Oyundaki toksik insanlar

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Edna
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Oyundaki toksik insanlar

Mesaj gönderen Edna »

Biraz önce oyunda her zamanki gibi klan savaşı yapıyordum. Yine düşmanıma, dostuma kötü bir söz söylememeye özen gösteriyordum. Bir gruba aldılar, nereye girip çıktığımı da çok takip etmiyorum, genelde tek başıma takılıyorum açıkçası. Bir süre sonra gruptaki oyuncunun teki, şunu atın, şu hırsız ****'yı atın gibi hakaretlerle grup kanalına yazmaya başladı. Ben tabii benden bahsettiğine ihtimal vermedim ama nickimi de yazmıştı. Sonra gruptan attılar.

Neyse adama sorayım dedim, hakikaten bir şeyini mi çalmışım diye :')

Özelinden yazdım, son derece medeni bir şekilde derdini sordum. Hiçbir özel mesajıma yanıt vermedi. Neyse yanına gittim dayanamayıp, oradan sordum. Bu sefer genele konuştuğu için daha rahat bir şekilde hakaretlerini sürdürdü. Bana bir tek açıklama yapmadı ve ismimi kirletmeye devam etti.

Ardından bir arkadaşı sanıyorum, konuşmaya müdahil olup bana hakaretler yağdırdı ve birkaç gün önce Eminönü'nde afk kaldığım için kopyacı olduğumu ve beni şikayet ettiğini söyledi. Bu kişiyle de son derece medeni bir şekilde selamlaşıp derdini anlatmasını istedim.

Ancak bu adımı bile bilmeyen kişinin de tek yaptığı bana hakaret etmek ve adımı kirletmekti. Bu insanlara hiçbir şey yapmadığım gibi, kopyacı veya hırsız da değildim. Onlarla iletişim kuramayacağımı görünce bir miktar sinirlendim. Ancak yine de yazışmalarımda kendimi dizginledim.

Adımı görüp gruptan atılmamı talep eden, beni afk görüp şikayet eden ve en ufak kıvılcımda aile fertlerime küfreden bu insanların nefreti nereden geliyor?

Eskiden, tartıştığım insanla bile sıcak bir merhabalaşma sonrası güzelce sohbet edebilirdik. O insanların çoğunun çoluk çocuğa karışan olgun kimseler olduğunu ümit ediyorum. Peki bu olgunlaşmamış toksik kitle nasıl oluştu?

Sadece münferit bir olaya bakıp yazmıyorum bunları tabii ki, oyunda birkaç dakika vakit geçirip genel yazı kanallarını okumak, bu çirkin ortamı görmek için yeter de artar.

Uzakta bir yerde hala iyi ve güzel kalabilenlere iyi günler dilerim.
Edna (2007-2019)
Kullanıcı avatarı
SPIEGLEIN
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Lonca: Kök Tengri
Discord: met00

Re: Oyundaki toksik insanlar

Mesaj gönderen SPIEGLEIN »

Klan savaşlarında her zaman olan şey ''görüşümce arkadaş karşı klanda da bulunduğu için insanları bir birine düşürmeye çalışan tiplerden olma ihtimali yüksek'' =)

Geçen gün size beyazköşk sunucusunu önerdim diye hatırlıyorum =)
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
egoSTAR
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: EminönüGuards

Mesaj gönderen egoSTAR »

Herkes oyunda kral benim havalarında geziyor. Bu oyuna yeni oyuncu gelmiyor arkadaşlar kim kimdir artık az çok biliniyor. Biz sizlerin 49 da donsuz gezdiğinizide biliriz. Hata sayesinde kral olduğunu sanan tayfaya hitafen :')
Resim
Kullanıcı avatarı
caglayansezen
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos
Lonca: T L O O

Mesaj gönderen caglayansezen »

Çook uzun süre sonra bir gireyim dedim oyuna ve bölgeden klandan yazılanlara inanamdım. Beyazköşkte durum; her an bir kavga, her an küfür. Eskiden de bölgeden atışmalar olurdu ama anasının bacısının ismini vermezdi be ne duruma düşmüş kimlerin elinde bu oyun. Ayıp...
Kullanıcı avatarı
DUZENBAZ
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Lodos

