Tüm bonolar oyundan silinse ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Legendhunter
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Hunters

Re: Tüm bonolar oyundan silinse ?

Mesaj gönderen Legendhunter »

Göster
Twist yazdı: 18 Şub 2021 10:54 Oyunda tüm bonolar silinse, alışverişe konmasa oyun eski tadında olmaz mı ? Ben 39 49 zamanlarında çok az maden çekmişimdir hep yaratık kes çöpleri sat arada değerli item düşsün onları sat mantığında para kastım. Şu an oyunda takı düşürmeye çalışmak dışında slot kesmenin bir anlamı yok. Dediğim yöntemin uygulanması çok mu zor, uygulansa bu oyunu bırakan yüzlerce oyuncu geri dönmez mi oyuna? Oyunda piyasanın öyle bir içinden geçmişler ki kuklacıya çar aktardım lonca açtım çift artırıcı aldım 1 ay maden döndüm geri geldiğimde ise piyasa fiyatının 10 20 bono altından maden satmaya çalışmama rağmen alıcı bulamıyorum. Ben neden oyunda para kasmak için başka bir oyuncunun benimle alışveriş yapmasına mecburum ? Tüm bonolar silinse piyasa eskisi gibi olsa slot kesip çöp satarak para biriktirip item dizsek olmaz mı ?
Olmaz. Çünkü mevzu bonoların mucizevi(!) çoğalışı değil. Diğer maden ve materyaller de çoğalıyor.
Göster
Esadullah yazdı: 19 Şub 2021 23:31 Daha önce defalarca kez söyledim..

Şuan piyasada olan tüm bonolar alış-verişe konulamasın. Sadece ve sadece Agop'a satılabilsin. Böylelikle alış-veriş nakite dönüşünce her materyal ve efsunun fiyatı düşecek! Kopya olayı tamamen ortadan kalkacak.
49 zamanında alışverişe 200m den fazla koyulamıyordu ama tılsım fiyatları 200m den çok daha fazlaydı. Alışveriş sırasında ya birisi parayı önce verecek yada tılsımı kısaca. Bu saçma olayı kaldırabilmek adına bono geri getirildi. Geri getirildi diyorum çünkü 39 zamanında bonolar vardı ve yine oyun açığını kötüye kullanmaktan dolayı kaldırılmıştı.

Mevzu bonoların piyasadan eritilmesi değil. Zaten senin önerini farklı şekilde çoktan yaptılar (Eminönü sunucusunda NPC'den bono satın alamıyorsun). Şuan oyun açığını kullanan bir kişinin bonoyla hiçbir işi yok. Çünkü belli bir maden, materyal depolamış ve bunları çoğaltıyor. Tılsım mı alması lazım maden veriyor. Başka bir maden mi lazım maden ile takas edebiliyor.
Üretmek istediği bir eşya mı var zaten maden ve materyaller ile üretiyor.

Tek çözüm, sunucu beklenmedik bir hatayla karşılaştığında bir önceki geri yükleme noktasına yüklerken veri tabanı sunucu anlaşmazlığının Developerlar tarafından düzeltilmesi.

Bu videoda İKV ye gönül vermiş arkadaşın anlattığı gibi.
Resim
Twist
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Twist »

Benim anlamadığım nokta madem madenler bonolardan daha çok kopyalanıyor piyasada fazla olan şeyin fiyatının düşmesi lazım zamanında 3-5m olan madenler şu an nasıl 1t ye kadar çıkabiliyor ve oyunda bir haftadır piyasa fiyatının 10 20 bono altına fiyat vermeme rağmen hiçbir maden satamadım hiçbir şekilde para kasamıyorum
Kullanıcı avatarı
4thEspada
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen 4thEspada »

Legendhunter yazdı: 20 Şub 2021 03:43
Göster
Twist yazdı: 18 Şub 2021 10:54 Oyunda tüm bonolar silinse, alışverişe konmasa oyun eski tadında olmaz mı ? Ben 39 49 zamanlarında çok az maden çekmişimdir hep yaratık kes çöpleri sat arada değerli item düşsün onları sat mantığında para kastım. Şu an oyunda takı düşürmeye çalışmak dışında slot kesmenin bir anlamı yok. Dediğim yöntemin uygulanması çok mu zor, uygulansa bu oyunu bırakan yüzlerce oyuncu geri dönmez mi oyuna? Oyunda piyasanın öyle bir içinden geçmişler ki kuklacıya çar aktardım lonca açtım çift artırıcı aldım 1 ay maden döndüm geri geldiğimde ise piyasa fiyatının 10 20 bono altından maden satmaya çalışmama rağmen alıcı bulamıyorum. Ben neden oyunda para kasmak için başka bir oyuncunun benimle alışveriş yapmasına mecburum ? Tüm bonolar silinse piyasa eskisi gibi olsa slot kesip çöp satarak para biriktirip item dizsek olmaz mı ?
Olmaz. Çünkü mevzu bonoların mucizevi(!) çoğalışı değil. Diğer maden ve materyaller de çoğalıyor.
Göster

Şuan piyasada olan tüm bonolar alış-verişe konulamasın. Sadece ve sadece Agop'a satılabilsin. Böylelikle alış-veriş nakite dönüşünce her materyal ve efsunun fiyatı düşecek! Kopya olayı tamamen ortadan kalkacak.
49 zamanında alışverişe 200m den fazla koyulamıyordu ama tılsım fiyatları 200m den çok daha fazlaydı. Alışveriş sırasında ya birisi parayı önce verecek yada tılsımı kısaca. Bu saçma olayı kaldırabilmek adına bono geri getirildi. Geri getirildi diyorum çünkü 39 zamanında bonolar vardı ve yine oyun açığını kötüye kullanmaktan dolayı kaldırılmıştı.

Mevzu bonoların piyasadan eritilmesi değil. Zaten senin önerini farklı şekilde çoktan yaptılar (Eminönü sunucusunda NPC'den bono satın alamıyorsun). Şuan oyun açığını kullanan bir kişinin bonoyla hiçbir işi yok. Çünkü belli bir maden, materyal depolamış ve bunları çoğaltıyor. Tılsım mı alması lazım maden veriyor. Başka bir maden mi lazım maden ile takas edebiliyor.

Tek çözüm, sunucu beklenmedik bir hatayla karşılaştığında bir önceki geri yükleme noktasına yüklerken veri tabanı sunucu anlaşmazlığının Developerlar tarafından düzeltilmesi.

Aslında hol bölgesinin gelmesi yüzünden oyuna astronomik rakamlar girdi. Daha çok para eden itemsiz eşyalar,döndürerek tılsımla kesmeler oyundaki parayı attırdı be fiyatlara yansıdı. Yoksa herkes 200 m sınırıyla iyi geçiniyordu tılsımlar çıkınca ortalık bi karıştı. Düzeltmek için bonoları getirdiler bence bu bug olayını daha önce yönetimde destek ekibinde çalışmış birinin haberi olabilir bu kadar büyük bir oyun hatası,düzeltilemeyen bir oyun hatası meydana gelmezdi. Toplasan tüm ikv oyun dünyasında 700-800 bono vardı. Kaynak: GM Erdoğan.

şimdi Yüzbinlerce bono var ve herkesteki ama herkesteki KOPYA bono.
Kullanıcı avatarı
ejedrogl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen ejedrogl »

Göster

Mevzu bonoların piyasadan eritilmesi değil.
Kopya madenler ne olacak peki?
Kullanıcı avatarı
Legendhunter
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Hunters

Mesaj gönderen Legendhunter »

Göster
Twist yazdı: 20 Şub 2021 06:23 Benim anlamadığım nokta madem madenler bonolardan daha çok kopyalanıyor piyasada fazla olan şeyin fiyatının düşmesi lazım zamanında 3-5m olan madenler şu an nasıl 1t ye kadar çıkabiliyor ve oyunda bir haftadır piyasa fiyatının 10 20 bono altına fiyat vermeme rağmen hiçbir maden satamadım hiçbir şekilde para kasamıyorum
Son 2 haftadır hatırı sayılır şekilde çevrimiçiyim oyunda hiç sunucu çökmesine veya geri sarmasına denk gelmedim. Sanırım oyuncular şuan için elindekilerle ne bir şey almak istiyor ne de satmak istiyor. Geri sarma olursa elindekilerin ışık hızında tükeneceğinden emin olabilirsin :')
Göster
4thEspada yazdı: 20 Şub 2021 08:23
Göster
Göster

Aslında hol bölgesinin gelmesi yüzünden oyuna astronomik rakamlar girdi. Daha çok para eden itemsiz eşyalar,döndürerek tılsımla kesmeler oyundaki parayı attırdı be fiyatlara yansıdı. Yoksa herkes 200 m sınırıyla iyi geçiniyordu tılsımlar çıkınca ortalık bi karıştı. Düzeltmek için bonoları getirdiler bence bu bug olayını daha önce yönetimde destek ekibinde çalışmış birinin haberi olabilir bu kadar büyük bir oyun hatası,düzeltilemeyen bir oyun hatası meydana gelmezdi. Toplasan tüm ikv oyun dünyasında 700-800 bono vardı. Kaynak: GM Erdoğan.

