MERHABA OYUN YETKİLİLERİNE SORUM

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
met539123
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

MERHABA OYUN YETKİLİLERİNE SORUM

Mesaj gönderen met539123 »

Merhaba Oyunun güzel bir dizi seklinde konusmalarla yapmak istiyorum oyundaki karakterleri youtubeda yayınlamak istiyorum Telif atarmısinız acaba onu ögrenmek istemistim
ksamet
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Re: MERHABA OYUN YETKİLİLERİNE SORUM

Mesaj gönderen ksamet »

met539123 yazdı: 26 Eki 2020 17:42 Merhaba Oyunun güzel bir dizi seklinde konusmalarla yapmak istiyorum oyundaki karakterleri youtubeda yayınlamak istiyorum Telif atarmısinız acaba onu ögrenmek istemistim
Kardeşim çok anlamıyorum ama bundan telif çıkmaz. Bu bir oyun platformu. Sen ise bir video paylaşacaksın. Yani bir video izleme platformundan paylaşım yapacaksın. İkisi farklı şeyler olduğu için böyle bir şey söz konusu olamaz. Eğer ikv bir filim veya dizi gibi bir platform olsaydı ve bu yönde paylaşımları olsaydı telif atabilirdi ama onların yaptığı iş oyun senin yaptığın iş video. Ayrıca YouTube da bu konuda bir çok video var bakabilirsin.
YigidoSivasli
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen YigidoSivasli »

ksamet yazdı: 27 Eki 2020 09:50
met539123 yazdı: 26 Eki 2020 17:42 Merhaba Oyunun güzel bir dizi seklinde konusmalarla yapmak istiyorum oyundaki karakterleri youtubeda yayınlamak istiyorum Telif atarmısinız acaba onu ögrenmek istemistim
Kardeşim çok anlamıyorum ama bundan telif çıkmaz. Bu bir oyun platformu. Sen ise bir video paylaşacaksın. Yani bir video izleme platformundan paylaşım yapacaksın. İkisi farklı şeyler olduğu için böyle bir şey söz konusu olamaz. Eğer ikv bir filim veya dizi gibi bir platform olsaydı ve bu yönde paylaşımları olsaydı telif atabilirdi ama onların yaptığı iş oyun senin yaptığın iş video. Ayrıca YouTube da bu konuda bir çok video var bakabilirsin.
Reklam gibi olmasın bir arkadaşım oyunlar üzerinden video çekiyor ve müziklerini kapatıyor.
O videolar üzerinden kazanç sağladığı için içerik besleyen müzikler telif hakkı barındırıyormus. Zaten bir kere ceza almış 10 bin tl kadar tazminat.
Detaylı araştırmalısınız ya da youtuber birileri ile iletişime gecmen lazım.
Sonne
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Anka
Lonca: Eppur Si Muove

Mesaj gönderen Sonne »

Sinemada izlemek isterim.
Resim

Anka (Rest In Peace)
hercai
JillValentine