüne kadar oyunla ilgili görüşmelerinin olduğunu,
- oyunun geleceği olması için görüşmeler yaptığı,
- ama bugüne kadar bir ilerleme olmadığını,
- belki olabilir belki de hiç olmayacağını söyledi.
- oyunu ayakta tutmaya çalıştığını hatta oyunun kapanma noktasına geldiğini,
- şuan yada yakın zamanda oyunun kapanmayacağını söyledi.
Ayrıca
Oyuncuların yoğun bir şekilde Sosyal medyadan yada direk Türk Telekom'a oyunun geliştirilmesi için yazdıklarını bunun şirket içerisinde oyuna değer kattığını bir geliştirme olacaksa bu oyuncuların destekleri sayesinde olacağını söyledi.
Bir gün toplanalım Türk Telekom sosyal medya hesabına İKV'nin geliştirilmesi için yorum yapalım. Bunu gerçekten yapmalıyız.
Oyuncuların yoğun bir şekilde Sosyal medyadan yada direk Türk Telekom'a oyunun geliştirilmesi için yazdıklarını bunun şirket içerisinde oyuna değer kattığını bir geliştirme olacaksa bu oyuncuların destekleri sayesinde olacağını söyledi.
Bir gün toplanalım Türk Telekom sosyal medya hesabına İKV'nin geliştirilmesi için yorum yapalım. Bunu gerçekten yapmalıyız.
Hoş bir röportaj olmuş. Bazı konularda önyargılarım kırıldı diyebilirim.
- ApolloBrown
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Tamam iyi niyetli, tamam emek vermiş, tamam güzel iş çıkarmış ama bu arkadaşın sorduğu sorular gerçekten berbat. 1 saatlik videoda adam akıllı bir soru yok gibi. Bilmediğimiz ve videoda öğrendiğimiz tek bilgi yok.
Eğer o arkadaş burayı okuyorsa lütfen daha güzel sorular sorsun. En basitinden zaten oyun misyonunu tamamlamış bari hikayeyi öğrenmeye çalış. Ne bileyim kuklacıyı öğrenmek için uğraş. Saatten nereye nasıl gidiliyor ve orada ne olacak de. Dediğim gibi oyun zaten bitmiş.
Nerull ile yaptığı diğer videolar da böyleydi. Bu arkadaşın hazırladığı videoları bi daha izlemem sanırım.
Eğer o arkadaş burayı okuyorsa lütfen daha güzel sorular sorsun. En basitinden zaten oyun misyonunu tamamlamış bari hikayeyi öğrenmeye çalış. Ne bileyim kuklacıyı öğrenmek için uğraş. Saatten nereye nasıl gidiliyor ve orada ne olacak de. Dediğim gibi oyun zaten bitmiş.
Nerull ile yaptığı diğer videolar da böyleydi. Bu arkadaşın hazırladığı videoları bi daha izlemem sanırım.
- Equalero
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1
Herşey güzelde sanki videoda incelenen olaylar yeni çıkmış gibi konuşmaları bana çok umutsuz geldi Kopya alışveriş vs hatalar 1 yılı aşkın süredir oyunda mevcut bu süre zarfı içersin de bütün oyunculara virüs gibi bulaştı artık oyunda çok emek verenle vermeyen arasında fark yok ki herkesin en basit karakterinde bile binlerce T bono mevcut maden iksir mevcut oyunda bir aktivite kalmadı ne hole inen var ne kraliçe kesen var ne hakir ama oradan elde edilen madenlerden herkes de yüzlerce var oyunun fazla bir kitlesi ya alışveriş işi reele dökme yada zevk için üretim yapma stok yapma ve kısa süreliğine klan savaşı yapmak için giriyor.
Geri sarma zaten düzelmeyecek bir hata orası kesin ama düzeltilcek olurlarsa veya başka bir yol bulurlarsa bunca oyuncu sayısı yine düşüşe geçicek bununda farkındalar bence napıcaklarına karar veremiyorlar.
