MERHABA OYUN YETKİLİLERİNE SORUM
MERHABA OYUN YETKİLİLERİNE SORUM
Merhaba Oyunun güzel bir dizi seklinde konusmalarla yapmak istiyorum oyundaki karakterleri youtubeda yayınlamak istiyorum Telif atarmısinız acaba onu ögrenmek istemistim
Re: MERHABA OYUN YETKİLİLERİNE SORUM
Kardeşim çok anlamıyorum ama bundan telif çıkmaz. Bu bir oyun platformu. Sen ise bir video paylaşacaksın. Yani bir video izleme platformundan paylaşım yapacaksın. İkisi farklı şeyler olduğu için böyle bir şey söz konusu olamaz. Eğer ikv bir filim veya dizi gibi bir platform olsaydı ve bu yönde paylaşımları olsaydı telif atabilirdi ama onların yaptığı iş oyun senin yaptığın iş video. Ayrıca YouTube da bu konuda bir çok video var bakabilirsin.
-
YigidoSivasli
- FareAdam Düşmanı

Reklam gibi olmasın bir arkadaşım oyunlar üzerinden video çekiyor ve müziklerini kapatıyor.ksamet yazdı: ↑27 Eki 2020 09:50Kardeşim çok anlamıyorum ama bundan telif çıkmaz. Bu bir oyun platformu. Sen ise bir video paylaşacaksın. Yani bir video izleme platformundan paylaşım yapacaksın. İkisi farklı şeyler olduğu için böyle bir şey söz konusu olamaz. Eğer ikv bir filim veya dizi gibi bir platform olsaydı ve bu yönde paylaşımları olsaydı telif atabilirdi ama onların yaptığı iş oyun senin yaptığın iş video. Ayrıca YouTube da bu konuda bir çok video var bakabilirsin.
O videolar üzerinden kazanç sağladığı için içerik besleyen müzikler telif hakkı barındırıyormus. Zaten bir kere ceza almış 10 bin tl kadar tazminat.
Detaylı araştırmalısınız ya da youtuber birileri ile iletişime gecmen lazım.
Sinemada izlemek isterim.