Mesaj gönderen DUZENBAZ »

Eski savaşlara hasret kaldım diyebilirim. Çok değişik insanlar bürümüş oyunu. Herifi kesiyorum "adam ol, kes, adaya geç" ulan ne alaka savaştık kestim seni oldu bitti işine bak. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum cahille cahil olmak istemiyorum ama insanın sabrı kalmıyor. Sırf böyleleri yüzünden yasaklı listem doldu taştı kafam az da olsa rahatlıyor en azından.
Kullanıcı avatarı
Edna
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen Edna »

DUZENBAZ yazdı: 04 Ağu 2021 17:44 Eski savaşlara hasret kaldım diyebilirim. Çok değişik insanlar bürümüş oyunu. Herifi kesiyorum "adam ol, kes, adaya geç" ulan ne alaka savaştık kestim seni oldu bitti işine bak. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum cahille cahil olmak istemiyorum ama insanın sabrı kalmıyor. Sırf böyleleri yüzünden yasaklı listem doldu taştı kafam az da olsa rahatlıyor en azından.

Hahaha ben de savaş esnasında her laf atanı yasaklıyorum. Harika bir zeka yaşı göstergesi.
Edna (2007-2019)
LadyGAGA
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen LadyGAGA »

Toksiklik yapmaya vakit bulabilen insanlara hayranım, işi gücü yok, oyunu da düzgün oynayamıyorlar.
Resim
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi

Mesaj gönderen Esadullah »

Bu tür tipler maalesef çok. Genellikle ergenlerden oluşan bu varlıkla, savaşın sıcak bölgelerinde yaşarlar. İlgi çekebilmek için etraftaki insanlara saldırırlar. Amacına ulaşamayan ergonoslar, küfür ve hakarete yönelir :relaxed:
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
BLueMASTER
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Histeri

Mesaj gönderen BLueMASTER »

Edna yazdı: 30 Tem 2021 20:30 Biraz önce oyunda her zamanki gibi klan savaşı yapıyordum. Yine düşmanıma, dostuma kötü bir söz söylememeye özen gösteriyordum. Bir gruba aldılar, nereye girip çıktığımı da çok takip etmiyorum, genelde tek başıma takılıyorum açıkçası. Bir süre sonra gruptaki oyuncunun teki, şunu atın, şu hırsız ****'yı atın gibi hakaretlerle grup kanalına yazmaya başladı. Ben tabii benden bahsettiğine ihtimal vermedim ama nickimi de yazmıştı. Sonra gruptan attılar.

Özelinden yazdım, son derece medeni bir şekilde derdini sordum. Hiçbir özel mesajıma yanıt vermedi. Neyse yanına gittim dayanamayıp, oradan sordum. Bu sefer genele konuştuğu için daha rahat bir şekilde hakaretlerini sürdürdü. Bana bir tek açıklama yapmadı ve ismimi kirletmeye devam etti.

Ardından bir arkadaşı sanıyorum, konuşmaya müdahil olup bana hakaretler yağdırdı ve birkaç gün önce Eminönü'nde afk kaldığım için kopyacı olduğumu ve beni şikayet ettiğini söyledi. Bu kişiyle de son derece medeni bir şekilde selamlaşıp derdini anlatmasını istedim.

Ancak bu adımı bile bilmeyen kişinin de tek yaptığı bana hakaret etmek ve adımı kirletmekti. Bu insanlara hiçbir şey yapmadığım gibi, kopyacı veya hırsız da değildim. Onlarla iletişim kuramayacağımı görünce bir miktar sinirlendim. Ancak yine de yazışmalarımda kendimi dizginledim.

Adımı görüp gruptan atılmamı talep eden, beni afk görüp şikayet eden ve en ufak kıvılcımda aile fertlerime küfreden bu insanların nefreti nereden geliyor?

Eskiden, tartıştığım insanla bile sıcak bir merhabalaşma sonrası güzelce sohbet edebilirdik. O insanların çoğunun çoluk çocuğa karışan olgun kimseler olduğunu ümit ediyorum. Peki bu olgunlaşmamış toksik kitle nasıl oluştu?