Röportajda anladığım tek şey oyun kısa bir süre içinde kapanmayacak bu zaten bilinen bir şey oyunun akçe getirisi zaten çarkı döndürüyor kar da bırakıyor demek ki hala açık ama mevcut şekli bozulursa hatalar düzelirse oyuncu sayısının düşeceğine tahmin ediyorum çoğu oyuncu şuan ki haline alışkın bir durumda
Geri sarma zaten düzelmeyecek bir hata orası kesin ama düzeltilcek olurlarsa veya başka bir yol bulurlarsa bunca oyuncu sayısı yine düşüşe geçicek bununda farkındalar bence napıcaklarına karar veremiyorlar.
Röportajda anladığım tek şey oyun kısa bir süre içinde kapanmayacak bu zaten bilinen bir şey oyunun akçe getirisi zaten çarkı döndürüyor kar da bırakıyor demek ki hala açık ama mevcut şekli bozulursa hatalar düzelirse oyuncu sayısının düşeceğine tahmin ediyorum çoğu oyuncu şuan ki haline alışkın bir durumda
Champion Class
KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
geçen sene mi hatırlayamadım 4-5 gün oyun kapalı kaldı belki daha fazla o zaman oyun tamamen kapanma noktasına gelmiş. Nerull buna izin vermemiş.dedee66 yazdı: ↑21 Ağu 2021 14:15 Ben izlediğim bazı yerlerden alıntı yapayım.
- 2018 yılında İKV'nin bağlı olduğu Departman Sobee Studios'un kapatıldığını ve geliştiricilerin ekipte ayrıldığını,
- Nerull tek başına bazı gönüllüler ile yönettiğini,
- 2018 yılından bugüne kadar oyunun geliştirilmesi için bir proje yapılmadığını sadece teknik olarak destek sağlandığını,
- Kendisinin de hikayenin devamını görmek ve oynamak istediğini,
- ama oyunun stüdyosu Sobee kapatıldığı için geliştirecek için bir ekibin olmadığını,
- lakin bugüne kadar oyunla ilgili görüşmelerinin olduğunu,
- oyunun geleceği olması için görüşmeler yaptığı,
- ama bugüne kadar bir ilerleme olmadığını,
- belki olabilir belki de hiç olmayacağını söyledi.
- oyunu ayakta tutmaya çalıştığını hatta oyunun kapanma noktasına geldiğini,
- şuan yada yakın zamanda oyunun kapanmayacağını söyledi.
bunu yapalım nereden ne yapmamız gerekiyorsa onu araştırmak lazım nerelere ulaşacağız eposta sosyal medya hesabı vs. forumda örgütlenip geliştirilmesi yönünde yorum yapalım.dedee66 yazdı: ↑21 Ağu 2021 14:29 Ayrıca
hatalar çözülürse neden oyunu bıraksınlar baya saçma. Bir çok insan oyuna geri döner. Ben dahil tonla insan kopya yüzünden oyun sonu yaptı.Equalero yazdı: ↑21 Ağu 2021 19:56 Herşey güzelde sanki videoda incelenen olaylar yeni çıkmış gibi konuşmaları bana çok umutsuz geldi Kopya alışveriş vs hatalar 1 yılı aşkın süredir oyunda mevcut bu süre zarfı içersin de bütün oyunculara virüs gibi bulaştı artık oyunda çok emek verenle vermeyen arasında fark yok ki herkesin en basit karakterinde bile binlerce T bono mevcut maden iksir mevcut oyunda bir aktivite kalmadı ne hole inen var ne kraliçe kesen var ne hakir ama oradan elde edilen madenlerden herkes de yüzlerce var oyunun fazla bir kitlesi ya alışveriş işi reele dökme yada zevk için üretim yapma stok yapma ve kısa süreliğine klan savaşı yapmak için giriyor.