şimdi Yüzbinlerce bono var ve herkesteki ama herkesteki KOPYA bono.
MMORPG oyunlarının doğası gereği yeni bölge, eşya, yetenek gelmeli zaten oyun diğer türlü kısır bir döngüye girer( 2016 senelerinde oyunda herkesin full olup 8 tılsım dolaşıp sıkıldığı gibi). Tılsımlarda bu amaca hizmet eden bence çıkartıldığı zamana göre şahane bir özellikti. Yeni bir yetenek ağacı oluşturmak yada 3 yeni yetenek eklemek yerine bir çok farklı kombinasyon ile yetenek ağacını güçlendirdi. Tılsımlar oyunda hikaye gereği planlanan bir şey zaten.
Üretilen binlerce asa zırh tılsım hepsi kopya sayesinde bu kadar çabuk çoğaldı. Yani evet oyunda aldığımız herşeye kopya bulaşmış durumda.

Göster
Esadullah yazdı: 20 Şub 2021 11:57
Göster

Benim söylemedik istediğim şu: Bonoların kalkması ile birlilkte piyasada fiyat düşüklüğü olacak. Ayrıca geri sarma sorunsalının bonolardan kaynaklandığını düşünüyorum.
Katılıyorum. Bonolar kalksa daha güzel olur. Alışverişte para sınırı 1 milyon yapılabilir.
Oyun bakımsız ve 32bit üzerinde çalışan şuan yeni nesil oyunların kullanmadığı ve o yüzden geliştirilmeyen bir oyun motoruna sahip. Yani ortada bir sorun varsa sadece bono değildir bence ama garip bir bağlantısı var ':)

Göster
ejedrogl yazdı: 20 Şub 2021 12:54
Esadullah yazdı: 20 Şub 2021 11:57
Göster

Benim söylemedik istediğim şu: Bonoların kalkması ile birlilkte piyasada fiyat düşüklüğü olacak. Ayrıca geri sarma sorunsalının bonolardan kaynaklandığını düşünüyorum.
39 zamanındaki gibi zamanla piyasa şekillenecektir. Oyun yeter ki sarmasın.
Resim
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi

Mesaj gönderen Esadullah »

Göster

Dostu genş düşün. Bonolar giderse, büyük ihtimal geri sarma sorunsalı biter. Tahminlerimiz o yönde.

Bono olmayınca 100T'ye kim mal satacak? veya alacak? herşeyin fiyatı düşer!
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
ejedrogl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen ejedrogl »

Esadullah yazdı: 20 Şub 2021 17:47
Göster

Dostu genş düşün. Bonolar giderse, büyük ihtimal geri sarma sorunsalı biter. Tahminlerimiz o yönde.

Bono olmayınca 100T'ye kim mal satacak? veya alacak? herşeyin fiyatı düşer!
Düzeltmek için neyi bekliyorlar peki? Burada boşuna çene çalıyoruz arkadaşlar,ekipte nerull ve ortiden başka kimse yok,onlarda bu tür teknik konularda uzman değiller demek ki,3 yıl olacak karaköy geleli daha pek bir şey görmedim bu konu hakkında bir şey yaptıklarını,olmuyor işte anlayın artık,Türk Telekoum ikv için bir ekip toplayana kadar,o da neredeyse imkansız,bu oyun bu şekilde devam edecek. O yüzden biz istediğimiz kadar öneride bunalım bu yapılsın şu yapılsın,cart curt vs. kendimizi kandırmaktan başka hiçbir şeye yaramayacak maalesef,durum bu. Ben kabullendim artık size de tavsiye ederim, kaderine terk edilmiş bir oyunu,ben de kaderine terk ettim...
Kullanıcı avatarı
02ARMA02
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Hamunaptra

Mesaj gönderen 02ARMA02 »

Karaköy den öncesi güzeldi bono yok kafamız rahattı...
...COMANDANTE...

... Semsûr...

“Genel Etkileşim” sayfasına dön