Sadece münferit bir olaya bakıp yazmıyorum bunları tabii ki, oyunda birkaç dakika vakit geçirip genel yazı kanallarını okumak, bu çirkin ortamı görmek için yeter de artar.

Bu olayda sanırım ben de vardım açıkçası sizi tanımıyorum tek amacım arz klanından farketmeksizin herhangi bir takım insanlarla savaşıp dalga muhabbeti yapmak. Fakat bu gün ailevi değerlerime küfür eden bir insan dışı varlığa haddini bildirirken beni de yasakladınız. Size ne bir kötü söz ne de herhangi bir kışkırtıcı laf kullandım. Şaşırdım açıkçası eğer gerçekten üstünde bıraktığınız izlenime önem veriyorsanız ki vermeseniz buraya taşımazdınız, muhtemelen oyun içinde kalır ve güler geçerdiniz. Biraz dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Bu gün bir kalp kırdınız..
Resim
Kullanıcı avatarı
Edna
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen Edna »

BLueMASTER yazdı: 09 Ağu 2021 02:26
Edna yazdı: 30 Tem 2021 20:30 Biraz önce oyunda her zamanki gibi klan savaşı yapıyordum. Yine düşmanıma, dostuma kötü bir söz söylememeye özen gösteriyordum. Bir gruba aldılar, nereye girip çıktığımı da çok takip etmiyorum, genelde tek başıma takılıyorum açıkçası. Bir süre sonra gruptaki oyuncunun teki, şunu atın, şu hırsız ****'yı atın gibi hakaretlerle grup kanalına yazmaya başladı. Ben tabii benden bahsettiğine ihtimal vermedim ama nickimi de yazmıştı. Sonra gruptan attılar.

Bu olayda sanırım ben de vardım açıkçası sizi tanımıyorum tek amacım arz klanından farketmeksizin herhangi bir takım insanlarla savaşıp dalga muhabbeti yapmak. Fakat bu gün ailevi değerlerime küfür eden bir insan dışı varlığa haddini bildirirken beni de yasakladınız. Size ne bir kötü söz ne de herhangi bir kışkırtıcı laf kullandım. Şaşırdım açıkçası eğer gerçekten üstünde bıraktığınız izlenime önem veriyorsanız ki vermeseniz buraya taşımazdınız, muhtemelen oyun içinde kalır ve güler geçerdiniz. Biraz dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Bu gün bir kalp kırdınız..
Hocam sizi çıkaramadım, kusura bakmayın. Oyuncularla iletişim kurmak çok zor olduğu için daha çok yasaklamaya karar verdim. Size de piyango vurmuş olmalı.

Bugün sanırım dört kişiyi yasakladım. Bunlardan biri, klan savaşında ben ölüyken "kaç tane iksir çekeceksin lan lale" gibi bir hakaret etti. Bir diğeri, her karşılaşmamızda toksik şeyler yazan garip bir arkadaştı. Daha fazla görmemek için yasakladım. Birisi ticarette 14 peptit sattığını ve tanesinin 2.5t olduğunu söyledi. 35t'yi alışverişe koyduğumda ise, "fiyat 3t oldu, eksik para koyduğun için" dedi. Ben de 14'le 2.5'u tekrar çarpmasını rica ettim. Fakat cevap vermedi. En azından hatasını kabul etmesini bekledim çünkü saygısızlık etti. Sonucunda yasakladım. Bir başkası ise, bölgeyi çok fazla kirletiyordu ve ticarete odaklanmamı engelliyordu. Başka birini yasakladıysam hatırlamıyorum ve yanlışlıkla olmuş olabilir.

Görüyorsun ki, oyunda çok fazla tartışma meraklısı var. Eğriyi doğruyu ayırt etmek zorlaşıyor.

Oyuna keyifli vakit geçirmek için girdiğimden, sohbet kanalını temiz tutmayı önemsiyorum. Maalesef yasaklı listesi sınırlı olduğundan, yakında temizlemek zorunda kalacağım :)

Bu arada nickini yazarsan sevinirim.
Edna (2007-2019)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön