byalone38 yazdı: ↑25 Ara 2020 21:44Bu konuya nispeten de olsa katılıyorum arkadaşın dediği gibi zaman mekan farketmiyor afk durumunda öyle 1 saat 2 saat de değil güncellemede girip akşama kadar afk bekleyen karakterler var diyelim gbz kalkıyor 1 saat, 1 saatten sonra afk kalan her karakter oyundan otomatik olarak düşürülmeli yoksa kopyanın önüne geçmek zor.
Kopyanın önüne böyle değilde sistemi düzelterek geçsek daha iyi olmazmı 🤨
Ayrıca adam plus almış oyunada girmiş. Suan bile eminönünde akşam giremem diye akşam üstünden karakter bırakanlar var.. İş bence afk kalanları atmaktan ziyade iyileştirmelere bakıyor desek daha yerli olur bence..
Sistem düzelmiyor dostum işte sorun orada.. Ya düzelmiyor ya da bilmiyorum.
LadyGAGA yazdı: ↑26 Ara 2020 02:39
Akşam oyuna gireceksem nadiren karakterimi 1 2 saat önce açıp bırakıyorum çünkü, ha şimdi oynayayım desem 50. girişimde giriyorum o saatten sonrada girsen bile oynamaya hevesin kalmıyor.
Haklısın fakat bu durumu suistimal eden çok fazla kişi var.
Bu fikri daha önce de görmüştüm, sadece Eminönü ve Köşk için olacaksa desteklerim ama kimsenin olmadığı bir bölgede böyle bir değişiklik çok gereksiz sanki.
TOLGARDA yazdı: ↑26 Ara 2020 14:29
Bu fikri daha önce de görmüştüm, sadece Eminönü ve Köşk için olacaksa desteklerim ama kimsenin olmadığı bir bölgede böyle bir değişiklik çok gereksiz sanki.
O zaman diğer sunucularda gereken yapılıp aktarılmaz mı?
Çözmeye çalıştığımız sorun sunucuların dolu olması mı yoksa kopya olayı mı eğer kopyaysa kopyanın daha basit ve buna odaklı çözümleri var aslında.
Ama amaç insanların oyunda durmamasıysa çözümden önce bunu neden istediğimizi düşünmek lazım, bu çok anlamsız bir istek.
Çözmeye çalıştığımız sorun sunucuların dolu olması mı yoksa kopya olayı mı eğer kopyaysa kopyanın daha basit ve buna odaklı çözümleri var aslında.
Ama amaç insanların oyunda durmamasıysa çözümden önce bunu neden istediğimizi düşünmek lazım, bu çok anlamsız bir istek.
Amaç kopyayı engellemek ve bununla beraber gereksiz doluluğu ortadan kaldırmak.
'' 2 saattir oyunda klavyeden uzaksınız hareketsizliğiniz için ara verdirtiliyorsunuz. '' deyip atacaksın adamııı bummm. sonra diyecek iki saat oldu afk sürem doldu geri gireyim ama giremeyecek niye ? çünkü sen , o adam oyundan atılınca yerini doldurmuş olacaksın . Ve bundan dolayı adam bir dahaki afk duruşundan 1 saat 55 dk sonra girecek ve bu hareketsiz kalmaya devam edecek . en iyisi konuyu kapatalım biz .
bencede afknin sınırı olmalı bir süre olarak oyunun dolulugunu düzenlemek açısından vede aktif kişilere oyun oynayabilmek saglamak açısından bide bunu yapacak kişi veya kişiler lazım uygulancagı oyuna o konu sıkıntı
Cankurtarann yazdı: ↑26 Ara 2020 23:10
'' 2 saattir oyunda klavyeden uzaksınız hareketsizliğiniz için ara verdirtiliyorsunuz. '' deyip atacaksın adamııı bummm. sonra diyecek iki saat oldu afk sürem doldu geri gireyim ama giremeyecek niye ? çünkü sen , o adam oyundan atılınca yerini doldurmuş olacaksın . Ve bundan dolayı adam bir dahaki afk duruşundan 1 saat 55 dk sonra girecek ve bu hareketsiz kalmaya devam edecek . en iyisi konuyu kapatalım biz .
Tebrikler. Sorunu tartışıp çözmek yerine AFK kalmayı mantıklı bulduğun için. Bir de şöyle düşün o adam AFK kalıp bilgisayar başında uzakta boş vakit geçirirken, onun yerine oyuna girip oynamak isteyen kişide AFK kalan beyimizin oynamadan hareketsiz kalmasının keyfini bekleyecek oyuna girebilmek için.
Tebrikler. Sorunu tartışıp çözmek yerine AFK kalmayı mantıklı bulduğun için. Bir de şöyle düşün o adam AFK kalıp bilgisayar başında uzakta boş vakit geçirirken, onun yerine oyuna girip oynamak isteyen kişide AFK kalan beyimizin oynamadan hareketsiz kalmasının keyfini bekleyecek oyuna girebilmek için.
senin benim tartışmam ile çözülecek bir sorun değil ki bu. yetkili kişiler sorunu çözerse olur . ha çözdü diyelim ve süre sınırı koydu. eğer süre çok kısa olursa, oyunda daha da fazla şikayet olacaktır: '' yahu 2 dk hareket etmedik, hemen oyundan atıyorsunuz '' , '' lan gbz kalkmasını beklicez ama oyundan düşüyoruz '' , '' dev ana sıram vardı, kapmasınlar diye çarımı bıraktım ama oyundan attınız ve sıram kapıldı, hem tek boss yapıyorsunuz hem de sıramızı kaybediyoruz. ''
eee tamam , süreyı uzun tutsunlar . bu sefer adam bilmiyor mu süre sınırı var, süre sınırı gelmeden 2 dk önce bir tıkla karakteri hareket ettirip afk süresini yeniden başlatmasını .
yani şunu deyim sana: eğer çözüm buluyorsan , çözüm sonrası sonuçları da düşün. yapılan çözüm bir şikayeti gideriyorken birden fazla şikayet oluşturuyor mu oluşturmuyor mu?
senin benim tartışmam ile çözülecek bir sorun değil ki bu. yetkili kişiler sorunu çözerse olur . ha çözdü diyelim ve süre sınırı koydu. eğer süre çok kısa olursa, oyunda daha da fazla şikayet olacaktır: '' yahu 2 dk hareket etmedik, hemen oyundan atıyorsunuz '' , '' lan gbz kalkmasını beklicez ama oyundan düşüyoruz '' , '' dev ana sıram vardı, kapmasınlar diye çarımı bıraktım ama oyundan attınız ve sıram kapıldı, hem tek boss yapıyorsunuz hem de sıramızı kaybediyoruz. ''
eee tamam , süreyı uzun tutsunlar . bu sefer adam bilmiyor mu süre sınırı var, süre sınırı gelmeden 2 dk önce bir tıkla karakteri hareket ettirip afk süresini yeniden başlatmasını .
yani şunu deyim sana: eğer çözüm buluyorsan , çözüm sonrası sonuçları da düşün. yapılan çözüm bir şikayeti gideriyorken birden fazla şikayet oluşturuyor mu oluşturmuyor mu?
Tamam dostum AFK kalmayı seviyorsan sen sorun yok. Biz kendi aramızda bi beyin fırtınası yapıyorduk ama ucu seni yakıyor demek ki bu durumun sanırım. Çok rahatsız oldun. Tartışmaya gerek yok. Söylediklerini zaten üstte konuşmuştuk mantıklı çözümleri vardı. Bizim tek isteğimiz var. Bu sorun çözülsün nasıl çözülüyorsa çözülsün. AFK kalınca oyundan atacaksa atsın ben rahatsız olmam. Kaldıki bazı online oyunlarda vardır bu özellik. Oyun deneyimin az ki bilmiyorsun. Dediğim gibi bu çözüm önerisiydi. Biz artık keyif aldığımız ve arkadaşlarımızla vakit geçirmekten zevk aldığımız bir yerde suçsuz yere cezaların önüne geçilsin istiyoruz.